Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: MOLIM HITNU POMOĆ! Beba od 4 dana!

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno MOLIM HITNU POMOĆ! Beba od 4 dana!

Kao što naslov kaže imamo veliki problem s dojenjem i to na samom početku. Rodila sam 28.08. (utorak) curu tešku 3660 g i 52 cm dugu, odmah mi je stavili na prsa, ali ona nije htjela niti pokušeti njupati. Tako je bilo prvih 24 sata, da bi tada od prve prihvatila bradavicu i počela vući bez problema. Lijepo nam je išlo, kolostruma je bilo dovoljno, ali je treći dan počelo nadolaziti mlijeko i to u velikim količinama. Nastavili smo kao i prije, pustila bih je da spava, a zatim joj davala jesti kada je htjela. U četvrtak popodne pčeli su problemi. Prvo je počela povraćati jer e je prejela, OK nema frke brzo prošlo, ali tada je u petak od jutra kako bi jela, obavezno se barem 2-3 puta zahliknula, jer lakomo vuče, a mlijeko i nakon dugog izdajanja jednostavno šprica u jakim mlazovima ( trenutno mogu zamijeniti Cindi Crawford u baywatchu koliku su mi cice). Izdojim i po 100 ml i još su pune i špricaju.
    Noćas u jednoj epizodi hranjenja, nakon što se treći puta zagrcnula u kratkom roku i jedva došla do zraka odlučila sam se izdajati i davati joj jesti na bočicu, jer tamo ipak slabije curi pa će morati malo lakše jesti. Funkcioniralo je do sada kada je odlučila odspavat preko 4 sata u komadu i počela hlapljivo vući bocu te se opet zagrcnula. Već sam luda od brige da se ne zaguši jedući. A količina hrne pojedene na bocu je bio čak 115ml. nije li to puno za tako malo dijete? I još je zijevala da joj dam jesti.
    Što učiniti?

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jaki let down?
    Kad joj daš jesti kad osjetiš da mlijeko dolazi odmakni ju, pričekaj da samo isteče, zatim je opet stavi na cicu...podigni je da podrigne ured jela...ne doji ležeći jer sila tjera mlijeko, već nju polegni na sebe...
    Sretno, nadam se da ćeš uspjeti.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Dojim sjedeći, tako mi je najlakše. Ne kužim zašto to tako jako curi. Sa prvim djetetom nije bilo takovih problema iako sam isto imala jako puno mlijeka kada je krenulo. Mislim da ću ju početi buditi u određeno vrijeme dok se sve ne ustali, tako da ne pregladni zbog toga što mora spavati. Zbilja je kao maleni usisavač kada krene jesti, čuje se svaki gutljaj, a kada izdajam to u nekoliko mlazova šprica na sve strane. Još ima potebu i sisati kada nije gladna tako da mislim da će nama biti jako zabavno sljedećih nekoliko dana dok se ne uhodamo kako treba i dok ona ne skuži da se može jesti i polako.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mislim da bi bilo najbolje da nazoveš sos i to šta prije, prije nego šta te panika uhvati. mislim da nemaš neki veliki problem ali s tim izdajanjem i davanjem na bocu možeš upast u začarani krug. savjetnice će ti sigurno pomoć
    imaš broj?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Da li bi pomogli listovi zelja? Imam ga u vrtu. Kako se koriste i koliko dugo. Baš me bole cice i to jako, a izdajanje je pakao, pogotovo početak dok ne krene, a onda curi samo i bez da dirnem.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ja sam sa drugim imala jaki let down. par puta se mala tako zahliknula da sam mislila - gotovo je. onda sam uhvatila semu: kad skuzim da pocinje prebrzo gutati i da ne stigne ni zraka uhvatit, polako bih mali prst gurnula u kut, sa strane njezinih usta, prekinula vakuum (kako da to velim pametnije), podignula je, beba bi dosla do zraka, a meni bi za tih 20 tak sekundi let down se smirio, onda bismo nastavili dalje.
    (spricalo je na sve strane, imala bih gazu pored sebe, ali badava 8) )

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

draga zibba, zelje pomaže za smanjenje količine mlijeka, tako da tu treba biti oprezan. očito je da ga imaš dovoljno, ali problem je prvenstveno u jakom let-downu.
    a to nije nešto nerješivo ni tako strašno.

dok dojiš sjedeći, namjesti se tako da se zavališ što više unatrag. također uspravi bebicu što više, neka joj je glavica iznad dojke. dobar je i položaj nogometne lopte, probaj i njega.

kad mlijeko krene tako jako, odmakni malenu, podigni je možda i da podrigne, a za to vrijeme pusti da mlijeko teče na gazu ili ručnik. kad mlaz malo oslabi, vrati je na dojku.

i oprezno s izdajanjem, nikako do kraja (tako navlačiš još više mlijeka), tek toliko da napetost popusti.

i, čestitam ti još jednom

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zibba, kao prvo čestitke na velikoj sisavici .

Citiraj zibba prvotno napisa
    U četvrtak popodne pčeli su problemi. Prvo je počela povraćati jer e je prejela
    vrlo je vjerojatno da je samo bljuckala, a ne povraćala. bebe često, a neke i dugo bljuckaju višak mlijeka jer dosta halapljivo sisaju, a jednjak još nije razvijen do kraja pa im se mlijeko vraća. to te ne treba posebno brinuti osim ako primjetiš da bljucka u velikim količinama.

obavezno se barem 2-3 puta zahliknula, jer lakomo vuče, a mlijeko i nakon dugog izdajanja jednostavno šprica u jakim mlazovima
    rekla bih da vas muči prejaki let down s kojim se malička bori. postoji više načina na koje joj možeš olakšati dojenje. jadranka 605 ti je predložila neke od načina, a ja bih još dodala da se slobodno malo, ali zaista malo, izdojiš prije početka dojenja.
    pročitaj i ovaj tekst s portala:

http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=111&Show=1295

Izdojim i po 100 ml i još su pune i špricaju.
    izdajajući se samo povećavaš produkciju mlijeka, a ti sigurno nisi u deficitu predlažem da se izdojiš tek toliko da ti napetost popusti i onda stavi bebicu na ciku. inače ulaziš u začarani krug...

Još ima potebu i sisati kada nije gladna tako da mislim da će nama biti jako zabavno sljedećih nekoliko dana dok se ne uhodamo kako treba i dok ona ne skuži da se može jesti i polako.
    velika većina beba sisanjem zadovoljala i druge potrebe osim nutritivnih: traže utjehu, smirenje, maženje, dodir, toplinu...tako da možeš očekivati da će to potrajati koliko i vaš dojenački staž. tako se bebe osjećaju voljenim i zbrinutim

sad vidim i ovo:

Baš me bole cice i to jako
    možeš opisati kako te bole? za vrijeme podoja ili i inače? osjećaš li kvrge pod prstima? jesu ti dojke tvrde?

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vrlo je vjerojatno da je samo bljuckala, a ne povraćala. bebe često, a neke i dugo bljuckaju višak mlijeka jer dosta halapljivo sisaju, a jednjak još nije razvijen do kraja pa im se mlijeko vraća. to te ne treba posebno brinuti osim ako primjetiš da bljucka u velikim količinama.
    Baš je povratila, bila je na kraju mokra i ona i ja, i pelena za brisanje. Imala sam dojam da je izbacila sve što je pojela, pa jpj se nisam usudila dat opet jesti kojih pola sata dok se nije smirila, iako je tražila i zijevala.

možeš opisati kako te bole? za vrijeme podoja ili i inače? osjećaš li kvrge pod prstima? jesu ti dojke tvrde?
    Kao neko peckanje iznutra, pogotovo kada su prepune, a tada su tvrde kao kamenje.

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

imamo isti problem samo što ja imam samo na jednoj dojci-lijevoj...preveliki mi je let down i kad nju jede grči se plače i ne zaspe odmah, iza ima vjetrove i bude nemirna a vuče ko velika i jest velika rodila se sa 4300 a sad ima sigurno preko 5i... , 20 dana je stara....Sa prvim djetetom nisam imala nikakvih problema štop se tiče let down-a ali on je bio manji pa nije znao dobro vući na početku dok se nismo ušemili...znam da ovo nije neki veliki problem ali isto ću iza 15 h zazvati SOS telefon za dojenje...inače i ona bi stalno sisala....i da napomenem da iza ove druge dojke na kojoj normalno doji baš lijepo zaspe...inače mi dojke nisu ni tvrde i nemam čvoriće(tu smo fazu prevladali na samom početku)...sve je ostalo ok....doduše ova mi je dojka na kojoj ima jaki let down i inače prostim okom vidljivo veća tako da su i mliječni kanalići najvjerojatnije veći.....a mislila sam da sa drugim djetetom neću imati nikakvih problema oko dojenja...stvarno čovjek uči dok je živ...pa ako tko ima neki dobar savjet prije 15 h neka se javi...... :?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Papalina i zibba, imate otvoreni topic malo niže koji se tiče let downa. Otvorila ga je Švedica prije nekog vremena za nas koji se mučimo sa LD. Proći će i to, samo malo strpljenja. Moje iskustvo je da nakon što skužite da stiže LD, prekinete dojenje, malo se ručno izdojite u pelenu dok ne prođe prvi jaki nalet mlijeka, pa onda mirno nastavite. I još nešto, nakon što se dijete najede, vrlo često sisajući traži utjehu, a kako se kod nas sa jakim LD beba brzo najede ( bar je kod mene takav slučaj ), pokušajte je na nekakav drugi način utješiti i umiriti. Samo pratite da li se beba dobro razvija preko popišanih pelena i kakica i nema straha da bude gladna, jedino što će joj trebati više vremena za utjehu budući da se zbog previše mlijeka ne može umiriti na sisi.

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

NICKY- I kod mene je tako da se najede nevjerojatno brzo, za 5 minuta je gotova ( još jako pohlepno pije pa se zagrcne), a s obzirom da bi uvijek u poslije još sisala, ako joj dam cicu opet se ili zagrcne, ili poslije bljucka neko vrijeme, a nije pojela dovoljno da se podrigne jer se samo igra bradavicom. Na kraju smo uveli dudicu baš za takve slučajeve, ali ne želi ju često, već samo kada ima ogromnu želju za cicanjem.

Je li moguće da ovako mala bebica ima grčeve? Ona odjednom počne plakati, stiskati se i čuju se čudni zvukovi po njoj ( crijeva ili štogod), nekada se smiri kada prdne ili se pokaka.

Ipak smo izbacili izdajanje i nakon par pokušaja raznih položaja uspijeli pronači da joj paše kada obje ležimo, jedino ponekad još na lijevoj cici se zagrcne, na desnoj ne. Čak pomalo popušta i ona početna napetost u grudima, još ima puno previše, ali nemam dojam da ću puknuti ( osim kada se uspava pa ne jede duže vrijeme), tako da se ne moram više niti početno puno izdojiti kako bi primila bradavicu ( više opet na lijevoj strani, desna često nimalo ne treba). Nadam se da će se i ovaj problem zahliktavanja riješiti kroz par dana kada se ustali ponuda i potražnja.

Može li joj se štogod dogoditi kada se tako zahlikne? Bojim se da se ne uguši ili štogod tako, jer imam dojam da se baš bori za zrak.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Je li moguće da ovako mala bebica ima grčeve? Ona odjednom počne plakati, stiskati se i čuju se čudni zvukovi po njoj ( crijeva ili štogod), nekada se smiri kada prdne ili se pokaka. .
    grčevi , definitivno

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

danas sam uspjela promijeniti položaj barem na kratko jer nam je prevruće kad je ona na meni a ja ležim ali u tom položaju je smanjeni let down ustvari normalan je pa sam onda nastavila ležeći i lijepo je zaspala iza,ustvari još spava tako da svakako probajte jer stvarno funkcionira barem za onaj prvi najjači let down

pinocchio avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Je li moguće da ovako mala bebica ima grčeve? Ona odjednom počne plakati, stiskati se i čuju se čudni zvukovi po njoj ( crijeva ili štogod), nekada se smiri kada prdne ili se pokaka
    ne moraju biti grčevi već može biti normalan rad crijeva. kod malih beba je nemir prije stolice ili vjetrova normalna pojava. bebe koje imaju grčeve dugo i neutješno plaču (najčešće u isto doba dana), svijaju nogice prema trbuhu i uglavnom ne možeš pogriješiti da se radi o grčevima.

Može li joj se štogod dogoditi kada se tako zahlikne? Bojim se da se ne uguši ili štogod tako, jer imam dojam da se baš bori za zrak.
    bebe su "dizajnirane" tako da se zahliktavaju, ali i pronalaze načine da se riješe suvišnog mlijeka i zraka. i to će se vremenom izregulirati, a bebica će snažnije vući i gutati pa će joj se to rjeđe događati.

ma meni se čini da vama super ide

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nadam se da vam je bolje....

btw tovja curica i ja imamo roćkas na isti dan

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mihael se svaki put od rođenja zahlikne, jednostavno hlapljivo jede.i u početku em to jako plašilo.....danas dok sam ga uspavljivala 3 puta je to napravio..inače samo 1 na početku al baš je bila prepuna cicka...

ja njega nakosim dok doji...glava mu na višem položaju od guze i želuca pa tako nekad izbjegnem, al nekad ni to ne pomaže...

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Eto danas bila patronažna sestra prvi puta kod nas, pregledala pupak koji samo što ne otpadne, provjerila reflekse, kako dojimo i strpala nas na vagu. U 4 dana koliko smo doma smo s 3500 g, s koliko smo pušteni doma iz bolnice, skočili na 3710 g bez obzira što jedemo maksimalno nekih 5 minuta u jednom navratu i spavamo u komadu nekad i 4 sata. Lijepo smo pohvaljeni da divno napredujemo i da smo tako nastavimo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Eto danas bila patronažna sestra prvi puta kod nas, pregledala pupak koji samo što ne otpadne, provjerila reflekse, kako dojimo i strpala nas na vagu. U 4 dana koliko smo doma smo s 3500 g, s koliko smo pušteni doma iz bolnice, skočili na 3710 g bez obzira što jedemo maksimalno nekih 5 minuta u jednom navratu i spavamo u komadu nekad i 4 sata. Lijepo smo pohvaljeni da divno napredujemo i da smo tako nastavimo.
    :D
    odlično

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nema ljepšeg feeelinga nego kad ti beba super napreduje od dojenja vlastitim mlijekom...mi se veselimo prvom pregledu za koji dan

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •