Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: sto vise vole, fotke ili crteze?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno sto vise vole, fotke ili crteze?

zeko obozava svoje slikovnice Moji prvi koraci, i jos neke u kojima su zivotinje prikazane onakve kakve jesu, dakle fotke, a ne nacrtane. to mi je vrlo zanimljivo. inace nema problema sa simbolikom (uvijek se zatrci prema onim stupicima na bundeku koji imaju oci i kljun i vice kro-kro) ali crtezi ga bas ne zanimaju. cak su mu zanimljive i slikovnice za stariju djecu, za koje sam mislila da ce mu biti dosadne, a sadrze fotke mjeseca, sunca, planina, drveca i sl. mislim da mu ne bi bile toliko zanimljive da su nacrtane.

jel i vi primjecujete tako nesto? ili obratno?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

a da mu ti probaš nešto nacrtati...da vidi kako crtež nastaje...daš i njemu malo neka ti pomogne...možda je još mali za takav korak, a možda mu se svidi

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Andrej je isto više volio fotke u toj dobi. Kako je bivao stariji, tako je sve bolje reagirao na crteže, a sad primjećuje i sitne detalje na crtežima i sl. Mislim da je to prosječno napredovanje djeteta - interes im je prvo na slikama iz realnog života (i fotografijama), a kasnije im se izoštrava smisao za simboliku. Kao što im se i mašta razvija...

Ako voli fotke životinja, preporučujem slikovnicu "Baby Noah" (iz serije Baby Einstein) - bila je svojedobno i u Algoritmu (ako ne možete nabaviti, nudim vam našu, mi je više ne šljivimo )

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I Leon ko Andrej - fotke su mu bile zakon do neke dobi.
    Onda su mu tek slikovnice postale drage, cak draze.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ajme, ZATO Kaleb ne voli slikovnice - imamo sve stilizirane!! A na fotke okida! Ovo mi je otkriće, hvala ti Felix, danas jurim u knjižaru po neku s fotkama. :D

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

F obožava slikovnice i sa fotkama i crtežima, a najviše kad uzme pastele u ruku i uredi zid ispod šanka u blagavaoni (zajedno s mm-om )

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco" prvotno napisa
    Ajme, ZATO Kaleb ne voli slikovnice - imamo sve stilizirane!! A na fotke okida! Ovo mi je otkriće, hvala ti Felix, danas jurim u knjižaru po neku s fotkama.
    Može biti. Lindina najdraža slikovnica je upravo ona s fotkama pravih životinja. Uz nju je i naučila "muuu", "Vau-vau" i sl.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Šimun obožava slikovnice s fotografijama. One druge zbunjeno gleda, valjda razmišlja što bi koji crtež trebao biti Osim Disney-evih, njih voli bez obzira što su sve oslikane. A i draži su mu lutkarski crtići. Baby einstein je br 1.

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A to je onda vjerojatno i kod lavića.
    Dobio je par "Naša djeca" slikovnica koje ja ne volim i nisam mu to niti kupovala. Slikovnice po mom izboru nije šljivio ni pol posto, a na ove, meni grozne, super reagira.
    Odoh i ja sutra u šoping.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa preporuke stručnjaka su da se djeci prvo ponude knjige s fotkama ili s vrlo realnim crtežima, nije to ništa novo.
    sve zarine prve knjižice su upravo takve, baš sam jako pazila na to.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    pa preporuke stručnjaka su da se djeci prvo ponude knjige s fotkama ili s vrlo realnim crtežima, nije to ništa novo.
    sve zarine prve knjižice su upravo takve, baš sam jako pazila na to.
    Eto, ja stvarno nisam imala pojma o tome...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sad znaš

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nije baš tema, ali meni je nevjerojatno kako djeca prepoznaju fotografije. Neva je mene bez problema prepoznala na fotkama na kojima idem u peti osnovne, a praujaka je prepoznala na fotkama od prije dvadeset godina, gdje ima pedeset kila manje nego sada. Valjda im je glupi taj naš simbolički svijet (srce, primjerice), a više im se dopada krava k'o krava.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša voli slikovnice listati ali najviše časopise tipa MOJ PAS,NAŠI PSI itd...obožava pse !!!

i prepoznaje što je najbolje...u teletubiesima ima psić Floki i neki dan nađe moje novine sa psima i kaže #evo Flokika# a ono stvarno-na naslovnici- WEST Highland White Terrier-Westika !! :shock: :shock:

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

I mi volimo fotke. Imamo neke slikovnice "Moji prijatelji životinje" sa svim domaćim i divljim životinjama- s njima je naučila sve riječi i glasanja životinja. A onda nakon njih kuži i nacrtane životinje.

Makar je meni fascinantno kako kuži neke toliko apstraktno nacrtane slike, npr. ljuljačku, obris mede, kišu kako pada, i takve stvari.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Tin voli "čitati" kataloge Quellea, Neckermanna i slično... pokazuje prstićem, a ja govorim:"Curica... dečko... curica... dečko... " ... tu i tamo si malo pojede

Super su nam i ovakve profilove slikovnice, ima još i U moru i U prašumi. Čitamo ih odavno za prije spavanja i Tin ih baš voli, one svuda putuju s nama.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

balarosa, daaaa! imamo u moru i na livadi, i obje ih obozava. zivotinje su naravno fotkane!
    momtobe, i meni je to fascinantno! obican drveni stup na koje su samo oci i kljun, bez krila repa i nogu, odmah prepoznaje kao pticu, iako mu je na pticama najzanimljivije kako lete (tako ih obicno i vidi) i mase rukicama (eto jedan baby sign )

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

L. sve obozava.
    i fotke, i slikovnice, i modele zivotinja, i prave zivotinje.
    bez problema kuzi zivu zivotinju nakon sto ju je "naucila" naslikanu u slikovnici.
    na fotke ludi, kad u casopisima vidi bebu vice beba, auto vice auto, pas, macka.....

no fascinirala sam se kada je dosla u restoranu do stolice koja je bila prekrivena janjecom kozom i vunom i podragala je i rekla "anje" a da do tada nije u zivo vidjela janje vec samo ono naslikano u slikovnici.

momtobe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    balarosa, daaaa! imamo u moru i na livadi, i obje ih obozava. zivotinje su naravno fotkane!
    momtobe, i meni je to fascinantno! obican drveni stup na koje su samo oci i kljun, bez krila repa i nogu, odmah prepoznaje kao pticu, iako mu je na pticama najzanimljivije kako lete (tako ih obicno i vidi) i mase rukicama (eto jedan baby sign )
    Mi imamo znak za lišće na vjetru- ruka u zraku i lagano leluja prstićima.
    OT, Hana već naveliko govori, ali uživa u učenju znakova, čak i za riječi koje govori. Imam osjećaj da je ovo neka razvojna faza kada im tako prirodno paše taj spoj verbalnog i motorike.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mi imamo znak za lišće na vjetru- ruka u zraku i lagano leluja prstićima.
    nama je to kisa. jos ide i zvuk šššššššššššššššššššššššš

pa genijalni su!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •