Lutonjica prvotno napisa
aajme što ste slatkiiiiii![]()
Lutonjica prvotno napisa
aajme što ste slatkiiiiii![]()
Bok, drage moje!
Evo, i ja se prijavljujem za porod u Vz, Zagreb mi nije ni na kraj pameti. Termin mi je 15.12.07. Ovaj utorak smo krenuli i na tecaj - jest da nije bilo prvo predavanje - vec je bila tema njega bebe - ali nema veze. Nije obavezno doci bas prvi utorak u mjesecu.
Jerry, ne kužim kak misliš da nije obavezno doći prvi utorak u mj?jerry prvotno napisa
Pa kad se održavaju tečajevi?
E da, i koliko vam je trebalo do VŽ?MM bio neki dan i kaže cca sat vremena do centra grada... jel to fakat tak?
nama je trebalo iz centra zagreba (ribnjak) po najvećoj popodnevnoj gužvi (oko 17.00) točno 60 minuta do rodilišta.
inače smo stizali za 45 minuta. nismo vozili jako brzo.
Mala01, tecajevi jesu utorkom i pozeljno je da se dode prvi utorak u mjesecu ali NIJE obavezno. Mi smo banuli prosli utorak, kao sto rekoh, vec na njegu bebe kad se dode doma - kupanje, pupak i sl.....
Tocno ti je muzic rekao - do VZ treba oko sat vremena, nista strasno. S tim da ti mi idemo s malim bebanom - ima 14,5 mjeseci i svuda ide s nama. Jos nismo angazirali tetu cuvalicu. zadnji put su se on i tata malo prosetali, malo bili na predavanju. Malo razbije monotoniju...![]()
A to ste bili vijerry prvotno napisa
Mali je baš bio presladak
aha, znači poanta je da odradiš sva predavanja koja su utorkom ali ne moraš baš doći 1. uto u mj da bi započeli, jesam li dobro shvatila?jerry prvotno napisa
Meni je termin oko Nove god pa ćemo mi vjerojatno u 11.mj krenuti (ionako mi je MM prezauzet ovaj mj a voljela bih da je on sa mnom).
I još jedno pitanje u vezi tečajaKoliko dugo traje? jer mi ipak ne bi vodili I. sa sobom već bi organizirali čuvanje pa da znam kad možemo biti doma navečer.
tnx![]()
Da, bit je da si na sva 4 predavanja. Predavanja traju oko sat i pol, ako se ne varam ali to ce ti bolje znati reci netko tko je odradio tecaj tamo. Uglavnom je tako.
Najnovije
mfo 5.5.2008.
kasiopeja 13.11.2007.
trixie
Ms. Mar 27.09.2007.
bubimira
brunda 09.03.2008.
Mala01
vrcki 19.11.2007.
mucasta 01.02.2008.
nanana 01.03.2008.
Meni termin pomaknut na 02.11. - cura stize malo prije...
A sutra idemo na zadnji tecaj, tj. namjera je, jer zasad MM mozda nece moci s posla posla pa me zanima dal je problem ako se zadnji ne odradi, jer nismo dosad nikakvu potvrdu dobili.
Kasiopeja, kako ti je tako puno pomaknut termin :? hm, baš mi je to čudno...kasiopeja prvotno napisa
inače ne znam jel problem za tečaj ako ne odradiš sve. Valjda će neka od cura znati. Držim fige da neće biti![]()
Ciklusi su mi prije zaceca bili na 18-20 dana. A dijete mi je u 35tj. uzv mjerama odgovaralo 40 !!! ( opseg glavice, trbuha a femur za 38). Sutra ponovo kontrola (37 tj), pa ću vidjet. Uglavnom, beba je spremna, posteljica je zrela, al maternica nije, priprema se, imam bolne i ceste kontrakcije i jake bolove u krizima vec par dana.
Sve me zivo zanima sutrašnji nalaz..
![]()
Kasiopeja, držim fige da cura što prije izađe ako je već spremna 8)
Nego, imam još jedno pitanje za "varaždinske" majke... da li je potrebno otići na koji pregled baš kod njih u bolnicu ili je dovoljno samo obaviti tečaj?
Naime, znam da je u ZG rodilištima preporučljivo zadnja recimo 2 pregleda obaviti u bolnici u kojoj želiš roditi. Meni trudnoću vodi privatnik pa sad ne znam jel ista procedura sa VŽ?
Ja sam cijelu trudnocu vodila privatno, al sam jedan pregled dosad obavila u Vz, kao i razgovor i osjecam se puno mirnije, nije da sam vjerojatno morala al ..
A misica je bumbar, al kaze dr da ipak jos nece van skoro... pa mi cekamo..Mozda se i razrijesi guzva koja trenutno vlada u rodilistu i na odjelu..![]()
i ovdje jeMala01 prvotno napisa
Imaš cijeli jedan topic Varaždinsko rodilište, u kojem je sve to objašnjavano u detalje. Bolje je svakako upoznati se sa ekipom koju priželjkuješ, i vidjeti da li će biti moguće ostvarenje želja, kada doći itd.
pa zar i tamo gužva? To mi je bio jedan od osnovnih razloga zašto ići u Vž (osim, naravno mnogih drugihkasiopeja prvotno napisa
) to što nije gužva.
Pa i meni je logično da obavim koji pregled tamo ali eto, čisto da vidim kakva je praksa.
Kasiopeja, kako si ti išla, jel kod nekog dr određeno, jel se plaća..? Koliko ranije se treba ići, mislim u kojem tjednu?
Bok, curke!!
Dobro je da se barem zadnji pregled obavi tamo gdje mislite roditi.
Ici u Varazdin jer nije guzva - pa, sve nas vise dolazi iz Zagreba¨!!! 8)
Nego, nije svaki put tako. Trudnicka ambulanta radi od 8 - 13 sati i toplo preporucam da se dode oko pola 12. Znam za 3 JAKO dobra lijecnika ali i za lijecnicu kojoj ne bih dala da me dira.
Inace, treba uputnica od socijalnog ginekologa na kojoj mora napisati da vas salje na specijalisticki pregled u trudnocu ambulantu u OB Varazdin i to je to. Ne placa se nista.
Osobno sam iznimno zadovoljna standardom koje Vz rodiliste pruza i imam samo rijeci hvale.
Uostalom, ako vas zanimaju detalji, posaljite mi mail, pa se cujemo.![]()
Zašto mora biti specificirano da je spec. pregled baš za OB Varaždin?
Zar nije dovoljno da piše samo specijalističi pregled u trudnoći?
ne mora pisat na uputnici da je za Vz, provjereno!
definitivno ne mora pisati da je za varaždin
Definitivno ne, dovoljno je da pise da se trazi pregled i CTG... Ja trenutno ophodin Varazdin svaki drugi-treci dan, jucer mi je bio termin i sad cekam![]()
Eh, da mi je docekat cim prije![]()
Inace, ekipa u Varazdinu je stvarno fenomenalna, imam samo rijeci pohvale za sada... zanima me samo kako ce proci porod i dal cu docekat tolko zeljeni stolcek :D
Jerry, koji liječnici su ti se dopali ? Malo zacahtavamo topic, tema o vž rodilištu je na drugom topicu ...
Joj, toga me najviše strah, ako prenesem da ću morati ići tamo svaki drugi dan, a nije da je baš TAK blizummagnolija prvotno napisa
![]()
sve se da dogovoriti s liječnicima, ako i ti preuzmeš dio odgovornosti ...
Ako se može čekati od petka do ponedjeljka, onda se valjda može pitati i da li može svaka 3 dana; liječnik će ti vjerojatno objasniti kako stvari stoje, a ti ćeš odlučiti dalje što i kako ćeš ...
Ista stvar je bila kod mene s prijedlogom za indukciju i mojom odlukom da ipak neću i da ćemo čekati, ako je na zadnjem pregledu sve u redu bilo. Uvijek se od zadnjeg pregleda može nešto dogoditi u par dana, ali na rodilji je da odluči da li će i koji će rizik preuzeti a koji neće. Mislim čim ostaneš trudan može se nešto dogoditi, život nije idelan niti garantirano siguran samim time što češ učiniti sve kako piše u knjizi ...
curke, imate li pripremljen Plan poroda. Biti će i vama i osoblju puno lakše kad se znaju unaprijed stavovi rodilje, a ne da se mora pregovarati u trudovima. Mislim nije svaka rodilja ista, neka želi Dolantin, drip, neka ne želi, a oni nisu vidoviti da sve znaju. A ako moraju pitati za svaku sitnicu, ne znam baš kako to ide kad je gužva.
Lutonjica je imala fenomenalan Plan poroda, molimo ovdje link još jednom.
ne bilo ti teško daj link
evo http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=145&Show=2463
na dnu strane je plan poroda
nažalost ne stignem sve trenutačno čitati, a dosta mi je hitno
pa da vas na brzaka pitam,
cure, jel' ide koja trenutačno na tečaj u Vž?
konkretno me, zasad, zanima sad ovaj utorak i onaj idući.
tnx!
Nanana nemoj me preskakat, dobit ćeš ječmenac![]()
Najnovije
mfo 5.5.2008.
kasiopeja 13.11.2007.
trixie
Ms. Mar 27.09.2007.
bubimira
brunda 09.03.2008.
Mala01
vrcki 19.11.2007.
mucasta 01.02.2008.
tiwi 03.05.2008.
nanana 01.03.2008.
joj, curke tek sam se sad kad sam vidla tipic sjetila da sam još kod vas na listi. nažalost, možete me brisati.rađat ću na sv. duhu. ali vam svima držim fige da vam porodi priđu kako si želite!
sad i na SD imaš rooming in !
Mi smo mislili krenuti sutra prvi dan... tako da mi idemo.vimmerby prvotno napisa
Vrci, ako nije tajna, koji je razlog što si se predomislila?!vrcki prvotno napisa
ma nije tajna. mm-u su se dosta promijenile stvari na poslu i puuuno je po terenima, pa nismo ni tečaj u vž uspjeli obaviti, a onda me uhvatio i strah što ako bude na terenu kad me krene, ko će sa mnom u vž. kako više volim znati stvari unaprijed, ipak sam odlučila ostati u zg i roditi na sd. a i ove promjene na bolje na sd-u su me razveselile.
Ja sam još jedna koja planira roditi u VŽ rodilištu. Termin 9.2.2008. Ali nisam iz ZG, sad živim u Koprivnici, preselili smo iz ZG prije godinu dana. Prvu curicu rodila u Petrovoj nakon dva mjeseca čuvanja trudnoće na tada još neobnovljenom odjelu. Prvi porod prirodno krenuo, ali poslije dobila drip i epiduralnu koja baš i nije previše primila. I na kraju veliki rez. Ovaj put se nadam nečem sasvim drugom i nadam se da ću uspjeti.
Jučer smo bili tamo na trudničkom tečaju, na Erikinom predavanja i još sam puna pozitivnih dojmova i jedva čekam da sve krene. A nama treba oko 50 minuta do tamo, s time da to nije autocesta pa se malo pribojavam snijega i leda na cesti. Sve drugo me veseli.
stella32, drago mi je da si puna pozitivnih dojmova nakon predavanja.
jedino nisam shvatila jesi prvi puta rodila carskim?
Erika valjda na svakoga utječe tako smirujuće, staloženo i imaš osjećaj da je pored tebe u porodu da se možeš totalno prepustiti i ne misliti niti o čemu.
Sigurno ima još takvih primalja i ginekologa, i zato mi je žao što nema privatnih rodilišta, gdje bismo mogli platiti da dobijemo te ljude na porodu (ili da nam dođu na porod kući). Skrećem s teme, isprika moderatoricama.
Prvo sam rodila vaginalno s epizotomijom koja me boli u ovoj trudnoći, iako je to do kraja bilo upitno zbog posteljice dijelom preko ušća koja se u zadnjim tjednima ipak povukla. Prije samog poroda sam nekoliko noći provela što u predrađaoni (u 24. tjednu), što u rađaoni (10 dana prije poroda) s lažnim bolnim trudovima (koje sam naravno preživjela ležečki) tako da je kod pravog poroda sve išlo nekako stihijski, a manje svjesno. Iako sam o svemu bila educirana...Sad mi je žao, ali s obzirom da su mi tokom trudnoće postavljali raznorazne dijagnoze o bebici (hidrocefalus i slično), tada mi je bili važno samo da s bebom bude sve u redu i nisam se imala snage boriti za svoja prava. Ovaj put neću ništa prepustiti slučaju, a MM je dobio zadatak da me podsjeti ako nešto propustim.
Stella, mi smo takodjer bili u utorak na predavanju sestre Erike u VŽ (oni što su kasnilijer je bila takva gužva da nam je trebalo pola sata da se popnemo na zaobilaznicu
).
Idete i na predavanje dr Jukića idući put?
joj da, cure u vž je gradska uprava napravila totalno sr. sa prometom. zatvorili su ulaz sa koprivničke strane, i sve preusmjerili na ovu stranu gdje se dolazi iz zagreba, a onda su zatvorili i ulicu za ulaz u grad sa te strane. Tako da je ostala samo jedna ulica u koju se sada slijeva prmet iz kc i iz zg. Sigurno 15min. čekanja u koloni u toj ulici (zagrebačka ulica). Odnosno svi putevi do bolnice su raskopani.
Osjetili na vlastitoj koži, na žalost. Možda me trudovi ulove noću pa neće bit tako gusto. Najgore vrijeme je baš ovo kad se održava tečaj :/ no, što je tu je, to me neće spriječiti da odemoTinnaZ prvotno napisa
![]()
inače ima alternativni put, ako zaglvite, zovi me ... (u bilo koje doba)
Mala01,
idemo skoro sigurno u utorak na predavanje, jedino me može spriječiti bolest. Curica mi ima neku virozu već tjedan dana pa sam je uspjela i ja zaraditi. Valjda bude bolje do utorka.
Inače, planiram poslije predavanja dogovoriti s dr. Jukićem da dođem k njemu na pregled negdje oko 36. tjedna. Bojim se da ću roditi dosta prije termina, pa da odem bar na jedan pregled tamo prije poroda.
Za uputnicu nemam problema, već sam dogovorila sa socijalnom doc, iako kod nje ne pratim trudnoću, samo mi koji put napiše uputnicu za vađenje krvi i slično.
Wow Stella, pa di ste vi još od termina 8) Mislim da imaš vremena.
Ja sam sad ušla već u 35. pa još nisam obavila pregled u VŽ. Budem valjda stigla![]()