Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Ima li tu još loših mama poput mene?

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Ima li tu još loših mama poput mene?

Ovo me već duže vrijeme muči.
    Stvarno mislim da nisam dobra mama. Imam dobru malu curicu, navršila je godinicu. Mirna je od samog početka. Imali smo malih problema sa hranjenjem na početku ali je prošlo. Spava cjelu noć od kad je napunila 2 mjeseca, sve papa, još malo će i prohodati. Ma savršena je !
    Ja sam bila na porodiljnom prvih 6. mjeseci a muž od onda. Volim svoju malenu no sram me reći ali ponekad me nije volja provoditi vrijeme sa njom, neznam kako bi je mogla zabaviti a da ne govorim o tome kako neznam kako je što bolje odgojiti da postane poštena i dobra cura. Moj dragi je puno bolji sa njom i ne pada mu toliko teško roditeljstvo kao meni. Neznam zašto mi se ovo događa, ona je planirano i željeno dijete. Sa drugom djecom sam super, teta sam već 12. godina i čuvala sam nećakinje bezbroj puta, no svoju curicu kao da ne volim dovoljno. Tako me boli kad to kažem.
    Molim Vas dajte mi savjet kako prebroditi ovo razdoblje. Imam sve što poželjeti mogu no imam osjećaj kako bi mojoj obitelji bilo dobro i bez mene. Strah me je da ne uništim kćerino djetinjstvo svojom ne zrelošću.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Re: Ima li tu još loših mama poput mene?

Čitajući sve što si napisala prvo mi je palo napamet umor,premorenost,zasićenost obavezama,manjak "slobode" isl.Ali jako me ubolo ovo:
    Citiraj bfamily prvotno napisa
    no svoju curicu kao da ne volim dovoljno
    I ne znam što bih ti rekla.Uz svoja tri hiperaktivca,uz taj strašan tempo koji mi nabijaju i prevelik umor, nijednom nisam posumnjala u svoju oogromnu ljubav prema njima.Jesi sigurna da je to to što si napisala?Ne misliš li da bi sve bilo puno bolje da odeš negdje tri dana i pošteno se odmoriš u tišini i miru?

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ne znam kako ti odgovoriti na to. Probat cu to shvatiti na drugi nacin.
    Ti radis, muz je kuci s malom. Drugih 6 mjeseci zivota dijete puno vise kumunicira s roditeljima, pogotovo s onim koji je cijeli dan s njom. Moguce je da se njih dvoje malo bolje "kuze" pa se ti osjecas iskljuceno. Potrudi se provesti ostatak dana nakon posla s njom, u igri, mazenju...
    Ako mislis da nije u tome problem od srca ti preporucam da s nekime o tome porazgovaras. S nekom strucnom osobom.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A da nije stvar možda u tome što je tata drugi dio djetetove godine sa njom? Ili je od samog početka tako? Možda ti djete nesvjesno jako fali i možda je na tebe utjecalo to odvajanje nakon 6 mjeseci i sada jednostavno ne znaš kako joj ponovno pristupiti, kako joj se vratiti i osjećaš se udaljenom od nje. Vidim da smatraš da je otac bolji sa njom. Normalno je da je on sada više ušaltan u njezini svijet jer je on bio više pored nje nego ti i vjerovatno zna svaki njen mig dok tebi možda treba malo više da ju skužiš... kužiš što ti želim reći?
    Probaj se pokrenuti i dati sve od sebe da ju ponovno upoznaš kao i ona tebe, pročitaj malo na portalu tekstove o druženjima, igricama itd. pa ti to možda da kakvu idejicu i volju da nešto od toga pokušaš sa svojim djetetom izvesti. Izađite van skupa, samo vas dvije, probajte se zbližiti jer čini mi se da ste se malo previše udaljile, a vjeruj mi njoj itekako!! sigurno fali majka, samo što to ne zna još uvjek izraziti riječima.... Probaj, vjeruj mi treba te i ti nju sigurno trebaš i to puuuno više nego što si možeš i zamisliti!

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

draga, pa to je normlno, svima ponekad dođe da odu negdje sami i zaborave na djecu i muža i svakodnevnicu...
    nisi ti zbog toga loša majka. ti si čovjek.

i ja često nemam volje ni za što, ali obzirom sam većinom sama s djetetom, priznat ću ti da se doslovno nekada natjeram na igru s njim.
    umorna sam, dostam mi je, ponekad bih popila kavu sa curama kao nekada, poslije posla otišla u grad, u shopping bez razmišljanja čeka li me netko kod kuće..i lagat će ti onaj koji kaže da mu nikada nije bilo tako...

da bi postavila to pitanje koje si postavila trebaš imati grižnju savjesti. a čim to imaš razvidno je da si dobra mama.

nisam skolna kategoriziranju, ali evo, ovako javno, za mene je loša majka ona koja zapušta svoje dijete emotivno, fizički i pshički, na isti način zlostavlja svoje dijete, drogira se, alkoholizira, ili još gore sve to čini pred djetetom...

nije nemajka ona koja je čovjek,pa je umorna, bezvoljna itd.
    neka te ne brine kako ćeš odgojiti svoje dijete jer to češ rješavati putem, da tako kažem. za to, nažalost, ne možeš napraviti plan.
    i divno je što malena ima krasnog tatu koji joj se može posvetiti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

mislim da nisam dobra mama
    Neznam zašto mi se ovo događa, ona je planirano i željeno dijete.
    Sa drugom djecom sam super, teta sam već 12. godina i čuvala sam nećakinje bezbroj puta, no svoju curicu kao da ne volim dovoljno. Tako me boli kad to kažem.
    imam osjećaj kako bi mojoj obitelji bilo dobro i bez mene
    Meni ovo "smrdi" na depresiju. Molim te, potraži stručnu pomoć.

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

...Ma savršena je !
    ...Volim svoju malenu ...
    ...Moj dragi je puno bolji sa njom...
    ...imam osjećaj kako bi mojoj obitelji bilo dobro i bez mene...
    prema ovome što sam izdvojila iz konteksta, čini mi se da ti svoju djevojčicu voliš ali si, možda, od sebe kao majke previše očekivala.
    čini mi se da si očekivala kako ćeš biti nezamjenjiva, a ispostavilo se da se tm sasvim dobro snalazi u ulozi roditelja, pa se možda doživljavaš suvišnom.

sjećam se dana kada je moja kći krenula u vrtić. očekivala sam suze i njezin snažan stisak, a ona se uhvatila za ruke s drugom djecom, veselo mi mahnula i otišla.
    ja sam ostala paf!
    u tom sam se trenutku osjećala baš nepotrebnom u njezinom životu.
    naravno da je to bio pogrešan zaključak.
    mislim da tebi treba malo odmaka kako bi uvidjela zbog čega te lovi ta nesigurnost.

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da je normalno da tako osjecas, postoji jedan veliki mit roditeljstva a taj je da svi rod. obozavaju i snazno vole svoju djecu...postoje i oni rod. koji ne osjecaju tako strastvenu i ispunjavajucu ljubav prema svojoj djeci ili prema nekima osjecaju a prema nekima ne.
    no kao i u mnogim drugim zivotnim pricama-ljubav nije dovoljna, ti mozes biti jako dobar rod. i bez tog snaznog osjecaja, i dozvoli si vremena i stvaraj prilike da se zaljubis u nju - upoznaj ju, mazi se, stvaraj njezne, samo vase trenutke...
    a biti dobar rod. sigurno nije sve u ljubavi

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja se slažem s Lunom Rocco i savjetujem ti da potražiš pomoć. Mislim da se kod tebe ne radi o običnom umoru i zamoru koji donosi život s malim djetetom uz sve ostale obaveze. I tvoj post je znak da ti tražiš pomoć. Ovdje možeš dobiti neku utjehu i savjet, ali, ako se radi o depresiji, moraš potražiti pomoć na drugom mjestu. Sve može doći na svoje mjesto, samo ne smiješ prepustiti stvari slučaju. Navijam za tebe i tvoju malu obitelj.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Meni se jako sviđa što je napisala petarpan. Sa svime se slažem i gotovo da nemam što dodati. Jedino što mi se mota po glavi jedan raniji Sorcierin post na temu odgoja djece. Pisala je o tome da se je, kad je zatrudnjela, prvo izmirila sa svima s kojima je bila u svađi...predivno!!! Ono što ti želim reći je da djecu odgajaš svojim primjerom, pa se potrudi da poradiš na sebi. Ne nabijaj si osjećaj krivnje, to te nigdje neće dovesti.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

evo da se javim...mislila sam isto ovo napisat na sl topiku...daklem, ja izmjenjujem raspoloženja...ponekad u roku keks...tehnički se doista trudim oko malog...dojim po xy puta noću, danju..platnene, more, vodim svuda sa sobom i sl...ali, ali....doslovce nisam mogla sebi doć i nisam mogla vjerovati na što sam ličila kad smo malac i ja ostali sami tj dana na moru...cure, mene je čak i agresija pucala!!!!!! ... bilo je masu trenutaka kad sam ga tila udavit, šutnut...koma!! pretpostavljam da je tomu veliki uzrok što nisam mogla ni na wc...ja "u poslu", ni blizu gotova, a on se za 10sek izvrne na glavu po metra od mene....ma koma...i umisto da ga tješim ja sam ga tila kroz prozor... doša mi je ko "ogromni isisivač moje životne energije"..tako sam da doživljavala... kad je MM doša...već je bilo lakše...mene je čak bilo strah da mu neš ne učinim....no, kod mene se od samog poroda dost tog skupilo (carski, mastitisi, astma, upala pluća...) + MM dolazio kasno + mačak sve živahniji...pukla sam! eto!!
    valjda sve to ide u staž??

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

pročitala sam neke postove..i ja mislim da je bitno dignut se nakon pada i počet iznova i dalje...ak je problem veći, možda i stručna pomoć..

bfamily avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, sinoć mi je stvarno bilo teško kad sam otvorila ovu temu. Krivila sam sebe za sve. Nadam se da me niste krivo shvatile, volim svoju malu i želim joj pružiti sve najbolje u životu samo me strah da nisam dobra mama tj. da bi mogla biti i bolja. Hvala vam na savjetima. Ma svi ste donekle u pravu.
    Puno sam očekivala od sebe još prije porođaja. Ispočetka smo bile jako bliske iako sam često bila dosta nesigurna u sebe, no takva sam i inače. No kad sam počela raditi bila sam totalno iscrpljena, više psihički nego fizički i jednostavno se odvojila od male. Prepustila sam mužu brigu nad malom a nisam ni skužila koliko mi fali naše druženje, škakljanje, maženje... Mislim da će biti puno bolje kad mi muž počne raditi. Provoditi ćemo više vremena same a i kad dođem sa posla biti ćemo svi zajedno. Valjda se još uvijek privikavam na obiteljski život.
    Puno se lakše osjećam. Samo mi je netko trebao reći da je sve to normalno!

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

sve je to normalno i ti si normalna.
    svi imamo uspone i padove. preispitujemo se jer nas okolnosti koje se mijenjaju tjeraju da se i sami mijenjamo.
    samo neka te promjene budu na bolje.
    grli i ljubi svoje sunašce.

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Puno se lakše osjećam. Samo mi je netko trebao reći da je sve to normalno!

Zato je divno što postoje rode, drž se!

JelenaML

Početno

draga, posto je tvoje pitanje bilo, "ima li jos losih mama poput tebe", odgovoricu ti da ima itekako puno mama koje se preispituju, sumnjaju u sebe i nekad im jutro bude bistrije od veceri. ja ne bih rekla da su to nuzno i lose mame.
    Ja licno ponekad mislim da sam najlosija cerka, sestra, supruga, da sam gruba, sebicna, neosetljiva. pa kad shvatim, nazovem i izvinim se. i onda me smeh sa druge strane razuveri i kaze da previse razmisljam i analiziram. buduci da muz ima decu iz prvog braka, cesto mislim i da je ona pepeljugina maceha bila mila majka u odnosu na mene. Pa me razuvere rasirene rukice koje mi kazu da me vole.
    sto sam puta pozelela uraditi nesto ruzno. nikad nisam i znam da necu. ali duh i um nam je slobodan, ponekad u visku vremena zaluta tamo gde treba, napravi neku smesnu kombinaciju, konstrukciju, ali to i jeste izazov zivljenja, roditeljstva, braka, prijateljstava... tragati i pronaci.
    no, sto bi rekao stari dobri aristotel- dosada je uzrok svakog zla.
    sto manje razmisljanja radi razmisljanja, sto manje kombinovanja, hipotetickih stvari, sto vise zivota i realnih situacija.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo još malo podrške i da znaš da nisi sama.
    Ja imam dva dječaka, vrlo "zahtjevna i živahna", većinu vremena sama provodim s njima. Sada je stanje puno bolje jer su malo narasli ali unazad koju godinu bilo je sve samo ne "idilično". Noću su vrlo slabo spavali, ja bi danju radila a nakon toga bi se borila i sa njima i sa sobom samom.
    Bilo je jako teških dana, znala sam doći u situaciju da sjednem i plačem od umora, iscrpljenosti, samoće,nemoći. Ali malo po malo bilo je bolje.
    Vrlo je važno da imaš podršku sa strane, da te nitko ne optužuje a ponajviše ti sama sebe.
    Želim ti sve najbolje.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Ne zabrinjavaj se toliko, normalno je da se preispitujes to je ljudski ne bi valjalo da je drugacije kada bi imala stav da si savrsena i najbolja mama to bi bio znak da nesto nije uredu biti mama je jako zahtjevan posao pogotovo kad je u kombinaciji i zaposlenost izmoris se i istrosis i nemas uvijek snage za sve sto bi tila uciniti za svoje dijete pa se poput prave dobre mame perispitujes jesi li dovoljno dobra za svoje dijete sve smo mi takve damo sve od sebe izgubimo snagu pa " poludimo " i onda se pitamo jesmo li dovoljno dobre

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Možda je došalo do malog zasićenja i možda ti treba jedan kratak period da se posvetiš samo sebi - ne znam :? Mogu ti samo reći iz svog iskustva da sam ja, nakon rođenja prve kćeri, kad je ona imala 10 mjeseci, otišla sama na godišnji 15 dana i malena mi uopće nije falila (aha, sad ću biti linčovana ). Ali ja sam i trudnoću i svih tih 10 mjeseci bila potpuno i sasvim sama u bijelom svijetu i jednostavno sam bila pod prevelikim pritiskom i totalno izmrcvarena (inače je i ona bila strašno zahtjevna beba koja je plakala 25 sati dnevno, jela svakih sat vremena i kad bi zaspala to je bilo od iscrpljenosti od plakanja). Isto tako, na povratku, u avionu, sam pomislila, 'joj bože, sad opet' :/ , ali kad sam ju ugledala na aerodromu, moja ljubav je dobila neku novu dimenziju Odonda na svoju djecu drukčije gledam, ali mi svako malo treba neki 'ispušni ventil' i malo samovanja.
    Daj si vremena. Beba je još mala, a ti si tek počela raditi. Možda tvoja podsvijest radi protiv tebe. Sve će sjesti na mjesto.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

iridana2666, neš bit linčovana jer ti bebač nije falio, bar ne s moje strane. ja nisam neka super debelo potkožena mama. pokušav se trudit i trudim se. iskreno, ni meni ne bi u neku ruku. vjerojatno jer smo od 0-24 skupa.

kad pitam svoju mamu kak je uspila s nas prvih dvoje malih (kasnije još troje)...ona sam kaže da bi svit mogla okrenut!! ja sva u čudu, dok MM i ja nismo zaključili: hodalice, boce, dude, pusti nek jača pluća, nek gleda u plafon dok ne prohoda a kad prohoda nek se kreće u metar sa metar i sl....

iridana2666 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

zmaj nije mi namjera i ne želim bfamily uzurpirati post , ali imala sam nekoliko ružnih pogleda kada sam rekla da mi malena nije falila ni jednu milisekundu i da sam se divno odmorila bez nje.
    Mislim da je našoj forumašici najbolje da se sa time opterećuje jer smo sve mi majke i sve ćemo učiniti najbolje za svoje sam što nekim treba više, a nekima manje da se priviknu na novonastalu situaciju i da prihvate promjene u životu. To se najviše odnosi na one mame koje su i prije bebe bile jako aktivne. Dijete je obaveza, ali ne i teret - nekom treba duže da se privikne na nove dužnosti i osjećaje.

mama courage avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

potpisujem lunu i zdenku. nije to nista strasno, i svatko od nas nemajki se borio s takvim osjecajima. samo treba biti svjesna toga i ne ocajavati. sretno.

Ari avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Šaljem ti veliku podrške!
    Svi mi imamo svoje žute minute, htjeli to priznati ili ne. Ipak je lakše kad se osjećaji podjele pa shvatiš da nisi u svemu tome sama.
    I vjerujem da će svaka od nas, iako smo ponekad na rubu snage i živaca, uvijek instiktivno najbolje činiti za svoje

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja sam jedna od onih žestokih zaljubljenica u svoju djecu, no to istovremeno ne znači da mi se uvijek da biti sa njima.

No, htjela sam spomenuti jedan zanimljiv paradox (ako je to uopće), a to je da što sam manje s djecom to mi se manje da biti sa djecom. Kao da uđem u neki "drugi film" ili ojačaju neki drugi djelovi mene i tada sam manje oduševljena u bivanju s njima i ne pune me, već me prazne. Često pomislim da bih poludjela da sam stalno i puno sa djecom, kad ono baš obrnuto ispada... ludim onda kad radim i nakon toga se očekuje automatsko usklađenje sa novim djelom dana i drugim djelom mene, što mi uspjeva samo djelomično i sa puno slabijim kapacitetom davanja i to ne zato što me posao prazni, jer to nije slučaj sa mojim poslom (koji me hrani i puni).

Znači, mislim da se radi o malom raskoraku u povezanosti, koja se lako gubi i lako stiče, stoga sve je ok.

Najgore je kad se kriviš radi stvari koje osjećaš ili ne osjećaš. Time ustvari odgađaš momenat u kojem bi se sve moglo posložiti.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imam četiri svoja zlata i u stanju sam pomaknuti Zemlju za njih ali moje vrijeme za pražnjenje ne dam nikome to je svetinja u koju nitko ne smije dirati.Oni to znaju i to poštuju.Da mogu financijski priuštit samo svoj odmor na 10 dana bez grižnje savjesti bih otprašila.Ako sam zbog toga što mi ne bi tad falili nemajka baš me briga .Oni ionako znaju da je ostalih 355 dana ionako rezervirano samo za njih.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja mislim da se nepotrebno i olako razbacujemo sa frazom "nemajka".
    gore sam napisala što bi, po meni, eventualno obuhvatilo taj izraz...
    ali žena, supruga i majka, kojim god redoslijedom da hoćete je prvenstveno žena. čovjek. ljudsko biće.

sa svim potrebama, vrlinama i manama. čovjeku je kao prirodnom biću potreban odmor, predah, odmak od rutine, nekome to znači da ima 5 minuta dnevno za sebe, netko bi jednom mjesečno otišao na pedikuru,a netko bi zbrisao na desetodnevni welness...

meni je sve to normalno, jer sve je to ljudski...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ja se moram složiti sa
    što sam manje s djecom to mi se manje da biti sa djecom. Kao da uđem u neki "drugi film" ili ojačaju neki drugi djelovi mene
    Totalno isto kod mene.

Dia avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

iridana, necu te ni ja lincovati
    ja sam prije 3 tj. bila sama u zagrebu 4 dana, ah koja milina, M. je ostao sa tatom doma (inace sam 30 god. zivjela u zgb.)
    i ja sam se znala zapitati dal sam nemajka jer mi uopce ne fale
    al sam shvatila da zasluzujem malo vremena samo za sebe, da radim stvari koje sam radila prije trudnoce, da odem u shopping bez djeteta, ujutro spavam dokle ja zelim
    bilo mi je tesko otici jer nikada do tada nisam bila bez njega duze od pola dana, plakala sam cijelim putem do zagreba
    svi to trebaju jer smo ljudi, a ne strojevi, a imati dijete to ne umanjuje
    dobro nam je to doslo jer je prvi put tata ostao sam sa njim i vidim koliko su se njih dvoje zblizili, jer drugo je kada sam ja tu sa njima
    i ja se borim sa time da budem "savrsena mama" koja moze i mora sve u svakom trenutku, ali jednostavno nekad nemam volje, isto kao i za druge stvari u zivotu, tako da bfamily to je normalno

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •