Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Zabacivanje stopala pri hodanju

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno Zabacivanje stopala pri hodanju

Tin je poceo ozbiljnije (ozbiljnije znaci da više ne sjedne svakih pet koraka) hodati prije dva tjedna i čini mi se da desno stopalo previše zabacuje prema van tj. da ga previše otvara. MM i ja gledamo i gledamo, ali nismo sigurni i ne znamo je li to zapravo normalno na početku? U pedijatricu nemam baš puno povjerenja vezano uz taj aspekt zdravlja pa bismo zapravo voljeli otići kod nekog ortopeda i zanima me gdje u Rijeci možemo napraviti pregled. Na Kantridu ne želimo.
    Hvala na preporukama, još više hvala na "to ti je normalno".

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: Zabacivanje stopala pri hodanju

Citiraj Balarosa prvotno napisa
    Tin je poceo ozbiljnije (ozbiljnije znaci da više ne sjedne svakih pet koraka) hodati prije dva tjedna i čini mi se da desno stopalo previše zabacuje prema van tj. da ga previše otvara. MM i ja gledamo i gledamo, ali nismo sigurni i ne znamo je li to zapravo normalno na početku? U pedijatricu nemam baš puno povjerenja vezano uz taj aspekt zdravlja pa bismo zapravo voljeli otići kod nekog ortopeda i zanima me gdje u Rijeci možemo napraviti pregled. Na Kantridu ne želimo.
    Hvala na preporukama, još više hvala na "to ti je normalno".
    to ti je normalno

mislim da je dobro otići u Lovran (ili Liganj?), tamo gdje je ona (poli)klinika. tako sam barem ja čula. ako se ne javi netko pametniji, nađem ti broj i ime liječnika.

ako je možda stvar da bi fizijatar trebao pogledati, ako idete za neki vikend u Novi, javi se pa ti dam tamo kontakt

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To ti je normalno u početku.
    Mišić tek prohodava i uspostavlja ravnotežu.
    I moja je cura friško prohodala (prije 2 mjeseca otprilike), u početku je također zabacivala jednu nogu drugačije od druge no sada, dva mjeseca kasnije hoda potpuno stabilno i pravilno.

Pričekaj malo i ako i nakon nekog vremena i dalje primjećuješ zabacivanje ili bilo što što te uznemirava otiđi pedijatru. U ovoj dobi mjesec ili dva nije više tako puno kao u prvoj godini kad je važno odmah reagirati u slučaju nekog motoričkog odstupanja, nećeš nigdje zakasniti. A zabacivanje noge niti nije motoričko odstupanje.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Htjedoh reći ortopedu, ne pedijatru.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mislim da nije potrebno ici ortopedu....pa tek je prohodala!
    cekaj da se malo "uhoda" sa hodanjem
    "no sikiriki"

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

F kad je prohodao, hodao je s nogama prema unutra. I nakon 10 mjeseci hodanja, još uvijek. Otišli smo na Šalatu kod Antičevića i rekao je - TO JE NORMALNO!
    Tek oko 7. godine, ako dijete još uvijek bude tako hodala, ide se na drastične korake

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

naša ponekad baca noge unutra-kažu to je normalno!

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Hvala svima

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Vadim temu iz naftalina jer sam primijetila da S. u hodu zabacuje prema unutra jednu nogu. Sada ima 2 godine, a prohodao je sa 10 mjeseci,sam bez hodalice. Do kada je to znači kao normalno i da li je netko primijetio da to ima veze sa vrstom obuće?
    On npr više zabacuje kad nosi "tvrđu" obuću tipa cipele nego npr. sandale. Čak mogu reći da bos hoda sasvim ravno.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa Vidi poruku
    Vadim temu iz naftalina jer sam primijetila da S. u hodu zabacuje prema unutra jednu nogu. Sada ima 2 godine, a prohodao je sa 10 mjeseci,sam bez hodalice. Do kada je to znači kao normalno i da li je netko primijetio da to ima veze sa vrstom obuće?
    On npr više zabacuje kad nosi "tvrđu" obuću tipa cipele nego npr. sandale. Čak mogu reći da bos hoda sasvim ravno.
    Da li nosi pelene? Možda mu one smetaju. Moj je M. jezivo zabacivao jednu nogu,ja bila očajna,vodila ga ortopedu. Na kraju čim smo skinuli pelenu prestao je zabacivati nogu.

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pelene ne nosi. Izgleda da baš ima veze koje mu cipele obujem jer u čarapama hoda normalno.

spring avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Zrina prvotno napisa Vidi poruku
    Pelene ne nosi. Izgleda da baš ima veze koje mu cipele obujem jer u čarapama hoda normalno.
    Onda je jednostavno. Izbacite te koje mu smetaju. Birajte flexi cipelice,što mekše i dovoljno velike.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •