Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: od kad u autosjedalicu?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno od kad u autosjedalicu?

molim pomoć, od kad se moze bebu staviti u autosjedalicu malo dulje, npr. za uspavljivanje? Moja cura ima 2 mj za tri dana, košara joj je već mala, a naučila sam ju uspavljivati preko dana njihajući, to mi je zamorno na rukama pa bih pokušala u ac. Hvala!

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

katalena mislim da sam pročitala da je dnevni limit koliko beba smije biti u sjedalici 2 sata. Ja mislim da as nije baš najbolje rješenje za uspavljivanje ali to će ti bolje znati reći savjetnice za autosjedalice.

Meni su za uspavljivanje puno pomagali (i još pomažu) marama i sling. A sad ljeti nam je super ljuljačka na terasi, ljuljamo se zajedno i Sunčica zaspe.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Dosad bi je u kolicima ljuljala preko dana. Međutim čula sam od prijateljica da su svoje bebe uspavljivale ljuljkanjem u ac, pa me je zanimalo da li je to ok. Slabo sam upućena u marame, nekako mi se čini da se velikim nošenjem beba puno iskrivljuje. Raspitat ću se, pa ću razmislit i o marami. Hvala Klara

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja sam svog malenog do 4 mjeseca uspavljivala ljuljanjem u AS.on je bio uvijek jako buckast,tak da su mi ruke otpadale.

ali,on meni nije spavao duze od pola sata u toj dobi.ukoliko je tvoje djete veca spavalica,onda bas nisam sigurna da je to pametno.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

upravo radi toga, ne zelim je previse uciti na nosenje, jer me počne boliti kralježnica i ruke, pa tražim nove načine. Zna bebica odvaliti i tri sata u komadu, ali bi je ja premjestila u krevetić kad utvrdi san. Ništa zasad još u košari na kolicima, pa ju ne moram premjestat.

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

katalena mi se cijeli dan uspavljujemo u kolicima. Na onom ravnom dijelu. Košara joj je već mala. Ja samo malo kolica poguram naprijed-nazad i ona je gotova.

znatizeljna avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nikad nisam koristila AS za išta drugo osim originalne joj namjene. Znam da je i preporuka da se za vrijeme vožnje treba stati svakih sat vremena i izvaditi bebu iz AS da se malo protegne pa mi se ne čini baš pametno puštati dijete da ti spava u istoj.

Probaj maramu ili sling kao što je Klara savjetovala. Maša je prvih 3-4 mjeseca preko dana spavala isključivo u marami.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

AS kao što joj i ime kaže služi samo i isključivo za vožnju u autu.
    Marama, sling, pouch, ruke, kolica u najravnijem položaju za tako malu bebu se može koristiti kod uspavljivanja. Ne trebaš se bojati "iskrivljenosti" bebine kralježnice u marami, kad ima blagi oblik S, onda je ispravno nošena. I kod marame, za razliku od klokanice, ako je pravilno vezana ne bole leđa, upravo zbog raspodjele bebine težine. U klokanici beba visi na svojoj zdjelici i to nije dobro, dok nožice klate, u marami su noge savijene u koljenu, beba izgleda kao mala žabica i to je ok i za kralježnicu i za bebine kukove.

Pogledaj na www.didimos.de pa s lijeve strane Babys tragen - Zur Anatomie.

Moja K. od prvog dana je nošena i tako je spavala.

Thlaspi avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

evo čitam što pišete o ovoj temi i imam jedno pitanjce:
    trebali bi na kraći put s našom bebom (cca. sat vremena vožnje autom) slijedeći tjedan... bebica će tada biti stara 3 tjedna... meni se AS čini strašno neudobna i zanima me hoće li joj škoditi tih sta vremena (u jednom i kasnije u drugom smjeru, znači ukupno 2 sata)... netko mi je predložio da ispunim rupu u AS s ručnikom ali onda više nije sigurna :?
    uglavnom, trenutno smo u potrazi/nabavci slinga i marame... može li se beba voziti u autu tako da je stavim u sling ili maramu i sjednem na stražnje sjedalo?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Thlaspi prvotno napisa
    evo čitam što pišete o ovoj temi i imam jedno pitanjce:
    trebali bi na kraći put s našom bebom (cca. sat vremena vožnje autom) slijedeći tjedan... bebica će tada biti stara 3 tjedna... meni se AS čini strašno neudobna i zanima me hoće li joj škoditi tih sta vremena (u jednom i kasnije u drugom smjeru, znači ukupno 2 sata)... netko mi je predložio da ispunim rupu u AS s ručnikom ali onda više nije sigurna :?
    Beba je u automobilu najsigurnija u autosjedalici i ta dva sata sveukupno zasigurno joj neće naštetiti.

uglavnom, trenutno smo u potrazi/nabavci slinga i marame... može li se beba voziti u autu tako da je stavim u sling ili maramu i sjednem na stražnje sjedalo?
    Ne može. U slučaju sudara, to joj nije apsolutno nikakva zaštita.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ne može. U slučaju sudara, to joj nije apsolutno nikakva zaštita.
    Ne samo da nije nikakva zaštita, nego je i povećana opasnost: tvoje tijelo u slučaju sudara umnogostruči težinu koja postaje uteg što prikliješti dijete.
    AS su konstruirali stručnjaci u suradnji s ortopedima, fizijatrima, pedijatrima... i sigurno ne bi bila dopuštena prodaja kada bi postojala sumnja u štetnost položaja.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

... i sigurno ne bi bila dopuštena prodaja kada bi postojala sumnja u štetnost položaja.
    ja sam strogo za vožnju u AS od prvog dana.
    ali, kad bi ova tvrdnja vrijedila, onda ne bi bilo hodalica i jumpera u svakom dućanu s dječjom opremom

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

.. netko mi je predložio da ispunim rupu u AS s ručnikom ali onda više nije sigurna :?
    I ja sam cula za taj savjet s rucnikom, ali iskreno da velim, nije mi bas sjeo..pa da sjedalica nije odgovarajuca za bebu od 1 dana, onda bi valjda i proizvodjaci sjedalica napravili neki umetak za ledja...

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naša AS (Chico) ima umetak, na njemu piše "do 6 kg"

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

i nasa AS ima umetak, koji se moze skinuti.. Maxi -cosi

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

I moja je maxicosi, ali nema umetak već kvačicu kojom se malo odigne položaj. međutim, i tako beba puno upadne u rupu i nekako kao da sjedi pa ja ubacim ispod ručnik i iznad mali jastuk da se izravna. možda, po ovim postovima vrlo vjerovatno, ne postupam ok, ali mi se čini da u protivnom sjedi. :/

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

cure, kad govorite o umetku, pretpostavljam da govorite o onom dijelu kojim se bandažira glavica.
    neke AS to imaju, neke ne, ali možete zarolati ručnik i staviti oko bebine glave. Sve vam je prikazano u našoj brošuri.

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    ... i sigurno ne bi bila dopuštena prodaja kada bi postojala sumnja u štetnost položaja.
    ja sam strogo za vožnju u AS od prvog dana.
    ali, kad bi ova tvrdnja vrijedila, onda ne bi bilo hodalica i jumpera u svakom dućanu s dječjom opremom
    lutonjice, igračke i jumperi ipak spadaju pod igračke (tako se i prodaju), pa nisu toliko podložne kontroli (osim, eventualno, sastav materijala).

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    cure, kad govorite o umetku, pretpostavljam da govorite o onom dijelu kojim se bandažira glavica.
    Ne, nego baš umetak koji se smije koristiti za bebe do 6 kg, tzv. kušin za novorođenče koji stoji ispod bebe i nekako kao da malo zaobli sjedalicu. Ima ga i naša Chicco AS.
    Naša malena ima 2 mjeseca i baš sutra planiramo prvi put provati AS za kratku vožnju (dosad smo je vozili u košari, isto Chicco, vezanu pojasom i s pojasom za bebu u košari, ali znam da je AS sigurnija).
    Položaj bebe u AS mi izgleda užasno neprirodan, čak sam razmišljala da je ja ne znam dobro staviti, a opet - što tu mogu puno faliti. Kako god je stavim, glava joj je nekako nabijena na ramena. A stalno srećem mame koje šetaju još manje bebe u AS, a poznam i neku djecu koja doslovno odrastaju u AS :/ .

Ava M avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

P. je već od dva mjeseca počeo protestirati na ležeći položaj u kolicima i ako ne bi bio u slingu, počela sam ga voziti u AS. Bili smo kod fizijatra u vinogradskoj koji je rekao da je to ok. Dok je bio manji, rupu sam bila ispunila tetra pelenom. Još uvijek se vozimo u AS.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •