Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: zar je stvarno gladna???

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno zar je stvarno gladna???

evo pokusavala sam pronaci nesto na tu temu ali stvarno nemam vremena, moja cura stara danas 22 dana konstantno je na cici, to nije spavanje niti navlacenje nego konstantno cicanje, ona to sve fino izvlaci i papa, ma uzitak ju je slusat. Ali evo zadnjih par dana ne silazi s nje. Bila sam strpljiva i dajem joj kad god to zeli ali stvarno nije moguce da je toliko gladna. Jucer sam se cak izdojila radi sebe same da vidim koliko u cici ima mlijeka i uspjela sam izdojiti 60 ml vise nisam mogla jer se probudila. Problem je u tome sto sinoc nisam imala mljeka ni u jednoj cici pa se toliko derala pola sata da smo joj napravili bocicu adaptiranog, pojela je kao da deset dana nije nista jela i nakon pola sata kenkanja je zaspala. Ne dajem joj nikakve cajeve niti dude varalice niti zelim poceti ali ovih dana spava po pola sata a ostatak vremena navlaci. Postajem malo umorna ali najvise sto me brine je dali se ona uopce najede od mog mlijeka? Pomagajte jel stvarno vise nisam pametna sto da radim a glupasti savjeti i komentari okoline me lagano izbacuju iz takta

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

skok s 3 tjedna
    pusti je neka se nasisava koliko god hoće (ovo je malo naporan period, trebaš samo izdržati, neka kuća čeka..)
    izoliraj se od negativne okoline, ako hoće pomoći nek peglaju i čiste

Jucer sam se cak izdojila radi sebe same da vidim koliko u cici ima mlijeka i uspjela sam izdojiti 60 ml vise nisam mogla jer se probudila. Problem je u tome sto sinoc nisam imala mljeka ni u jednoj cici
    kad si joj dala to izdojeno?

za povečavanje količine mlijeka je bitno sisanje, samo je premještaj s jedne na drugu sisu dok se ne najede
    moja mala je visila na sisi od 17-22h svaki dan , tako skoro tjedan dana (nekome skokovi traju i krače)
    i evo dojim je 18mj

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako beba napreduje?
    jel piški? kaka?
    jel doji po noći?
    koliko podoja imate preko dana?

ovako na prvu loptu imate tri tjedna i vrijeme je za prvi skok u razvoju. ukratko: to je period kad beba raste i treba joj puno više mlijeka nego do sad i onda i traži stalno sisati da poveća proizvodnju.
    pišeš da čuješ da guta i jede i to je super.
    pusti je nek jede. nema potrebe za bočicom.

aj mi odgovori na ovo gore

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Beba ima skok u razvoju i pokusava si navui dovoljnu kolicinu mlijeka. Da bi to uspjela moras joj dati da sisa koliko hoce, to ce trajati dan dva tri i onda ce opet biti mirnije.

Koliko ima popisanih i pokakanih pelena dnevno?

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo ovako da odgovorim na sva pitanja

-po meni dobro napreduje, rodila se sa 3200, izasla iz bolnice sa 3150 a na proslom vaganju 3300
    - piski i kaka, 4-5 pokakanih pelena dnevno + 2-3 popisane dnevno
    - po noci se probudi samo jednom
    - vise podoje niti ne brojim, dajem joj kad god trazi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mozes malo opisate podoj?
    Koliko dugo aktivno vuce i guta?
    Cuju li se kakvi zukovi?
    Koliko cesto i zasto mijenjas dojku?

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo što marta pita je bitno.
    beba možda cijelo vrijeme sisa, ali da li sisa učinkovito tj. guta li mlijeko?
    jel zaspi na sisi?

po noći uvedi još jedan podoj i intenzivno joj nudi prije spavanja.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

pa njoj to dosta dobro ide, kad krene imam osjecaj da mi izvuce mlijeko iz samih pluca, tocno cujes kako guta. To radi aktivno jedno 10 do 15 min a onda malo uspori tempo, kao da se umorila pa hvata zrak, onda je par sek pauza pa opet povlaci pa par sek pauza pa opet, obicno lezimo jer je tako najzgodnije a ponekad smo i u sjedecem polozaju. Dojku mjenjam za svaki podoj osim u slucaju da je malo bila malo na cici jer je zaspala ili trazi jos nakon sto je podrigla onda joj dam istu. Sada u ovom opcem ludilu joj dajem svaki put drugu jer smatram da ce se cica brze napuniti.
    Dali radim nesto krivo??

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, dojenje se u principu svodi na sljedece, daj djetetu sisu svaki put kad zine. Onda putem, ako beba odbije dojku, naucis da ima i druge potrebe i kako ih izrazava.

Mani se ovako na daljinu cini da precesto mijenjas dojke, a sve ostalo izgleda u redu. Pokusaj nuditi jednu sisu unutar dva sata. Ako ti se za to vrijeme druga prepuni, izdoji malkice da ti bude lakse.

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

hvala marta

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zaboravila sam ti napisati, ako beba isprazni jednu dojku i krene se buniti prije nego sto prodje tih dva sata, pokusaj joj jos koji put ponuditi istu sisu, ali ako ne ide, ne ide. Das drugu i onda s drugom brojis dva sata.

tonina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zašto ne bi pokišala nuditi obje dojke akom vidiš da nije zadovoljna nakon prve s tim da sljedeći podoj započneš sa zadnjom( desna-lijeva,lijeva-desna...)
    Meni to dobro pali i povećava količinu mlijeka

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •