Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Privlačenje pažnje

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Privlačenje pažnje

Jučer smo doma imali malu feštu,predvečer od pola 7 do pola 8. Došli su nam samo Roku zaista bliski ljudi;baka,djeda,kumovi,dvoje prijatelja koje jako dobro pozna.Od trena kad su ušli u stan on se od normalnog djeteta pretvorio u divljaka!
    Toliko je pokušao privući pažnju svakoga od nas da je to bilo strašno. Trčao je od hodnika do kauča bez prestanka,zabijao ljudima glave u krilo,bacao sve po sobi,proljevao i slične gadosti..
    U početku sam bila kul i pokušala ga smiriti,što je rezultiralo samo pogoršanjem situacije. Napomenula bi da su mu se svi obraćali,htjeli se poigrati s njim,ali on je bio van svake kontrole.
    Onda sam mu stavila crtić da ga opet probam malo smiriti(što nikada ne radim kad imamo goste),a rezultat opet nikakav.
    Samo je divljao i skakao(srećom nitko ispod nas ne živi),inače je nekoliko svjetlosnih godina daleko od mirnog djeteta,ali ovo.... zaista sam bila u šoku!
    Zatim sam ga odvela u drugu sobu i probala se sama s njim igrati,ali se on odmah vratio među goste.
    Nakon kraćeg vremena,baka je shvatila(hvala joj) da to nigdje ne vodi pa su ona i djeda krenuli doma,a za njima i drugi gosti.
    Bila sam očajna i ljuta...
    Čim sam zatvorila vrata za njima ,gospodin je sjeo na kauč i uzeo knjigu da je čita :shock: ,za nepovjerovati,transformacija u sekundi.

Zašto je tako privlačio pažnju(na taj način) kad ju je i onako imao??
    Primjetila sam da to radi kad je u društvu odraslih,a kad je s djecom onda je ok,odmah se zaigra!
    Imate li iskustva,ali i savjete??

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Takav je moj Dino, doduše ne bi poslije uzeo knjigu, nego bi i dalje nastavio "umjereno divljati". Trak ja sam ti to skontala ovako, kada nekoga nije duže vidio, a toga nekoga voli pravo, to mu je način da izrazi osjećaje, iako mi tako ne izražavamo osjećaje :/ .

Drugi scenario je da ipak češće viđa tu osobu/osobe, ali da ih jednostavno toliko voli da ne zna kako da odreaguje u datom trenutku. Dino je skoro uvijek takav, a mene je iskreno sramota, mislim da će nas ljudi uskoro početi izbjegavati

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Patrik postane neumoljiv kad mu je dosadno
    tako da je kod njega privlačenje pažnje samo način da nama odraslima ne da zraka da se razbrbljamo i zaboravimo na njega.
    ako je kojim slučajem dobio kakvu novu igračku nije ga ni čut ni vidjet.
    otkad sam to skužila, svima koji nam misle dolazit uredno najavim da ako patriku ne donesu nešto zanimljivo, bit će urnebes

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj bera prvotno napisa
    Drugi scenario je da ipak češće viđa tu osobu/osobe, ali da ih jednostavno toliko voli da ne zna kako da odreaguje u datom trenutku. Dino je skoro uvijek takav, a mene je iskreno sramota, mislim da će nas ljudi uskoro početi izbjegavati
    Rekla bi više da je ovo u pitanju-da još ne zna kako izraziti tu silnu ljubav prema ljudima,jer on ne udara,nije klasično bezobrazan,nego luduje ko na nekim drogama i ne možeš ga umiriti!

Da,zaboravila sam napisati da mu je kuma donijela tu istu knjigu koju je uzeo čitati onaj tren kad smo ostali solo,a do tada je nije ni pogledao

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

traktorka, probaj se sjetiti da on ne zna šta će sa svim tim silnim emocijama, nemoj se ljutiti na njega (meni je on TAKO sladak kad ovako pametno gleda sa tvog avatara).

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Joe prvotno napisa
    traktorka, probaj se sjetiti da on ne zna šta će sa svim tim silnim emocijama, nemoj se ljutiti na njega (meni je on TAKO sladak kad ovako pametno gleda sa tvog avatara).
    Hvala ti
    Jasno mi je da još ne zna u potpunosti kontrolirati emocije,ali nekada explodira kao vulkan.
    Samo bi htjela znati na koji način,tj. kako se postaviti,i kamo usmjeriti njegove osjećaje?!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

o da da kako mi je to poznato. a nedaj Bože da je netko za vrijeme ručka . . . fiiiijuuuuu i odleti ručak. šta god sam probala ne pali.
    al sam skužila da je najgora pred spavanje il ako nije spavala popodne il nije joj bilo dosta

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Verovatno je takvo dete. Meni je Matija isti takav i baš sam pre neki dan sa prijateljicom povlačila paralelu između njega i Borisa. Dakle, u situaciji kad nam je u kući npr. desetoro ljudi Boris će naći jednu srodnu dušu i sa njom provesti vreme a Matija će na sve moguće načine pokušati da natera sve prisutne da bulje u njega bez prestanka.

A skretanje pažnje nam je svakakvo - od najumilnijeg do najdivljačkijeg ponašanja zavisno od toga kakav mu je dan

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i mi smo u vasem klubu!

zadnji put je docekao susjedu pomahnitano trceci kroz stan i govoreci p.... m.... misa ti tvoga :shock: :shock: (al time je iskazivao radost a ne ljutnju!)

mi bas ne psujemo al uspio je pokupit ono "prvo" od MM, a"misa ti tvoga" od mene :rolling eyes:

bobaibeba avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Nije to ništa. Mi smo neki dan bili na Danima piva (masa ljudi,gužva) i on se tako zaletavao nepoznatim ljudim u krilo,hvatao se za noge,jednom je čak žmirečki potrčao u gužvu,onako sa raširenim rukicama,pa kaj bude bude!!!
    Jer smo mi stariji malo htjeli porazgovarat uz pivu,moš' mislit

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Verovatno je takvo dete.
    Vjerojatno i je.Ali ja se teško s tim mirim,pa je onda duplo teže nositi se s tim.Tvoj Matija i Roko su očito slični po ponašanju,ne znam kako tebi,ali meni je najgore što ja očito očekujem puno ,možda i previše,a to nije dobro.
    Kako reagiraš kad je on takav? Možeš li ga smiriti?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Kako kad. Nekad sam zauzeta oko služenja tih istih gostiju, nekad sam u sred priče dok on divlja ali neretko ostavim sve ili prebacim loptu na mm-a a ja probam da ga zaustavim. Obično to preduzmem kad baš divlja (udara u staklo, udara brata, radi stvari za koje jasno stoji NE od pamtiveka) ali ukoliko divlja kreativno tj. razbacuje igračke ili skače po kući onda ga pustim da se izmori i sam smiri.

Ja inače ne očekujem baš previše od svoje dece. Meni je bitno da su zdravi i da se u ponekim situacijama ponašaju kultivisano ( u prodavnici, u gostima, na ulici). Kakvi su kad su sami druga je priča i tu postoje izvesna pravila kojih se držim striktno i izvesna koja su klizna pa se modeliramo prema potrebi. Meni je jasno koliko su stari i jasno mi je da neko ima potrebu da okrene 10 pari očiju u svom pravcu ali ponekad ne baš po svaku cenu

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja inače ne očekujem baš previše od svoje dece. Meni je bitno da su zdravi i da se u ponekim situacijama ponašaju kultivisano ( u prodavnici, u gostima, na ulici). Kakvi su kad su sami druga je priča i tu postoje izvesna pravila kojih se držim striktno i izvesna koja su klizna pa se modeliramo prema potrebi. Meni je jasno koliko su stari i jasno mi je da neko ima potrebu da okrene 10 pari očiju u svom pravcu ali ponekad ne baš po svaku cenu
    To je sasvim u redu,samo što ja ne mogu prestati razmišljati da bi on uvijek mogao biti bolji,i znam da je to grozno razmišljanje,i da očekujem previše od 2,5-godišnjaka,iako se sve više kontroliram...

A vidiš mene dotuku komentari okoline i toliko me ljute. To se ne odnosi na ne poznate,već na meni poznate ljude,već sam sto puta rekla da ću ih sve poslati kvragu,ali sam prekulturna dok ne puknem...
    I valjda u toj želji da Roko bude dobar-stvaram kontraefekat!
    Malo smo OT,ali baš me to zanimalo.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

To se ne odnosi na ne poznate,već na meni poznate ljude
    Naročito bake imaju štošta toga za prigovoriti i mami i detetu (iliti deci u mom slučaju). Mi smo od naše dobili pohvalu da se ponašamo kao u džungli da smo rasli

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

A moja mama je izjavila da ne zna na koga je on tako divlji :shock:
    A svekrvi je mršav( 18,5 kg ima)!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

eeeeee, nemoj mi sveki
    mi smo npr. prije skidanja pelena, najprije nju morali "skinut"
    jedno je to što dijete mora znat što smije, što ne smije, ali izazvat ga nečim, onda mu to ne dat - dijete lagano pofrustrira - tko ne bi divljao. Pa ja na to podivljam, kad me netko narajca, onda mi ne da
    I onda kak se to ponaša, odi sad mami da te smiri....
    a ne taj film ne buš gledala - sad si ga smiruj sama
    i onda kad sam pop***** rekla mi je: "a što se ti toliko živciraš zbog njega, kaj je on toga" vrijedan :shock: :shock: :shock: :? i :smajlićkojisipucauglavujerneznatkojetublesav:

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    I onda kak se to ponaša, odi sad mami da te smiri....
    a ne taj film ne buš gledala - sad si ga smiruj sama
    i onda kad sam pop***** rekla mi je: "a što se ti toliko živciraš zbog njega, kaj je on toga" vrijedan :shock: :shock: :shock: :? i :smajlićkojisipucauglavujerneznatkojetublesav:
    e ja sam zbog toga otišla 4 dana ranije doma s GO jer smo bili s mojom mamom i ubila nas u pojam. zakuha i onda odi mami i onda sam na kraju ja nemajka jer neznam odgojit svoje djete :shock: :? :shock: :? :shock: :?
    nažalost sam skužila da jedino u njezinoj blizini ima takve neke nemoguće ispade, a stalno mi se suprostavlja i to pred njom.
    mislim da klinci nas jako dobro kuže kad mi grizemo u sebi i nećemo pred drugima ih viknut il kaznit i to onda debelo koriste. ja sam pred mamom uzmicala sad više ne al je kasno jer je mala pametnica skužila da sam bila kuš pred mamom.

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj traktorka prvotno napisa
    A moja mama je izjavila da ne zna na koga je on tako divlji :shock:
    A svekrvi je mršav( 18,5 kg ima)!
    malo OT a tako ti i moj svekar stalno govori da je Kristijan mali!!!!!

on bi valjda da mu se unuk rodi toliko velik pa da ga moze zenit il sta :confused:

ma MM i ja se na takve komentare nasmijemo

sori cure sto sam malo skrenila sa teme

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

i patrik kad je sa mnom puno manje divlja, ali to se onda objašnjava time što mu ja sve popuštam i dam.
    ok, u tuđoj kući vrijede tuđa pravila i zato sam i prešutila svaki put kad sam htjela eksplodirat jer tih 10ak dana s njima scene su bile 10ak puta dnevno i meni je već bilo teško to i slušat, a kamoli gledat. To doduše nije bilo klasično privlačenje pažnje, ali kad dijete više nije znalo što bi, pribjegavao je i tome. Onda još kad netko dođe, a moš mislit na moru stalno vani, svatko malo netko "svrati" pa počnu jošš i pričat kako je ovakav i onakav
    Ja iskreno stvarno ne vidim nikakve štete da mu dam da se igra nečime čime se ne može ozlijediti ili strgati, a ne mogu više čut da mu netko kaže - ne diraj to, jel se ja igram tvojim igračkama, imaš svoje igračke za igru. Ja više tu njegovu igru gledam i kao priliku da nešto i nauči, pa ako mu je nešto tako zanimljivo da se mora sam uvjerit da to možda i nije najbolja igračka, neka, sve dok god si ne može napraviti nešto ozbiljno.

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja toleriram privlačenje pažnje kad se želi igrati ili komunicirati,to svakako. Ali mi nije jasno privlačenje pažnje na način da divlja po stanu i radi stvari koje inače ne radi. U tom je problem ...
    Nije meni što on skače,već što na neki čudan način pokušava pridobiti pažnju koju je ionako već dobio :?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Hoće dasa da bude siguran

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

moj takoder ima takve ispade.ako smo slucajno u kaficu i dode mi sestra sa djecom ili netko drugi nije bitno pocme se bacat i derat,valjda tako iskazuje da mu je drago da ih vidi a poslije se smiri.uglavnom prva je reakcija divljanje. ja se sve tjesim to je takva faza,proc ce ))))

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja samo moram da napomenem da nas divljanje hvata samo na domaćem terenu - u gostima smo mirni kao bube

traktorka avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja samo moram da napomenem da nas divljanje hvata samo na domaćem terenu - u gostima smo mirni kao bube
    Ogroman potpis

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Moji klinci, kad dođu gosti ili mi posjećujemo, pažnju privlače nježno tražeći igru. Ponekad ih preuzmu veća djeca, ako nema druge djece onda idu od jednog do drugog odraslog i pokazuju svoje igračke, žele dohvatiti stvari sa stola ali za sve prvo pogledom traže dozvolu od MM-a ili mene. Nakon nekog vremena im dojadimo sa svojim odraslim pričama i odu se igrati sa strane/na kauč/na pod.
    Ponekad se nakratko uvale ljudima u krilo da se pomaze, i to samo onima koji su im izrazito dragi.

Kad gosti odu ili se vratimo doma pretvaraju se u tasmanijske nemani.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj mamasch prvotno napisa
    Kad gosti odu ili se vratimo doma pretvaraju se u tasmanijske nemani.
    Ali barem za javnost imaš mirnu i poslušnu decu

Mi smo inače jako hvaljeni za ponašanje od jednih prijatelja koji imaju dve blizanke od 3.5 i dečaka od 2 godine - ti mali su toliki antihristi da su moji pored njih anđelčići i na domaćem i na njihovom terenu. Dakle, kad je u pitanju ocena divljaštva najbitniji je referentni sistem iz kog posmatraš situaciju

mamasch avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

haribo avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i moj je u gostima

za ne prepoznati!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja pak imam jedinstven "problem"
    moje dijete je pred drugima, pogotovo izvan svog terena, pravi mali : miran, samo promatra, ispituje teren, tako da ako sam im kojim slučajem nekad ranije rekla kako patrik s vremena na vrijeme podivlja, ispadam prava pravcata nemajka
    to mi se u zadnje vrijeme sve češće događa i više nikome ništa ne pričam jer znam da se, na njihovu sreću, neće imati prilike sami uvjeriti

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

moje dijete je pred drugima, pogotovo izvan svog terena, pravi mali : miran, samo promatra, ispituje teren, tako da ako sam im kojim slučajem nekad ranije rekla kako patrik s vremena na vrijeme podivlja, ispadam prava pravcata nemajka
    to mi se u zadnje vrijeme sve češće događa i više nikome ništa ne pričam jer znam da se, na njihovu sreću, neće imati prilike sami uvjeriti
    Samo objasni, da li nam se to hvališ ili žališ

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Samo objasni, da li nam se to hvališ ili žališ
    Pa zapravo ne znam, drago mi je da mi je dijete bar pred drugima, al to što ispadam nemajka koja prema svom djetetu ima prevelika i nerealna očekivanja, to mi baš i nije po volji
    Pa sad ti reci....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •