-
antibiotik ciprinol/dojenje/adaptirano
Prije 6 tjedana sam imala carski, nakon carskog stalno sam u nekakvim temperaturama (37 -38 ). Radila nalaze krvi, leukociti su bili normalni. Ali temperature se nikako riješiti.
Dijegnoze? Prvo su svi krivili mlijeko, jer sam ga imala više nego previše i morala sam se stvarno jako puno izdajati. Zatim se to unormalilo. Pa su svi krivili veliki gubitak krvi kod carskog (1L), tešku anemiju i opće loše stanje.
Zadnja 4 dana sam imala temp 37,8 - 38 i zaključila da je prošlo vrijeme za šalu. Dogovorila sam se za pretrage navečer, jer isključivo dojim svog malog miša i ne mogu provesti u bolnici cijeli dan. Pvo sam išla na običan gin. preged, koji je završio punktiranjem jedne kvržice na mjestu reza od carskog (sumnjao je dr. da je zagnojeno, ali iglom nije mogao izvući nikakav gnoj). Zatim je sumnja pala na jedan dubinski šav, kojeg nije mogao punkirati ovako napamet.
Otišla sam na niz pretraga (uzv, ct) i ustanovilo se da mi je jedan unutarnji šav upaljen, ali da se srećom nije stvorila nakupina gnoja koju bi trebalo rješavati kirurški. Dr. mi je prepisala jak antibiotik (ciprinol, najjača dopuštena doza). Ciprinol zaista nije neki bezopasan antibiotik, kad sam izvadila uputstva imam što vidjeti - cijela čitaba, roman prije spavanja. Nuspojave grozne. Omiljena mi je: prestanite uzimati ciprinol ako osjećate da želite tjelesno povrijediti samoga sebe. Dr. kaže dojenje - samo neposredno prije uzimanja antibiotika. I kaže da mi neki blaži antibiotik neće pomoći!
Što znači da sad mog malog miša mogu dojiti samo 2 puta dnevno, svakih 12 sati. Mene je jučer uhvatio pravi očaj (a i sad me drži). Nemam zalihu izdojenog mlijeka (muka mi je kad se sjetim koliko sam se izdajala i koliko sam mlijeka bacila). Znači ostaje mi samo adaptirano. 5 dana...
Danas ću početi s antibiotikom, prije moram kupiti bočicu, nekakvo adaptirano, nemam pojma.
Ima li tko iskustva s ciprinolom? Jel zaista tako opasan kao što mi je doktorica rekla? Što znači dojenje neposredno prije uzimanja antibiotika. Sat vremena prije? Dva sata?
I jel se nakon tih 5 dana mogu opet prešaltati na dojenje ili trebam postepeno izbaciti adaptirano (zvoni mi da sam negdje tak nešto pročitala, ovlaš, jer me ništa o adaptiranom nikad nije zanimalo).
Nemam sad vremana surfati i tražiti info,m oram ponovo u bolnicu jer su mi između ostalog našli i povišene d-dimere, koji ukazuju na mogućnost postojanja ugrušaka (ako sam dobro razumjela). Dobila sam jučer i neku injekciju protiv zgrušavanja krvi, a danas još moram pregledati pluća..ako sam dobro shvatila,pričali su nešto o plućnoj emboliji...
Da, baš me krenulo!
-
Draga, baš mi je žao što ti se sve to dogodilo.
Drži se!
-
-
Možete zaključati/brisati ovaj topic, sve sam se dogovorila s doktoricom u bolnici i razjasnila neke nedoumice....
-
Ajde ako ti nije bed, podijeli s nama; lako moguće da bude još takvih situacija.
-
-
Ciprinol i dojenje ne mogu skupa. Nikako. Nije toliko stvar u jačini antibiotika nego u mehanizmu djelovanja - ciprinol, da se laički izrazim, prodire dubinski...ne znam bolje objasniti, nisam medicinar i nisam uspjela popamtiti točne izraze kojima su mi to opisivali.
Ja sam trenutno na klavocinu (klavox), kao kompromisnom rješenju (nakon mog silnog moljakanja i dobrih rezultata danjašnjih nalaza). Ako se nakon toga moje tegobe nastave, ne gine mi ciprinol.
Kako sam danas imala neke pretrage nakon kojih je dobro neko vrijeme ne dojiti (rendgen, scintigafija -brrrrr, radioaktivne tvari), danas smo imali 2 nedojeća obroka (prema savjetu doktora). Noćas sam uspjela izdojiti mlijeka za jedan obrok, a drugi je bio adaptirano. Sad se premišljam što ću s idućim, večernjim obrokom, i mislim da ću kombinirati adaptirano i nakon njega cicanje (malo, za utjehu).
I nadam se da će klavox djelovati.
-
imaš koju "pouzdanu" dojilju u blizini
-
-
Drzi se Roza
-
ajoj, pa šta je sad to :shock:
drži se-tebe stvarno baš ide.
navijam da se sve što prije sredi
-
~~~~~~~~~ za dobar ishod
-
Joj, drzi se!
-
-
nedaj se.
super za bar pokušaj kompromisa.
-
drži se, a što se tiče lijekova, ja sam bila u sličnoj situaciji i pomogao mi je zavod za farmakologiju na rebru.
mislim da većina doktora, čim treba mami dojilji dati tablete preporuča prestanak dojenja a većinom nema razloga za to.
Svi na zavodu su jako ljubazni i pomogli su mi da dojenje produžim za još tjedan dana.
ako ništa drugo, zvrcni njih da ti provjere da li može neki drugi lijek ( ako već nisi)
broj je 01 2388-275-zavod za farmakologiju.
pusa
-
Hvala svima za vibre i podršku. Ponosna mama, puno hvala za ovaj broj, zapisala sam ga, mislim da ga je stvarno korisno znati.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma