Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234
Pokazuje rezultate 151 do 199 od 199

Tema: Varaždin-koliko vas iz zg planira roditi tamo?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

a zašto idete tako rano na pregled u bolnicu? meni je termin za 20-ak dana i još nisam bila. ginekologica mi je rekla da nema potrebe prije 38 tjedna :? .
    mislite da bi trebala ići prije?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Zara, pa ja isto nisam još bila i vjerojatno neću još iduća 2 tjedna... a termin mi je oko Božića.
    U dogovoru sa svojom dr budem otišla u Vž na pregled kad bude potrebno. Glavno da obavimo tečaj na koji smo krenuli... i naravno da platimo tih 300 kn da dobijemo potvrdu

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno pregled u vž

Cure, ak rodim s 37 tjedana onda 36. i nije prerano. A stvarno bih htjela bar na jedan tamo. Kontrakcije imam od 16. tjedna pa sam malo više u strahu od preranog poroda. B. sam rodila s 38 thedana, a do pred kraj sam bila na Preparu intravenozno. Sad uzimam samo magnezij.

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage cure, ne pišem baš često, više samo čitam, ali treba mi vaša podrška.
    U 30. sam tjednu i ovo mi je prva trudnoća, a sve u meni mi govori da trebam ići u Varaždin, ali svi oko mene su protiv (osim muža).
    Moja doktorica se primila za glavu kad sam joj rekla koja mi je namjera, a ni moja mama nije baš oduševljena s idejom.
    Sve ih jako brine udaljenost od Zg do Vž. Oni bi svi rađe da ja to obavim tu blizu na Sv. duhu, a meni je ta ideja užasno odbojna.
    oprostite na podužem postu, ali tu čitam priče iz Varaždina i plačem (valjda malo i hormoni rade), jer ne znam što bi, da li ću sve prepoznati na vrijeme...

I recite mi šta da radim!!!
    Hvala

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ako ti u svom srcu znaš koje je to mjesto gdje će vaša beba doći na ovaj svijet onda je to pravi odgovor. Nemoj da te drugi pokolebaju. Jednostavno nemoj govoriti gdje ćeš roditi.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mucasta prvotno napisa
    Moja doktorica se primila za glavu kad sam joj rekla koja mi je namjera, a ni moja mama nije baš oduševljena s idejom.
    Sve ih jako brine udaljenost od Zg do Vž.
    najbolje mi je to kako udaljenost nije ista ovisno s koje strane ceste gledas.
    da zivis u varazdinu i zelis roditi u zagrebu tvoji bi ti vjerojatno rekli: samo odi, pa to je tu u dvoristu

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Hvala vam cure.
    Jedino moj muž veli da će biti onako kako ja to hoću, ako treba voziti u Varaždin, onda u Varaždin.
    Hvala još jednom, malo su me uzdrmali sa svojim komentarima.

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Mucasta, žao mi je da nemaš podršku okoline ali to me nimalo ne iznenađuje. ljudi su skloni misliti da se najbolji porod može očekivati u najbližem rodilištu :/ . uostalom, mogla bi roditi u autu, zar ne mislim, mogla bi, ali to je malo vjerojatno kao i to da najbolji porod po defaultu možeš očekivati u najbližem rodilištu.

kako bilo da bilo, dovoljno je da imaš podršku muža. otiđite u varaždin kad dođe vrijeme pa vidi kako se tamo osjećaš. mjesto na kojem žena rađa mora biti mjesto na kojem se ona osjeća sigurno i ugodno inače je vrlo vjerojatno da će se porod usporiti. mi nismo puno pričali o tome da planiram roditi u varaždinu tako da pritiska nije niti bilo. kad su doznali već je bilo sve po mom i imala sam porod o kakvom sam samo mogla maštati.

varaždin ili ne, želim ti lijep porod

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nemoj nikome ništa govoriti, reci da još razmišljaš. Kad budeš išla na tečaj i zadnje preglede, dogovor u Varaždin, ionako ćeš tek onda odlučiti gdje i kako hoćeš.

I dobro kaže Ivarica, kad mi trebamo "skočiti" do Zagreba onda je to tu preko ceste, mm-a naruče na sastanak u 08 ujutro u Zagreb , jer kao kaj je to 45min, direktorima treba s drugog kraja Zagreba isto toliko kao njemu iz Varaždina (ali to nama nije samo tak kaj, jer smo ti mi naučeni na priličnu komociju ovdje ).
    Šalim se, samo ti furaj svoj film, ne opterećuje se sada, i na zadnje odluči kako će ti srce i intucija kazati da je najbolje (što vrijedi i za sam porod i postupke na porodu).

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj TinnaZ prvotno napisa
    Nemoj nikome ništa govoriti, reci da još razmišljaš. Kad budeš išla na tečaj i zadnje preglede, dogovor u Varaždin, ionako ćeš tek onda odlučiti gdje i kako hoćeš.
    Ovako smo mi napravili. Nismo ništa konačno odlučili, ništa govorili, jedino kaj sam ja pitala dr u koju imam puno povjerenja što misli o tome, i ona je rekla da ako tak želim ok. Malo se raspitala i drugi put mi rekla da joj se to čini u redu. Eto, to je jedina razlika u odnosu na tvoj slučaj, ali stvarno te ne treba opterečivati kaj drugi misle... TI i TM ste ti koji ste najvažniji u toj priči (ti sama pogotovo), tako da ako imaš njegovu podršku, onda odite na tečaj i vidite. Ja sam se oduševila na prvi pogled što ne mora značiti da ću imati porod iz snova, možda fakat ne stignem do VŽ (drugi porod je u pitanju) ali barem imamamo cilj, a taj je da ćemo krenuti tamo pa kako bude.

Nemoj da te drugi pokolebaju u tvom naumu. Oko mene se također svi primaju za glavu od mame, svekrve, do sestre i prijateljica, no.. to je moja odluka i gotovo. Želim ti sretan porod!

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno Odluka za VŽ

I moji su se iz početka hvatali za glavu: tu mi je u KC bolnica preko puta stana, čak su i bebe s mamama i ponovno mogu očevi na porod.
    Ali ja sam nakon dva odslušana predavanja sigurna da je to pravi odabir za nas. Kreni na tečaj, tako ćeš najbolje vidjeti da li ti odgovara. Meni je sad žao što s prvim porodom nisam imala tu priliku, tek sad vidim da je puno toga bilo pogrešno, a ne može se više ispraviti.

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mucasta, nisam ni ja imala podršku moje mame, svekrve, čak ni prijateljica. Mama mi je čak govorila da sve žene normalno rađaju, a ja sada nešto izmišljam

Ali mm je rekao da ako hoću, voziti će me i na Mars. I mogu ti reći da sam presretna što smo bili u Varaždinu i što sam rodila prirodno i na stolčiću, točno kako sam htjela...

Drži se

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Baš ste super.
    Pročitala sam da tečajevi počinju utorkom, imate li možda kakav broj telefona na kojem mogu dobiti sestru Eriku da se još točno o svemu raspitam?

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Upravo sam se čula sa sestrom Erikom i rekla mi je da će sutra cijeli dan biti na Zagrebačkom velesajmu na Sajmu mama, beba i trudnica.
    I sve mi sa pitanjima, željne informacija smo dobrodošle.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaju brojevi telefona na Varaždinsko rodilište, i dosta ostalih detalja http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...312452#1312452

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj chris blue prvotno napisa
    Mucasta, nisam ni ja imala podršku moje mame, svekrve, čak ni prijateljica. Mama mi je čak govorila da sve žene normalno rađaju, a ja sada nešto izmišljam
    Meni moja stalno i za sve tak govori... ali na kraju kad vidi da je sve ok, onda zašuti i sve 5
    Šteta što sam na sajam mislila ići u nedjelju pa vjeorjatno neću vidjeti sestru Eriku, ali valjdaće imati tamo štand ili što?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

a da se vi sve unaprijed dogovorite sa njom za termin za jednu kolektivnu kavu, a ne da je ganjate ponaosob

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

a da se vi sve unaprijed dogovorite sa njom za termin za jednu kolektivnu kavu, a ne da je ganjate ponaosob
    Vidiš, ta ti uopće nije loša

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

mislim koliko će žena inače taj dan morati popiti kava

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Mala01 prvotno napisa
    Šteta što sam na sajam mislila ići u nedjelju pa vjeorjatno neću vidjeti sestru Eriku, ali valjdaće imati tamo štand ili što?
    Nema štand nego je samo sutra u 12.15h predavanje na temu "Uloga primalja u u humanizaciji poroda"

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

imaju štand i erika ima predavanje

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

baš je pogođena dobra tema

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj pinocchio prvotno napisa
    imaju štand i erika ima predavanje
    Je, u pravu si. sad tek vidim na tlocrtu izlađača.
    Al fakat mi nije jasno kak sam propustila štand, valjda sam danas sto puta pročešljala sajam.
    Baš ću sutra bacit pogled, a predavanje neću sigurno propustit

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

onda se vidimo :D

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mucasta, i moja mama je, najnajblaže rečeno, okretala očima. ali nakon poroda, kad je čula kako je sve to izgledalo, kad je vidjela kako sam psihički i fizički dobro, bila je oduševljena, govorila mi da sam i opet ja bila u pravu, da se divi mojoj intuiciji i hrabrosti da se borim da bude kako ja hoću.... i s ponosom svima prepričava kako je njena kćer imala fantastičan porod u varaždinu

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    Mucasta, i moja mama je, najnajblaže rečeno, okretala očima. ali nakon poroda, kad je čula kako je sve to izgledalo, kad je vidjela kako sam psihički i fizički dobro, bila je oduševljena, govorila mi da sam i opet ja bila u pravu, da se divi mojoj intuiciji i hrabrosti da se borim da bude kako ja hoću.... i s ponosom svima prepričava kako je njena kćer imala fantastičan porod u varaždinu
    Joj, Lutonjica... super ti je mama. Moja isto vidi na kraju da sam u pravu, ali ne bi priznala i to meni rekla da je ne nam što... možda bi se još drugima i hvalila (sjećam se s Ivorom kak je bilo s dojenjem pa sam ju čula kako priča onak s ponosom drugima kako ja još dojim i tak), ali meni da prizna da sam u pravu i da je to dobro
    Ali eto, ima nas svakakvih. Glavno da JA i MM znamo da je to ispravno!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    nadam se da ću jednom vidjeti my baby

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

naravno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

osjećam se ko glavni kuhar, koji još nije vidio što je skuhao

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a jesi luda

chris blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ja pomalo zamišljam kako bih mogla imati i treće dijete i kako ću opet u Varaždin

Iako to još nije na nivou plana, nego nekog nejasnog "neisključivanja ideje"

Iako bi bolje bilo da Zgb stvori uvjete neinterveniranog poroda za nas koje to priželjkujemo...

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Drage cure, MM i ja smo bili danas na prvom satu tečaja u VŽ i moram vam priznati da je bilo super. Opuštena atmosfera, dr. Jukić pristupačan, brbljiv i jako, jako simpa. Uljeva povjerenje, a i svidjelo mi se kada je rekao da svakoj rodilji pristupa kao da je pred njim njegova majka ili sestra i da je najbitnije izgraditi dobru komunikaciju i povjerenje između rodilje i lječnika. Inače je i cijeli prostor vrlo topao i dijeluje nekako puno humanije nego naše ZG bolnice. Spominjale su se i Rode i ovaj forum, u pozitivnom smislu. Eto toliko za sad... drugi utorak slušamo sestru Eriku.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

trud ekipe u vž je, ma hvala im, nemam trenutno boljih riječi

Da li još uvijek prikazuju onaj prastari film, gdje rodilja leži na leđima, svi oko nje s maskama, i netko je "razreže do pola noge" (kako je jednom netko napisao) a krv curi na sve strane? Prizor od kojeg sam se i ja malo stresala, a mogu misliti kako je očevima.
    Imam neugodni zadatak da objasnim jednoj firškoj trudnici da niti nakon 2 poroda nisam primijetila da je to tako (ja se inače ježim čim vidim onu bolničku tamno zelenu boju, teta čuvalica je imala platnene rolete u toj boji kad sam bila mala, i nikako joj nisam mogla objasniti da ja spavam kod kuće u nezamračenoj sobi).

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Za sad još nije bilo strašnog filma, ali tko zna što nam sprema sestra Erika

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sestra erika ima prekrasan film iz jedne kuće za porode, ja sam plakala od sreće i uzbuđenja dok smo ga gledali

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

sjećam se i ja toga, ali znači više nema i onoga sa ženom koja leži na leđima na nekom ravnom stolu, a oko nje svi u tamno zelenom sa maskama ?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ili ti imaš amneziju na dijelove koji ti se nisu svidjeli

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

sjećam se i ja toga, ali znači više nema i onoga sa ženom koja leži na leđima na nekom ravnom stolu, a oko nje svi u tamno zelenom sa maskama ?
    Kad smo mi bili, prikazivali su neke grozne slike s poroda, s puno krvi, od kojih su ipak najgore bile strije na ženinom trbuhu (ljubičaste, 2 cm široke, nešto pre-prestrašno).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

e to je valjda bilo to, samo ja nisam palila na strije, nego na ono kaj žena leži kao daska na leđima na nekom ravnom stolu, krvi kao u priči, a najgora mi je bila ona tamno zelena boja odijela osoblja (kao rolete moje tete čuvalice) ustvari više mi je ličilo na operaciju spašavanja nečijeg života, nego na normalan porod bez komplikacija.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Kad smo mi bili, prikazivali su neke grozne slike s poroda, s puno krvi, od kojih su ipak najgore bile strije na ženinom trbuhu (ljubičaste, 2 cm široke, nešto pre-prestrašno).
    mislim da se ti filmovi više ne prikazuju na tečaju, mi smo isto gledali neki iz jedne kuće za porode i nije bilo krvi, maski i sl. mislim da nije bilo ni doktora (samo babica).

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

super onda, da nas nisu vodili u obilazak rađaone, pa sam vidjela da nema nigdje bolničke tamno zelene, mislim da bih dočekala bebu negdje doma ... uh ta rolet zelena me totalno baca u tjeskobu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ili ti imaš amneziju na dijelove koji ti se nisu svidjeli
    ne, nego nisam bila na svim predavanjima jer nismo stigli.
    ali kod erike je bio samo taj prekrasan film

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mucasta, vis te bili onaj još jedan par koji je digao ruku kad je Jukić pitao tko je došao iz ZG?
    Mi smo u utorak obavili zadnje predavanje (iako smo već prije čuli dr Jukića), i točno sam takve osjećaje i ja imala kad smo došli prvi put. Zapravo smo krenuli na tečaj s još ne tako čvrstom odlukom da ćemo roditi u VŽ, ono kao ajmo vidjeti pa ako nam se svidi... i eto, sad čekamo svaki dan trudove i veselim se da smo odlučili kako smo odlučili
    Samo da stignemo do VŽ, to me jedino brine jer je beba već dosta nisko, rekla mi moja dr da će to ići jako brzo :/ drž te fige!!

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Sjećam se da su mi partneri u tom filmu bili toliko brr grozni (s brčićima i "fudbalerkom" ) da se uopće nisam mogla koncentrirati na onu važnu stvar . Ali film je o prirodnom porodu, tak da je cool (osim tipova u filmu).

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mala sve će bit u najboljem redu i imat ćeš porod iz snova!

Mucasta avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mala, da to smo mi!
    No odluka je sada jako čvrsta i to je sigurno to... idemo roditi u Varaždin.
    Imamo još 8 tjedana do sretnog događaja (ali nekako mi se čini da će to i prije) i moja se beba smjestila jako nisko.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj bubimira prvotno napisa
    Mala sve će bit u najboljem redu i imat ćeš porod iz snova!

Citiraj Mucasta prvotno napisa
    Mala, da to smo mi!
    No odluka je sada jako čvrsta i to je sigurno to... idemo roditi u Varaždin.
    Imamo još 8 tjedana do sretnog događaja (ali nekako mi se čini da će to i prije) i moja se beba smjestila jako nisko.
    Tako sam i ja mislila i doktorica jučer potvrdila da nema šanse da izdržim još 3 tjedna koliko bi trebalo. No beba je već u terminu, dovljono velika, tako čekamo svaki dan

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Može jedno praktičo pitanje:
    sutra moram ići po uputnice za spec. pregled i odmah bih uzela i uputnicu za porod.

1. Što treba pisati točno na toj "uputnici za porod"== Treba li naglasiti da je za VŽ?
    2. Što treba pisati za pregled? Samo da se upučuje na spec. pregled u trudnoći +CTG? bez naglaska da je za VŽ

Hvala vam.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

ni jedno ni drugo ne mora imat naglašen Vž...
    Za porod nek je zaokruženo bolničko liječenje. za pregled baš ko što si navela..
    Sretno!

Stranica 4 od 4 PrviPrvi ... 234

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •