Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: BH kontrakcije i duzina cervikalnog kanala

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno BH kontrakcije i duzina cervikalnog kanala

Zdravo i pozdrav svima!
    Citam vas i ucim od vas od samog pocetka svoje trudnoce. Uglavnom sam nalazila odgovor na svoja pitanja, utehu za svoje strahove.....
    i evo me konacno sa pitanjem.
    Procitala dosta od BH kontrakcijama jos pre nego li cu ih osetiti, tj postati svesna da je to to, medjutim zbunjuju me neke stvari. Naime, u 31 sam tjednu trudnoce i vec nekoliko nedelja sam svesna da je ovo neprijatno stezanje i kao kamen tvrd trbuh ustvari BH kontrakcija. Javljaju mi se svaki dan, nisu bolni, jakooooooo su nelagodni i mnogo dosadni, ali bolni nisu. Juce bila kod dr i pomenula mu to, rekao mi je da je to normalna aktivnost materice i da uzimam magnezijum. Pri tom je proverio vaginalnom sondom cervikalni kanal i naravno kako to doktori znaju nije rekao nista onako da ga razumem, proprmljao je nesto kao kanal je ok, nema promena, 42mm cini mi se, pa se sada pitam, dali neka zna kolika je duzina kanala tj koliko treba da bude u ovim tjednom trudnoce? Oznaka CL je to ili??? Boze kako sam sve pobrkala
    I jos jedna stvar me cudi. Citam vase postove tu oko bh kontrakcija i citam neka je uzimala magnezijum, neka neke tablete za opustanje, neka lezala, neka..... i pitam se, ako su BH kontrakcije normalna aktivnost materice [by the way to pise i u rodin tekst o bh kontrakcijama http://roda.hr/tekstovi.php?TekstID=...=148&Show=527] zasto se onda prepisuje tablete ili magnezijum za opustanje materice? zasto mnogi kazu da su se prevremena porodili jer imali te kontrakcije ....
    E da, procitah isto na ovom forumu da se pojacavaju kontrakcije kako diras stomak. Jeste primetila sam i ja da mozes "izazvati" stezanje materice ukoliko cackas stomak a i stezanje se zna javiti isto kad se bebac razigra i rasutira i tako.
    Izvinite za opsirnosti, ali eto, jednostavno nije mi jasno. Jesu li normalne BH kontrakicje ili su opasne i treba li da se brinem sto ih imam cesto? I naravno to oko duzina kanala.
    Pozdrav i dobro zdravlje svima

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja imam BH kontrakcije od 25. tj. Prije su se javljale 3-4 puta dnevno i to kazu da je normalno. Ali kad sam ih u 32. tj. imala 10 u jednom danu poslali su me u bolnicu na pregled zbog straha od prijevremenog poroda. Nakon toga sam pila normabel od 2 mg par tjedana kao bi se kontrakcije smirile. Dakle, stvar je u broju kontrakcija kroz dan. Pogotovo ako ih imas 5 u sat vremena. Onda se obavezno moras javit doktoru. Oni to reguliraju magnezijem i tabletama do 36. tj. Onda vise nije bitno jer i ako rodis, nije prerano.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

hvala ti koksy na odgovoru. Ja sam rekla doktoru da su ceste, nije me pitao za broj, samo rekao da pijem Mg i to u kesicama ko prasak[krugerov neki- magnezij direkt se zove] i da nije ok ako su kontrakcije bolne.
    Garant ih imam 10 u danu i sad sam se ufrkala :? posto mi on nije dao nikakave tablete vec samo Mg. Dali je moguce da samo Mg umiri kontrakcije bez tableta ili moram da trazim i tablete neke?
    Pozz

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

A to ti sve ovisi od ginekologa do ginekologa, mislim, jos bolje ako ne pijes normabel niti nikakve tablete, mozda ti je mg dovoljan.
    Ali kao sto sam ti vec rekla, kad sam ja imala 10 kontrakcija na dan, nazvala sam svog privatnika i on me odmah poslao u bolnicu na pregled. Mozda je on jednostavno preoprezan. A i u bolnici su rekli da je sve ok tako da te kontrakcije i nemoraju biti toliko opasne. Jedino da pitas jos kojeg doktora tek toliko da budes mirna.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Re: BH kontrakcije i duzina cervikalnog kanala

Citiraj meg prvotno napisa
    ...neprijatno stezanje i kao kamen tvrd trbuh ustvari BH kontrakcija. Javljaju mi se svaki dan, nisu bolni, jakooooooo su nelagodni i mnogo dosadni, ali bolni nisu. Juce bila kod dr i pomenula mu to, rekao mi je da je to normalna aktivnost materice i da uzimam magnezijum. ... bh kontrakcija i citam neka je uzimala magnezijum, neka neke tablete za opustanje, neka lezala, neka..... i pitam se, ako su BH kontrakcije normalna aktivnost materice zasto se onda prepisuje tablete ili magnezijum za opustanje materice? zasto mnogi kazu da su se prevremena porodili jer imali te kontrakcije ....
    E da, procitah isto na ovom forumu da se pojacavaju kontrakcije kako diras stomak. Jeste primetila sam i ja da mozes "izazvati" stezanje materice ukoliko cackas stomak a i stezanje se zna javiti isto kad se bebac razigra i rasutira i tako.
    Evo malo sam kopala i pronašla ovu temu.

Meni su se BH kontrakcije javile prvi put oko 14 tj. i ja u nadi mislim "jao vidi kako mi je beba snažna".
    Također baš mi se dešava da kako mazim i češkam trbuh da se parcijalno "stisne", a mislim i mislim "gle gle beba mi se javlja" .
    Joj koja naivnost!

Juče mi je ginić odgonetnuo da su to ipak kontrakcije... 8)

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

ja imam skoro cijelu trudnocu BH kontrakcije. na pocetku su bile rjedje, pa sve cesce i cesce. sad sam u 39 tjednu i isto ih stalno osjecam.
    imala sam ih isto po 10 na dan i ginic mi je rekao da se ne brinem ukoliko se ne javljaju u pravilnim razmacima, jer onda moze znacit da su pravi trudovi valjda.

i mislim da us BH kontrakcije ok, jer ti se maternica tako priprema na prave trudove i porod. eto ja ih stalno osjecam i jos se nisam porodila

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ja sam BH kontrakcije imala za vrijeme vježbanja.. I to baš u položaju - na leđima i dignuta guza u zrak... Bila sam mislim 14. tjedan. Jedna ženska mi veli da se možda beba javlja, al sam znala da nije jer se baš grčenje maternice osjeti i to sa lijeve i desne strane..

Inače ih nemam....samo u tom položaju za vrijeme vježbanja. Nisam to spominjala doktoru. I više tu vježbu ne radim tako

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Duljina cerviksa ti je super.A BH kontrakcije sam ja u zadnjoj trudnoći imala od 16.tj i to dosta jake.Pila sam magnezij,malo je popravio stanje i sve je bilo OK

morena24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

a zasto se pije taj magnezij ako imas BH?

meni to doktor nije dao a svaki put sam mu rekla da ih imam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •