Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: pritisak u donjem djelu trbuha

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno pritisak u donjem djelu trbuha

bok svima. sutra ulazim u 38. tjedan. danas cijeli dan imam neki pritisak u donjem djelu trbuha, kao da me beba pritišće prema "izlazu" (neznam kako bi to drugačije objasnila ) . Dali koja ima slična iskustva? Inače sam i već nekih mjesec i pol otvorena za prst. znači li to da bi uskoro mogla vidjeti svoju bebicu ?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Kod mene isti slucaj S tim da sam ja usla u 38. sedmicu, evo vec par dana :D Ali, nije samo pritisak nego mi je i donji dio stomaka "tvrd"..Nista me ne boli, bebija osjetim svakodnevno..
    Jel' to treba biti tako, pridruzujem se Nininom pitanju?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

di ste?
    kaj ste rodile?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam još uvijek 2u1 i čekam da se počne nešto događati
    SRETAN BOŽIĆ

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

OH
    Također i tebi sve najbolje...
    Jesu te prošli simptomi...meni se to dešavalo od 36.tj. ali ja nisam znala kaj je to misla da je normalno...rodila 42+2

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

pa dok sjedim dobro je, a danas cijelo vrijeme samo sjedim i jedem , samo kad se dignem i počnem hodati onda me opet pritišće

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Imam istih problema također sam u 38 tj. Meni je doc rekla da je to sve O.K. i da je beba dosta velika vjerojatno od toga i taj pritisak. inaće taj pritisak osječam već dosta dugo (najprije su rekli da je to jer je beba bila okrenuta na zadak). 28. idem u Petrovu na pregled pa Vam javljam ako doc kaže nešto drugo al, ipak mislim da se naše mrvice samo namještaju u zdjelicu. Poučena prijašnjim iskustvom mislim da neću prije termina, mojim klincima se ne žuri van valjda zato što jedva čekam da ih vidim.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

beba se priprema za porod,najvjerojatnije...
    cure ~~~~~~~ da uskoro ugledate svoje mrve

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Hvala vam na podrsci
    Meni su cijelu trudnocu prognozirali raniji porod, tako da sam u strahu i grcu cekala samo da udjem u 9 mj Sad kad sam usla(zapravo, jos 10 dana do termina :D )..sve je vrlo mirno i tiho Cak imam neki feeling da bih mogla i prenijeti

kristina_zg avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

ja sam u 36. tjednu i također imam slične simptome, tvrd trbuh, dolje užasan piritisak, također osjećam ko da će mi beba samo izletit van. još mi je prognozirano da sam otvorena 2/3 članka a uloživa vršak prsta....s tim da nemam pojma kaj to znači...
    ništa cure, mirujte što više možete, meni je tako moj doktor rekao, važno je da se izgura do 37.tjedna a poslije je to manje bitno
    sretnooo!!!!!!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

danas sam bila na pregledu i doktorica mi je rekla da je to normalno. ali mene to sad užasno pritišće, nemogu se ni kretati od boli. imam osječaj kao da će svaki čas ispasti. neznam baš da je to normalno. beba mi je jako nisko nabijena. doktorica mi je još rekla da kad krene da će ići kao iz puške. bila sam i na ctg-u danas, imam trudove od 60-70%, ali to opet nisu trudovi kao što ih svi opisuju. ne boli me u leđima nego mi se samo trbuh steže i bude tvrd ko kamen. sad sam sva zbunjena. uopće neznam šta mi se dešava. :?

Tiwi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Nina, meni je pred kraj bilo stvarno jako teško, a zadnjih tjedan dana nisam mogla sjediti, stajati, ležati, ma niš, a da me ne stišće, žulja, boli. Bilo je baš krajnje vrijeme za "izlazak" Rodio se 8 dana prije predviđenog termina (iako sam ja znala da će se roditi prije). I bio je malo krupniji, pa nije ni čudo. A za trudiće, ma ne brini, zna tijelo što radi. Samo se probaj opustiti, prati što se zbiva, mjeri razmake kad skužiš da su trudići u nekom ritmu i ne žuri (prerano) u rodilište.
    U svakom slučaju, želim ti lijep, miran, prirodan porod

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

jučer sam bila na pregledu i evo nalaza cerviks 1 čl., malo sakroponiran, smekšan, lako za prst prohodan do ovoja i glavice - što u prijevodu znaći da neću još. Ako onaj drugi grafikon sa Ctg oznaćava trudove onda su tek 20% onda definitivno i ovaj put idem na drip.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zakaj ides na drip? to si sama izabrala ili?

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ne, nikad nemam mogučnost izbora, uvijek se svodi na priću moramo to napraviti radi bebe a, ipak ne želim riskirati, rađe ja pretrpim drip nego da se nešto nedaj bože desi sa bebom. iako naglašavam da bi rađe da sve ide prirodno. prošlu trudnoću sam sa 4,5mj. završila na čuvanju trudnoće jer sam se prerano otvorila i opet na kraju završila na dripu samo sva sreća sve je brzo bilo gotovo.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

drip je opasniji za bebu nego bez dripa. a i za tebe. jer ne radi tvoje tijelo onako kako mu odgovara, nego neka kemija kojom te nafilaju (ja sam inace veeeliki protivnik dripa, sto se i vidi ). draga moja, izbor je samo tvoj. ako je vec takva frka, uvijek mogu napraviti carski.

imas na rodinom portalu hrpu dobrih tekstova o tome. sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Petunija prvotno napisa
    Hvala vam na podrsci
    Meni su cijelu trudnocu prognozirali raniji porod, tako da sam u strahu i grcu cekala samo da udjem u 9 mj Sad kad sam usla(zapravo, jos 10 dana do termina :D )..sve je vrlo mirno i tiho Cak imam neki feeling da bih mogla i prenijeti
    Petunija jesi još uvijek 2u1 ili si rodila? Ja još uvijek čekam. nadam se samo da neće danas krenuti da nebi dočekala novu godinu u bolnici . Pritisak još uvijek osječam.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jos sam dupla Danas sa CTG-a. Pita me ona sestrica (nakon sto mi je opipala stomak) imam li bolove. A ja se samo blesavo nakezila i velim da me nis' ne boli Kaze ona, ma moras ih imati... :? Jer, kao, tako napet stomak znaci da nesto pocinje. Na kraju skontasmo da ta blaga stezanja nisu od upale mokracnih kanala (sto sam ja mislila ) nego pocetak necega :D A i nalaz je pokazao isto. Tako, draga Nina imam neki osjecaj da cemo nas dvije brzo izbaciti tu 2 iz "2 u 1"
    Sretno!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Petunija prvotno napisa
    Jos sam dupla Danas sa CTG-a. Pita me ona sestrica (nakon sto mi je opipala stomak) imam li bolove. A ja se samo blesavo nakezila i velim da me nis' ne boli Kaze ona, ma moras ih imati... :? Jer, kao, tako napet stomak znaci da nesto pocinje. Na kraju skontasmo da ta blaga stezanja nisu od upale mokracnih kanala (sto sam ja mislila ) nego pocetak necega :D A i nalaz je pokazao isto. Tako, draga Nina imam neki osjecaj da cemo nas dvije brzo izbaciti tu 2 iz "2 u 1"
    Sretno!
    Ja isto kad sam bila na CTG-u i imala trudove od 70% sestra veli "joj jadna, jel te boli?" a ja se samo i rekla ne, samo malo steže a ona ostala :? .
    Sretno i tebi

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kakvi su to trudovi od 70 % ? Prvi put cujem :?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Nina prvotno napisa
    Kakvi su to trudovi od 70 % ? Prvi put cujem :?
    To su oni lažni trudovi. pravi su od 100% a ovi ispod su lažni, a oni ispod 20% se ne računaju kao trudovi. tako su berem meni rekli u bolnici na ctg-u.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Molila bih pomoć , trenutno sam u 35 tjednu i danas me počelo probadati s desne strane od boka prema naprijed i to dosta oštra bol , zanima me da li je moguće da trud počne samo s jedne strane ?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

mislim da ne...mene ja tako boljelo pred kraj,,,a trudovi su bili nešto sasvim drugo...obično me tako boljelo nakon mokrenja,,,

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kuma mi je izbjegavala drip do zadnje sekunde jer joj prvi porod s dripom nije ostao u predobrom sjecanju na kraju je skoro izgubila bebu bilo je pitanje doslovno sata, i ipak ju nisu slali na carski. Nisam za drip ali bolje i on nego izgubiti bebu. uostalom pitanje je što je uopće za bebu dobro jer i sam prirodan porod za nju je trauma? :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •