Laura ima 7 tjedana i poprilično dobro napreduje. Sa mjesec dana bila je 59 cm (+3) dugačka i 5.570 g (+1.020) teška. Nakon 9 dana smo ju ponovno vagali kod pedijatrice jer je imala prehladicu, pa nam se učinilo da manje jede, i dobila je još 420 g. Pedijatrica je ustvrdila da je sve u redu. Međutim spomenula je da bi joj trebali dati dudu (kako ne bi stalno "visila"na cici) i u međuvremenu joj ponuditi malo čaja kako bi ju zavarali.
S druge strane, moja mama nas pokušava ubijediti kako je vrijeme da joj odredimo ritam hranjenja, odnosno da joj dajem jesti svaka tri sata, a ako bi trazila u međuvremenu, da joj dam na žlčicu čaja.
Meni se to nekako čini prerano, a opet, nekada bi mi i dobro došlo da znam da će ponovno tražiti jesti u toliko i toliko sati, pa da se mogu izorganizirati, i možda otići kod frizera ili izaći sa suprugom na večeru, dok ju baka čuva. (Nadam se da ne zvučim bezdušno!)
Ne znam da li je o ovome bilo govora, ako je oprostite na ponavljanju!

Odgovori s citatom
potpisujem sve
, probaj mami objsniti ZASTO bebi ne nameces ritam i da danasnji pedijatri koji su u toku s najnovijim istrazivanjima, imaju sasvim drugacija misljenja od starijih. vec dosta godina se zna kako je nametanje ritma nepovoljno za bebino dobijanje na tezini i uspjesno dojenje.
. ja mogu samo dodati da ce ti to tesko vrijeme jako brzo proci. kao sto je smrcina mrkica rekla, samo jednom ce biti mala beba. da samo znas kako brzo odrastu i onda ti to vrijeme tako nedostaje...
i svoje instikte