Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: narkomani - što reći djetetu?

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno narkomani - što reći djetetu?

u mome susjedstvu stanuje narkoman, koji vrlo često boravi ispred zgrade u društvu sa svojim istim takvim kolegama.

jedno je vrijeme bio u zatvoru i nije ga bilo u blizini i za to vrijeme je moje starije dijete počelo samo izlaziti vani.

sada kada ja vidim tu ekipu ispred zgrade jednostavno mi se želudac stisne i ja ne znam kako postupiti. dijete me pita da bi ostalo samo vani i u principu bi ja njega pustila da nema njih, ali kad vidim njih počnu me pucat paranoje.

ne znam na koji način da djetetu objasnim tko su ti ljudi i zbog čega su opasni. u principu oni ovako djeluju mirno i uredno pa djeca baš i ne kuže tko su oni. znam da mu moram reći - jer ako i nisu ispred naše zgrade oni su tu negdje, a opet me strah da ih ne bi on išao šta provocirat i tek time izazvat neželjene reakcije s njihove strane.

već sam mu ja objašnjavala tko su ti ljudi, ali isključivo vezano na šprice i igle i boleštine, ali nikad nismo razgovarali o opasnostima neposrednog kontakta.

kako se postaviti?

ima li netko iskustva?

plashljivo_pile avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

jel prave probleme ovak inače? ostavljaju šprice? gnjave klince?
    ak je bilo kaj od tog, ne bih ga uopće puštala samog kad su u blizini.
    a ak su mirni i gledaju svoja posla... ne znam... ne vidim problem u tome.

vesna72 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja općenito ne puštam 6-godišnjaka samog van. Osim na vlastitom dvorištu.

Što se narkomana tiče, prošli smo samo upozorenja o iglama i špricama koje bi se eventualno mogle naći u nekom parkiću i slično...

Mislim da je to, s obzirom na dob, čisto dovoljno.

sunca avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

nisam primjetila da gnjave bilo koga, niti da bacaju šprice - da je nešto od toga bilo vjerojatno bi zvala policiju da ih malo prodrma, ali uvjek postoji prvi put - nemam baš povjerenja.

mi smo mali grad, kod nas i puno manja djeca ostaju sama vani ispred zgrade, pa je teško djetetu objasnit zašto on odjednom ne smije.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sličan slučaj i kod nas.
    u zgradi, 2 kućna broja udaljenoj od naše kuće, ima barem četvero narkomana. jedan od njih je i diler i svako toliko završi u zatvoru.
    okupljaju se ispred kvartovskog dućana i znaju se žestoko posvađati ili potući tako da moja kćer ne odlazi sama u kupovinu.
    školsko dvorište i dvorište obližnjeg vrtića su odlagalište šprica i igala.

jedino što mogu je upozoriti djecu na opasnosti od tog odbačenog materijala i kada se igraju u kvartu da zaobilaze njihovo okupljalište.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •