U srijedu navečer mali Jarac zakurio na 39oC. S obzirom da znam kako (ne) reagira na Lupocet (smanji mu temp. eventualno za 0,1 -0,2oC), stavila sam mu trećinu Voltarena 12.5 mg
U četvrtak ujutro ponovila isto, jer se probudio s temperaturom.
U četvrtak navečer žalio se na grčeve u trbuhu i obilno se pokakao, ali uobičajeno tvrdo.
U noći s četvrtka na petak u 3 ujutro probudio me i veli da mora kakati. Nismo stigli do wc-a, proljevasti kakač mu je pobjegao u gaćice 20 cm od wc-a. Dežurali smo do 4,30 kad je - izmoren - nastavio spavati.
Ujutro u petak odmah je otrčao na wc i vraćao se tamo sljedećih sat i pol. Svaki put je pokakao malu količinu kašastog. Temperatura povišena, stavila mu pola voltarena.
Onda je bilo ok sve do 4 popodne, nije išao na wc, temperatura (još) normalna. Od 4 popodne pa sve do 5 popodne proveli smo na wc-u. Više grčevi i prduckanje, a manje kakanja, ali svejedno koma za njega.
Temperaturu je dobio tek uvečer u 9, kad je opet i malo pokakao.
Cijelu noć je spavao ok, nije se budio za wc, pokakao se obilno kašasto ujutro. Opet smo dežurali sat i pol da bi sljedećih nekoliko sati bilo zatišje.
Temperatura opet povišena.
Nešto prije podneva zvala sam doktoricu i rekla je da prema simptomima ima neku virozu i da mogu očekivati proljev još 3-4 dana.i nek se javimo ako bude proljev trajao duže od 5.
Ja svejedno mislim otići u ponedjeljak, bez obzira na trenutno stanje, tek da se ubilježi u karton, ako mu i bude bolje.
Ono što je ok u svemu je to da on puuuuno pije (obične vode) i pojede nešto štapića, dvopeka, nešto corn-flakesa, 5 puta je danas gricnuo bananu i visi na ciki u međuvremenu pa se ne bojim (još) previše dehidracije.
Zanima me ima li još koga s tim, takvim ili sličnim simptomima?