Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Disney i PIK Vrbovec

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Disney i PIK Vrbovec

Udruga Prijatelji životinja pokrenula je akciju kojom želi prekinuti suradnju Disneyja i PIK Vrbovca jer smatraju neprihvatljivim da Disneyjev crtani lik Mickey Mouse reklamira mesne paštete, hrenovke, salame i hamburgere koji ne predstavljaju zdrave proizvode za djecu i iza kojih se krije patnja životinja u intenzivnom farmskom uzgoju.
    Prijatelji životinja zahtijevaju od Disneyja da što prije PIK Vrbovcu oduzme licenciju za korištenje lika Mickeyja Mousea, te time prekine svoje sudjelovanje u obmani djece i povezanost tvrtke s nezdravim mesnim proizvodima i patnjama svinja i krava u intenzivnom farmskom uzgoju.

Suradnjom s PIK Vrbovcem (www.pik-vrbovec.hr/asortiman_Disney.html) i sam Disney podržava ekološke štete, nasilje nad djecom svinja i krava te ljudsku djecu čini žrtvama lažne propagande. Dok im se s pakiranja mesnih proizvoda smiješi njihov omiljeni lik, djeca ostaju u zabludi glede istine o svojoj prehrani koja se skriva iza zidova modernih farmi i klaonica, a roditeljima ostavlja malo mogućnosti za pravilan odgoj po tom pitanju.

U svojem poslovanju Disney bi trebao slijediti visoki moralni i etički kodeks koji u današnje vrijeme ne dopušta, već osuđuje svaki oblik manipulacije u svrhu stjecanja dobiti, a pogotovo ako se radi o manipuliranju djecom. 'Smatramo da je sramotno za Disney što se upustio u promoviranje proizvoda koji nisu dobar izbor za prehranu djece i iza kojih se krije okrutnost prema životinjama', izjavio je Luka Oman.

Disney bi trebao zbog svojeg ugleda, i iz istih razloga iz kojih je prekinuo suradnju s McDonald'som, prekinuti suradnju i s PIK Vrbovcem, jer je u ovom slučaju situacija i gora s obzirom da roditelji nekako još i mogu izbjeći restorane brze hrane, no vrlo teško i hrenovke, paštete, salame i hamburgere s kojih Mickey Mouse poziva u gotovo svakoj trgovini.

Korištenje Disneyjevih likova na gotovim mesnim proizvodima je neprimjereno i šteti djeci, životinjama i ugledu tvrtke Disney, za koju se Prijatelji životinja nadaju da će ubrzo prekinuti suradnju s PIK Vrbovcem kao što je to učinila s McDonald'som.

Udruga Prijatelji životinja uputila je dopis predsjedniku korporacije Disney Robertu A. Igeru i na svom web portalu www.prijatelji-zivotinja.hr objavila otvoreno pismo ( www.prijatelji-zivotinja.hr/index.hr.php?id=1150 ) kojeg mogu poslati i svi zainteresirani građani.

U dopisu Disneyju Prijatelji životinja se pitaju hoće li Mickey Mouse djecu provesti i kroz PIK-ove farme i klaonice iz kojih dolazi meso krava i jetra i masno tkivo svinja koje s dodatkom konzervansa, antioksidansa i pojačivača okusa pakira u plastiku na kojoj je Disneyjev logo ili će ipak Disney paziti u koje svrhe i kome dopušta da se koristi utjecajem svojih likova.
    Akciju podržavam, pismo sam poslala

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

poslala :D

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

E, fakat, sastojci Disney pasteta i hrenovki su tolko odvratni da nisam mogla povjerovat da se na njima nalazi slika Mickey Mouse-a cime privlace djecu da jedu to

Poslat cu i ja, al sutra, danas ne stignem.

Zar Drustvo za zastitu potrosaca ne moze uvesti neki "odjel" koji ce pratiti proizvode ambalazom namijenjene djeci, al ne i sastojcima???

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja bi to zakonom zabranila. perfidno.
    šaljem pismo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Taman jucer pricam MM da cu poslati jedan mail udruzi za zastitu potrosaca za te hrenovke i pastete jer mi vec dugo "bode oci" taj mickey mouse. Gade mi se takve stvari.

naravno pismo saljem

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ha, ni Hlapić salama nije ništa zdravija, a moji napnu silu da im kupim baš nju kad ju vide u dućanu. Ne znam tko nju proizvodi, baš ću pogledati slijedeći put kad budem u shoppingu.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

podržavam

zabranila bih ja reklamiranje i ostale nezdrave hrane za djecu 8)

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Ha, ni Hlapić salama nije ništa zdravija, a moji napnu silu da im kupim baš nju kad ju vide u dućanu. Ne znam tko nju proizvodi, baš ću pogledati slijedeći put kad budem u shoppingu.
    gavrilović

salame i mini hrenovke

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

A ti Hlapicevci imaju bas jak marketing.
    Moj mali nije doista podlozan reklamama, al kad vidi tu, oci mu se zalijepe za TV (dobro da ne zna sta reklamiraju ), al on Hlapica ne zove Hlapic, vec: Za tvoj dobar tek

Ja cu sastaviti i jedno pismo Drustvu za zastitu potrosaca, ozbiljno.

Ak neko ima njihovu adresu, mail, nek mi posalje, da ne trazim sad okolo.

Ljute me takve stvari jako

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Kad sam prvi put vidjela te reklame ostala sam :? ,pa :shock: i na kraju
    Oprostite zbog puno smajlića, ali riječima to ne bi mogla tako dobro prikazati, u svakom slučaju akciju podržavam, a i ovim Hlapić paštetama i salamama bi trebalo stati na kraj.

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa
    Kad sam prvi put vidjela te reklame ostala sam :? ,pa :shock: i na kraju
    Mene više ništa ne iznenađuje

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Poslala pismo.

Što sve ne bi učinili da namame djecu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

eto, poslala ga jučer...

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

poslala sam i ja makar bi ja akcent stavila na nezdravu hranu a ne na patnju životinja

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj maxi prvotno napisa
    poslala sam i ja makar bi ja akcent stavila na nezdravu hranu a ne na patnju životinja

Ja sam detaljnije procitala pismo (sto u pocetku svog komentiranja na ovom topicu nisam), i nisam ga na kraju poslala, bas zato sto je akcent stavljen na patnju zivotinja, a ne na zdravoj prehrani djece.
    Zato i mislim da bi se trebalo kontaktirati Drustvo za zastitu potrosaca koje bi moglo uvesti neki odjel (ako ga nema) za kontrolu sastojaka u djecjoj hrani.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Khm, drago mi je da ste to primijetili - Prijatelje životinja u ovoj priči naravno brine patnja životinja, a ne toliko loš marketing prema djeci, pa ne znam koliko ima smisla da onaj tko normalno konzumira meso potpisuje pismo o kojemu se govori o patnji i užasima u klaonicama - jer i meso koje nije u Disney omotu dolazi iz tih istih klaonica.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, ja upravo razgovarala s tajnikom Drustva za zastitu potrosaca, koji je rekao kako mu se ideja jako svidja, posebno jer nisu o njoj razmisljali na taj nacin i potpuno se slaze s mojim objasnjenjem.
    No, ipak bih o tome trebala razgovarati s predsjednikom drustva Ilijom Rkmanom, koji ce mi moci reci moze li se unutar njihovog drustva formirati takav odjel, pokrenuti takva akcija mozda... On dolazi kroz sat vremena.

Ja ne mogu poslati gornje pismo, jer sam mesojed. No, to ako sam mesojed ne znaci da zelim jesti i one dijelove mesa koji su namijenjene za smece, al se stavljaju u hrenovke i pastete i ostale poli salame, uz dodatke raznih konzervansa, emulgatora, kojecega, i s likom Mickey Mouse-a stavljaju kao proizvodi namijenjeni djeci.
    Jako licemjerno i totalno nespojivo s drustvom koje se brine o djeci i kao uvodi nove "zdrave" jelovnike za vrtice

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    Ja ne mogu poslati gornje pismo, jer sam mesojed. No, to ako sam mesojed ne znaci da zelim jesti i one dijelove mesa koji su namijenjene za smece, al se stavljaju u hrenovke i pastete i ostale poli salame, uz dodatke raznih konzervansa, emulgatora, kojecega, i s likom Mickey Mouse-a stavljaju kao proizvodi namijenjeni djeci.
    Jako licemjerno i totalno nespojivo s drustvom koje se brine o djeci i kao uvodi nove "zdrave" jelovnike za vrtice
    potpisujem

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Evo, razgovorala sam s predsjednikom Drustva za zastitu potrosaca, koji mi je rekao kako oni nemaju takav odjel unutar svojeg Drustva (odjel koji prati sastav proizvoda koiji se reklamiraju kao djecji), no i kako smatra da to ne ulazi u njihovu ingerenciju, vec definitivno spada pod ingerenciju pravobraniteljice za djecu.
    Sastavila sam jedno pismo i poslala joj ga mailom.
    Vidjet cemo sada.
    No, ovo je sada vec totalno nevezano uz prvi post, od kojeg se ogradjujem. Mozda da se topic podijeli :?

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno Re: Disney i PIK Vrbovec

I ja sam svejed, pa sam svejedno poslala pismo. Ne vidim zašto bi me to sprečavalo. I u privatnom životu se normalno družim s vegetarijancima i pomažem životinjama kad imam priliku. Ovdje PŽ ne apeliraju jedino na patnje životinja, nego i na to kako su ti proizvodi potpuno neprimjereni za prehranu djece, a s tim se apsolutno slažem.

Udruga Prijatelji životinja pokrenula je akciju kojom želi prekinuti suradnju Disneyja i PIK Vrbovca jer smatraju neprihvatljivim da Disneyjev crtani lik Mickey Mouse reklamira mesne paštete, hrenovke, salame i hamburgere koji ne predstavljaju zdrave proizvode za djecu i iza kojih se krije patnja životinja u intenzivnom farmskom uzgoju.
    PŽ su prvi koji su pokrenuli takvu akciju, ako još netko želi nešto učiniti po tom pitanju ja ću se pridružiti i njemu.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Re: Disney i PIK Vrbovec

Citiraj Honey prvotno napisa
    I ja sam svejed, pa sam svejedno poslala pismo. Ne vidim zašto bi me to sprečavalo. I u privatnom životu se normalno družim s vegetarijancima i pomažem životinjama kad imam priliku. Ovdje PŽ ne apeliraju jedino na patnje životinja, nego i na to kako su ti proizvodi potpuno neprimjereni za prehranu djece, a s tim se apsolutno slažem.

PŽ su prvi koji su pokrenuli takvu akciju, ako još netko želi nešto učiniti po tom pitanju ja ću se pridružiti i njemu.
    s potpunim odobravanjem potpisujem!

u ovom trenutku mi je apsolutno svejedno tko je pokrenuo akciju, bitno mi je da je do akcije došlo...i ako uspije, značit će da disneyevi likovi više neće privlačit djecu ka hrenovkama i pašteti...

vrcki avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

upravo poslala!

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Mony prvotno napisa
    ... dijelove mesa koji su namijenjene za smece, al se stavljaju u hrenovke i pastete i ostale poli salame, uz dodatke raznih konzervansa, emulgatora, kojecega, i s likom Mickey Mouse-a stavljaju kao proizvodi namijenjeni djeci.
    Potpisujem. Upravo sam poslala pismo. Usput, da roditelji stvarno znaju što hrenovke i salame sadrže nema tog Mickey-a koji bi ih nagovorio da ih daju svojoj dijeci. Sigurna sam u to.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •