Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Gubim kile!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Gubim kile!

U trudnoći sam dobila 17 kg, tj. krenula sa 49kg i lijepo se zaokružila. U prva 4 mj. poslije poroda došla sam na staru kilažu, međutim, do K.jedanaest mjeseci, otišla sam u minus 3 kg, imam 46kg. Već polako izgledam kao kosturko, pogotovo sa svojih 1.64 cm. Dojim i imam zaista zahtjevno dijete, jedem , recimo, dosta, ne preskačem obroke, sve je raznoliko, ali me polako strah toga mršavljenja. Što napraviti? Draže bi mi bilo, u ovoj situaciji, da mi je ostalo nekoliko viška :/

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jesi provjerila štitnjaču? nakon poroda hormoni znaju jako podivljati, a jedan od znakova hipertireoze je gubljenje kila

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Jesam, već 4 godine nekakav subklinički Hashimoto, tj. punkcija je potvrdila dijagnozu, antitijela postala negativna - svi se čudom čudimo, a hormoni uredni.
    Zato i ne znam šta mi je?!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

:/

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Hm, ja sam u prvoj trudnoći zatrudnila s 50 kg na 167 cm, išla roditi sa 62 kg, a s njezinih godinu dana imala 48 kg. Taman sam si počela biti malo premršava, tijelo mi je bilo tvrdo, žilavo, kakvo inače nije. Začudo, frcala sam od željeza i pucala od zdravlja. Onda sam zatrudnila drugi puta, pa se stvar nekako umirila, došla sam na 51 kg, ali sam imala kiretažu, prije vaganja (zbog anestezije) opet 49 kg. Sada sam opet trudna pa sam lijepa, putena, mekana s 55 kg. Meni se čini da sam ja jednostavno bila previše aktivna, odn. premalo jela za tu količinu aktivnosti. Mislim na nosanje djeteta od 10 kg, jedenje u trku, ... Imaš li barem 4-5 obroka dnevno, koje uključuju sve ono što osjećaš da ti je potrebno?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Pa ne baš , uglavnom mi je svaki drugi ili treći obrok s nogu, premda je skuhan friško, ili je prekasno, npr. večera u 22h, a održavam se sa čokoladama ili keksima, uz hrpu voća kao međuobrok. Prvih par mjeseci sam pila i Prenatal, bila je zima i jako malo svježeg voća, pa mi je apetit bio ok., sada jednostavno osjećam da sam gladna, ali recimo, moram behandlat Katju i zaboravim na glad i eto.
    ovca_i_janje, drago mi je da ima još netko sa manjkom kila nakon poroda, cure se uglavnom bore sa viškom, pa sam malo odahnula.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ja sam na porodiljnom imala 45 kila. prvi mjesec na poslu vratila sam dvije koje su mi falile, jednostavno zato što sam osam sati dnevno sjedila (i jela).

ali s obzirom na tvoju štitnjaču, mislim da trebaš to provjeriti.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Puno mama smršavi s malom djecom.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ovca_i_janje prvotno napisa
    Puno mama smršavi s malom djecom.

aha. ja vidim da jednostavno ne jedem koliko i ranije. od trudnoće sam krenula pazit na količinu i ta navika mi je ostala.
    plus to kaj smo se prije Eme nakon doručka izležavali pred TV ili čitali, a sad za to nema vremena.

jedan nas glasić zove: mama, hodi igati!
    pa baš ne brinem

Olivija avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam krenula u trudnoću s 63 kg, dobila 15 kg, a onda u godinu dana stigla na 59 - do neke davne srednjoškolske težine! Ja nisam mršavica tako da mi to nije bio "problem". Štoviše
    A jela sam strašno puno: slatko, bijeli kruh i peciva i sl. sve što isto nisam godinama i to u velikim količinama. Jednostavno su dojenje, nošenje/šetanje, i svakodnevno pentranje na 4. kat bez lifta učini svoje.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

i ja sam mršavica, sa 163 cm i 48 kg ostala trudna, dobila 11 kg u trudnoći, s 59 kg išla rađati, ostale mi 2 kg nakon poroda koje sam relativno brzo izgubila...
    sad se borim da ne padnem ispod tih 48 kg, a David sve zahtjevniji...
    jedem normalno, raznoliko, zdravo, a često se pretrpavam i keksićima i glupostima
    u mom slučaju jednostavno genetika. i naravno dojenje!!! možda kad počnem raditi i ponovo gablati sendviče, pizze i sl. i prestanem dojiti nabacim koju kilu gore, treba mi!

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nikada nisam mislila da ću to reći, ali na poslu ću se izgleda odmarati od doma, a doma se odmarati od posla

Idem idući tj. na sistematski radi posla, pa ću ponovo skontrolirati hormone.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Evo, ja u trudnoći dobila 14 kg, sve otišlo, ali imam7-8 viška od prije pa ih poklanjam u dobre ruke

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja sam ostala trudna sa 46kg, u trudnoci sam dobila 13kg. . . . dojila sam 14mj, visoka sam 165cm. . . . a sada, 19mj nakon poroda imam 44kg. . . . trudim se jesto redovito, kvalitetno, ne preskakati obroke, rucam i na poslu i doma, posao mi je iskljucivo sjedenje 8h dnevno. . . . ali se ne micem bas. . . . kao i Princeza spadam u mrsavice i bojim se da cu tako i ostati. . . :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •