Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 81

Tema: ne može se nasisati

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno ne može se nasisati

savjetnice imam jedan problem, beba ja stara 15 dana i od kad smo došli iz rodilišta stalno je na sisi.povuče aktivno par puta i onda odmara, spava, ja ju pokušavam razbuditi, povuče opet par puta i opet odmor...i tako cijeli dan..Nikako da se najede i zaspe.Meni nije normalno da tako mala beba ne spava uopće u komadu bar sat, nego samo tiko na siki, a da ne pričam o mom odmoru i snu. Što se tiče popišanih i pokakanih pelena jedan dan nije bilo ništa )(ni popišane, ni pokakane)a znam da se to ne smije dogoditi.Uveli smo dohranu za noć kako bi se odmorile i ona i ja i onda je počela imati stolicu...ako ne damo dohranu, nema stolicu, popišane pelene jako slabo...šta radim krivo?jako bi htjela da siki i bude zadovoljna beba a čini mi se da se vrtimo u krug i ja polako posustajem. Bilo bi mi drago ako ima neka savjetnica iz Os da se nađemo, pa da iz priloženog vidi u čemu je problem...mamaja ili netko drugi?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Na portalu ima tekst o tome
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=2051

Znaci ovako:
    1. je li beba imala zuticu?
    2. kakav je bio porod?
    3. je li beba prijevremeno rodjena?
    4. kolika je bila porodjajna tezina, a kolika na izlasku iz bolnice?
    5. je li se ikada osim taj dan dogodilo da beba ne piski?
    6. koliko sad uz nadohranu ima popisanih/pokakanih pelena dnevno?
    7. jesi li imala promjene na grudima tijekom trudnoce?
    8. jesu li ti se dojke promijenile (npr. prepunile) par dana nakon poroda?
    9. koliko su podoji bolni i kada (pocetak podoja, sredina, kraj, izmedju podoja)?
    10. u kojem polozaju dojite?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sve sam pročitala, prošla rodinu školu dojenja u trudnoći, opet sve proučila, ali u praksi ne štima nikako...
    1. nije imala žuticu
    2.porod brz, za dva sata, relativno lagan, uz epiziotomiju i ona ima porođajnu oteklinu na glavi (ako to nešto znaći)
    3.prenešena jedan tjedan -41 tj
    4.porođajna težina 3630g, otpuštena 3620 g-al nadohranjivana dva dana za noć na špricu jer je meni mlijeko nadošlo tek 5. dan nakon poroda.do tad je sisala kolostrum..
    5.nije se desilo da ne piški od tog dana, ali od tad ima noćni obrok nakon sisanja i nadohranu
    6.6-7 popišanih pelena i 3 pokakane, s tim da je nočna stolica nakon nadohrane žuta a ove ostale zelenkasta.znam da ne mora značiti glad ako je beba samo dojena, ali pošto ima i nadohranu zbunjena sam. kažu da sad moram i čaj dodavati jer dobiva nadohranu.., pa djem i malo čaja..
    7.grudi u trudnoći nisu ni malo narasle, nije bilo kolostruma, nikakvih promijena
    8.dojke se nikada od poroda nisu prepunile, zapravo su dosta mlitave i kad mlijeko curi iz njih...probala sam se i izdojiti kad su najpunije, ali uz (kršitelj koda)ovu izdajalicu uspijem izvuči samo par kap-ništa, a ona kad siki vidim da ima..
    9.podoji su bili bolni dok mlijeko nije nadošlo, a sada ne boli ništa
    10. danas smo probali položaj nog. lopte i onaj drugi sličan kolijevci uz jastuk za dojenje pa mi se čini da malo duže aktivno sisa u polož. nog. lopte, no i dalje ne dovoljno da se najede.ona sama ispusti bradavicu, ja jj nikad ne vadim, ali kad ju spustim iz naručja progleda i plače dok ju opet ne vratim na siku i tako stalno. inaće smo do sad sikili u pložaju kolijevka i ležećem...
    još da napomenem da siki uz pomoć šeširića jer su brdavice male i ne može uhvatiti nikako...
    patronažna kažeda nema mlijeka u sikama ni 10ml i da se ne patim s dojenjem jer je to pre malo, no ja znam da to nije istina i da mlijeka ima, ona će si navuči ako i nema dosta samo trebam skužiti gdje griješim...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Sve radis dobro, osim sto mi ti sesirici malo zvone na uzbunu. Preko njih je teze prazniti dojku, odnosno dobro je dok curi, ali ono zadnje masno mlijeko bas i ne curi samo. Jesi li probala dojiti bez njih, kako ide, u cemu ti se cini da je problem?

Koliko nadohrane dobija u 24 sata, ukupno?

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Da budem jasnija: koliko adaptiranog i koliko caja?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

probala bez šeširića i kad nije nervozna uhvati i siki dok je sika napeta, čim malo omlohavi ona ispušta bradavicu i ne može više uhvatiti, nervozna je, plače, vrti otvorenim ustima iznad bradavice..
    adaptiranog dobije 65 (sinoć 95 ml) samo za noć oko 21 sat, a ostalo je na sisi. je li to normalno da beba ne spava tijekom dana u komadu, nego samo drijema na sisi?toga me strah..mislim da je problem ili u maloj količini mlijeka ili nepravilan položaj pa ne uspjeva izvuči dovoljno ili...nemam pojma :? što se tiće masnijeg mlijeka ne mijenjam siku dok u ovoj ima i kap kad stisnem, i ona je jako dobra beba vuče ne odbija siku unatoč tomešto je probala i na flašicu piti...samo što nema aktivnog sisanja konstantnog...
    čaja donije cca. 30 ml dnevno, mislim da joj ne treba više jer sisa i dobije sigurno onog prvog vodenog mijeka dovoljno..

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pužić, znam kako ti je, i ja sam imala uspavanca ali moj nikako nije htio vući i da nije bilo savjetnica ( ), otišlo bi nam dojenje u kukuruz.
    Imam jedno pitanje: jesi li primala lijekove protiv bolova tijekom porođaja?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

primila sam injekciju spasmexa.Jel ima to neke veze???inaće nisam bila na dripu, al sam gelirana ...

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

je li to normalno da beba ne spava tijekom dana u komadu, nego samo drijema na sisi?
    Normalno je, dok god dovoljno piski i kaki, ne moras se bojati. Bebe jako trebaju maminu blizinu i najbolje ti se zavuci s bebom u krevet i dojiti.

Caj izbaci odmah, to joj uopce ne treba
    - imas toliko manje mlijeka koliko joj dajes caja
    - caj ako je instant sadrzi secer koji maloj bebi sigurno ne treba
    - caj se radi od biljaka koje u takvom stanju nisu primjerene bebi (drugacije je kad te iste biljke dobije kroz mlijeko)
    - ako beba dobija caj na bocicu, moze se naviknuti na bocicu
    a kako si i sama odlicno zakljucila - beba dobije dovoljno tvog vodenastog mlijeka.

I adaptirano koje joj dajes ne daji na bocicu, nego nekom od alt. metoda, imas opisano ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=238&Show=2396
    Medju tim metodama je i bocica i ako se ipak odlucis na nju, koristi je pravilno, kako je opisano u tekstu.
    Odaberite bočicu s dudom koja je što sličnija prirodnom sisanju na dojci, tj. trebala bi biti mekana da ulazi duboko u bebina usta (duga "bradavica"), da iz nje sporo teče (uska rupa na dudici) i da ima široku bazu.

Bočicu je potrebno pravilno koristiti:
    - dotaknite bebi usta dudom tako da ih širom otvori prije nego što joj je stavite u usta
    - beba mora imati puna usta dude, tako da joj usne prekrivaju bazu dude, a čeljusti su širom otvorene
    - prilikom hranjenja držite bebu u naručju kao da je dojite (majka neka drži bebu u naručju uz golu dojku i neka primjenjuje što više kontakta koža-uz-kožu)
    - mijenjajte strane za svako hranjenje (kao što biste činili i za podoje)
    - bocu držite što više vodoravno, tj. vrlo malo nakošenu, tako da gravitacija ne pomaže mlijeku da brže teče
    - pravite povremene stanke tijekom hranjenja jer i tijekom podoja mlijeko ne teče stalno i ne teče uvijek istom brzinom
    - pustite bebu da sama završi hranjenje (kad zaspi ili pokušava pustiti bočicu, ne tjerajte je da pojede još)
    Kad beba sisa golu dojku cini li to pravilno? ono, da su joj usne ispupcene, jezik izmedju donjih desni i tvoje bradavice? nista te ne boli?

Ako je tako, onda probaj raditi kompresije, kako je opisano u ovom tekstu:
    Sve dok vam dijete aktivno siše i guta, ne morate raditi kompresije grudi. Kada prestane aktivno sisati, a još uvijek drži dojku u ustima, možete početi s kompresijama.

Držite dijete na jednoj ruci, a dojku držite drugom rukom, palac s jedne, a prsti s druge strane dojke, dalje od bradavice. Lagano stišćite palac i prste jedne prema drugima, ali radite to lagano, da vas ne boli.

Dijete će početi ponovno sisati i gutati, a vi nastavite s kompresijama sve dok dijete ne prestane aktivno sisati i dok samo ne počne grickati dojku.

Kad mama prestane s kompresijama, neka djeca će skroz prestati sisati. U slučaju da dijete nastavi gutati i nakon što ste prestali s kompresijama, pričekajte malo, ne žurite s novim periodom masiranja sve dok dijete ne počne grickati bradavicu.

Pri svakoj seriji kompresija, pomaknite malo ruku, ne masirajte uvijek isto mjesto na dojci.

Dojku ne morate promijeniti odmah kada dijete prestane sisati i kompresije više nemaju efekta. Što dijete duže siše, to će se protok mlijeka smanjivati, a kompresije će biti manje i manje učinkovite.

Kad su kompresije postale neefektivne, a dijete postalo pospano ili nemirno, ponudite drugu dojku i ponovite cijeli proces.

Eksperimentirajte! Ova tehnika pomaže mnogim mamama, ali varirajte kako god vama i djetetu odgovara. Sve dok vas ne boli i dok dijete dobiva dovoljno mlijeka – kompresije funkcioniraju.
    Cijeli tekst imas ovdje:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala ti puno, mislim da je kod nas problem nepravilan položaj i uspavana bebica.danas iz desne sisa bez šeširića i u položaju nogometne lopte. ispada joj bradavice često ali ipak vidim napredak jer dulje aktivno vuče... no i dalje je stalno na sisi i ne uspijeva se najesti dovoljno da se smiri...pokušat ću i dalje tražiti pogodan položaj...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zaboravila sam reći da uhvati dobro aureolu i bradavicu, usnice su izvrnute, čuje se gutanje, mene ne boli ali to traje kratko - svega par puta povuče i onda ispusti bradavicu. A kad imam šeširić isto to samo što njega ne ispušta nego duda kao dudu. radila sam i kompresije,one pomognu da povuče još par puta i onda utone u lagani san od par min, pa opet iz početka...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

budi je

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

budim, prstom joj dotičem usnicu, obraze, uho, kosicu - al ne ne upali uvijek.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

a daje podigneš da podrigne

to je nama pomagalo kad bi slabo sisala noću pa bi se brzo budila ako se ne bi pošteno najela

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

podignem ja nju ili ponovno dam siku i onda opet povuče nekoliko puta, pa duda...mislim da smo upale u začarani krug.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ma niste, glavu gore, to su samo početničke poteškoće

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

daješ li dudu varalicu?

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj pužić prvotno napisa
    probala bez šeširića i kad nije nervozna uhvati i siki dok je sika napeta, čim malo omlohavi ona ispušta bradavicu i ne može više uhvatiti, ..
    kocka leda? da se ukruti bradavica i areola, možda joj bude lakše uhvatiti?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

da, bez dude nebi ni na wc otišla, uspije se malo smiriti s dudom (znam da se ne preporučuje, al kad se uštimamo s dojenjem, mislim s položajem i s dovoljnom količinom posisanog mlijeka postupno ću probati izbaciti dudu)nadam se da me kužite da sam u panici kad nije imala popišane pelene ubacila i ono što se ne preporučuje za isključivo dojenje, jer mislim da bi svaka majka početnica to isto napravila kad vidi nezadovojno, nervozno dijete...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

razumin
    nisam mislila na bočicu (nema veze da se to izbaciti postepeno) , nego na varalicu
    koliko često i koliko dugo koristiš dudu-varalicu?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

dudu varalicu koristim nakon što isisa iz obadvije sike do zadnje kapi-stvarno kad stisnem bradavicu ne ide više ništa.onda se uz nju umiri i po nekad zaspe - izvadim ju kad se smiri ili ju sama izbaci.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

dudu varalicu koristim nakon što isisa iz obadvije sike do zadnje kapi-stvarno kad stisnem bradavicu ne ide više ništa..
    onda je vrati na prvu sisu, pa na drugu, pa tako ukrug dok ne zaspe
    to nacicavanje će ti povečati proizvodnju mlijeka
    tako sam ja radila
    jer dok ti sisa lijevu sisu u desnoj se istovremeno stvara mlijeko (10-15ml, ovisi o trenutnoj brzini proizvodnje), pa kad završi lijeviu sisu prebaciš na desnu, istovremeno se stvara mlijeko u lijevoj (10-15ml), pa kad završi desnu vratiš na lijevu .... ukrug dok ne zaspe

duda-varalica ti može ugroziti tehniku sisanja, mic-po-mic, pa je koristi što rjeđe možeš, izbjegavaj što više

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

to nacicavanje danonoćno i izmjene sika traje već 16 dana - od kad se rodila...do sad mi je mama bila i pomagala, a ja sam samo s bebom ležala, sjedila i sisala, sad ostajemo same i ne znam kako ću sve uspjeti ako 24 sata samo sisa.znam da si mora navuči mlijeko i mlijeka ima, ali ona i ja imamo problem s položajem ili neki drugi...

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

MGrubi hvala ti na savjetima, pokušavam dudi i bočicu koristiti što rjeđe jer bi stvarno htjela da isključivo sisa no za sad je to nemoguća misija i ja polako posustajem, živčanim, nervozna sam što nam ne ide i ona to osjeti...

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemoj se puno brinuti
    nije vam krenulo od prve, nema veze , bitno je da ti imaš volje i želju, polako, naći ćemo di je problem i riješiti ga
    kad si nervozna blokira ti se hormon oksicitin pa se mlijeko ne može otpustiti (let down kasni), pa je beba nervozna a ti još više ....
    nema veze što za sad ne dojite isključivo, budete za koji tjedan-dva

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pužić dobro ti ide.
    samo ću se nadovezati na ove kompresije što ti je nataša rekla. one su stvarno jako učinkovite jer beba se malo probudi i refleksno nastavi gutati i sisati. probaj po nekoliko puta.

ono što još možeš jest ovo podizanje da podrigne i nosanje.

probuditi ju možeš još i tako što ćeš je malo češkati ispod obraza, ili joj lagano maziti noge, skinuti čarapice, mokrom tetra pelenom ili maramicom umiti lice, promjeni joj pelenu, malo ju lagano masiraj po leđima, po glavici, po trbuhu,
    pričaj s bebom, ako je svjetlo prejako možda ne želi otvoriti oči-prilagodi ga.

povratak na isključivo dojenje nije nemoguća misija. svaka od nas se u dojilačkom stažu susretne s nekim problemom. rijetke su mama kojima sve uvijek ide super. neko ima probleme odmah, netko kasnije.
    bitno je da se opustiš i vjeruješ u sebe. jer možeš.

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko puta dnevno dojite?
    ne zaboravi da je minimalno 8-12 pa i češće.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mamita ona je stalno! na sisi, osim po noći kad dobije dohranu i spava 4 sata u komadu, onda opet na siku.evo i sad dok pišem ona sisa, spava na sisi -duda..zato i postajem nervozna jer ne stignem ni jesti, ni piti, ni na wc - ma ništa!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš li koga uz sebe da ti malo pomogne?

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

mama mi je bila dva tjedna, danas odlazi, pa ostajemo same.tata će uskočiti koliko može-al od njega nema pre velike pomoći...zato me i hvata panika

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne brini se.
    zastrašujuća je pomisao da ćeš sad ostati sama i imaš jedno biće koje ovisi o tebi.
    možda beba osjeti da si i ti sad više uznemirena radi toga što se bojiš jer ne znaš kako ćeš sve uspjeti.
    ali uspjećeš.
    zanemari sve što se ne tiče bebe i dojenja. sad vam je to najvažnije.
    znam da moraš na wc, probaj koristiti trenutke dok beba ćori, ili odmah nakon podoja ako je smirena u krajnjem slučaju ako moraš na wc-za boga miloga -moraš.
    neće se ništa strašno dogoditi.
    tuširanje ostavi kad nekoga bude u kući.
    kuhanje, isto tako.
    ti jedi neke snekiće, voće, sireve, grickaj tako cijeli dan. naruči si obrok izvana-uh obradovaćeš se.

ne srami se ako imaš neku prijateljicu zamoli ju ako dolazi u posjet da ti pripremi nešto za jelo. ili da ti kupi nešto.
    ili da ti pomogne dok odeš u kupaonicu.

stres je nešto što ne vidimo, ali postoji.
    i svi ga osjetimo. osjetiš kad ti je neko u kući nervozan pa i tebe uznemiri. gledaj bebu isto tako.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala, puno mi znače vaše rijeći i savjeti. nadam se da ćemo uspjeti, ma hoćemo, moramo!

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

javljaj se

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pužić, i vito je prvo vrijeme bio uspavan. Prije nego ju staviš na cicu pusti da malo bude budna, nosi ju, pričaj joj, neka se malo i rasplače. Glavno da se razbudi. Ja sam skužila da kad ga polu uspavanog stavim na cicu, cica vrlo kratko i polako i brzo zaspi. Meni je pomoglo to razbuđivanje.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

primila sam injekciju spasmexa.Jel ima to neke veze???inaće nisam bila na dripu, al sam gelirana ...
    Nas su na trudničkom tečaju uvjeravali da lijek ne prolazi kroz posteljicu, ali ovdje (na forumu) čitam da zbog lijeka beba može biti uspavana i do 2 tjedna.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ako je zbog spasmexa onda će valjda uskoro biti ok :/ jer nam je danas 16.ti dan...
    ja mislim da je ona jednostavno takva beba a ujedno me fascinira i to što jede i na flašicu i ima dudu varalicu al i dalje ne odbija siku i trudi se, vuče (dok ne utone u lagani san)...ma bitćemo mi ok, možda kad bude još koji tjedan starija, snažnija skužimo tehniku i ona i ja. a tako je u školi dojenja sve zvučalo jednostavno, prirodno, a u praksi nam ne ide nikako...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pužić Znam kako ti je, i meni je bilo isto tako. M je visila s mene (bukvalno) po cijele dane, mene su bradavice boljele za poluditi, ali sam durala. A ona je gladna plakala i plakala. I isto imala zelene stolice (1x dnevno). A onda dođe moja mama i s vrata veli "daj joj flašicu, zar ne vidiš da je gladna, da zaspi, pa da se ti malo odmoriš!" Ja sam dodavala prvo na čašu (pa bi se jadna halapljiva sva ispolijevala, nagutala zraka, i nikad nisam znala koliko je popila). Onda sam prešla na flašicu, i zamalo ostala bez mlijeka. Preporučijem ti flašicu sa širom bazom, i što manjom rupicom, mi smo koristili Nuk-ovu, dok i nju nismo, na poslijetku - izbacili! :D
    Meni je pomagao MM bio je kući prvih mjesec dana (ostavio sav odmor od prethodne godine ) Kad je on morao ponovo na posao, nas smo se dvije nosale po kući, sa ili bez sise u ustima. Jela bi šta stignem, obično neke grickalice, mlijeko, jogurt, voće, slatkiše (sramota me priznati, al nisam nikad u životu toliko čokolade pojela kao tad )
    Predvečerje je bila moja noćna mora. Mlijeka slabo ima, a ona glednaaaa i vrištiiiii! Onda bi ja sjela na ugaonu, digla noge na onaj drugi ćošak,navila sebi nešto na TV da gledam, smanjila ton, svukla se do pasa, skinula nju u pelenu, i stavila je na gola prsa. Preko bi nas pokrila dekicom, i odsutno blenula u TV. Ona bi sikila, pa zadrijemala, pa opet sikila, pa opet zadrijemala. Pa poslije sat ili više, promijenim siku. I tako dok ne dođe vrijeme kupanja i spavanja i MM dođe kući. Nekad sam tako znala i ja zadrijemati. Zvala sam to "naše seanse". Inače je za večernji obrok uz sisanje jela i adaptirano. Taj je obrok bio najveći i najduže se održao. Po noći je uredno samo sisala, više puta, i mlijeka je bilo dovoljno. Polako se i dnevni meni nadopunio toliko da sam mogla izbacivati adaptirano. Ne daj se, izdrži. Možeš ti to. Navijamo za vas!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nije uspavana zbog spasmex-a, može biti uspavana ako si primila neki lijek protiv bolova npr Dolantin

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vještičica hvala ti na riječima i opisu vašeg iskustva i kod nas je jako slično, ja blejim u prazno po cijele dane i preispitujem se gdje griješim...koliko je kod vas trajala ta faza i kad ste izbacili adaptirano?nisam primila ništa drugo osim spasmexa...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Dosta dugo je trajalo, moram priznati. Bar dva mjeseca Ni sama ne znam kako je prošlo. Negdje u trećem smo se borili sa ogromnim obrocima na flašicu i odbijanjem sike kad prestane samo teći. Kad sam promijenila flašicu, sve je krenulo na bolje. Umjeto preko 200ml, Mici posrkala samo 80ml! I da samo znaš koliko se ljutila na flašicu! A meni dragooo :D
    Ni sama ne znam kako sam izdurala dok nisam počela izbacivati adaptirano. Nekako se fiksiraš na dan koji je u toku, pa guraš, guraš, dok ne izguraš. Pa opet sutra tako... Kad sam počela davati manje i manje adaptiranog, veselila sam se sve više svakom podoju, jer sam se nadala da će baš taj biti onaj kojem ne treba "dodatak". Samo polako i uporno. Nudi stalno da sisa, a bol u bradavicama će proći sam od sebe kad se bradavice naviknu na (mal)tretman.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pužić, u ogromnoj si prednosti što ti bebica hoće sisati. Moj uopće nije htio, a prvih par dana nije ni tražio jesti, doslovce je stalno spavao.

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo prijavljujem malo duže aktivnije sisanje i čak je nakon toga uspjela zaspati čitavih 40 min :D .neću se pretjerano veseliti, možda se slučajno dogodilo :/ i u položaju nogometne lopte siki bez šeširića-traje kratko al i to je napredak...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

:D
    Bravo! Samo naprijed!

LIMA avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Pužić, ja se javljam da ti dam malo podrške. Prekrasno je to što se trudiš a znam da ti nije lako. Meni je mama bila tjedan dana, MM na dopustu drugi tjedan i nakon toga smo i mi bili sami.

Što se tiče problema malih bradavica, ne znam kolike su tvoje, moje su negdje malo veće od one gumice s olovke (nove, ne istrošene ). U početku je bilo teško jer se nikako nisu mogle ukrutiti već su bile skroz mekane. Prije podoja bih ih štipala, hladila, a malcu sam ih držala dok je sikio da ne ispadnu. Nisam htjela koristiti šeširiće, mislila sam da je najbolje da se nauči na te moje bradavice kakve god da jesu jer boljih nemam.
    S vremenom je počeo sisati (ja sam mislila da nepravilno hvata bradavicu) ne tako da prione širom otvorenih usta, već ju nekako "usrkne" i tako je obuhvati cijelu s areolom. S vremenom se i on izvještio i bradavice su se nekako izvukle tako da s tim stvarno nemam više nikakvih problema.
    Živi dokaz da male bradavice nisu nikakva prepreka dojenju, samo treba biti strpljiv i uporan, a vidim da ti to i jesi.
    Sretno!

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nisu moje bradavice tako male, ja bi rekla normalne manje.., al više u panici kad nisam znala šta dalje uzela šeširiće i sad dama neće bez njih. ma da je meni da ona nauči sisati i da se može najesti od sisanja, pa ću onda polako ukudati šeširiće...jedno po jedno..
    hvala na podršci

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

mamita ona je stalno! na sisi, osim po noći kad dobije dohranu i spava 4 sata u komadu, onda opet na siku.evo i sad dok pišem ona sisa, spava na sisi -duda..zato i postajem nervozna jer ne stignem ni jesti, ni piti, ni na wc - ma ništa!
    ovako i kod nas

prvi dan kad smo ostali sami, oko 14 sati sam zvala mamu na posao plačući jer on je htio stalno cikiti, a kad nije sisao onda sam ga morala držati na rukama. hrana, wc? nula bodova

onda sam se skulirala, dogovorila s tatom da mi svako jutro dodje na kratko (on je to jedini mogao zbog posla) i donese kruh - on bi ga držao, ja bi se otusirala i napravila par sendvica, pripremila nesto za piti i legla u krevet s malim. on bi dojio i spavao samo na rukama, pa bi se ja lijepo poduprla s jastucima sa svih strana, uključila telku, zgasila telefon, malog na sisu i tako smo spavali/odmarali.

preporodila sam se onog trena kad sam shvatila da ne moram skuhati rucak, spremati, da moje dijete nije ono koje će samo zadovoljno spavati u kinerdbetu u drugoj sobi dok cu ja biti super mama i prati, kuhati, peglati i ne znam sto sve ne. on je tada trebao mene. opusti se, slušaj svoje dijete, ono je sada najvaznije

pužić avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

samo da javim da je počela aktivnije sisati, no novi problem se javio-vrišti sa sisom u ustima, skuplja noge i to prilikom svakog hranjenja. :/
    čitam da bi trebala izbaciti mliječne proizv. jer joj možda smeta, pa ima grčeve-jela sam puno sladoleda i voč. jogurt., pa od danas to izbaujem...još jedan napredak-uspjela sam izdojiti 20 ml, a do sad nisam mogla ništa, pa ću joj i to dati kad se probudi.i još jedno pitanje-mogu li readiti kompresije kad dojim sa šeširićima?nekako mi se čini da joj tako puno zraka ulazi... :/

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pokušaj s kompresijama, možda pomognu, al nastoj što češće ga stavljati na golu sisu

ja nisam jela ništa mlječno 3 mj radi grčeva

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Meni se svidja kako sama dolazis do rjesenja. Samo tako nastavi.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •