Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: kako pripremiti bradavice za dojenje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno kako pripremiti bradavice za dojenje

Tek sam na početku trudnoće ali već me sad zaboli kad se samo sjeti dojenja. Daniela sam dojila skoro 2 godine i super nam je išlo, ali onih prvih par dana, one boli kad sam ga stavila na cicu, nemogu se sjetiti bez straha od ponavljanja.

Silno želim dojiti i ovu bebu i znam da ako sam izdržala prvi puta izdržati ću i ovaj, ali me zanima kako da pripremi bradavice za dojenje da početak bude što bezbolniji.

Znam za ono trljanje ručnikom ali nije mi baš nešto. Čula sam da čestim mazanjem par mjeseci pred porodom sa melenom ili sl. kremicama omekšamo bradavicu pa je puuno lakše.

Jel to istina i ima li možda još kakav savjet?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Nema potrebe za pripremu, nikakvo trljanje i mazanje. Samo peres cistom vodom kad se tusiras i to je to.

argenta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Iz mog iskustva, bradavice bole, jer se beba nepravilno stavlja na dojku. Moje su k tome uvucene, pa je prvi put bilo koma dok nismo naucili. Ali ovaj put sam odmah trazila pomoc u rodilistu i srecom sam imala super sestre koje su mi pomogle da odmah naucimo kako se hvata bradavica. Nisam imala niti jedan jedini dan (ma ni sat, ni minute) boli, ragada, otecenosti - nista, samo uzitak i bebac koji naocigled raste :D

Dobro se informiraj unaprijed i zahtijevaj pomoc, ako nisi sigurna! Dojenje je gust! (Ili bi trebalo biti.)

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ma mene bradavice i sada bole na dodir pa čisto sumnjam da je samo stvar u položaju. Daniel je imao dobar položaj i odmah smo savladali ali je svejedno boljelo.

Znam da ima baš za kupiti kreme za pripremu bradavica pa sam htjela vidjeti jel koja od vas išta probala.

VedranaV avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

To s trljanjem bradavica su izmislili kad su bili opsjednuti s higijenom, zbog smrtnosti djece, davno, davno. Ne obadaj. Meni je kod boli pomagala korekcija položaja (čak i kasnije, kad je već postao velik) i Purelan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •