Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: depilacija u trudnoci

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno depilacija u trudnoci

drage moje,
    mislim da imam problem, koji je prilicno neugodan... naime, jucer sam napipala malu, bolnu kvrzicu koja izgleda kao bubuljica/ urasla dlacica... no, ono sto me zabrinjava jeste sto se nalazi na sluznici, kod ulaza u vaginu, tacno ispod ruba velike usne.
    otkako sam trudna, vec sam u nekioliko navrata imala problema sa uraslim dlacicama, sto prije nije bio slucaj... bikini depiliram vec tri godine uzastopno voskom :shock:, a tu sam praksu nastavila i u trudnoci, mada to rjedje radim. koristila sam veet kremu zadnji put, i vise mi zaista nije iskakalo na kozi, ali ovo sa sluznicom... malo je deprimirajuce, a i zabrinjavajuce... :?
    plese, help, kako se vi rjesavate dlacica? samo nemojte reci ziletom, jer mi je to gore od depilacije voskom...

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

joj, to ti je natekla ona žlijezda na B čijeg se imena sad ne mogu sjetiti
    najčešće prođe samo od sebe, ali ako jako raste, odi ginekologu
    to se meni dešavalo u obje trudnoće (inače nikada)
    i nema apsolutno nikakve veze s depilacijom

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Bartolinijeva zlijezda. ali ona ne otice kao bubuljica, vise kao jaje (imala absces 3x pa znam )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da sjetila se ja, Bartholinijeva žlijezda
    malo guglam, čini se da je najbolje da se javiš ginekologu, zlu ne trebalo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je naraslo kao mala kuglica. poprilično mala. baš kao natečeni potkožni prišt

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa i ja sam pretpostavila da je Bartholini, ali mi ne izgleda bas tako... No, u pravu ste... Ionako mi je red za pregled...
    Nego, je li ok to s depilacijom od voska? :?

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jos nesto,

ukoliko jeste Bartholinijeva zlijezda, koliko ce biti traumaticno i za bebu i za mene, ukoliko bude dolazilo do incizije?
    jednom davno sam imala uraslu dlacicu na velikoj usnici, i doktor mi je to lijepo iglom izvadio! boljelo je kao sam vrag.
    a ja sam urlala kao nikad u prije u zivotu! mislim da se cekaonica ispraznila kad sam izasla...

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

drzim fige da je obicni potkozni prist!!a sto se tice depilacijske kreme,mislim da ti nije preporucljiva u trudnoci,negdje sam to nacula.
    sretno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I meni je u prvoj trudnoći ta žlijezda oticala par puta, prošlo bi samo od sebe!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jenny, hvala puno na podrsci.

nisam dosad koristila depilacijsku kremu nikako, a biceve izbjegavam, jer imam neprijatno iskustvo s njima. dakle, samo cupanje dlacica voskom. ali i to je prilicno bolno. :shock: i bojim se da ne naskodim bebi. a s druge strane, ne mogu bas dozvoliti sumu striborovu

jenny avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

znam,hahha.ja sam u ovoj trudnoci pocela ici na cupanje voskom jer vise nisam znala kako doseci britvicom.boli,ali podnosljivo..gore mi je kad mi pocnu rasti pa svrbi.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hihi, znam, znam...
    uglavnom, mene su ti poceli prepadati nekim pricama kako to nije dobro za bebu... a moja kozmeticarka koja me sredjuje sada vec pocinje imati otklon.. kaze da sam joj previse njezna i inace, i da sam joj zadnji put uzela tri godine zivota.
    no, sta cu, nemam bas mnogo izbora, zar ne!? u protivnom....

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj bjuma prvotno napisa
    jos nesto,

ukoliko jeste Bartholinijeva zlijezda, koliko ce biti traumaticno i za bebu i za mene, ukoliko bude dolazilo do incizije?
    ja sam bila sva 3 puta pod narkozom dok su mi to radili. zahvat od 5 min, oporavak ostatak dana, konci ispadnu za oko tjedan dana.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

drage moje,

ipak je Bartholini

Doktor je rekao da cemo pokusati sanirati izvana otopinom za dezinfekciju,a iznutra antibioticima. dao mi je pembritin, da pijem 4 dana. ja nesto nisam za iopciju poijenja antibiotika, ali valjda on zna bolje. 25+4 sam danas.
    sta vi mislite o tome???????????

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

drage moje,

ima li iko sta reci za ove antibiotike?
    ja sam na smrt isprepadana. cini mi se da mi je teze piti tabletice, nego da moram na inciziju... tako bar ne bih direktno skodila svom ! ovako sam previse :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisu antibiotici ništa strašno, ako su pravilno odabrani.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nisu antibiotici ništa strašno, ako su pravilno odabrani.
    hvala puno...
    evo, sjedim cijelo vrijeme i gledam u ovaj ekran s nadom da ce mi se neko javiti. inace imam problem s pijenjem tableta, osim kad sam zaista bolesna... ali sada, i sama pomisao da bih mogla naskoditi srcheku... jednostavno me obeshraruje...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam pila antibiotik u obje trudnoće. ako stvarno postoji potreba za njim, onda će bebi manje naškoditi antibiotik, nego neka gadna upala koja se razvija u tijelu.

(ja sam inače isto protivnik tableta za sve i svašta)

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ako stvarno postoji potreba za njim, onda će bebi manje naškoditi antibiotik, nego neka gadna upala koja se razvija u tijelu.

(ja sam inače isto protivnik tableta za sve i svašta)
    potpisujem!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja sam pila 3 kure penicilina u trudnoci, imala neku bakteriju koje se nisam mogla rijesiti. bilo je sve ok, nikakvih problema s malim.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala vam... malo sam se uspanichila, ali sad mi je lakse.

ste!!!

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

zaboravila sam vam reci da mi je doktor rekao da uzrok moze biti u tome sto se depiliram voskom, mada sam se prilicno naoruzala literaturom na netu koja kaze da je to jedan od boljih nacina depilacije tijekom trudnoce. a i mnoge druge cure su mi rekle da su to nesmetano radile u trudnoci.
    medjutim, on mi je jucer objasnio da je vrlo lako moguce da je vosak zacepio odvodni kanal Bartholinijeve zlijezde, pa se stoga desila upala, odnosno bubrenje. :/

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne bih znala. meni se 2 puta desilo nakon voznje biciklom, i jednom nakon jahanja.
    pa zar nije bartolinijeva vise unutra?
    to je ona zlijezda (parna je, sa svake strane po 1) koja je odgovorna za vlazenje. ja bi rekla da se do nje ne moze doci voskom. ili?

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    to je ona zlijezda (parna je, sa svake strane po 1) koja je odgovorna za vlazenje. ja bi rekla da se do nje ne moze doci voskom. ili?
    e, to sam i ja mislila. no, mozda zavisi koliko odstranjujes... u mom slucaju je to SVE!!!

ali, nadam se da covjek zna sto zbori. svi slucajevi za koje znam dosad bili su uzrokovani trenjem Batholinijeve zlijezde, medjutim... kod mene mora ici naopako!!!
    doktor je spominjao nesto kako se vosak koristi za zapushavanje rupa/ pukotina na brodovima, te "mozete misliti sta je uradio vasem odvodnom kanalu?"
    u svakom slucaju, ne znam sto cu bez voska!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ne znam, malo mi je to njegovo objasnjenje :/ .
    sigurno se isti vosak koristi za zapusavanje rupa na brodovima kao i za depilaciju. meni na nogama ne ostane nista od voska nakon sto potegne s onom trakom, pa pretpostavljam da je tako i "dolje".
    mozda je ipak stvar u hormonima? zna se i to dogoditi. u svakom slucaju, potrazi jos par misljenja (mozda od kozmeticarki) i pogledaj na internetu ima li kakvih spoznaja o tome.

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

hvala mikka, naravno da hocu!!!

zaista nemam namjeru da uzgajam sherwood tamo dole, a jos manje da se osjecam totalno neprivlacno, jer sam i bez ovoga preosjetljiva...

brine me samo moja kozmeticharka koja je i prosli put molila me da mi to ne radi, iako drugim trudnim zenama to radi sasvim normalno... kaze da sam joj ja prenjezna..

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja tu zljezdu imam nekih 3 godine, mislim imam ju oduvijek, ali jednu koja je nabrekla i velicine je jedne manjeg jajeta ali sasvim sa unutarnje strane... kad sam ju prvi put napipala uzasno sam se uplasali, misleci da je ono najgore. Bila sam odmah kod doktora , i sve je ok.... samo taj put me je boljela i to je to.... samo nikako da splasne.... a kako su mi rekli ...treba vremena,, nekom ce duze trajati a nekom manje
    i da, nikada nisam uzimala nikakve antibiotike .....
    zato sretno i nista se ne boj.......

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj walla prvotno napisa
    ja tu zljezdu imam nekih 3 godine, mislim imam ju oduvijek, ali jednu koja je nabrekla i velicine je jedne manjeg jajeta ali sasvim sa unutarnje strane... kad sam ju prvi put napipala uzasno sam se uplasali, misleci da je ono najgore. Bila sam odmah kod doktora , i sve je ok.... samo taj put me je boljela i to je to.... samo nikako da splasne.... a kako su mi rekli ...treba vremena,, nekom ce duze trajati a nekom manje
    i da, nikada nisam uzimala nikakve antibiotike .....
    zato sretno i nista se ne boj.......
    je li to znaci da nikako nije splasnula otada?
    Pa kako cemo ?????????????????? AJME!!!

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

splasne...kako kome kako su meni rekli...kod mene je situacija takva da je to toliko ocvrsnilo da se nikada ni nece maknit samo od sebi i poslije cu morati to odstraniti kirurskim putem i odmah sam kod kuce jer je to bezazlen zahvat...

zasada me zaista nije smetalo ni kad sam imala odnos a doktor kaze da ni pri porodjaju necu imati nikakve smetnje......

ma ne boj se

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jooooooooj, MM je jedan od onih obazrivih, nekad i preobazrivih... uvijek, pa tako i ovom slucaju konta da je on nesto kriv... i stalno je nesto zabrinut... e, sad, nije mi problem hocu li moci, nego kako cu njega nagovoriti???????

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

he he... ma reci mu slobodno da nije nista kriv.... ja sam ju dobila dok sam jos bila djevica... eto sada sam trudna skoro 8 mjeseci i nikad nikakvih komplikacija...
    kad bolje razmislim pojavila se prije 4 godine.... kako vrijeme prolazi..

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

kad bolje razmislim pojavila se prije 4 godine.... kako vrijeme prolazi.. [/quote]
    tako dugo? i nis ti ne smeta? :shock:

meni je doktor preporucio antibiotike, kao sto sam napisala. da se tijelo samo izbori s upalom, u najboljem slucaju... a kaze, ako ne, da cu morati na "sjeckanje"?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ajd drzim ti fige da ce proci sa antibioticima.... samo glavu gore i vidjet ces da ce sve ok biti...ja cu morati ici na sjeckanje, ali znam da ce biti sve super
    znas sta......glavno da je nasim andjelcicima dobro

bjuma avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

tako je...

i ja tebi drzim fige. cuvaj se i javi mi kako je proslo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •