pa i ne možeš nigdje otići
ali kad sam planirala bebu, nisam mislila šetati kad se rodi, i tako i jeste, kud beba tu ja ... a sada ide u vrtić i dojimo, i uopće nije neka komplikacija, cecki su posložili svoj ritam bebaču i obrnuto
pa i ne možeš nigdje otići
ali kad sam planirala bebu, nisam mislila šetati kad se rodi, i tako i jeste, kud beba tu ja ... a sada ide u vrtić i dojimo, i uopće nije neka komplikacija, cecki su posložili svoj ritam bebaču i obrnuto
Ma da, u pravu si, ali meni je zasmetao njegov ton, kao da će mi sad najvažnije biti da mogu negdje izaći... Kud ja, tu i beba, i nema problema.
Eto, o tome pričam... znači ima malo čudnovatih doktora![]()
svi smo mi čudnovati, samo je pitanje da li se trudimo jedni s drugima doći na zelenu granu![]()
Većina Roda priželjkuje porod bez sredstava protiv bolova :? epiduralne, dripa, nalijeganja na trbuh da beba čim prije izađe, dripa da što kraće traje ... nije li to za normalan svijet čudno![]()
IstinaOriginally Posted by TinnaZ
vjerojatno će me svi čudno gledati kad ću reći da želim ići roditi u VŽ ( :shock: ?!?! tako će to izgledati hehe).
Pa kud iz ZG u VŽ?![]()
Svako malo me netko pita gdje idem roditi (znači ipak je kao bitno), a kad kažem, sami upitnici iznad glave. Stolčić manje-više fora zvuči pa nekako prežive moju ideju o prirodnom porodu i rooming in-u. Iskusne mame uglavnom misle da sam naivka jer ovo mi je prvi porod i takve ideje vjerojatno imam zato što nemam blagu ideju o tome koliko je porod bolan i naravno o tome koliko je teško u tim prvim danima biti stalno s bebom. Poštujem njihovo iskustvo i možda imaju pravo da pojma nemam što me čeka, ali iznad svega poštujem ono što ja osjećam pa im to bude jasno i ne razuvjeravaju me.Originally Posted by Mala01
moji porodi (i interventan, i neinterventan) nisu bili (pre)bolni i ostali su mi u lijepom sjećanju (iako ovaj drugi u malo ljepšem nego prvi).takve ideje vjerojatno imam zato što nemam blagu ideju o tome koliko je porod bolan i naravno o tome koliko je teško u tim prvim danima biti stalno s bebom.
također, sve na svijetu bih dala da sam i nakon prvog poroda mogla biti s bebom 24/7.
![]()
Kako je bilo na porodu najbolje da pročitaš naše priče s poroda. A što se Nikšiča tiče, malo je čudan, ali mislim da je stvarno OK. Ne kažem da se svi moramo slagati s nečijim mišljenjem, ali bar ne tupi nešto kontra. I njegove izjave su meni zvučale kao nije lako dojiti, ali ako ti to želiš- možeš.
![]()
U 19-om sam tjednu, ali planiram roditi u Varaždinu. Molila bih vas za par informacija - kome se javiti, koliko prije poroda, kada su tečajevi i bilo što drugo što znate samo napišite.
Željela bih roditi na stolčiću, ovo mi je prva trudnoća, a termin 01.02.08.
A koliko ima tih stolčića u VŽ? Jel to svi tamo rađaju na stolčiću ili kako to ide :?
Stolčić je jedan. Ne rađaju sve žene na stolčiću nego samo one koje to žele i ako je trudnoća o.k. Ima slučajeva kad ti ne daju stolčić radi mogućih komplikacija, a ovisi i na kojeg doktora naletišOriginally Posted by Mala01
mucasta, lutonjica je negdje gore stvaila link na topic varaždinsko rodlište. tamo ćeš naći dosta informacija, a ako nešto ne nađeš samo pitaj.
mucasta, jesi iz zg?
mfo.............5.5.2008.
kasiopeja.........13.11.2007.
trixie
Ms. Mar...... 27.09.2007.
bubimira
brunda
Mala01
vrcki..............19.11.2007.
mucasta..........01.02.2008.
trixie
bubimira
brunda........09.03.2008.
Mala01
A jel možeš tražit ako je trudnoća ok, pa ako je slobodan da ti daju? Ili baš samo ovisi o dr na kojeg naletiš?Originally Posted by Sirius Black
nemoj s takvim stavom ići niti u jedno rodilište, jer si nastrugala
naravno da možeš sve što hoćeš (ako je uz tebe mm)
Ovo je tako lijepo čuti. Moram priznati, što mi se više bliži termin poroda, mene ne hvata strah (kako su mi svi govorili da će se desiti), nego mi hrabrost sve više raste. A za to ste velikim dijelom zaslužne vi koje s nama dijelite svoja lijepa iskustva.Originally Posted by Lutonjica
tako je bilo i kod mene. oba poroda dočekala sam puna adrenalina, optimizma, samopouzdanja i unutarnje snage :Dšto mi se više bliži termin poroda, mene ne hvata strah (kako su mi svi govorili da će se desiti), nego mi hrabrost sve više raste
Kužim, samo želim imati što više info da znam koliko ću se morati "boriti" za sebe... (uz pomoći MM naravno)Originally Posted by TinnaZ
![]()
ne možeš to znati unaprijed, a nije niti bitno
bitno je da ne ideš sa idealističkim stavom o medicinskom osoblju i zdravstvu (kao ja npr. u prvom porodu, mama mi zdravstveni djelatnik i prilično njih iz familije, pa sam bila mažena cijeli život), pa nećeš biti ko ovca na klanju
a samo trunka opreza dovoljna je da sve bude onako kako treba
juhuuuu, evo i mene.
Vž, želja, of course, stolčić.
Termin 26.10.
Vrcki i ja ću na tečaj u 10tom pa se vidimo tam![]()
Nego, ovo kaj pričate o tome može li se na stolčiću ili ne može i o kome to ovisi, akhmmm, malo me zbunila sestra Erika neki dan. Naime, zvala sam ju da ju priupitam informacije vezane o tečaju, uvjetima i ostalo i kada sam joj rekla za moju želju za porod na stolčiću, sve je bilo ok i sve mi je objasnila, no na kraju razgovora je rekla: nadam se da nećete upasti u 10% smjene u kojoj ništa ne dopuštaju :shock: :?
Mislim, kak to ona misli? Da li se to stvarno može desiti?
pa postoji jedna konzervativna struja koju jos treba preobratiti![]()
nažalost, to se ne odnosi samo na doktore pri porodu nego i na pojedine sestre.pa postoji jedna konzervativna struja koju jos treba preobratiti
i stvarno ti nečije prisustvo može uljepšati / poružniti sam porod. al, od kad možete imati pratnju niste prepuštene same sebi a to je već jaaako puno.
Ja se tješim da je mala vjerojatnost da se poklopi da je takav i doktor i primaljaOriginally Posted by happyness
trixie
bubimira
Mala01
tiwi ................03.05.2008.
![]()
[quote="pinocchio"]mucasta, lutonjica je negdje gore stvaila link na topic varaždinsko rodlište. tamo ćeš naći dosta informacija, a ako nešto ne nađeš samo pitaj.
mucasta, jesi iz zg?
Hvala na odgovoru i linku.
I da, iz Zagreba sam...
Pa i je mala vjerojatnost. Al sam samo spomenula po vlastitom iskustvu. Meni su na porodu bili svi o.k. i još da me doktor nije onak životinjski zašio stvarno ne bi imala prigovora. Al, sestre koje ti poslije dolaze u sobu :shock: :shock: :shock: . Hvala Bogu uvijek je u noćnoj smjeni bila jedna prekrasna mlada sestra, (a i jako zgodna stvarno) pa nas je ona malo utješila i nasmijala. Al, ove dnevne su bile stvarno za ne povjerovati.Originally Posted by Sirius Black
u smjeni nije jedan ginekolog i jedna primalja
mala je vjerojatnost da svi, koliko ih ima ne budu ok, samo je stvar da treba tražiti, pitati
to ne znači da se ne veselimo još jednoj rodi na tečaju!Originally Posted by Zara1
TinnaZ tvoji postovi me uvijek utješe. i podsjete da nije sve kakve smo sreće već da puno toga ovisi o nama.
trixie
bubimira.....08.03.08
Mala01
tiwi ................03.05.2008.
ja sam definitivno za porod u varaždinu , iako sam iz čakovca (i nikad nebih tamo išla)- e sad jedino , nikako da zatrudnim :/ zbog svoje zavaljene maternice.
ali se trudimo
![]()
inikaaaaaa drzimo fige!
Samo još jedno pitanje na temu prijave odn. dokumenata. Kako se postupa kada ti kasnije, kada je dijete veće, trebaju dokumenti za razne svrhe, moraju se vaditi u Varaždinu ili se mogu izvaditi i u Zagrebu?Originally Posted by pinocchio
diami, mislim da se moraju vaditi tamo gdje su i nastali. tako radimo i s vjenčanim listom koji, svaki puta kada nam zatreba friški, putuje s visa.
Hm, sva sreća pa ne trebaju tako često - vađenje dokumenata, vrtić, osnovna i srednja škola, faks, vjenčanje i to je to otprilike...Možda se i u nadoplatu može izvaditi u Zagrebu.
U svakom slučaju, hvala na informaciji!
Mislim da cu ici roditi u vele hvalno rodiliste u Varazdinu. Termin mi je 01.03.2008. ali moram nazalost po drugi put roditi na SC zbog gadnih posljedica po porod saobracajke iz mladih dana. Zanima me da li je neka od cura rodila na taj nacin tj. na carski u tom rodilistu? I mozda da mi neko pomogne kome da se, ako idem po prvi put tamo, uopce obratim tj. zakazem pregled i savjetovanje? :?
zakaj za carski u varaždin?
Pa možda zbog onoga što slijedi POSLIJE poroda? Ja sam shvatila da većina cura ide tamo baš zbog toga što mogu biti s bebom 24 sata i tak...Originally Posted by TinnaZ
Mene zapravo više brine sam porod u VŽ... za poslije sam čula sve 5 ocjene, ali za porod nitko niš ne spominje
kak nitko ništa ne spominje?
velika većina nas tamo ide zbog velike šanse za prirodni porod i zbog poroda na stolčiću
pa imaš nekoliko prekrasnih priča o varaždinskom porodu, npr. o pinokijinom vbac-u, chris blue i stolčiću, mom porodu na stolčiću ...
E cure, cure. Vi zabrijale skroz krivo. Postavila sam konkretna pitanja o carskom u Varazdinu a ne zasto. Molim Vas ako koja ima odgovor da mi pomogne a ne postavlja nova pitanja jer to nije pomaganje.![]()
Hera je rodila carski, PP.aj ju. ako je sve ok, i ako je spinalna anestezija, bebu odmah dobiješ i imate 24satni rooming in
za sve inormacije se obrati sestri eriki u rodilištu
Tnx, pogledat ću!Originally Posted by Lutonjica
a Teina priča
misliš od chris blue? nju sam linkala gore
puno hvala na figamaOriginally Posted by nn24
i moje čestitke za mališu i daj čim stigneš .. sve željno očekujemo priču s poroda
![]()