Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Ima li još tko temperaturu i proljev?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno Ima li još tko temperaturu i proljev?

U srijedu navečer mali Jarac zakurio na 39oC. S obzirom da znam kako (ne) reagira na Lupocet (smanji mu temp. eventualno za 0,1 -0,2oC), stavila sam mu trećinu Voltarena 12.5 mg

U četvrtak ujutro ponovila isto, jer se probudio s temperaturom.

U četvrtak navečer žalio se na grčeve u trbuhu i obilno se pokakao, ali uobičajeno tvrdo.

U noći s četvrtka na petak u 3 ujutro probudio me i veli da mora kakati. Nismo stigli do wc-a, proljevasti kakač mu je pobjegao u gaćice 20 cm od wc-a. Dežurali smo do 4,30 kad je - izmoren - nastavio spavati.

Ujutro u petak odmah je otrčao na wc i vraćao se tamo sljedećih sat i pol. Svaki put je pokakao malu količinu kašastog. Temperatura povišena, stavila mu pola voltarena.

Onda je bilo ok sve do 4 popodne, nije išao na wc, temperatura (još) normalna. Od 4 popodne pa sve do 5 popodne proveli smo na wc-u. Više grčevi i prduckanje, a manje kakanja, ali svejedno koma za njega.

Temperaturu je dobio tek uvečer u 9, kad je opet i malo pokakao.

Cijelu noć je spavao ok, nije se budio za wc, pokakao se obilno kašasto ujutro. Opet smo dežurali sat i pol da bi sljedećih nekoliko sati bilo zatišje.
    Temperatura opet povišena.

Nešto prije podneva zvala sam doktoricu i rekla je da prema simptomima ima neku virozu i da mogu očekivati proljev još 3-4 dana. i nek se javimo ako bude proljev trajao duže od 5.

Ja svejedno mislim otići u ponedjeljak, bez obzira na trenutno stanje, tek da se ubilježi u karton, ako mu i bude bolje.

Ono što je ok u svemu je to da on puuuuno pije (obične vode) i pojede nešto štapića, dvopeka, nešto corn-flakesa, 5 puta je danas gricnuo bananu i visi na ciki u međuvremenu pa se ne bojim (još) previše dehidracije.

Zanima me ima li još koga s tim, takvim ili sličnim simptomima?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaže naša pedijatrica da haraju enterovirusi,bila je krcata čekaonica,što me baš začudilo(mi došli po recpt za željezo) :/

evo tu možeš pročitati više,pa vidi da li prepoznaješ neke simptomehttp://www.medicina.hr/aktualna%20tema/clanci/enteroviroze.htm

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nema proljev, ali ima temperaturu, curi nosić i grlo je malo crveno

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

M-u je iz uzorka stolice utvrđen enterovirus. Sve je prošlo za 2-3 dana, simptomi - proljev i odbijanje svake hrane, samo je sisao.

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Kate je taman prebolila rota virus. Osam dana temperature , proljeva i povracanja . Skoro zavrsila u bolnici , na silu smo joj gurali tekucinu i sad je vec dobro. U Splitu i Zadru ima krcato bolesne djece , ali i odraslih samo sto njih uhvati u blazem obliku.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi danas bili kod moje sestre na ručku, i usred ručka NJM objavio da mu je cijeli dan užasno zlo i da mu se povraća

ja sam u panici.
    sa zarom su enteroviroze uvijek bile užasne (2x završili na infuziji u zaraznoj), i imam traume od njih, a margita je tako mala za tako nešto

baš sam užasno loše i strah me

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Noćas sjedili na wc-u u ponoć, u 3 ujutro i jutros od 6 do 8,30. Sad je malo bolje, ali već mu je dosta svega, vidi mu se na licu da je iscrpljen.

Treći dan proljeva.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Evo i nas.

Prvo, moja mama je cijeli tjedan imala proljev. Naravno, nije isla doktoru, radila je. S obzirom da gabla svasta iz pekara i ducana, mislila je da je nesto pojela. Bila je kod nas u nedjelju. Vec sam mislila da smo se mi izvukli, no H je dobila proljev u subotu ujutro, 6 dana nakon kontakta s bakom. Imala je 7 stolica u subotu, mekih, kasastih, temperatura 37.5-38. Nikakvih drugih simptoma.
    Danas, u nedjelju samo 1 stolica, temp. nema. Nadam se da je proslo.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

miš mali

nemrem se ve sjetiti, ima u ljekarni neke tabletice koje obnavljaju crijevnu floru, i pomažu kod proljeva, mislim na počinje na L. nije lijek, već neki acidofili

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

evo ga, Linex

marči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo i nas nakon 45 minuta provedenih u vrtiću, G dobila temp koja je cijeli dan oko 39.0u gozi, prestala mi reagirati na lupocet čepić pa sam joj dala ibuprufen sirup,konačno joj je malo pala. tek sada počela piti vodu i jest štapiće...stolica joj normalna ali s puno sluzi. :/

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Izvješće.

Temperature više nema, čini se da i proljev ide kraju. Konačno!

6 dana.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U Vž je ova zadnja 3-4 dana dosta djece u bolnici na infuzijama zbog dehidracije, čak i odraslih koji dehidriraju zbog proljeva i/ili povraćanja

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Srećom je H cijeeeelo vrijeme sisao i stvarno jako puno pio. Stalno je tražio vode.

Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Lutonjice kakva je situacija?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za sad sve ok , kuc kuc, ali koliko vidim, još nismo izmačali :/

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bravo za H!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Srećom je H cijeeeelo vrijeme sisao i stvarno jako puno pio. Stalno je tražio vode.
    Moram još napomenuti da nam je za prestanak proljeva tetka u apoteci uz Ferzym preporučila obavezan prestanak dojenja, jer se kao uz mlijeko crijeva ne mogu oporaviti i da pod mus uzmemo jedno tvorničko mlijeko (čak mi je i skicirala crijeva i enzime).
    A ja sam uvjerena da se M upravo zbog mlijeka oporavio za 2-3 dana i nije izgubio grama.

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

istina da se mlijeko ne preporuča piti, kao ni jogurt, odnosno mliječni proizvodi.

ali, i nama je dojenje 'skratilo' proljev i nije bilo dehidracije.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kravlje mlijeko je problematično, ne majčino

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Evo i nas
    temp 38, proljev vec treci dan, jucer je jos jeo i bio veseli unatoc proljevu, a jutros je povracao i koma je cijeli dan..

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    pusa dječaku

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ima nas još sa kašastim proljevom, ali bez temperature. dva dana kopam da nešto o tome nađem i sada kada je bolje skužim ovo

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prijavak
    to joj je prvi proljev u životu
    jučer povratila 3x, čim je stavila nešto u usta, to je ekspresno bilo vani
    danas povratila 2x, nakon 2 zalogaja suhog pociva i proljev 2x
    temperatura
    od 15h, je pojela babanu, štapiće, i jede špagete, tražila da joj ih skuham, i nije (još) kuc-kuc, pljuc-pljuc, povraćala
    samo što mi slabo pije, samo vodu, kupila sam (kršitelj koda)ov ors, nema teorije da ga popije, tvrdoglava je ko konj

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa nek pije samo vodu

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma u pravu si bibai , ali ja nadobudno odmah kupila ors, kao da imam bebu od 4 mj, a ne kliparu od 4 godine i 4 mjeseca, i sad bi joj je na silu uvalila, a iskreno ni ja je ne bi pila
    to je tako kad ti dijete dobije prvi put proljev
    da ne spominjem da sam pljunula lovu za Ferzym koji ima tako gnjusan miris da joj ga nisam ni probala ponuditi
    a mala lijepo pije vodu i klopa posoljene špagete, pojela bananu, sasvim solidna nadoknada K, Na i vode za tako blagi proljev
    luda mater

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ja uvijek prvo probam prije nego ponudim.
    Rehidromix sam skoro povratila....

svim bubanima.

Ni slučajno prestajati dojiti kod proljeva i povraćanja!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nas je dojenje spasilo bolničkog liječenja kod vrlo teškog rota proljeva.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj bibai prvotno napisa
    vrijedi li to i za nas ?
    ne znam je li to u pitanju (prestaje, ali još uvijek je 1 podoj dnevno, obično se ujutro probudim s njom na sisi, danju ne pita, noć s četvrtka na petak je dosta sisala, mada tu više nema nešto mlijeka, i to je jedino što u ta 24h bolesti nije odmah povratila), ima li moje dijete dobar probavni sustav, ili je riječ o slabom virusu, ali da ne ureknem, Vanja je ozdravila :D
    od jučer poslije 12 nije imala ni proljev nit je povraćala, nadam se da više ni neće

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa
    Citiraj bibai prvotno napisa
    vrijedi li to i za nas ?
    Pa naravno!

:D za ozdravljenje.

alga avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Nazalost je nas sestodnevni proljev zavrsio danas na hitnoj. Mali misic mi je dehidrirao ... nakon prve infuzije minimalno se popravilo stanje. Sada je malo bolje. Ide na bolje, sutra idemo opet na kontrolu, nadamo se da nas nece zadrzati u bolnici..

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Prijavljujem i nas, mališu drži već 2 dana, a prije 4 je bilo uhvatilo mene....mene je brzo prošlo-najprije povraćanje i proljev, a sve tijekom jedne noći, sutra malaksalost i to je bilo to. NJega skrpilo, od 2 u noći i cijeli dan je povraća, to je bilo jučer, danas je izdrža bez povraćanja do večeras sad spava...bojim se dehidracije, od ove zime imam fobiju od bolnice i zaraznog odjela, ja tamo ne biiiiii

MalaSirena avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Tan je povraćao prošle subote - legao navečer i zaspao kao i uvijek da bi se ispovraćao u 23 i u 1 h. Ujutro se probudio najnormalniji, nije imao nešto pretjerano apetita, ali je nešto sitno jeo. Nije imao proljev ni temperaturu.

Zato je MM u utorak popodne počeo povraćati, pa proljev pa temperatura i tak do srijede popodne kad mu se smirilo da je u četvrtak mogao ići na posao, no bio je malo iscrpljen (njega je zbilja puno puno gore pogodilo nego malca).

Meni apsolutno ništ (makar smo se zafrkavali da mi ne bi bilo zgorega da me malo uhvati, možda skinem koju kilu )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Evo samo da javim da smo imali koliko toliko prospavanu noć-jedno dugotrajno buđenje od 3 do 4 ipo za malca zbog proljeva, ja još ostala malo budna, ostalo se samo budili za pit. Jutros se probudio varljivo živahan da bi odmah "pao". Proljev je imao opet, ugrizao 3x malo kruha-po griz svako pola sata. Ostalo mu se valjda više gadi. A jadničak mali.

Kat ispod srećom mi je svekrva koja mi je pomagala ove dane, sad je s njom unuka koju je noćas isto skrpilo, a i svekrvu. Ja od straha isto jedem djetnu hranu, sve nešto lagano...A pitate se gdje je MM-pa jučer oko 10 ujutro došao s terena, noćas oko 3ipo opet otišao i nema ga do čet/pet...Zbog ovakvih stvari sam bila otvorila topic o supružnicima terencima...uf...
    Bar sam s vama ovo malo podijelila

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Bok !!Naša lala je dobila proljev i temp. pa me interesira što dajete jesti klimcima kad imaju proljev????

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo I nas I ovom klubu, F je jucer imala proljev dvaput, danas jednom povracala. Nema temperaturu I ponasa se normalno pa se nadam da ce brzo proci. Sto se hrane tice, izbjegavam mlijecno I voce, jela je malo kruha, kasnije rizu.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I mi jedemo rižu,štapiće,banane i dvopek,ali nemogu joj non stop davati istu hranu :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •