Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: igranje djeteta sa malim psićima

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno igranje djeteta sa malim psićima

Moja Frenki obožava pse i htjela bi je odvesti negdje gdje se može malo poigrati sa štencima. Ali gdje??? Prvo mi je na pamet pao neki zoo shop - ali čini mi se da oni ne drže štence nego samo ribice/ptičice/gmazove. Ima li netko neku pametnu ideju? Možda netko od uzgajivača ali tko??? Idem malo googlati ali ako netko nešto zna neka javi, please.

mamma san prilagodila naslov

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nedjeljom ujutro na trešnjevačkom placu prodaju razne životinje, pa tako bude i malih psića, smještenih obično u kartonske kutije ili gepeke auta.

Bude i kunića, ribica, malih pačića, piceka, ukrasnih golubova. Djeci bude dosta zgodno iako sam čitala kako se mnogi bune protiv takve prodaje/izlaganja životinja

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivano, nitko ti od uzgajača neće dozvoliti dolazak sa stranim psom i igranje s njihovim štencima. Ja zaista ne poznajem nikog takvog. Super je što želiš socijalizirati svog psića, a za igru i komunikaciju s drugim psima predlažem ti parkiće. Puno pasa imaš recimo popodne, predvečer na nasipu uz Savu (Trnje) ili u bilo kojem parku (Ribnjak, onaj na Austrijskoj i sl.).

Zašto bi se tvoj pas igrao samo sa štencima? Ako je i sam štene, bolje je da se druži sa različitim psima različite dobi, tako će najbolje naučiti više o 'psećem' pristojnom ponašanju i životu općenito.
    I nije ti dobro da ti se pas stalno druži sa istim psima, jer se na njih navikne, a onda poslije druge teže prihvaća.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, a ja sam mislila da se dijete želi poigrati s pesekima

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

NanoIBeba, mislim da je Frenki dijete. Ipak sam vjerojatno ja pogriješila.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mozda negdje u azil otici ujedno dijete uči kako moze biti koristan i kako moze pomagati napustenim zivotinjama..

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Pojašnjenje- Frenki je dijete (iako mislim da je u prošlom životu bila psić )
    Nekako me strah voditi je po azilima zbog boleština (sad će me sigurno netko oprati) pa bi se radije odlučila za nekog uzgajivača ili tako nešto nego za azil ili prodaju na placu....

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ispričavam se na brzopletosti.

Dakle, azile ti ne preporučam jer se u njima nalaze svakakvi psi i volonteri/djelatnici tamo ne mogu znati kakav je koji. Ne samo zbog boleština (teško će ti dobiti neku 'ozbiljniju' bolest, tamo obično vladaju gliste i/ili buhe, ali i to je dovoljno ozbiljno), nego zbog prošlosti tih pasa, tretiranja od bivših vlasnika i karaktera. Bolje ti je ne riskirati.
    Ako psi i nisu 'loši', dakle agresivni prema djeci, svejedno su napasni. Najveća većina ih je neodgojena, jedva čekaju da ih netko malo pomazi, pogleda i slično pa recimo jako skaču.

Što se tiče uzgajača, većina će odbiti tvoj prijedlog da im ne biste donijeli neku bolest. Uglavnom se svi jako boje toga, dok su štenci još maleni.
    Uzgajači koji razmišljaju malo manje ekstremno su ustvari sretni sa dolaskom djece, jer je to iznimno dobar način da se psići socijaliziraju, što pak čini zadovoljstvo objema stranama.

Moj prijedlog ti je da se obratiš na forum www.ljubimci-forum.com. Tamo su ti koncentrirani mnogi uzgajači različitih pasmina koji će, vjerujem, sa zadovoljstvom prihvatiti tvoj prijedlog.

Sretno i još jednom: moje isprike!

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: štenci

Citiraj ivano2 prvotno napisa
    Moja Frenki obožava pse i htjela bi je odvesti negdje gdje se može malo poigrati sa štencima. .
    sigurno neće slijediti krokodilske suze da psića odvede doma?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javi se u kossp, ima par trenera koji ponekad imaju legla i sigurno ce te primiti da dijete dodje viditi peseke, dozvolit ce mu da se druzi sa psima koji su socijalizirani na dijete ali nije normalno da mali dijete navlaci stence po rukama

stenci inace nisu igracke pa da se dijete sa njima malo poigra. mislim da ti je puno bolje da dijete ima kontakt sa psom socijaliziranim na djecu a takvih je hrpa u kossp-u i vlasnici pasa znaju kapacitete svojih pasa i nece ti reci da je pas super sa djecom pa se poslje cudom cuditi ako pas cvakne dijete i izjavljivati da mu je to "prvi put da ugrize dijete, nikad to prije nije uradio"

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

koliko je stara?
    ja bih joj nabavila psića neke manje pasmine pa nek uživa do mile volje, a i naučit će da to sa sobom donosi i neke obaveze.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pas se ne kupuje da bi djetešce uživalo. I pas se ne nabavlja djeci. Dijete je spremno imati svog psa onda kada je spremno imati vlastito dijete.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj @n@ prvotno napisa
    Dijete je spremno imati svog psa onda kada je spremno imati vlastito dijete.
    :? Znaci, ne prije 18g?

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bih stavila nekakvu granicu od recimo 16 godina.
    Znam da zvuči čudno nekome tko nije 'u psima', ali onome tko radi s njima i zna kako funkcioniraju (i djeca i psi, pogotovo zajedno) i što trebaju razumije.

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Možda da ju odvedeš nekim frendovima koji imaju psa??
    Ili na izložbu pasa (iako je meni to osobno maltretiranje životinja)? Tam ima puno uzgajivača pa će ti većina dozvoliti da dirneš psa.

Mislim da malom djetetu ne treba kupovati psa - pas nije stvar i dijete se za njega ne može brinuti. Ako se pas uzima, kupuje se za familiju iz drugih razloga a ne jer se "mom djetetu baš igra s pesekom".

Pazi kod igranja s nepoznatim psima - mi imamo psa, vrlo razmaženog koji ne podnosi nepoznate i ne dozvoljavam tuđoj djeci da ga diraju

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pas se ne kupuje da bi djetešce uživalo. I pas se ne nabavlja djeci. Dijete je spremno imati svog psa onda kada je spremno imati vlastito dijete.
    potpisujem
    pas je obaveza na 10-15g, i to obveza ka šta je malo dijete
    i nema tipku OFF

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Slazem se s curama pas je ogromna obaveza koji zahtjeva min 3 x setnju po min pol h bilo kisa,sunce ili snijeg. trazi igru,paznju,ljubav,zeli biti ravnopravan s vama,ako idete na more ide s vama itd.
    znaci ako ste spremni na josh jedno dijete onda mozete uzeti i psa

A sto se tiče azila :/ moje misljenje je drugacije od vasheg .. svi su psi "sortirani" po boksovima ima stenaca cijelooo cudo koji su zeljni igranja i paznje te su svi psi cijepljeni Pa naravno da ga necete ubaciti u box i ostaviti tamo..

Zasto mislite da ce pas od 7-8 godina kod nekog uzgajivaca trpiti vashe dijete .. nece, naprotiv ici ce mu na zivce jer takav pas pogotovo ako je navikao bez male dijece zeli biti sam

Zato ako trazite da se dijete poigra malo trazite bolje stence od 3-12 mj.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Gejsha, ja mislim da Mama traži uzgajača koji trenutno ima leglo. Da se dijete poigra sa štencima, ne sa odraslim psima.

Za azile stvarno nisam. Što se tiče igre sa štencima i djece. Štenci najčešće NISU cijepljeni, jer su premali, ali nije niti toliko stvar u cijepljenju.
    Ipak je azil malo drugačiji svijet od recimo uzgajačnice... nije to mjesto za malu djecu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Kao vlasnica dva psa nikada ne bih dozvolila da se nepoznato dijete igra s njima jer nikada se ne zna kako će životinja reagirati.Ovaj prijedlog da se dijete poigra s štencima mislim da nitko neće prihvatiti zbog toga što je štene kao i mala beba.Iz jednog bliskog primjera znam da su se tako štenci zarazili parvovirusom i svi završili na infuziji i jedan je uginuo.Za ljude takav virus nije zarazan ,a za štence može biti smrtonosan.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ima uzgajača koji dopuštaju pristup psićima dok još nisu cijepljeni. To je sad već 'malo viša matematika', vječiti problem između socijalizacije štenadi i zaštite od bolesti.

Ja poznajem barem 5 uzgajača kojima je bitnija socijalizacija, pa puštaju što više ljudi štencima (naravno, pod kontrolom). Nikad im se ništa loše nije dogodilo.
    Ali ja pričam o psima koji se uzgajaju za rad, a vlasnici takvih pasa možda mrvicu drugačije razmišljaju.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivano2 prvotno napisa

Pojašnjenje- Frenki je dijete (iako mislim da je u prošlom životu bila psić )
    Nekako me strah voditi je po azilima zbog boleština (sad će me sigurno netko oprati) pa bi se radije odlučila za nekog uzgajivača ili tako nešto nego za azil ili prodaju na placu....
    U azilima se jako vesele ako netko dođe pogledati pse i poigrati se s njima, a i ti psi su jako zahvalni za to malo vremena odvojeno za njih. Bolesni psi nisu u azilima, već na veterinarskom fakultetu i ne idu u azil dok ne ozdrave taman da imali i samo slomljenu nogu, a kamoli nešto zarazno.
    Moj ti je prijedlog Noina arka jer oni su fakat susretljivi i sa zadovoljstvom će vam pokazati pse. To je moj osobni dojam jer sam bila. Mislim da štence imaju skoro uvijek.

ivano2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Hvala svima na prijedlozima/informacijama.
    Ja sam mislila na malo starije štence - barem starije od 3 mjeseca, a ne na skroz malene. Azil otpada jer sam i sama jednom udomila psa iz azila koji me ugrizao čim se volonterka maknula na stranu - mislim da je baš bila Noina arka (već je dosta prošlo od toga pa sam zaboravila ime azila). Nemamo prijatelje sa psima pa da je njima odvedemo. A psića ne možemo kupiti jer živimo u stanu a po mojem mišljenju psima nije mjesto u stanu pa da su sami od 7-17 sati svaki dan. Budemo probali sa uzgajivačima preko onog foruma....

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

TeinaMama, ja volontiram u Noinoj arci između ostalog.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ivano, u svakom slučaju se javi na forum o ljubimcima. Kako je ovaj specijaliziran za dječicu, roditelje i sve što ide uz to, tako je onaj forum specijaliziran za pse: ljubimce i radne pse, odgoj i školovanje pasa, probleme vlasnika i sve ostalo te tematike.
    Obzirom da poznajem jako puno ljudi na onom forumu, sigurna sam da ćeš pronaći nekoga tko će se rado naći s tobom ili te pozvati k sebi kad ima štence (ili samo mladog, malenog psića).

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

TeinaMama, ja volontiram u Noinoj arci između ostalog.
    Kaj sam možda nekaj krivo napisala? Ja sam dobila takav dojam... baš su mi strpljivo pokazali sve pse i nitko se nije ljutio jer smo došli. Mislim, mi smo na kraju uzeli psa, ali mislila sam da bi pokazali i ako netko dođe samo pogledati... tak ja dođem u naš azil u Koprivnici pa se nitko ne ljuti.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ma nisi niš pogrešno napisala nego se smijem jer sam to htjela prešutjeti. Al' šta ćeš: baba... kad spomeneš nekaj 'moje', nemrem šutjet.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •