Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: dojim ga, a kaka zeleno?!

bubika

Početno dojim ga, a kaka zeleno?!

moj mali anjdeo ima skoro cetiri tjedna, siki od pocetka preko sesirica jer su mi bradavice nis korisne, i dobro mu to ide, za tri tjedna dobio 450gr, nije mi tesko ni naprono ni svaka dva sata, ali u posljednja dva dana stolice su postale zelene, on bi stalno cicao, a ja mu moram dati obje jer zbgo glupih sesirica ne moze izvuci gustis. to mi je druga beba, pa imam jos jednu kuci oko koje letim. znaci li to da je gladan? po neci se cijelo verijeme meskolji i stenje, jedva se pokaki, to je prava umjetnost, a do prije nekoliko dana sve islo glatko. Stvarno imam osjecaj da mu nije dosta cicanja, a to i provjerila jer je nakon 25min navlacenja jedne i druge pojeo 60ml (kršitelj koda)a.
    sto da radim? jesu li te zelene stolice uistinu gladne stolice. Dnevno ima bar 6 mokrih pelena i kaka 2-4 puta.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

možda si ti nešt pojela?

emanina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

negdje se pisalo da ako pije samo prvo mlijeko i ne dođe do vrhnja mogu bit zelene stolice. mi isto koristili šeširiće zbog mojih ragada i prestala sam ih baš zbog toga koristiti jer je ostajalo mlijeka i dobila bi upalu. a da joj kad ti izvuče bradavicu skineš šeširić? jesi problala tako

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Prolazi skok u razvoju s 3 tjedna.
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=260

hugolinko

Početno

meni su govorili da moze biti jer je gladan ili od hrane npr.zel.salate

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj hugolinko prvotno napisa
    meni su govorili da moze biti jer je gladan ili od hrane npr.zel.salate
    može biti i od grčeva, a onda i ima problema se pokakati jer mu smeta zrak u crijevima (radi tog zraka kakica postaje zelena)
    a pošto sisa umiruje bebu , onda bebe s grčevima znaju tražiti sisu za smirenje

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj emanina prvotno napisa
    a da joj kad ti izvuče bradavicu skineš šeširić? jesi problala tako
    ja sam isto u početku dojila preko šeširića, ali sam ih brzo skinula jer se nije mogla najesti. Sad imam bradavice 3 put veće nego prije, mala sve izvukla.

Mi smo imali zelene stolice, ali nisu bile znak gladi. Kažu da su zelene i sluzave stolice znak gladi. U svakom slučaju ti nudi dojke obje ako je potrebno, ali pazi da ti izvuče do kraja jednu pa tek onda drugu. Tako da može doći i do masnijeg mlijeka.

Kažeš da ti je pojeo 60ml adaptiranog, na bočicu brže ide pa oni pojedu i više nego im treba.

Kontaktiraj SOS dojenje i doktoricu radi zelene stolice.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Stolice gladi su baš takve kako je opisala Adi tamno zelene, sluzave i oskudne. Ja sam isto šizila zbog zelenih stolica, i isto je jela uz skoro svaki podoj nešto adaptiranog. Bradavica nisam imala ni u naznakama, a sad ima koliko voliš Vesela beba, dobro napredovala, ali stalno kakala zeleno. Sve dok mi pedi nije rekla da prestanem već jednom gledati u kakicu, već da gledam dijete. Pa me smirila. Nije imala grčeve, osim prvih par dana, kad sam ja pila sok od narandže. Kad sam prestala piti sok i grčevi prestali Inače je halapljiva (i sad), pa se naguta dosta zraka kad papa. Nešto podrigne, većinu prducne, i sve štima. Tako da vjerujem da su zelene stolice bile od progutanog zraka.

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zelene sluzave stolice nisu nikakve stolice gladi niti gladne stolice. To je jedan od najopasnijih mitova zbog kojih majke počinju bez potrebe nadohranjivati svoju djecu i ulaze u začarani krug davanja adaptiranog koji često završi prekidanjem dojenja.

bubika

Početno

znate sto, i ja nekako mislim da mi dijete nije bas tako jako gladno jer dobro osjetim koliko povuce i isisa, a hlapljiv je, to nema sumnje. samo me zanima zasto prije nisu bile zelene? pretpostavljam da je i to zbog nagloga rasta i povecane potrebe za hranom. dajem mu cicati kada god trazi, nije vazno koliko je proslo. pokusavam bez sesirica, izvukao mi je bradavice, ali jos se ne snalazi. povuce par puta, a onda mu ispadne pa tako stalno, ljuti se onda....
    siroce ima problema pokakiti se, nikako da kakica izidje van, tijekom dana uspijeva nekako, a pred jutro samo stenje pa masiramo buscic, stiscemo nogice, ciciamo ponovno, nekada uspije pokakiti se, a nekada ne.
    vidjet cu, meni izgleda da napreduje, nemam preciznu vagu da znam je li se udebljao, ali nije sve u tim gramima, zar ne?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj bubika prvotno napisa
    a hlapljiv je, to nema sumnje. samo me zanima zasto prije nisu bile zelene?

siroce ima problema pokakiti se, nikako da kakica izidje van, tijekom dana uspijeva nekako, a pred jutro samo stenje pa masiramo buscic, stiscemo nogice, ciciamo ponovno, nekada uspije pokakiti se, a nekada ne.
    prema ovome 100% su zelene od zraka u crijevima
    kad hlapljivo jede proguta i dosta zraka, zrak se u crijevima skuplja , oksidira kakicu, ali i stvara probleme jer beba ne zna koristiti trbušne mišiće da prdne, dobro je masirati trbušćič, sab simplex kapi koje usitnjavaju taj zrak u male balončiće pa lakše ide van, podrigivanje nakon podoja

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

e da, pomaže i da se neko vrijeme drži na trbuhu, težina tijela će pritisnuti trbuh i izbaciti zrak

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Adi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj MGrubi prvotno napisa
    e da, pomaže i da se neko vrijeme drži na trbuhu, težina tijela će pritisnuti trbuh i izbaciti zrak
    potpisujem

bubika zaboravila sam napisati da je moja nekada imala zelene stolice kad sam jela sladoled

bubika

Početno

kaze se da mama zna najbolje, evo moj se misic tako mucio s kakanjem, skinula ga gologa, malo savijala nogice, doslovce na 10 sek. stavila toplomjer, a on je u cetiri navrata kakao, prvo zeleno, a u zadnjoj kakici jedva da se nazirala zelena boja. siroce, koliko je dugo u sebi cuvao tu kakicu, i odmah mu je bio bolje. sigurna sam da dovoljno posisa jer jede cesto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •