Bračni savjetnici postoje u Centru za socijalnu skrb, Kumičićeva 5 - nisam bila, nemam iskustva.
Uglavnom zato što MBM nije htio ni pokušati otići tamo i razgovarati. Ni doma nije htio razgovarati. Zapravo, zvučao je slično tebi. Imala sam osjećaj, a imam i sad takav osjećaj, da je jednostavno digao ruke od svih nas, prestao se truditi, prestao se usklađivati s nama ostalim članovima obitelji. I moje cure su bile jako male, to su bile velike novosti u našem životnom ritmu, nije se bio spreman prilagoditi ...

Još uvijek mu zamjeram što se nije više potrudio - zbog djece, naravno!, možda bi uspio, možda ne - ne znam, ali ja stalno imam osjećaj da nije dao sebe koliko cure zavređuju.

S druge strane, cure su super prihvatile tu promjenu, u svom smo stanu, nemamo drastičnih egzistencijalnih problema, i ja sam naučila živjeti po novom.
Ne natežemo se više oko odgoja (uglavnom zato kaj sad samo ja odgajam), ne natežemo se oko sitnica da li je napravio ili ne, da li je danas pomogao ili ne, ... (iako mislim da su ta natezanja normalna).
I unatoč tome, ne znam da li je to najpametnije rješenje.

Ali, ako nikako ne ide zajedno, što se djece tiče vrijedi da, što je manje dijete to bolje će prihvatiti promjene i brže se prilagoditi novonastaloj situaciji.

Ovo je teška odluka, zato sretno. Budi ti svoj najveći kritičar, jer ti ćeš morati živjeti sa svojom odlukom ...