Stranica 2 od 3 PrviPrvi 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 105

Tema: Zdravija hrana u vrtićima

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

pod zdravijom hranom u vrtiću ću napisat ovo da su danas bebači za užinu imali čokoladni puding...nadasve zdravo. :shock:

raspitala sam se kada će u našem vrtiću točno doći do usklađivanja sa ovim novim prehrambenim programom, te mi je rečeno da se još točno ne zna, ali da naš vrtić je već dosta usklađen, obzirom je voće svaki dan (što jest-jest), ne koristi se zaprška i tak još neke gluposti.
    kao, to bi za sada bilo dovoljno...meni nije. jr sve dok se na menu-u nalaze makaroni sa sirom, filane paprike, pudinzi,masna pečenja i ino meni to baš i ne zvuči kao super usklađeno...

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

Kaj fali punjenoj papriki, ja ju obožavam

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj petarpan prvotno napisa
    jr sve dok se na menu-u nalaze makaroni sa sirom, filane paprike, pudinzi,masna pečenja i ino meni to baš i ne zvuči kao super usklađeno...

Ok, ne znam za jaslicku dob, al za vrticku je filana paprika il makaroni sa sirom sasvim OK.
    I kaj ti to znaci: masna pecenja?
    Pa ne pise na meniju: masno pecenje Kak znas da je masno

yasmin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: re

Citiraj sanjas33 prvotno napisa
    Kaj fali punjenoj papriki, ja ju obožavam
    i ja
    makaroni sa sirom?
    ne bih rekla da je to junk, naravno ima i puno hranjivije hrane, uvijek od boljeg ima još i bolje, meni je ovo sasvim prihvatljivo

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

mi i doma jedemo puno tjestetnine i atrik je obožava. jest da mi je draže da jede variva, ali ne smatram too toliko lošim kao kemiju. I filanu papriku bi pojeo jer isto voli i sve s mljevenim mesom i to jede doma.
    Mene iskreno takve stvari (doduše za njegovu dob) ne smetaju tliko ko one koje su dokazano štetne za zdravlje.
    No, moram priznati da za navršenih godinu dana, a u jaslicama ima i takve djece, to mi se ne čini prikladan jelovnik.
    A i nije mi baš jasno da beba od godine dana i dvo i čak trogodišnjaci jedu isto?!?!

ninochka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ali njen malac je jedva prešao godinu dana. moj bome nije jeo nikakve paprike, a bome ni pečenja sa godinu dana

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno Re: re

Citiraj yasmin prvotno napisa
    [
    makaroni sa sirom?
    ne bih rekla da je to junk, naravno ima i puno hranjivije hrane, uvijek od boljeg ima još i bolje, meni je ovo sasvim prihvatljivo
    Da, pogotovo kad to serviraju sa bijelom tjesteninom.
    Meni je to zadnja opcija koja bi trebala biti na dječijem jelovniku.
    Važne su im cjelovite žitarice,sezonsko povrće i voće,riba, a ne sjećam se kad sam to zadnji put vidjela na jelovniku. Šaltaju se 10 jela kroz godinu.
    Koma.
    A da ne velim salame. Što je to dječja hrana? Prerađevine sa 1000 aditiva, masnog tkiva i neznamčega svene.
    Joj, nadrapat ću ako saspem sve što mislim. 8)

Jednom sam započela tu temu na roditeljskom, pa se jedna teta silno uvrijedila kad sam rekla da u puter štangici nema ni malo hranjivih sastojaka.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

danas-čufte sa pire krompirom

kaže teta jedna curica pojela 3 tanjura !!! :shock: :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

danas užina - cao cao i cedevita, mi smo u zagrebačkoj županiji i ne izbacojemo cedevitu, bar do daljnjeg

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj ninochka prvotno napisa
    ali njen malac je jedva prešao godinu dana. moj bome nije jeo nikakve paprike, a bome ni pečenja sa godinu dana
    Upravo tako! I ja mislim da je za 3-4 godišnjaka punjena paprika neloš ručak, ali za ovak male klince, ne!

berlinka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Mislim da ne bi trebalo previše nade polagati u najave o "zdravim" jelovnicima. Navike se teško mijenjaju i kuharica koja 20 godina kuha sa zaprškama, povrće prekuhava i raskuhava dok ne protjera i posljednji vitamin i sve to dobro začini vegetom, nije se u stanju prešaltati na drugačiji tip kuhanja. Ona će ti reći (a većina hrvatske populacije potvrditi) da je hrana u vrtiću već zdrava i da njima ni ne trebaju nikakve upute. Sve je to vrlo površno, ljudi se razbacuju raznim terminima, pa sam tako nedavno čula da u DV Vjeverici imaju makrobiotičku hranu , a osoba je valjda htjela reći kako su umjesto bijelih uveli peciva sa suncokretovim sjemenkama.

petarpan avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Citiraj ninochka prvotno napisa
    Upravo tako! I ja mislim da je za 3-4 godišnjaka punjena paprika neloš ručak, ali za ovak male klince, ne!
    da, možda nisam bila najjasnija. naime, kao mama djeteta koje je ovaj tjedan tek krenulo u jaslice, ovakve nam stvari nisu doma ni blizu na menu-u.
    pa, svinjetinu mi, npr., još nije ni probao, a kamoli pečenja, kuhano na zaprški, salametine i ino...
    o cedeviti neću ni pričat, ali nisam sigurna jesam li je vidjela na menu-u. mislim da ne.

no, bilo kako bilo, menu je takav za sve. imalo dijete 3 ili godinu dana, svi jedu isto.
    ja sam shvatila taj zdraviji menu (možda sam stvarno blesava), između ostalog kao i hranu prilagođenu svim jasličko-vrtićkim skupinama, misleći tu na dob. ovim većima se menu može pojačat još sa nečim dodatnim...najbolje da ih sutra otpeljaju sve preko puta kod rubelja...

sanjas33 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno re

kod nas izbacena cedevita jos od prosle skolske godine, iskljucivo se pije voda ili nezaslađeni cajevi. Nema vise niti meda

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    DV Vjeverici imaju makrobiotičku hranu , a osoba je valjda htjela reći kako su umjesto bijelih uveli peciva sa suncokretovim sjemenkama.
    Jadna žena, stavrno je u zabludi.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Nažalost ovo za kuharice je i meni odmah prvo palo na pamet kad sam čula za tu "novu - zdraviju" prehranu u jaslicama i vrtićima.
    Daj sad ti kuharici koja je ujutro čim je došla na posao sve strpala u lonac (pretpostavljam čak i iz konzerve) i ostatak dana ....radila nešto drugo - reci da mora čistiti svježe povrće, biti uz njega dok se kuha, da se ne prekuha da ostanu vitamini, da umjesto da otvori konzervu, pripremi i nešto svježije i hranjivije...pa otić će joj čitav dan na to
    Isto tako nažalost, po sebi sam primijetila da roditelju čije je dijete s godinu dana (možda malo više) krenulo u jaslice i nije mu bilo na kraj pameti da dopusti da dijete jede te prerađevine i grah s kobasicama, odjednom naglo nakon godinu dana počnu padati svi kriteriji po pitanju prehrane jer vidi da nema druge, a dijete je starije pa kao sad smije jer alternativa je da bude gladan

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa
    Isto tako nažalost, po sebi sam primijetila da roditelju čije je dijete s godinu dana (možda malo više) krenulo u jaslice i nije mu bilo na kraj pameti da dopusti da dijete jede te prerađevine i grah s kobasicama, odjednom naglo nakon godinu dana počnu padati svi kriteriji po pitanju prehrane jer vidi da nema druge, a dijete je starije pa kao sad smije jer alternativa je da bude gladan
    Ovo je stavrno istina. Iako se mi doma trudimo jesti zdravo, sve nam padne u vodu kad zatvorim vrata vrtića.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Ovo je stavrno istina. Iako se mi doma trudimo jesti zdravo, sve nam padne u vodu kad zatvorim vrata vrtića.
    Mi doma i dalje nikada to ne jedemo, jer ako to već i pojede u vrtiću još se uvijek tješim da je to dosta rijetko i da mu valjda neće prijei u naviku, a samim time i puno naštetiti :/

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Pošto se u uvodnom postu spominje izmjena jelovnika i u osnovnim školama, želim dojaviti da u našoj školi nije došlo do nikakve izmjene i da smo i dalje na cao-cao, lisnata od čokolade i sendvići s parizerom.
    mislim da ćemo opet na nošenje hrane od doma.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj berlinka prvotno napisa
    ... pa sam tako nedavno čula da u DV Vjeverici imaju makrobiotičku hranu , a osoba je valjda htjela reći kako su umjesto bijelih uveli peciva sa suncokretovim sjemenkama.
    Berlinka,
    U DV Vjeverica nemaju definitivno makrobiotičku hranu, ali nisu tek sad uveli sjemenkasti kruh. Meni je stariji klinac išao u taj vrdtić, a sad ide i mleđi i mogu reći da otprije 5 godina njihov jelovnik je uvijek bio za pohvalu i već tada nisu nikad imali bijeli kruh. Dapače, u jelovniku točno piše kakav taj dan kruh jedu (kukuruzni, sezam, ječam itd). Kuhaju s puno žitarica, povrća itd. Svaki dan imaju voće, za užinu imaju peciva i kolače koje im teta kuharica sama radi. Imaju gotovo svaki dan juhe i to neke klasične nego uglavnom od povrća (bundeve, ...).

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj rinama prvotno napisa
    Pošto se u uvodnom postu spominje izmjena jelovnika i u osnovnim školama, želim dojaviti da u našoj školi nije došlo do nikakve izmjene i da smo i dalje na cao-cao, lisnata od čokolade i sendvići s parizerom.
    mislim da ćemo opet na nošenje hrane od doma.

Uh, jos su mi friska sjecanja - mene su moji ispisali s hrane jos na pocetku 1.razreda upravo zbog cao-cao-a i masne piroske sa sirom (koju sam doma nosila u dzepu od kute samo da ju ne pojedem - zamislite tu kutu )

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Mi doma i dalje nikada to ne jedemo, jer ako to već i pojede u vrtiću još se uvijek tješim da je to dosta rijetko i da mu valjda neće prijei u naviku, a samim time i puno naštetiti :/
    I ja to rekoh, moždasam se krivo izrazila. Mislila sam na o da ka odem iz vrtića više na ništa ne utječem.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Stijena je napisala/o:
    LeaB je napisala/o:
    Stijena je napisala/o:

Mi doma i dalje nikada to ne jedemo, jer ako to već i pojede u vrtiću još se uvijek tješim da je to dosta rijetko i da mu valjda neće prijei u naviku, a samim time i puno naštetiti

I ja to rekoh, moždasam se krivo izrazila. Mislila sam na o da ka odem iz vrtića više na ništa ne utječem.
    i ja se tješim da vrtička prehrana neće uništiti sve ok za kaj se ja doma trudim.
    no svejedno me ljuti kaj se u našem vrtiću još ništa po tom pitanju nije promijenilo, mislim, za doručak svaki dan kruh sa nečim (čokoladni namaz, podriguša i sl), tak da sad Irma dolazi iza doručka a ja kuham doručak doma.
    Ručak mi je još naj ok jer su uglavnom variva, ali užina opet razno razna sranja tipa puding ili naranča od pretprošle godine

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    tak da sad Irma dolazi iza doručka a ja kuham doručak doma.
    Ručak mi je još naj ok jer su uglavnom variva, ali užina opet razno razna sranja tipa puding ili naranča od pretprošle godine
    tako i mi pokušavamo prakticirati kad god možemo, a prošle godine rijetko kad da je i došao, i što je još važnije, pojeo doručak

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mara prvotno napisa
    no svejedno me ljuti kaj se u našem vrtiću još ništa po tom pitanju nije promijenilo, mislim, za doručak svaki dan kruh sa nečim (čokoladni namaz, podriguša i sl),
    nažalost nije tako samo u vašem vrtiću.
    naime našla sam neki dan u večernjaku tekst o tome u kojem uglavnom kažu tipa: iako je pravilnik donesen, u vrtićima još to nije zaživjelo jer su svi jelovnici još uvijek na analizi (koliko koji ima masnoća, vitamina, ugljikohidrata....) u ministarstvu.
    a kad će to sve skupa krenut nije ništa pisalo. tak da živi bili pa vidjeli!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ni u našem vrtiću (ZG -travno) ovi režim nije zaživio prvi tjedan - uredno bijeli kruh za doručak, a neki dan je bila svinjetina za koju su pisali da ide van iz jelovnika.

Što god da mu daju, F je uredno zadnji za stolom i ne ustaje dok ne počisti sve do zadnje mrvice.
    Kad mu ostane voćka, traži je za doma, pa pojede putem.

Jedino me smetalo što im daju Cedevitu i što se u vrtiću naučio jesti Kikije. Doma tog nema, al on se ne buni kad ih ne dam.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Sunce, OT al u kojem ste Travnom? Mi u Travno 2.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Kod nas u jaslicama nikada nije ni bilo svinjetine...a pogotovo pečenja....ne mogu ipak reći da se neke promjene već sad ne vide jer eto danas pročavam jelovnik za ovaj tjedan i nailazim samo na puretinu u ovitku???? (ma šta god to bilo) i puding za užinu.
    Sve ostalo je super - žganci, cornflakes, variva od prosa i leće, punjene paprike ...
    Cedevite nema uopće (bar ne piše) dok je prošli tjedan bila skoro svaki dan.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj malac, skoro četverogodišnjak, krenuo je u vrtić u rujnu. U početku, čitajući tjedni jelovnik činilo mi se sve ok. Sada nakon 3 mj. primijetila sam da na jelovniku nikada nije bio špinat, blitva, brokula, karfiol, a da ne pričam o juhama.
    Kakva su vaša iskustva?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas ima svega toga, plus što jedu i leću i zob i tako još neke stvari koje ja doma nikad ne pripremam pa mi je drago da ih tamo imaju na jelovniku

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    kod nas ima svega toga, plus što jedu i leću i zob i tako još neke stvari koje ja doma nikad ne pripremam pa mi je drago da ih tamo imaju na jelovniku
    meni se u našem vrtiću sviđa ručak i to od prvog dana otkada smo tamo, ali mi se ne sviđaju ostali obroci.

Oni su u vrtiću probali i nešto od ovoga zavoljeli : cedevita i sok na razređivanje, zdenka sir, paštetu (ok nju jede i MM i imamo je doma), voćni jogurt (ja ga osobno nikad u životu nisam kupila).
    Više se ne mogu sjetiti.

Meni se ne čini da se na našem jelovniku išta promijenilo

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da nije, ali je on oduvijek bio nešto bolji od većine, to mi je bio i jedan od faktora za upis.
    zara nije jela paštetu i zdenka sir u vrtiću :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ja sam kod nas prmijetila da su izbacili cedevitu, a i puno češće jedu variva - čak i od leće, za užinu više jogurta umjesto keksa, juhe jedu oduvijek i skoro svaki dan...ali zato se uvijek tu nađe koja teta koja će im davati kikiće za svaki slučaj, da ne zaborave što je to junk food

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    mislim da nije, ali je on oduvijek bio nešto bolji od većine, to mi je bio i jedan od faktora za upis.
    x

bolji, ali ne i idealan. tete ne znaju što je s uvođenjem novih jelovnika, treba pitati zdr. voditeljicu.

lut, imaju sir za mazanje ponekad. meni je draže kad pročitam "namaz od sira i vrhnja s peršinom". za doručak ponekad i čokolino. a za užinu budu napolitanke ili puding, mrzim to (za razliku od andreja) i više volim kad im kuharice ispeku zlevanku, kolač s jabukama ili višnjama i sl.

/nama je čitanje jelovnika obavezna jutarnja rutina/

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

zar pašteta?? :?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U našem vrtiću je Cedevita i dalje uredno bar dvaput tjedno na meniju :/

Ali fakat imaju i voće svaki dan za užinu, pa tako tamo pojede i voće koje doma ignorira (npr. kruške). Sve u svemu, jelovnik nam nije baš nešto, ali ajde.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lut, imaju sir za mazanje ponekad.
    ja sam vidjela onaj u plastičnoj zdjelici, nemrem se sad sjetiti kako se zove
    aha dukatela
    sve ovo ostalo znam, ali paštetu i zdenku nisam nikad doživjela tamo u godinu dana, zato se i čudim :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i kad imaju čokolino, onda je to onaj čokolino plus, sa pahuljicama i žitaricama i sjemenkicama, pa mi je mrvicu mrvicu lakše (samozavaravanje je divna stvar)

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i zdenka sir i paštetu K. je probala u vrtiću.
    E sada fakat ne znam kada je to bilo, ali ju doma sigurno nije jela a zna šta je pašteta.

Za zdenka sir sam sigurna 100%. I cedevitu - s tim da ona nije niti pisana kao cedevita, nego vitaminski napitak.

Ručak je fakat OK (mada je bilo i suhog mesa u jaslicama), ali mene ove druge stvari izlude, odnosno polako sam postala imuna kako su oni stariji.

Sve ovisi i o djetetu. F. se nije "navukao" na sokove i cedevitu, ali K. stalno žica.

Voćni jogurt se meni osobno gadi i ne mogu ga jesti. K. ga voli, F. ne. Tak da to sve ovisi od djeteta do djeteta.

Dok ovo pišem, polako mi sijeva u glavi. Pašteta je uvijek za doručak bila ponedjeljkom. Zajedno s čajem.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Možda je bila kvalitetna pašteta

(Sjetila sam se kako je ravnateljica u ovom vrtiću u koji je Lea išla par dana rekla da razmišlja da djeci zimi za doručak uvede neku 'kvalitetnu paštetu')

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Možda je bila kvalitetna pašteta

(Sjetila sam se kako je ravnateljica u ovom vrtiću u koji je Lea išla par dana rekla da razmišlja da djeci zimi za doručak uvede neku 'kvalitetnu paštetu')
    pa možda ima i takve ako je sami rade, ko npr. od tune ili sl. - kod nas je jednom bio namaz od tune, ali iskreno nemam pojma što je sve unutra bilo i kako je to izgledalo...

paci avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

u našem vrtiću su isključivo namazi koje same kuharice prave, nikad nije bilo pašteta, svako jutro je izbor dva doručka, voće je ponuđeno kroz cijeli dan, cedevitu su izbacili, slatkiše ne nosimo
    uglavnom, zadovoljni smo

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ma i ja sam uglavnom zadovoljna. Malo mi je neobično da je varivo od graha jednom tjedno za ručak, a nekih drugih variva baš i nema. Teletina je nepoznat pojam. Ručak npr. paradajz juha i knedle sa šljivama. Ja to obožavam, ali moj "mesni čovjek" to ne želi ni vidjeti. Taj dan ruča kruh. Inače jedemo dva puta tjedno ribu i raznoraznu zelenjavu tako da nadoknadim onaj nedostatak vrtičkog ručka. Neki put mi se čini da u vrtiću ništa nije jeo jer doma sve pomlati i u 4h i u 7h, a i još malo voća između.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Uh, meni je drago kad bilo što pojede u vrtiću. Sve šta ne pozna uredno odbije - kao i doma (cedevitu, sok, sendviče sa šunkom i sl.) a naravno izabere jest baš onda kad je npr. čokoladni mousse za užinu kao danas (čokoladu nisam ni doma uspjela izbjeć, kad sam ja ovisnik, a ni inače moram priznat nisam baš dosljedna sa zdravom prehranom).
    Inače često imaju juhu, neka variva-kelj, grah i repa i sl. i to fino smaže i meni se čini ok za dob od 3-4 godine. Nije mi loše da bar jedu tu "domaću kuhinju" umjesto pomfrit i hrenovke, kad već nije bolje, barem je kuhano i jušno. Ni kod nas nema blitve i špinata, to ste dobro primijetile, valjda je prepipljivo za čistit i spremat, ali to imamo često doma. Od ribe panirani riblji štapići :/

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod nas jedu špinat i dijete mi zna smrdit na češnjak samo tako

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas je baš danas špinat na jelovniku

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

baš sam se danas nečeg sjetila, a to je specifičan smrad stolice djece nakon hrane u vrtiću. To je naročito bilo izraženo u jasličkoj dobi.
    pretpostavljam da je zbog vegete ili šta već stavljaju u hranu.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ma kod nas već u 8 ujutro smrdi cijeli kvart. i naravno poslije sva odjeća u kojoj je dijete bilo u vrtiću. tako je valjda sa svim velikim kuhinjama, od vojarni, studentskih menzi..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ma mene najviše smeta taj drugačiji miris. i to mora biti nešto što mi doma ne koristimo. Nije luk niti češnjak - toga ima kod nas u izobilju.

To je vjerojatno vegeta, juhe iz vrećice ili kocke i tko zna još što.

Posebno sam osjetljiva jer su moji oboje bili jasličari i onda su to dobivali od prve godine života

MBee avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ima li neka mama iskustva sa djetetom alergičarom u vrtiću? Kako se rješava njihova prehrana? Kako paze da ne uzme nešto od nekog drugog?
    Eva je alergična na mlijeko, jaja, lješnjake...hoće li je uopće primiti u vrtić?!

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hoce - primit ce je, u vrticu ima uvijek oko 10-tak djece s pos. preh. potrebama i jako se na njih pazi u grupi + sto kuharice kuhaju posebno za njih sa zamjenskim namirnicama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •