Zdravo i pozdrav svima!
Citam vas i ucim od vas od samog pocetka svoje trudnoce. Uglavnom sam nalazila odgovor na svoja pitanja, utehu za svoje strahove.....
i evo me konacno sa pitanjem.
Procitala dosta od BH kontrakcijama jos pre nego li cu ih osetiti, tj postati svesna da je to to, medjutim zbunjuju me neke stvari. Naime, u 31 sam tjednu trudnoce i vec nekoliko nedelja sam svesna da je ovo neprijatno stezanje i kao kamen tvrd trbuh ustvari BH kontrakcija. Javljaju mi se svaki dan, nisu bolni, jakooooooo su nelagodni i mnogo dosadni, ali bolni nisu. Juce bila kod dr i pomenula mu to, rekao mi je da je to normalna aktivnost materice i da uzimam magnezijum. Pri tom je proverio vaginalnom sondom cervikalni kanal i naravno kako to doktori znaju nije rekao nista onako da ga razumem, proprmljao je nesto kao kanal je ok, nema promena, 42mm cini mi se, pa se sada pitam, dali neka zna kolika je duzina kanala tj koliko treba da bude u ovim tjednom trudnoce? Oznaka CL je to ili??? Boze kako sam sve pobrkala![]()
I jos jedna stvar me cudi. Citam vase postove tu oko bh kontrakcija i citam neka je uzimala magnezijum, neka neke tablete za opustanje, neka lezala, neka..... i pitam se, ako su BH kontrakcije normalna aktivnost materice [by the way to pise i u rodin tekst o bh kontrakcijama http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=148&Show=527] zasto se onda prepisuje tablete ili magnezijum za opustanje materice? zasto mnogi kazu da su se prevremena porodili jer imali te kontrakcije ....
E da, procitah isto na ovom forumu da se pojacavaju kontrakcije kako diras stomak. Jeste primetila sam i ja da mozes "izazvati" stezanje materice ukoliko cackas stomaka i stezanje se zna javiti isto kad se bebac razigra i rasutira i tako.
Izvinite za opsirnosti, ali eto, jednostavno nije mi jasno. Jesu li normalne BH kontrakicje ili su opasne i treba li da se brinem sto ih imam cesto? I naravno to oko duzina kanala.
Pozdrav i dobro zdravlje svima