Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: boravkaši...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno boravkaši...

Imali smo topika da ili ne boravak, ovaj otvaram za sve one koji idu u boravak pa za čakulanje na tu temu. Danas sam doznala da izgleda mijenjamo učiteljicu iz boravka. Adrianu na samu pomisao da bi se to moglo dogoditi idu suze na oči.

No vjerujem da će i dalje biti super u boravku. On se veseli što i dalje ide.
    Boravak nam ne starta prvi tjedan pa ćemo nekako krpati prvi tjedan.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo boravak upisali, ali je plan dizati ga nakon ručka i igre (još, dodouše nismo smislili model tko će i kako ), da zadaću piše doma.
    Ja se nekako nadam u sebi, da će možda moćda izraziti želju da ostaje i za pisanje zadaće s prijateljima, ali to je naglas neizrečena želja.

Ne znam još detalje, znam da se razlikuju od škole do škole, mislim da prvo imaju doručak, ručak oko 12, pa idu van... Kako je kod vas?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dino ide u boravak, super mu je. Mi roditelji planiramo ove godine peticiju školi (pa onda na Ministarstvo) da nam dozvole boravak i u 3. razredu jer mnoge škole to imaju. Ali, kako sam čula tu je važan stav škole jer mi kao roditelji možemo to tražiti a ako oni ulete sa onim svojim: nema prostora i sl. onda ništa od toga jer škola taj zahtjev upućuje Ministarstvu. Naše su učiteljice super, ove godine nam je novost da su se spojile dvije škole koje su bile u istoj zgradi u jednu i otišao je naš ravnatelj i psihologica koji su bili super. Sad moramo vidjeti kako će nova ekipa funkcionirati.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I M. će ići u boravak. U njegovoj školi se ide do 4. razreda, a za 4. "nemaju prostornih mogućnosti". Kod njih će u boravku biti spojena djeca iz a i b razreda. On se veseli tom dijelu nastave, jer uključuje vrijeme za igru s novim frendovima. Mene malo brine to što mi je učiteljica iz boravka ostavila najbljeđi dojam na roditeljskom sastanku, no nadam se da će me prvi dojam prevariti.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I mi smo na boravku do 3...vidjet ćemo kako će sve funkcionirati...

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam mama drugoškolca koja nema dobro mišljenje o boravku. Moje dijete je išlo, pa bilo nezadovoljno, nakon čega smo uzeli djevojku da ga kupi iz škole. On je bio presretan: doma bi ručao, presvukao se u nešto udobno, izvalio se na kauč ako mu se hoće, odmorio se. Potom bi odradili učenje i zadaću, i igrali se dok ja ne dođem s posla. Saaaaavršeno, škola kao igra i ljepota.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo upisali boravak u Cankarici u Zagrebu!
    Kod nas je boravak do 3 razreda odnosno i 3 razred,a nakon toga bit ćemo veći i pametniji pa će biti lakše.
    Istina da je to puno vremena provedenog u školi no sada dok je manji kao prvo vrijeme je slično organizirano kao u vrtiću pa će biti manji šok,a neće svo vrijeme učiti - biti će tu i igre i zezancije i nogača i televizije.....
    Luka se veseli svemu tome mada vidim da ga lagano lovi nervoza jer je počeo uzimati svoju lutku tješilicu sa sobom na spavanje!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I kod naj e od ove godine boravak i za 3 razrede. Ustvari ove godine su dva boravka jedan za prvašiće a jedan za druge i treće razrede.

VIPmama, kod nas je neka preporuka da se dijete dovodi bar do 915 ako je nastava popodne, i zamoljeni smo da djeca rade zuadaću u školi. Ustvari nakon cca tjedna dana je učiteljica napravila raspored kada se jede, igra piše zadaća i toga se drže.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kako misliš nastava popodne za boravak :?
    Nama je uvijek ujutro, zato jer smo boravak, a druga dva će mijenjati smjene

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je heterogeni boravak, znači neka djeca iz njegovog razreda idu u boravak druga ne. tako da je nastava u dvije smjene

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Je vi ste u Samoboru! U Zagrebu su - prema preporuci Gradskog ureda - sve škole dužne organizirati nastavu ujutro, produženi boravak nakon toga tj poslije podne (ako se radi o razredu s PB, naravno)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma meni je draže da je stalno ujutro (ili to sada mislim, dok još nismo počeli :? ). Mislim da će njemu (osobno) više odgovarati ovaj režim, nego da mijenja turnus

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo malog izvještaja sa jučerašnjeg roditeljskog sastanka:

Dočekale su nas knjige na stolu.

U ponedjeljak imaju priredbu u 11 i ne moraju nositi ništa, nego će nakon priredbe biti malo s učiteljicama u razredu i onda idu kući.

U utorak startamo u 8 h, učiteljice su nam nabojale što im sve za početak treba,trebamo kupiti geometrijska tijela, tekući sapun, papirnate ručnike, maramice.

Matematičke listiće će one naručiti.

Predložile su nam, ako želimo, da one naruče "koferčić" iz TOZ-a u kojem je sadržano apsolutno sve za likovni i koji košta 95 kn.

Zatim za osiguranje 30 kn.

Za početak im šlapice ne trebaju, mogu si donijeti neku igračku, također rezervne hlačice, jer će ispočetka puno biti vani.

Po djecu se najranije može doći u 14.45, dok napišu svu zadaću, učiteljica je s njima do 16.00 h, a dežurstvo do 17,00.

U prvom razredu će ići u ZOO, kazalište, kino i na kraju godine na neko seosko gospodarstvo.

Imaju dva obroka i to u 9.30 i 12,30 za što plaćamo 10,00 kn dnevno, za što ćemo dobivati uplatnice.

I to je uglavnom sve, a za ostale stvari ćemo se dogovarati "u hodu".

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I mi u ponedeljak startamo u 11h - imati će priredbu za prvašiće,a nakon toga slijedi upoznavanje sa učiteljicama, razredom,školom.....
    Mi smo već na prvom sastanku u 6-om mj. dobili kratki popis što treba kupiti,a ostale stvari ćemo rješavati postepeno.
    Na popisu je bilo:- kojekakve stvarčice za likovni
    - šlapice
    - torba i pernica
    - 2 crtančice i 2 bilježnice za matematiku
    - tenisice, bijele majce i sportske hlačice za tjelesni
    i to je to!
    Ajme meni pa za 3 dana biti ću mama malog školarca!!!!! :shock:

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    Ma meni je draže da je stalno ujutro (ili to sada mislim, dok još nismo počeli :? ). Mislim da će njemu (osobno) više odgovarati ovaj režim, nego da mijenja turnus
    I Adrianu je draža škola ujutro, i odmorniji je za nastavu. Al mi je opet draže da nema posebno razred sa boravkom a posebno oni koji ne idu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Samo se prijavljujemo u ekipu...u ponedjeljak je priredba u 17h i to je sve što za sad znamo službeno.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

stalno zaboravljam pitati. Koliko boravak košta?

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mjesecno mislim oko 140 do 200 kn, ovisno o broju dana i broju obroka

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Boravak kao boravak ne košta ništa nego samo plaćaš prehranu djeteta.
    Kod nas će biti 15 kn po danu za tri obroka SAMO za dane kad je dijete bilo u školi.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u nasoj skoli je samo jedan razred - od 28 djece cak 24 ide u boravak.
    nastava je uvijek ujutro, boravak pocinje oko 11.30.
    obroci: dorucak 8.45, rucak oko 12, uzina oko 15.
    od 11.30 - 14 je vrijeme za jelo, odmor i igru. u 14 pocinju raditi zadacu.
    do 16 je boravak u njihovom razredu, s njihovom uciteljicom iz boravka, nakon toga je dezurstvo u drugoj prostoriji.
    zaboravila sam koliko kosta.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamatanja prvotno napisa
    Kod nas će biti 15 kn po danu za tri obroka SAMO za dane kad je dijete bilo u školi.
    ja mislim da ovo nije dobar nacin jer uciteljice dodatno zatrpavaju poslom, tako je kod nas bilo na pocetku godine ali je uciteljica svaki dan trebala popunjavati obrazac ko je jeo a ko nije

na kraju su to promijenili, samo za duge izostanke su nam smanjivali cijenu, ono tjedan i vise.
    to mi je ok, ionako u kuhinji moraju kuhati vec unaprijed dogovoreni broj obroka, ne znaju kad ce se netko razboliti, a kad ozdraviti

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama se obracunavati po danima kad je klinac jeo
    cak i po obrocima koje je jeo
    ne znam kak im se to da, al tak je kazu stalno

ja sam oskara prijavila na sva 3 obroka, koji dnevno, za sad, kostaju mislim 12 kn (ak sam dobro zbrojila), ali su rekli da to nije fiksna cijena i da ce mozda biti nesto visa, ali ne znaju koliko

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je boravak 450 kn

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno boravak

I mi se prijavljujemo u boravkaše već drugu godinu. Zadovoljni smo, učiteljice su odlične. Kod nas nema boravka u trećem razredu (OŠ Ivana Meštrovića) pa me već brine kako ćemo druge godine.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj VIPmama prvotno napisa
    Mi smo boravak upisali, ali je plan dizati ga nakon ručka i igre (još, dodouše nismo smislili model tko će i kako ), da zadaću piše doma.
    zašto????? pa poanta svega i je da se zadaća napiše u boravku, pa je dijete poslije slobodno.

kikica je u prvom razredu ostajala do 16h, a u drugom je tražila da ide doma u 14h. ja sam joj dozvolila, pod uvjetom da u školi napiše zadaću. i pisala ju je. doma smo samo kontrolirali.

u trećem razredu više nije bilo boravka, i išli su ujutro i popodne.

pepi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mi imamo dva obroka dnevno i to u 09,30 i 12,30 i koštaju 10,00 kn po obroku. Manje se obračunava tek 4.dan od djetetova izostanka.

Što se tiče nastave, najranije se može doći po dijete u 14.45, njihove učiteljice su s njima do 16,00, a do 17,00 je dežurstvo.

Jučer su počeli raditi matematiku i hrvatski, a danas su morali donijeti sve knjige u školu + tjelesni i likovni.

Jutros su tata i ona išli pješke, tata je nosio tešku torbu, a ona tjelesni i "kovčežić" iz likovnog.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Drage,
    dizem temu jer sam htjela cuti vasa iskustva.
    Naime, laruska ide u 1. razred u skolu I. Mestrovic u produzeni boravak. Boravak imaju u prvom i drugom razredu, u trecem i visima nemaju. Ja sam zabrinuta: sto cu s njom kad krene u treci! Kakva su vasa iskustva? Jesu li dovoljno zreli da sami uzmu dorucak, napisu zadacu, ugriju rucak, spakuju se i odu u skolu? Jel mi pametnije da probam angazirati i ostale roditelje pa da radimo pritisak na vodstvo skole da im omoguci boravak i u trecem. Davorka, ti si o tako necem pisala, kako je to proslo?

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moj ne ide u boravak ali se potrefilo da sam ja prva dva razreda doma. I znam, da slijedece godine neceeee biti zreo sve to sam obaviti - vec me sada grci u zelucu. Ono sto je kod nas dobro jest da moze uzimati rucak iako nije u boravku pa me to malo tjesi. Inace, kod nas je boravak i u trecem razredu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandam, kako si zadovoljna s organizacijom boravka u Meštroviću ?
    jel imaju organizirano kakvo vježbanje u sklopu boravka ? imaju li mogućnost polaženja nekih dodatnih aktivnosti ? kakva je klopa ?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo izborili boravak u 3. razredu u Bartol Kašić školi, nakon velikih muka, ali imamo ga. Koliko znam, u OŠ Stepinac imaju 3. razred boravak, raspitaj se, ne znam zašto onda ne bi mogli i u Meštroviću. Najbitniji u svemu tome je ravnatelj, jer ako on nema sluha za boravak u trećem, teško ćete uspjeti. Ravnatelj procjenjuje da li škola ima kapaciteta, i daje zahtjev gradskom uredu. Oni uvijek odobravaju zahtjeve ravnatelja. Po mom iskustvu, sve se može kad se hoće, druga je stvar što su neki ravnatelji jako protiv bilo kakvih promjena čisto iz vlastite komocije.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

hvala na odgovorima davorka i bubice, a evo prilike i da vam cestitam na podmladku ! da davorka, nas ravnatelj, cini mi se da bas i nema volje. u vijecu roditelja sam pa sam ga pitala, ali odmah me "skinuo" jer kaze "nemaju kapaciteta". tad nisam znala da stepinac ima i u trecem boravak, pa nisam imala neke argumente. a i jedna mama me presjekla, jer kao pedagozi kazu da nije dobro u trecem razredu slati djecu u boravak. svasta kazu pedagozi - i da dvosmjenska nastava nije dobra, pa koga briga. zato me i zanimaju vasa iskustva, kako to rjesavate. ja cu probati okupiti roditelje pa da lobiramo kod ravnatelja da nadje nacina za treci razred u boravku.
    larmama, nisam prezadovoljna boravkom u mestrovicu, ali bolje ikakav nego nikakav. nemaju ni vjezbanje ni druge aktivnosti za vrijeme boravka. lara ide samo jednom tjedno na glazbenu grupu, ali ni to nije bilo po izboru, nego su cijeli razred odveli na audiciju za zbor, pa tko je zadovoljio ide, a tko nije, sjedi u razredu. uciteljice ih vode van na igraliste ako imalo vremenske prilike to dopustaju, pa barem nisu cijeli dan u zatvorenom. sto se tice prehrane, sve to sto pise na jelovniku zvuci dobro, ali i sam ravnatelj (u vijecu roditelja sam) kaze da je hrana neukusno pripremljena. u njihovoj kuhinji kuhaju jos za devet drugih skola. :shock: dorucak je neki namaz, sendvic s purecom slalmom, ponekad griz, corn flakes... za rucak su cesto variva, neka dinstana mesa s povrcem- onako zlicom, jednom tjedno spageti bolonez, a petkom leso povrce i oslic ili morski pas. mojoj lari je sve za rucak uglavnom "bljak". kaze "malo sam pojela jer sam bila gladna". jedino su joj spagete ok.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Stepinac NEMA boravak treci razred.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandam, hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

latica, znas li to iz prve ruke da stepnac nema boravak u trecem? 100% nema?

molim mame kojima su djeca prestala ici u boravak u trecem razredu da mi napisu kako se snalaze sama, kako ste to rijesili? pravim li mozda od muhe slona? mozda to zaista nije problem?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pouzdano znam da je jedna od škola (ili Meštrović ili Stepinac) lani imala boravak u trećem razredu. Moguće je da ove godine nemaju, jer se svake godine podnosi novi zahtjev gradu. Znam da su imali zato jer smo se na njih i mi pozivali, a i razgovarala sam s tajnicom te škole da se informiram kako su oni to uspjeli dobiti(ubit me sad koje od te dvije).

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo Mestrović treći razred i prosle godine smo vodili rasprave oko boravka u trećem razredu.
    Na prvoj anketi je 90% roditelja bilo za boravak u trećem razredu. Onda je ravnatelj s učiteljicom sazvao roditeljski i doslovce pred svim roditeljima rekao da su oni kao škola protiv boravka u trećem razredu jer je to nepotrebno jer su oni već dovoljno veliki i boravak je samo jako loš jer se moraju osamostaliti. Učiteljica inače od prvog dana stalno nesto prica protiv boravka. Ja sam bila u soku, i kad sam rekla da djeca od 8 godina po zakonu ne mogu biti sama doma ravnatelj i učiteljica su rekli da ja dramatiziram. Ostali roditelji na zalost se nisu zeljeli suprostavljati i na kraju nismo dobili boravak.
    Uglavnom roditelji trebaju sastaviti spisak djece koja bi isla u boravak pa predati u Gradski ured i uglavnom nakon jos neke gnjavaze se dobije boravak.

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ove godine Mestrovic ima dva prva razreda boravka, Stepinac jedan + dva druga
    razreda boravka (po jedan od svake skole) i nema mjesta za boravak treceg razreda (bilo koje skole).
    Mislim da je ipak puno vaznije omoguciti prvasicima boravak nego djeci iz treceg razreda

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svakako da je bitan i prvi i drugi razred. To nije uopće upitno. Ali ja mislim da uopće nije problem u prostoru, nego je to samo izgovor. Jer kad se roditelji zainate u svakoj skoli na kraju nadju mjesto za jos jedan razred boravka. Treći razred boravka je obicno onda organiziran kao kombinirani razred u kojem oni koji nisu boravak idu kući nakon nastave a ostali ostaju.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

uf, irena23, znaci lani ste probali i nije islo jer nema prostora! probat cu sutra na roditeljskom vidjeti postoji li kod roditelja interes pa da probamo ponovo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Problem organiziranja boravka cesto imaju skole koje su prisiljene na rad u smjenama. Cula sam takvu pricu za novu skolu u Sesvetama, ali to je samo primjer.

Moji djecaci su, na srecu, u skoli koja ima organiziran boravak za prve, druge i trece razrede. U prvim i drugim gotovo sva djeca su ukljucena u boravak, a u trecem oko polovica djece. Nadam se da ce se nesto organizirati i za cetvrte razrede (ne mora to nuzno biti boravak, dovoljno bi bilo da djeca dobiju rucak u skoli) ali vidjet cemo kako ce se stvari razvijati.

Inace, o produzenom boravku na temelju iskustva s dvoje djece mogu reci samo sve najbolje!

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    Ali ja mislim da uopće nije problem u prostoru, nego je to samo izgovor. Jer kad se roditelji zainate u svakoj skoli na kraju nadju mjesto za jos jedan razred boravka.
    oprosti ne mogu se na ovo ne osvrnuti kao na stereotipni primjer naivnog vjerovanja u moć i ispravnost roditeljskog pritiska s jedne strane nasuprot rigidnosti i pasivnosti školske uprave s druge
    u mojoj školi (nije ni meštović ni stepinac) mi bismo rado imali boravak i u trećem razredu i rado bismo zaposlili još jednu učiteljicu. ali objektivno nema prostora za takvo nešto. i mogu roditelji drugaša kolektivno počiniti harakiri ispred školske zgrade taj prostor nažalost se neće naći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

oprosti ne mogu se na ovo ne osvrnuti kao na stereotipni primjer naivnog vjerovanja u moć i ispravnost roditeljskog pritiska s jedne strane nasuprot rigidnosti i pasivnosti školske uprave s druge
    To nije ni stereotipno ni naivno već cinjenica iz prakse iz mnogih skola. Meni je strašno sto jedan pedagoski radnik savjetuje roditelje da je super da osmogodisnjaci ostaju sami doma jer ce se tako osamostaliti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Iz iskustva naše škole u kojoj je ravnatelj bio protiv boravka i to sa istim izgovorom da nema prostora, a sada se prostor našao i ne da imamo jedan treći razred boravka nego čak dva (jer su, naravno, i roditelji iz još jednog trećeg razreda koji su imali boravak u drugom tražili isto kao i mi) mogu reći da se uz dobrog satničara i dobar raspored sve može napraviti. Što bi se npr. dogodilo da bude navala za upis u 1. razred i da umjesto 3 prva razreda trebaju upisati 5, to sam ja pitala kada su nam govorili da nema prostora. Onda sam dobila odgovor da bi se našao prostor, da bi se nekako organizirali. Pa sam ja rekla, pa organizirajte se i zbog nas.
    Sve stoji, da je bitniji boravak za prve razrede, ali vidjet ćete mame prvašića kako brzo dođe treći i kako je teško, ako radite, ostaviti dijete samo. Kod nas u razredu, većina roditelja radi i to dosta njih i do 17h, tako da im je boravak zbilja potreban. A svima su puna usta djece, njihove dobrobiti i sigurnosti, a onda kad treba raditi u tom smjeru, prvi pedagoški radnici glasaju protiv boravka. To je meni žalosno.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Irena23 prvotno napisa
    To nije ni stereotipno ni naivno već cinjenica iz prakse iz mnogih skola. Meni je strašno sto jedan pedagoski radnik savjetuje roditelje da je super da osmogodisnjaci ostaju sami doma jer ce se tako osamostaliti.
    OK vjerujem da se u nekim školama pitanje nastavka PB u 3. razredu može riješiti roditeljskim pritiskom. Međutim, metoda pritiska ne upali uvijek tj ima slučajeva da stvarno nema prostora, pa onda nikakav pritisak ne pomaže.
    Ja mislim da Meštrović stvarno nema prostora. I ova metoda koju predlaže davorka - sa dobrom satnicom i kreativnim satničarem - pomogla bi da se prostor eventualno "pronađe" samo kada bi se Stepinac i Meštović ujedinili u jednu školu, ovako hm teško.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da škola u kojoj su moja djeca nema boravak, prebacila bih ih bez i dana razmišljanja u drugu školu koja to ima.

Ne kažem da je ovo recept za svakoga, ali za našu situaciju bilo bi to jedino rješenje, pogotovo za sada dok djeca još nisu spremna sama ostajati svakodnevno doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ma ja ne mogu prihvatiti da ravnatelj savjetuje roditelje da je super da su oni sami doma. To je meni neoprostivo. Ja sam srećom našla drugo rješenje za ovu školsku godinu, i sad vidim da on nije ni približno spreman da bude toliko dugo sam. Jos bi to bilo nekako da je skola samo ujutro jer bi se lakse moglo nesto organizirati.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

pa da irena23, to i mene muci. da je jednosmjenska nastava, mozda bi to s osamostaljivanjem jos i drzalo vodu, ali ovako kad druga smjena pocima u dva popodne i kad je dijete samo cijelo jutro... mislim da nije nikako u redu savjetovati takvu vrstu osamostaljenja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •