Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 75

Tema: Kupiti zato sto svi imaju

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Kupiti zato sto svi imaju

L. nije imao ni dvije i pol kad je za igru dobio ninja kornjacu (koju mu naravno nisam dala ).
    Argument osobe od koje ju je dobio je:
    vidim da sva djeca imaju, pa ne smije zaostajat, zasto ne bi i on... i tomu slicno.
    Ja nikako ne podrzavam kupnju necega svom djetetu samo zato sto to imaju sva djeca, svi prijatelji iz vrtica, al nije ni da sam ekstremna pa ako nesto on zatrazi (ko sto je bilo s pudingom slucaj s kojim se upoznao u vrticu) nikad ne kupim. Pokusavam nac mjeru.
    No, kupovanje neceg jer svi imaju daje primjer mom djetetu da mora biti isti ko vecina, i i da jedino ono sto vecina prihvaca je OK.
    Dobro, moj je jos relativno malen - sad ce 3, pa jos ne podlijeze reklamama (iako znam djecu i mladju koja podlijezu).
    No, kakva su vasa iskustva s time?
    Uspijevate li odrzati balans?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam primjetila samo to da klinci zanju bit ocajno tuzni zato sto ne mogu imat recimo nindju kornjacu i ne vole da budu razliciti od svojih vrsnjaka

te igracke su im npr. zajednicka tema razgovora
    i sad - o cem ce pricat moj klinjo kad se u ekipi pocne od nindjama... kad nema blage veze o dodtanoj oprenmi za nindje i svim ostalim djidjama obzirom da mu ja ne dam da ima tu igracku samo zato jer je trenutno fensi, on se lose osjeca
    i tak.. zato ja uglavnom kupim kad me traze

eto

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, moj nije nikad tražio ninje, a ima skoro 6 godina i svi oko njega ih vjerojatno imaju. Uopće ga ne zanima, ali zato žica druge stvari i to ne one koje imaju drugi već ono kaj ga zanima.

Nadam se da će tako ostati.

Ali zato imam problem sa ženskim djetetom koje žica kaj imaju drugi ali ne toliko igračke koliko robu. I tu sam popustila i kupila joj po meni potpuno besmislen jednodjelni badić jer je vidjela frendicu na moru da ga ima. Sada ju nagovaram da ga koristi za ritmiku.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno da treba baći mjeru...

ali,

No, kupovanje neceg jer svi imaju daje primjer mom djetetu da mora biti isti ko vecina, i i da jedino ono sto vecina prihvaca je OK.
    biti isti kao većina djeci nije nevažno, dapače, ona imaju potrebu pripadati društvu, okolini u kojoj se kreću puno više i puno izraženije nego mi odrasli. To ipak treba znati i poštivati...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dobro, vidim da i ovo varira o karakteru djeteta, a i Mukice tvoj O. je vec veci pa se slazem da ga nije dobro odvajat zbog nekih svojih, nazovimo ih ovdje s nekim blazim znacenjem, principima.
    No, kupimo li sve zato sto svi imaju, ne dajemo li im poruku da je ono sto svi imaju super - pa se takvo shvacanje proteze i na kasnije u zivotu - svi puse, pa to je OK, svi piju - pa to je OK...
    Ne znam jesam li otisla predaleko :?
    al kako zadrzati balans, a da dijete ne bude izopceno, a da opet ne bude povodljivo...
    Kuzite me sta mislim ?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    ja sam primjetila samo to da klinci zanju bit ocajno tuzni zato sto ne mogu imat recimo nindju kornjacu i ne vole da budu razliciti od svojih vrsnjaka

te igracke su im npr. zajednicka tema razgovora
    i sad - o cem ce pricat moj klinjo kad se u ekipi pocne od nindjama... kad nema blage veze o dodtanoj oprenmi za nindje i svim ostalim djidjama obzirom da mu ja ne dam da ima tu igracku samo zato jer je trenutno fensi, on se lose osjeca
    i tak.. zato ja uglavnom kupim kad me traze

eto
    Potpisujem od riječi do riječi, tu se ne radi o pukoj potrošačkoj strasti nego o socijalnim razlozima.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

potpis pod Mukicu

iako ako to dijete NE traži onda mu ne bi ni kupovala,nije mi ni u ludilu
    padalo napamet samoinicijativno kupiti ninje ali kad je tražio kupila sam

samo do jedno 3g san uspjevala da gleda crtiče koje ja odredim ali kako je sa 3i po krenuo u vrtić sve manje i manje

Nataša T. avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Također se slažem sa Mukicom i Zdenkom.

Nisam baš stručnjak za dječji psihološki razvoj, ali treba uzeti u obzir da djeca do neke dobi imaju potrebu pripadati grupi i ne razlikovati se od ostalih. Tek kasnije počinju težiti individualizmu i to tada zna prijeći u drugu krajnost - znate ono, glavno da sam originalan i drugačiji od drugih.

Tako da je moje mišljenje da to treba poštovati (naravno u razumnoj mjeri), a za neke druge pouke ima još vremena kad malo odrastu...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

biti isti kao većina djeci nije nevažno, dapače, ona imaju potrebu pripadati društvu, okolini u kojoj se kreću puno više i puno izraženije nego mi odrasli. To ipak treba znati i poštivati...
    Ovog sam bolno svjesna i jako vodim racuna o tome da ne pretjeram sa svojim principima na ustrb osjecaja vlastitog djeteta. Naravno, uvijek u granicama mogucnosti nase obitelji.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Potpis pod Mukicu.

Ja iz svog osobnog iskustva, mogu reci da sam se u djetinjstvu prilicno jadno osjecala jer mi roditelji nisu mogli priustiti neke stvari koje je vecina djece imala.

Tako da ako H zatrazi neku igracku, namjeravam joj kupiti.

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Eto i mene na forumu. :D Ovak, moj D. je dobio tu ružnjikavu gumenjaču od ninja kornjače još za drugi ročkas. Nije točno znao tko je i što je to ali mu se dopao mać, šuriken i oklop.. Ja u depri od yu-gi-oh, ninja i svih tih japanskih crtića. Nikad ali nikad još nije gledao takve crtiće niti će ih doma moći gledati, za sada gleda super RTL ujutro koji ima crtiće za mlađe, te žutokljunca. Samo me sada već pomalo strah šta će sve dobiti za 3-ći ročkas koji je za mjesec dana.
    Uglavnom, kada mijenjamo programe i naiđemo na takav crtić, a u pravilu je to ona loša grafika i snažni blješteći efekti on sam traži da mu prebacim jer mu je to ružno - a već godinu i pol mu ja to tupim i ima itekakvog efekta, a isto je i sa igračkama. Njega upče ne zanimaju ninje i ostalo, onu prvu smo bacili i upoče ne pita za nju. Truditi ću se svim silama ljudima objasniti da takve igračke ne želimo, pa se nadam da će uvažiti naše molbe.
    Mislim da će tako i ostati. a prihvačam supermena jer i ja sam kao mala zamošljala da me on nosi i leti sa mnom u visine...he,he

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

a ja sam, nakon sto sam skuzila da se ninje ne daju izbjeci, pricala o donatellu, michelangelu, raffaellu i leonardu. i bez daha je slusao o velikom komadu mramora koji je strpljivim radom polako dobivao ljudski oblik, o tajni osmijeha mona lise, helikopteru....

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mama tanja :D

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mama_tanja prvotno napisa
    a ja sam, nakon sto sam skuzila da se ninje ne daju izbjeci, pricala o donatellu, michelangelu, raffaellu i leonardu. i bez daha je slusao o velikom komadu mramora koji je strpljivim radom polako dobivao ljudski oblik, o tajni osmijeha mona lise, helikopteru....
    i na kraju je rekao: a jel mona lisa ima nunčake?

bilo kako bilo. ja se trudim ne kupovati sve, ali ono što je jako "in" kupim, ali ne sad sve i cijelu kolekciju nečega nego samo jedan pažljivo odabrani komad. ako se o pokaže strašno važnim i ako mu to postane najajdraža igračka onda kupim još. to nam se desilo srećom samo sa životinjama, onim malim plastičnim i gumenim pa ih sad imamo na stotine.

al recimo oružje to mi je muka. shvaćam da bi želio pištoljčinu ili mitraljez, ali jednostavno to ne dam i gotovo. domet mi je pištoljčić na vodu.
    i da... otužno gleda svoj pištoljčić dok klinac upola manji od njega ima upola veću pušku u koju stane 5 litara vode, ali šta ja mogu. negdje mora biti granica. u ovom slučaju to je moja.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    i na kraju je rekao: a jel mona lisa ima nunčake?

nije. ona je cura. (al bi mozda mogao upitat za davida)

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi se s tim još ne mučimo, no treba naći mjeru, izgleda. i svako je dijete drugačije
    ali neke stvari definitvno nedam.

ja nisam za barbike :/

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj romi prvotno napisa
    Eto i mene na forumu. :D

Romi, dobrodosla na forum :D
    Moj malac isto ko tvoj - nije ni cudo da su si najbolji frendovi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Uglavnom, vidim da se iskustva dosta razlikuju dosta ovisno o dobi djece.

No, nekak sam vise htjela skrenut pozornost na ovo:
    kupovanje neceg jer svi imaju daje primjer mom djetetu da mora biti isti ko vecina, i i da jedino ono sto vecina prihvaca je OK.
    i kolko to moze biti povezano s razvijenom diskusijom

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Moj uopće ne voli gledati nindže, ali je vidjevši kod klinaca u parku, užicao od bake kad su bili skupa u dućanu. Bio je jako veseo tog trena, ali onda nije imao pojma šta bi s tim. I tako stoji eto na polici, nikad ne pita za njega.
    A onda je za rođendan dobio neke gumene vojnike i neke male puške i pištolje i bombe (ma koma igračka, i posve neprikladna)-i uzme on puškicu pa do zida i kao buši on...kaže "Brrr. Bušim rupu da stavimo sliku..."
    Pojma nije imao šta je to.

Moji roditelji su bili dosta principijelni i uvijek mi kupovali neke cool edukativne igračke koje nitko nije imao. Uglavnom su bile super, ali kako to druga djeca nisu imala, nismo se mogli skupa igrati. Tako da mi je bilo žao što ipak nemam barbiku, barem jednu, stalno sam pred frendicama izmišljala neke fore kao da sam je zametnula, da mi je kod bake...A nisam htjela direktno pitati (valjda me bilo sram jer sam znala da je mojima to bezveze).
    To bih htjela izbjeći sa svojom djecom. Neka oni kažu što žele, imaju pravo željeti, a onda ćemo vidjeti zajedno što može a što ne. Sad je još maleni, ali kad krenu te fore probat ću naći neku mjeru.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još nismo imali tih problema, ali vidim da nas uskoro čekaju, zapravo, tu su negdje iza ugla
    Za Ninja kornjače još ni ne zna, crtiće slabo gleda (i to s DVD-a), njegovi interesi su na sasvim drugoj strani, i ne znam kako će se to i koliko promijeniti polaskom u vrtić i druženjem s većim brojem djece. A mijenjat će se sigurno.
    Ni sama još ne znam kako da se tu postavim - naime, ja se nikad nisam htjela identificirati s vršnjacima (ni u dječjoj dobi), i zbog toga sam često imala osjećaj da sam "ispala" iz svoje generacije, ali to je bio moj izbor, a ne nametnuto od roditelja. Zato mi je puno znači pročitati sve što tu pišete, da si na vrijeme znam postaviti kriterije...

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mamita prvotno napisa
    ako se o pokaže strašno važnim i ako mu to postane najajdraža igračka onda kupim još. to nam se desilo srećom samo sa životinjama, onim malim plastičnim i gumenim pa ih sad imamo na stotine.
    ovako i mi, pogotovo ovaj dio sa zivotinjama
    inace se slazem sa mukicom

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mama_tanja prvotno napisa
    I ja sam podmetnula sličnu priču, jer ninja kornjača ima u svim vidovima u ogromnim količinama, pa da od toga bude i neke kolateralne koristi. 8)

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Nećak je imao Ninja fazu,po cijele je dane išao za mnom,lupao me,grebo,mlatio igračkama..............ništa nije pomagalo,niti upozorenja,niti kazne jer on je bio Moćni ninja.Kad sam pitala sestru zašto mu daje da se gleda crtić i da se igra s istima,odgovor je bio " sva djeca u vrtiću isto to rade" :/

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno kupiti zato što svi imaju

Hvala draga mony!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Iako još nismo u ovoj fazi, znam kako su takve igračke vrlo bitne klincima baš zbog društva. Moji prijatelji su jedno vrijeme koristili metodu da "šalju nindje u kaznu" umjesto djece kada su prelazila granicu dopuštenog. Teigračke bile su im važne jer su ih npr. furali u vrtić i mijenjali se s drugim klincima i izbjegavali su ponavljati situacije zbog kojih bi ostajali bez njih 2 dana.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj irenas prvotno napisa
    Nećak je imao Ninja fazu,po cijele je dane išao za mnom,lupao me,grebo,mlatio igračkama..............ništa nije pomagalo,niti upozorenja,niti kazne jer on je bio Moćni ninja.Kad sam pitala sestru zašto mu daje da se gleda crtić i da se igra s istima,odgovor je bio " sva djeca u vrtiću isto to rade" :/
    Ne bih rekla da je problem u igračkama i crtiću. Moj M. ima praktički sve od ninja-kornjača i dva ninja kostima, ali nije se uživljavao na taj agresivni način.

BTW, faza ninja je odavno prošla i nisam sigurna da će nove petogodišnjake i šestogodišnjake zahvatiti na isti način, jer nema više novih crtića na TV-u. Vidim u LOM-u da su ninje stalno na sniženju, a moj M. se niti ne obazre na njih.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Citiraj irenas prvotno napisa
    Ne bih rekla da je problem u igračkama i crtiću. Moj M. ima praktički sve od ninja-kornjača i dva ninja kostima, ali nije se uživljavao na taj agresivni način.
    Možda nije bio problem u crtiću :/ ,ali on je to redovno radio i urlao "ja sam ninja". I kod njega je ninja faza prošla :D sad je u Munjeviti Jurić fazi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

inace, i moja malena je obozavala ninje a ja se grozim njih :/ samo nasilje...

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

a kad dijete od 8 godina traži mobitel?? Jer to imaju svi u razredu?
    Kako se nositi s time? I kad im djeca kažu: Nemaš internet, neću ti doći na roćkas? Ili ja se odijevam samo u benetoni (namjerno krivo pišem da ne ispadne reklama ) i nosim sam mošćino, a imaju tek 12 godina?

Moja je još mala i još se ne susrećem s tim problemom. Sva sreća, jer odgovor za sebe nemam

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mama_jos_malo stvarno je tuzno da su djeca takva postala ali takva su od takvih roditelja a ne sama od sebe
    znam za slucaj djeteta koje je jos u vrticu imalo mobitel

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Da, takva su jer ih odgajaju gori ali ih je puno i onda je normalno dijete u manjini i još je prokazano ili da bude gore izopćeno.

Ja se susrećem s onim ja to ne jedem, ja to ne gledam na tv-u (nemamo tv), ja za to ne znam... A kad bude ja hoću mobitel jer Ana, Ivana,Petra, Marko i Pero imaju e, ne znam... Ili hoću te tenisice jer su od firme FensiŠmensi i Ana i Ivana su ih već dobile

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Uh, citam vas i sve sam sretna sto jos nisam cula od mojih klinaca zahtjeve na osnovu toga sto "svi drugi imaju" :smajli brise znoj sa cela:

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

mislim da smo zato mi roditelji i da je na nama da procjenimo gdje popustit a gdje čvrsto reći ne!

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

mama jos malo, ti si jedna od rijetkih ovdje shvatila sto zelim reci ovim topikom.
    Ninja kornjaca je bila moj usputni primjer kojeg sam se sjetila, no htjela sam samo lakse docarati ne cinimo li time od djece upravo to sto si ti opisala.
    Kako naci mjeru?
    Kako ne izopciti dijete, a opet ne pokazati mu da stvarno mora imati sve sto ostali imaju da se osjeca cool...
    Imam jos maleno dijete, koje je ovo ljeto dobilo tu ninju kornjacu i koja mu ne predstavlja nesto u zivotu (iako ih imaju njegovi prijatelji u vrticu i parkicu), al sta kad pocne trazit jer to ima onaj ili ovaj itd...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Kako ne izopciti dijete, a opet ne pokazati mu da stvarno mora imati sve sto ostali imaju da se osjeca cool...
    Naći mjeru. Istovremeno jednostavno i komplicirano rješenje.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ma da....
    Moderation rules

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno kupiti zato što svi imaju

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Citiraj Mony prvotno napisa
    Naći mjeru. Istovremeno jednostavno i komplicirano rješenje.
    ZAKON 8)

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Sjećam se jednog vjeroučitelja - kad bi netko imao sve plusiće iz dolazaka rekao bi "uvijek sam se bojao onih previše revnih"...
    Eto, zato mame jesu mame da utvrde pravila ali i da svako toliko popuste i pokažu da smo ipak ljudi, a ne strojevi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mi za sad kupujemo igračke koje se mami i tati čine OK i on ih prihvaća. Kad počne pokazivati interes za neke igračke koje nisu na našem popisu "poželjnih" , odvagnut ću.

Naime, ne želim biti pretvrdoglava i tupiti po svom, ali isto tako mislim da ako nam se neka igračka baš ne sviđa, ne trebamo je kupiti. Mislim da trebamo biti ponekad principijelni, ali UZ OBAVEZAN RAZGOVOR. Ne ono "Ne može i točka" ili "Ne može zato što ja tako kažem". Uvijek ću nastojati objasniti svoj stav i poslušati djetetov. Sviđa mi se Mamitin primjer s pištoljima. Netko ima problem s kupovanjem suđa i lutaka dečkima zbog svojim pogleda na svijet i odrastanje, a netko s kupovanjem Ninja kornjača, pištolja i sl. Definitivno ne mogu reći da ću mu kupiti sve da bi bio dio svoje grupe, jer mislim da definitivno šalje krivu poruku, isto kao što ne može gledati baš sve crtiće i sl. Ali, mislim da je najbitnije razgovarati i razgovarati i onda odlučiti.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    mama_jos_malo stvarno je tuzno da su djeca takva postala ali takva su od takvih roditelja a ne sama od sebe
    znam za slucaj djeteta koje je jos u vrticu imalo mobitel
    Kamenujte me, ali i moje vrtićko dijete ima mobitel.

Ima i zabranu da ga nosi i vrtić i na dječja druženja. Tak da ne maše s mobitelom uokolo.

A dobio ga je zato jer mu mama radi barem 12 sati dnevno, ali mu se redovno javlja. A na tatin mobitel (kao ni moj) se ne smije javljati (nije neki naš hir, nego se je "jako zanimljivo" razgovarao sa strancima, a ne djeluje baš profi kad ti se dijete javi na telefon na koji nekog zoveš isključivo radi posla, pa naiđeš istodobno i na jezičnu i na generacijsku barijeru ).
    Nije da ne mogu nazvati muža, pa mi on da dijete na telefon, ali dečko voli znati da je poziv baš za njega. a ne da smo se čuli usput

Ovako, to je broj na koji ga zovu roditelji i bake. Dogovor je da dobije svaka tri mjeseca bon, a ako ga potroši brže - da ga kupuje sam. Potrošio je samo prvi bon u roku keks, a od onda ga ne potroši ni za tri mjeseca. Dakle, mobitel je i edukativno djelovao

Odavno smo razvili svijesnost o tome da se ne treba hvaliti, da nemaju sva djeca isto što i on, i da im to njihovi roditelji ne mogu priuštiti. Imali su dečka čiji su roditelji baš full siromašni, koji nosi zakrpane hlače i prevelike majce od starijeg brata. Pa se dečki s njim nisu htjeli igrati i mali je jednostavno bio izoliran i sam. :?
    Kad mi je to F. ispričao, uslijedio je poduži razgovor, nakon kojeg se on dečku ispričao i počeo s njim igrati. Pa su se i drugi pomalo pridružili.

Tako da mislim da to što on ima mobitel nije nešto samo po sebi loše i da sam ja roditelj koji loše odgaja dijete jer sam mu ga kupila. Bila bih loš roditelj kad bih očekivala da se druži samo s djecom koja imaju mobitele

S druge strane, ne kupujem mu sve što imaju drugi, a pogotovo ne iz razloga što to imaju drugi.

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj vesna72 prvotno napisa
    Ima i zabranu da ga nosi i vrtić i na dječja druženja. Tak da ne maše s mobitelom uokolo.
    a gdje ga onda nosi? kad ide na druzenja sa odraslima ili po kuci? vjerojatno onda nemate telefon?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

apropos mobitela i djece, OT, preporuka Europske komisije (morat ću to točno pronaći) je da se djeci do 14 godina ne dopušta korištenje mobitela ni na koji način, bilo vlastiti djetetov bilo roditeljski, zbog zračenja, budući da se mozak razvija. (to se dijelno naslanja na moju struku, pa znam, a za točan navod bi trebala malo vremena i truda)

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj malena beba prvotno napisa
    a gdje ga onda nosi? kad ide na druzenja sa odraslima ili po kuci? vjerojatno onda nemate telefon?
    Kad ide recimo k baki na čuvanje (što je preko ljeta od ponedjeljka do petka, ako je u Zgb), kad ide s nekim od nas na more (što je od 5. do 9. mjeseca svakih par tjedana, jer skupa idemo samo preko vikenda), i da - za po kući. Iako imamo (čak) i telefon

Pod "dječjim druženjima" sam mislila da mu ne visi mobitel oko vrata dok je u igraonici, na rođendanu ili sl (gdje je odraslima ulaz zabranjen).

Na ostalim druženjima i izlascima je u torbi/džepu odraslog pratioca (koji je na taj mob ne javlja, već ga daje djetetu), ili u njegovom ruksaku u zabačenom kutu sobe
    Tako da ga mogu nazvati uvijek - osim kad je u vrtiću ili dj. druženju tipa igraonice

Što se tiče zračenja, vjerujem da većina aparata kojima smo okruženi ne djeluju terepeutski
    Koliko sam ja upoznata s tematikom, negativni učinak EM zračenja mobitela očituje se u grijanju okolnog tkiva (uključujući i mozak). Logično je da se opasnost povećava s vremenom izlaganja, te uzimajući u obzir činjenicu da dječja glava nije okoštala kao glava odraslog čovjeka, pa se dio topline prenosi dalje.
    Stvar je pri tome naravno ista (ili čak i gora) na čiji god mobitel da se javi. Tako da mislim da neke potencijalne opasnosti ne možemo spriječiti (osim potpunom izolacijom), ali ih možemo umanjiti.
    Ne možemo dijete izolirati od ninja-kornjača, pa kako ćemo od compa i mobitela :?

Konkretno rizik umanjujemo time što ga on ne nosi ga u džepu ili oko vrata. Kad ga on nosi - onda mu je u vanjskom pretincu ruksaka. Ne provodi na mobitelu po nekoliko sati dnevno (kao ja ), nego po nekoliko minuta. I last, but not lease - ima mobitel čija je SAR vrijednost izrazito mala.

Ja na to gledam na način: i comp zrači, kao i TV, mikrovalka i hrpa drugih stvari koje imam doma...
    Od svega toga ga ni ne nastojim izolirati. Jer mislim da ne može odrasti pod staklenim zvonom.

Život je opasan. Čak ne i od samog rođenja, već i ranije...

Možda griješim, ali ga od većine opasnosti ne nastojim u potpusnosti izolirati, već ga s njima i upoznati. Ima mobitel. Zna pravila. I pridržava ih se.

Ako ćemo ići dovoljno daleko - prometne nesreće su glavni uzrok smrtnosti djece. Pa mi se dijete i dalje vozi u autu, iako sam svjesna potencijalne opasnosti. Sve što radim, je da ga štitim koliko mogu (kombinacija auto-sjedalica-vozač).

Sorry, objašnjavajući udaljih se od teme

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vesna, nisi me uvjerila.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako ikad u životu pređem na 40-satni radni tjedan - otet ću mu mobitel. Ili sakriti punjač. Da izbjegnemo traumu.

Može tako?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Život je opasan. Čak ne i od samog rođenja, već i ranije...
    Potpis.

I u svemu ostalom. Iako je moja H (jos) premala za mobitel

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Život je opasan samo za one koji ga takvim vide.
    No, čak i ako smatraš život opasnim, ne vjerujem da postoji potreba dodatno se izlagati opasnostima. Meni je to u rangu s onim, mi smo to radili pa što nam fali :? Fali nam, al ko će priznati

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja se još uvijek sa tugom sjećam dvije stvari koje su svi imali,a roditelji mi nisu htjeli kupiti. I moj muž isto. Iz ove perspektive vidim da su pogriješili. Trebali su prepoznati da mi je bilo toliko važno da ih imam.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

marinna, otkrij što je u pitanju

Meni su branili višesatno telefoniranje , zato sad skuham kavu, utipkam broj svoje prijateljice i traje to traje

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pravu barbiku (od Mattela kojoj se noge savijaju) kad sam bila skroz mala i glazbenu liniju nešto kasnije.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •