Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: kad je s bakom- PLAČE

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno kad je s bakom- PLAČE

Moj dvogodišnjak Fran izrazito plače kada ga ostavim s jednom od dvije bake samog ( bezobzira sto je u svome prostoru tj. kući ). Baki treba jako puno vremena da on prestane jecati.
    Kada ih slušam iza vratiju, a i kada smo svi zajedno prisutni, primjećujem da baka ne razumije "dječji jezik". NJezin odnos spram Frana ne prodire u sfere slušanja i razumijevanja i adekvatnog reagiranja, već bombardira Frana sa svim mogućim kontraefektima, koji još više potiču njegovo nezadovoljstvo.
    OD tona glasa ( pomalo oštrog i ubrzanog govora - vojničkog ), do nametanja svojih želja ( igara ) za kojim Fran nema interesa.
    Jednostavno rečeno tip osobe koji puno priča, a jako malo sluša- kako s odraslima tako i s djecom.
    Već dok pišem ovo dolazim do zaključka da Frana više neću ostavljati s tom bakom, ali od vas samo tražim reakciju, ili možda kakav savjet više.
    Kada su djeca spremna biti ostavljena s osobama koje ih ne slušaju tj. imati dovoljno jak svoj ego da ih to toliko ne smeta? NIkada, ili je to individualno?

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Pa ako baš ne moraš, nemoj ga s njom ostavljati NASAMO dok je još mali. Zašto da se dijete frustrira. I sebi biraš društvo. Pokušaj to izvesti tako da ne povrijediš baku (kladim se da je to mama od TM ) jer ona je takva kakva je, sumnjam da uopće može pojmiti što tebe (i Frana) smeta.
    ovako bi ja.

Lubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

je to je sveki u pitanju .

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I mi imamo jednu takvu baku koja od dvoipogodišnjaka očekuje da se ponašaju kao desetogodišnjaci (da razumeju, da poslušaju, da budu tihi i po mogućstvu što manje pokretni...). Ne moram da vam naglašavam da sa njom nasamo nisu ostali ni 10min iako ta baka živi u istom dvorištu kao i mi. Ni oni ne vole da ostaju sa njom dok drugu baku obožavaju i na kraj sveta bi pošli sa njom (btw druga baka živi na 200km od nas i viđaju je svega 4-5 puta godišnje ali im očigledno zna 'žicu')

Ja sam inače zakleti protivnik stavljanja dece u stresne situacije (a baba-general jeste stresna situacija) i jedino se kod zubara i kod lekara MORA, sve ostalo se ili odloži ili otkaže. U nedelju smo recimo otišli sa nekog slavlja jer je bilo sa prejakom muzikom (živa svirka) a Matija je se boji. Probali su domaćini da me umile da ga pustim 'da se očeliči malo' ali sam se izvinila i odvela svoju uplakanu decu kući da na miru provedemo popodne a tata je ostao.

Dakle, od mene imaš podršku za neostavljanje deteta dotičnoj

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

takva je moja baka od tate, ne ostavljam je ni sekund samu s malom
    (od "milja" smo je zvali Grosekomanda)

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: kad je s bakom- PLAČE

Citiraj Lubica prvotno napisa
    Kada su djeca spremna biti ostavljena s osobama koje ih ne slušaju tj. imati dovoljno jak svoj ego da ih to toliko ne smeta? NIkada, ili je to individualno?
    Po meni NIKAD
    Zar ti je baš takva frka da ga ona mora čuvati? Ja ga na tvom mjestu ne bih ostavljala jer to ne vodi nikamo, nije sretan Fran a bome niti baka jer od njega vjerojatno ne dobije reakciju kakvu bi željela.
    Moje cure su se jedan period bojale bake, tj.sveki, ali to je bilo dok su bile još bebe a baka je imala izrazito tamnu kosu (prirodnu nema sumnje ) pa su je se vjerojatno zbog toga bojale....Ali to je prošlo. Ja ih nisam silila da se s njom igraju a nije niti ona sve dok je se nisu same zaželjele.
    Sad je jako vole.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

moje dijete se srećom nije bojalo ni none ni babe
    ali moj brat i jesmo mamine mame i brat nikada nije bio spreman da
    ostaje s njom a ja čim sam progovorila san se svađala s njom i
    odgovarala 8)

Datum pristupanja
    Oct 2004

do nametanja svojih želja ( igara ) za kojim Fran nema interesa.
    Jednostavno rečeno tip osobe koji puno priča, a jako malo sluša- kako s odraslima tako i s djecom.
    Slično (ne isto, ali slično) se ponaša i moja sveki, tj. Andrejeva baka, ali njih dvoje ipak funkcioniraju i Andrej joj se veseli kad dođe. Iako, ona ga ne čuva stalno, nego kad nema druge opcije (a znam dobro zašto je to tako).
    Ipak, moram primijetiti da je s vremenom i ona naučila njega slušati, tako da su se dosta dobro uskladili. Nisu ni sve bake krute ko stup. Kad je bio sasvim mali, mislila sam, nema šanse da ga ikad ostavim njoj na čuvanje. Sad ga čuva (evo, ovo vrijeme dok ne počne vrtić, npr.) i vidim da je uglavnom sve - ipak - ok.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

moja mama ima jako razumjevanja za "dječji jezik" i sve smireno ali opet sad u zadnje vrijeme kad trebam otići neutješno plače i jedva se smiri...sve radi jaslica!

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Našeg R. čuvaju dvije bake - svekrva dolazi ujutro kad idem na posao i čuva ga do 11.30, a onda dolazi moja mama. Dječak je prezadovoljan, plakao je prvi dan kad sam išla na posao, sada kad se vratim me ni ne primjeti jer je sav u igri, he, he. Sve u svemu, ja sam prezadovoljna ovakvim baka servisom.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •