Pokazuje rezultate 1 do 45 od 45

Tema: 9-18kg again :)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno 9-18kg again :)

ovako, mene muci sljedece i molim za pomoc
    trenutno sam u odabiru nove sjedalice grupe I i zanimaju me razlike nekih sjedalica, naime procitala sam tu da se razlikuju po tome sto su neke viseg, neke nizeg naslona, onda u polozajima (shvatila sam da se daju namjestiti u nazovi spavaci polozaj :? ), onda neke imaju sistem da se i uzglavlje da rotirati prema unutra pa da bude uza,
    onda razlike u materijalu presvlake...pa sam za neke citala da su dosta visoke i djete pocne lupati glavom u krov auta :/
    pa sistemi kopca

za sad imamo primo viaggio 0-13kg i brzo se preraste po visini, te se u njoj uzasno znoji
    posto je on dosta sitan, a visok nebi htjela da mi se opet dogodi to da nema dovoljno kg za grupu II, a da mu postane premala po visini
    (jer sa njegovih 15 mj. i 8850g moguce da ce se voziti u njoj dosta dugooooo)

znam da je najbolja ona koja se dobro namjesti u auto, ali bi htjela uzeti i ove neke stvari u obzir, da opet ne pogrijesimo
    e da, trenutno sam u razmisljanjima oko maxi cosi i romera i to bez isofixa, imamo mazdu 626

eto, ako mi netko moze pomoci u tome bila bi zahvalna (jer ove tete u zd. ducanima nemaju pojma)

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bebeb confort iseos safe side ti imau pomične stranice tak da je možeš prilagođabvat bebinoj širini....

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod AS je najbitnija sigurnost, zato pogledaj kako je koji model prosao na crash testovima i onda odluci.

A finese oko materijala, polozaja ... su manje bitne.

One koje su najbolje na testovima uglavnom su i najudobnije. Mislim da s Maxi Cosi Priori ne mozes puno fulati. MC Tobi - ima i pozitivnih i negativnih misljenja.

Romer je isto OK, ali nama se remen stalno labavio, pa smo nabavili MC i puno smo zadovoljniji, iako je Romer uglavnom medju najboljima na testovima.

Prijateljica je imala Bebe Confort Iseos i onda za drugi auto kupila MC Priori i kaze da je MC puno bolja, jednostavnija, udobnija.

Mi smo imali Mazdu 323 i nismo imali problema sa montazom.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

gledala sam testove, al bas nema svih sjedalica :/
    nekako mi je maxi cosi priori (tobicu nebi) prvi u odabiru, pa onda romer, nemam pojma zakaj
    gledala sam i bebe confort iseos tt i super mi je to sto se da suzavati, pogotovo jer mi ove sjedalice izgledaju ogromne trenutno za njega

znam da je sigurnost najvaznija, al recimo da mi i maxi cosi i bebe confort super sjedne u auto, htjela bi izabrati onu bolju
    zato me zanimaju i ove druge stvari...manje bitne

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

zasto ovdje pise da je mc priori 0-18kg :shock:
    pa sto nije ona grupa I :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Krivo piše.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako si već u odabiru blizu Maxi Cosi Priori mislim da je bolje uzeti Maxi Cosi Priori XP - lakše i čvršće se može namontirati, ima položaj za spavanje (nisam sigurna ima li i obična Priorica), mi smo s njom (njima, imamo dvije) jako zadovoljni.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Ako si već u odabiru blizu Maxi Cosi Priori mislim da je bolje uzeti Maxi Cosi Priori XP - lakše i čvršće se može namontirati, ima položaj za spavanje (nisam sigurna ima li i obična Priorica), mi smo s njom (njima, imamo dvije) jako zadovoljni.
    Da, i moja su MC Priori XP SPS, mislim.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja imam solid-rock installed običnu MC Priori. Ima 3 položaja.

trenta avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

dia, mi smo se dugo premišljali koju kupiti, izabrali smo proiri xp, stvarno se lako i čvrsto montira, uzeli smo i frotir navlaku i prezadovoljna sam!

mirjana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi isto imamo MC Priori i prezadovoljni smo, lako je montiram u sve aute

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ok, onda ce nam prvi izbor biti mc priori xp

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Dia, bez obzira na koju se odlučili, probajte AS namontirati u auto prije nego je uzmete

mina30 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja bi kupila BEBE CONFORT ISEOS SAFE SIDE, jel ima u Hrvatskoj za kupiti ili moram bas u sloveniju? I koliko kosta?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj mina30 prvotno napisa
    Ja bi kupila BEBE CONFORT ISEOS SAFE SIDE, jel ima u Hrvatskoj za kupiti ili moram bas u sloveniju? I koliko kosta?
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-90048402.aspx

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

BEBE CONFORT ISEOS SAFE SIDE je koliko mi je poznato 0-18 kg, i nema je kod nas za kupiti.

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Bebeb cionfort Iseos safe side u Brežicama ima i kombinirana a kod nas samo 9-18....

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Honey prvotno napisa
    BEBE CONFORT ISEOS SAFE SIDE je koliko mi je poznato 0-18 kg, i nema je kod nas za kupiti.
    nije od 0-18, nego od 9-18.
    ima je kupit u TL. mi je tamo kupili, sve preporuke za ovu sidalicu

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

zaboravih napisat:
    koštala je 1400 kunića.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Piše na bebe confort linku kojeg je dala Honey da je grupa 0+/I, što znači da je kombinirana.

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Piše na bebe confort linku kojeg je dala Honey da je grupa 0+/I, što znači da je kombinirana.
    vidim i ja da piše ali mi nije jasno kako u ovu sidalicu stavit malu bebu :?
    piše od 6 miseci pa nadalje.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Initially seating facing rearwards for maximum safety, the baby can later be seated forward-facing
    Budući da i druge kombinirane sjedalice "na oko" izgledaju kao 9-18, onda i ova; najprije u kontra smjer, onda u smjer vožnje.
    A preporuka od 6 mjeseci jest malo za razmišljanje... :/

Loryblue avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Initially seating facing rearwards for maximum safety, the baby can later be seated forward-facing
    Budući da i druge kombinirane sjedalice "na oko" izgledaju kao 9-18, onda i ova; najprije u kontra smjer, onda u smjer vožnje.
    zato i kažem.

i sve nekako zamišljam bebu od 6 miseci u ovoj sidalici, zavezanu ovim pojasevima. znam kako to izgleda sad mojoj šefici pa mi je nepojmljivo strpat malu bebu i u smjeru i kontra smjeru vožnje u ovu sidalicu (i svih drugih iste vrste).

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi imamo BEBE CONFORT ISEOS SAFE SIDE O-18kg...
    Kupili u Brezicama za 187€ i imamo samo rijeci pohvale,sjedalica je ODLICNA,cvrsta,sigurna,lako se montira u auto i super mu je udobna.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

oni kazu da do 6 mj. beba moze biti u košari, a onda u kombiniranu :/

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dia za koju ste se sjedalicu na kraju odlucili, i sto je prevagnulo u odabiru

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj Loryblue prvotno napisa
    Citiraj Honey prvotno napisa
    nije od 0-18, nego od 9-18.
    ima je kupit u TL. mi je tamo kupili, sve preporuke za ovu sidalicu
    Niste kupili Iseos Safe Side, nego Iseos TT.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj anjica prvotno napisa
    dia za koju ste se sjedalicu na kraju odlucili, i sto je prevagnulo u odabiru
    BC iseos TT grupa I smo uzeli
    sto je prevagnulo!? hm... Maxi cosi priori nije bilo trenutno u TL, rekli su da ce ih dobiti drugi tjedan, a nismo htjeli vise cekati jer je onu prerasao
    romer mi je bio skup, tintilinic je imao chicco i jednu romer king, al mi je bila sumnjiva jel je kostala 1400kn, a imala je i ECE 03, a ja sam zabrjala na ove nove 04, a i nekako je bila ogromna za njega
    tak da bas nismo imali kaj ni birati
    ova mi se dopala jer ima bocne stranice koje se daju regulirati, a posto mi je on dosta sitan nisam htjela da plese po sjedalici
    uspjeli smo je bez frke odmah montirati i super je sjela u auto

jedino me malo muci sto mu je vec sad glava dosta blizu ruba, pa se nadam da je nece brzo prerasti po visini, nazalost to nismo odmah skuzili, jer je vec i md i meni i M. bilo svega dosta, a zuriili smo kod dr. na pregled
    evo slikice
    jel netko ima iskustva sa tim do koje visine se klinci voze u njima

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dia,

voze se do:

- trenutka kad im sredina ušiju bude u visini naslona sjedala (znači, pola glave smije viriti van)

ILI

- kad više ne postoji niti jedan utor na naslonu autosjedalice u koji možeš premjestiti pojaseve a da mu oni budu u razini ili iznad razine ramena.

Pa što dođe prvo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

(Ovo gore je, naravno, bilo vezano uz visinu. Ako napuni 18 kg prije, sjedalicu više ne može koristiti).

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

hvala, jos me zanima sad smo jos na najmanjem utoru pojasa, al mi se cini da mu je malo ispod ramena, dal je bolje dignuti na srednji pa da mu je iznad ili ostaviti ovako dok ne naraste
    tj. dal je sigurnije kada je negdje izmedu utora da je ispod ili iznad ramena, nadam se da kuzite pitanje

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Iznad ramena u smjeru vožnje (može i u razini, ali ne ispod)

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iznad ramena u smjeru vožnje (može i u razini, ali ne ispod)
    e, opet problem, njemu je pojas mozda 1 cm ispod ramena, no iduci je jako visoko i rupica je njemu u razini sredine uha, bojim se da je to malo previse :/

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj trenta prvotno napisa
    dia, mi smo se dugo premišljali koju kupiti, izabrali smo proiri xp, stvarno se lako i čvrsto montira, uzeli smo i frotir navlaku i prezadovoljna sam!
    Zanima me ova AS dali ima onu kopču sa strane za zategnut i pričvrstiti :? Ja je ne vidim a baš bi kvalitetnu AS koja obavezno ima kopču

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj ssss prvotno napisa
    Zanima me ova AS dali ima onu kopču sa strane za zategnut i pričvrstiti :? Ja je ne vidim a baš bi kvalitetnu AS koja obavezno ima kopču
    E ne znam na koju kopču misliš, ali XP, osim integriranih kopči za pojas (automobila), ima i dodatni mehanizam za pritezanje, vidi upute, slika 12.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

frotir navlaka :? ....to ste kupili naknadno ili ???...naime, ja sam neki dan kupila 3 takve sjedalice i tek kad sam došla doma mi je palo napamet da postoji mogućnost da će se klinci znojiti u njima...daj mi molim te reci da se navlaka može kupiti naknadno, da nisam baš sve zeznula :shock:

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Frotir navlaka je tzv. ljetna navlaka. Kupuje se naknadno, mislim da se proizvodi u bijeloj i plavoj boji i kosta oko 200kn.

snoopygirl avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

mi imamo MC priori xp i savršeno čvrsto se da namontirat. probala sam kod prijateljice bebe confort i dosta se teško učvršćava. pogotovo što kod mc ima ta poluga za završno učvršćavanje pa sjedalica stvarno nemože ni makac

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Deaedi prvotno napisa
    Frotir navlaka je tzv. ljetna navlaka. Kupuje se naknadno, mislim da se proizvodi u bijeloj i plavoj boji i kosta oko 200kn.
    super, hvala ....znači, još 600,00 kn

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    E ne znam na koju kopču misliš, ali XP, osim integriranih kopči za pojas (automobila), ima i dodatni mehanizam za pritezanje, vidi upute, slika 12.
    Nemogu otvoriti upute ali bit če da je to to šta ja tražim :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj bruni prvotno napisa
    Citiraj Deaedi prvotno napisa
    super, hvala ....znači, još 600,00 kn
    Pa cuj, nije bas da se dijete prestane znojiti ako AS ima tu navlaku. Znoji se manje, ali ipak je moja cura sva mokra po ledjima i sa navlakom i bez nje. Mozda je higijenskije, jer tu navlaku mozes lakse i cesce oprati.

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

vidiš da, al dobro, lakše ću ih skinut i oprat.....thnx

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ima li netko ovakvu autosjedalicu i jeste li zadovoljni njom

http://www.media-commerce.com.hr/pro...id1=30&id2=267

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Vidim da vas dosta ima ovu AS pa me zanima ima li netko iskustvo sa montiranjem MC Priori XP u Opel Vectru (stari model)? Nismo u mogućnosti prije kupnje isprobati AS (iako znam da bi to bilo najsigurnije i najpametnije), pa nam je svako iskustvo dobrodošlo...

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj la_mama prvotno napisa
    Pošto nema Romerice king ts plus(do pol, 4mj)na žitnjaku- uzela sam ovu i mislim da čemo biti zadovoljni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •