Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 101 to 150 of 184

Thread: Express lonac

  1. #101

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    17

    Default

    tinars, kako kuhaš ječam?

    probala nekoliko puta pa mi ono fino gusto sve izašlo van

    kuhala ovak: dinstala luk, celer, mrkvu na maslinovom ulju, dodala ječam, zalila malo sa pomidorima, začini, dodala vodu
    kuhala na najjačoj vatri dok ne zapišti
    onda smanjim na trećinu, kuham nekih 40-tak minuta
    i kada je gotovo dižem ventil da para izađe van do kraja, da bi ga mogla otvoriti
    i uvijek mi izađe van ono fino gusto tak da to nije više to.....i paradajzek
    i često se dogodi da se ječam dolje onak malo primio

    daj me prosvjetli, baš mi bad jer volim ječam

  2. #102

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    108

    Default

    Ima li netko od WMF-a ex. lonac?

  3. #103

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    20

    Default

    imam ja. što te zanima?

  4. #104

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    Quote Originally Posted by Hrvachica
    tinars, kako kuhaš ječam?

    probala nekoliko puta pa mi ono fino gusto sve izašlo van

    kuhala ovak: dinstala luk, celer, mrkvu na maslinovom ulju, dodala ječam, zalila malo sa pomidorima, začini, dodala vodu
    kuhala na najjačoj vatri dok ne zapišti
    onda smanjim na trećinu, kuham nekih 40-tak minuta
    i kada je gotovo dižem ventil da para izađe van do kraja, da bi ga mogla otvoriti
    i uvijek mi izađe van ono fino gusto tak da to nije više to.....i paradajzek
    i često se dogodi da se ječam dolje onak malo primio

    daj me prosvjetli, baš mi bad jer volim ječam
    radim sve kao i ti samo kraće, 20-tak min je OK. Pa ga pustim da se ohladi, ne puštam paru nikud
    Pretpostavljam da ti u trenutku puštanja pare izađe i dio tekućine.
    Ako baš nemam vremena čekati, stavim lonac kratko pod vodu - tako mu smanjim temperaturu i otvorim ga bez problema, ne moram puštati paru.
    Ne znam koliko mu to godi, ali do sad se nije bunio.

    Ako ti ječam bude pretvrd, uvijek ga možeš ponovno zatvoriti i dokuhati.

  5. #105

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by TinnaZ
    imamo Fissler kojeg smo dosta platili + 2 kom. iz Neckermana koje smo platili 150kn i rade potpuno isto kao i ovaj prvi.

    Sve kuhamo u expres loncima, često koristimo sva 3 istovremeno (rođendani i slično).

    Rijetko kada koristimo druge posude za kuhanje, a radimo sve: od svih vrsta čušpajza, sekeli gulaš, grah, grah sa zeljem, rizi bizi, rizi bizi sa hajdinom kašom, variva od ječmene kaše, krumpir cijeli i rezani, sve vrste juha, dinstano meso, rižu (a integralnu ne znam kako bih uopće skuhala bez toga), ... itd.

    Kuham često na način kao Storma, odnosno uvijek kada na vrijeme počnem kuhati, a ne pola sata prije jela pa je panika (pogotovo ako gosti već sjede za stolom ).

    aj, please napiši recept za rizi bizi sa hajdinskom kašom i varivo od ječmene kaše

    već sam pisala o svom problemu sa kuhanjem kaše u loncu

  6. #106

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    Hrvachica, odgovorila sam ti ovo o ječmenoj. Ali sad više nisam sigurna jesi li pitala mene ili TinnuZ

  7. #107

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    108

    Default

    Quote Originally Posted by nel
    imam ja. što te zanima?
    jesi zadovoljna s njim? koliko litara, cijena i gdje je kupljen? moze i na pp
    nemam jos nista od WMF-a ali namjeravam uskoro kupiti neke stvari medjuostalim i ex. lonac. u RI npr. WMF prodaje samo Lesnina koliko ja znam. e da ipak imam nesto od njih otvarac boca heheh nemogu se sjetiti pravog naziva...
    negdje sam procitala da u Mulleru imaju WMF i da znaju imati ok cijene nekih proizvoda...?

    hvala hvala

  8. #108

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    17

    Default

    ma pitala sam i tebe i nju

    budem ju kuhala ovih dana pa javim situaciju - jel imamo ručak ili sam opet nešto skemijala krivo

  9. #109

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    ajd javi kak je prošlo

  10. #110

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    20

    Default

    sorry petra, nije me jučer bilo. ja ti imam onaj veliki lonac od 6,5l i onaj lonac - duboku tavu od 3l. na oboje ide isti poklopac. ja sam jaaako zadovoljna tim loncima, a naročito mi je fora što se i poklopac pere u suđerici - skine se samo ručka i guma, a sam poklopac ide u suđericu. što se cijene tiče znam da su skupi kao sam vrag, ali WMF jest jedna od najboljih svjetskih firmi koja proizvodi posuđe (oni imaju i profesionalnu liniju - za hotele, restorane...) pa valjda, tko voli, nek izvoli. meni vrijede svake kune jer ih naganjam već dobrih 5 godina i sve 5. konkretnu cijenu više stvarno ne znam, ali planirala sam ovih dana u mueller, pa ako hoćeš, pošaljem ti cijenu na PP.

  11. #111
    mislava's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    na rubu pameti..
    Posts
    893

    Default

    ubacile ste mi bubu u uho.
    krećem u potragu za svojim loncem.

  12. #112

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,340

    Default

    Quote Originally Posted by Suzizana
    Quote Originally Posted by tinars
    Ne znam gdje je servis, ali znam da npr Kika prodaje Fissler. Nazovi i pitaj njih - oni bi trebali znati gdje je servis ili bar tko je uvoznik pa da pitaš dalje.
    A što je bilo da ti treba servis?
    ma nije meni, nego frendici. ne diže joj se onaj pipac i izlazi joj para na sve strane, a nije do gume, jel je nova.
    i kako je zavrsio ovaj problem ? meni se isto desava, zagorio mi rucak

  13. #113
    Administratorica puntica's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Zagreb
    Posts
    6,634

    Default

    mojoj sveki jučer eksplodirao ekspres lonac?! :shock:
    mislila sam da se to samo kao priča da se može dogoditi ali ovo... :shock:
    bilo je juhe po cijelom stanu, svi su zidovi masni, hvala bogu da na tada nije bila u kuhinji... fakat ne kužim kak se to dogodilo, a kuha stalno u njemu. neki zepterov. ja imam isti ali ga nikad nisam koristila, brzo kuhanje definitivno nije za mene. ja sam za slow food, kako u konzumaciji tako i u pripremi

  14. #114
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Ma daj!
    Ja nemam pojma kako se uopće čiste ventili. Nemam upute. Lonac je Lagostina.

    Zna netko?

  15. #115
    vještičica's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    vjesticica[at!]gmail.com
    Posts
    3,005

    Default

    Imaš sreće, ja imam Lagostinin lonac
    Skineš ventil (jedini od tri koji se da skinuti) frkneš ga u mašinu za suđe, u onaj pretinac za sitan escajg, a onaj pipak na poklopcu na kom je stajao ventil pročačkaš nečim prikladnim (čačkalicom) i poklopac utrpaš u suđericu. Opereš na uobičajenom programu i sve ko novo

  16. #116
    Rhea's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Zadar
    Posts
    752

    Default

    Quote Originally Posted by larmama
    Quote Originally Posted by Suzizana
    Quote Originally Posted by tinars
    Ne znam gdje je servis, ali znam da npr Kika prodaje Fissler. Nazovi i pitaj njih - oni bi trebali znati gdje je servis ili bar tko je uvoznik pa da pitaš dalje.
    A što je bilo da ti treba servis?
    ma nije meni, nego frendici. ne diže joj se onaj pipac i izlazi joj para na sve strane, a nije do gume, jel je nova.
    i kako je zavrsio ovaj problem ? meni se isto desava, zagorio mi rucak
    Znači, ima nas više s ovim problemom?! Totalno sam razočarana.
    A ne znam uopće kome bi se u Zadru obratila za servis?!
    Javite kako ste vi riješili problem.

  17. #117

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    17

    Default

    skuhala kašu

    ispalo ok

    ali stavila sam bitno manje kaše i puno manje vode; skuhano za 20 min

    očito sam prije zeznula stvar sa količinom vode (stavim previše); nemam oznaku za min i max

  18. #118

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    17

    Default

    Quote Originally Posted by puntica
    mojoj sveki jučer eksplodirao ekspres lonac?! :shock:
    mislila sam da se to samo kao priča da se može dogoditi ali ovo... :shock:
    bilo je juhe po cijelom stanu, svi su zidovi masni, hvala bogu da na tada nije bila u kuhinji... fakat ne kužim kak se to dogodilo, a kuha stalno u njemu. neki zepterov. ja imam isti ali ga nikad nisam koristila, brzo kuhanje definitivno nije za mene. ja sam za slow food, kako u konzumaciji tako i u pripremi
    meni se dogodilo dva puta; stavila sam previše vode i začepio mi se ventil sa komadićem kosti

  19. #119

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Rijeka
    Posts
    108

    Default

    Quote Originally Posted by nel
    sorry petra, nije me jučer bilo. ja ti imam onaj veliki lonac od 6,5l i onaj lonac - duboku tavu od 3l. na oboje ide isti poklopac. ja sam jaaako zadovoljna tim loncima, a naročito mi je fora što se i poklopac pere u suđerici - skine se samo ručka i guma, a sam poklopac ide u suđericu. što se cijene tiče znam da su skupi kao sam vrag, ali WMF jest jedna od najboljih svjetskih firmi koja proizvodi posuđe (oni imaju i profesionalnu liniju - za hotele, restorane...) pa valjda, tko voli, nek izvoli. meni vrijede svake kune jer ih naganjam već dobrih 5 godina i sve 5. konkretnu cijenu više stvarno ne znam, ali planirala sam ovih dana u mueller, pa ako hoćeš, pošaljem ti cijenu na PP.
    super bi bilo ako me se sjetis pa vidis cijene u mulleru. znam da kostaju dosta a tako nesto mi i treba mozda cak i od 7 ili 8L ovisno kakve imaju....
    cekam PP
    superrr...puno hvala
    neznam kad cu tocno u zg pa bih htjela usporedit cijene sa lesninom u Ri

  20. #120

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    zagreb
    Posts
    20

    Default

    o. k. poslat cu ti na pp

  21. #121
    Anci's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    10,626

    Default

    Quote Originally Posted by vještičica
    Imaš sreće, ja imam Lagostinin lonac
    Skineš ventil (jedini od tri koji se da skinuti) frkneš ga u mašinu za suđe, u onaj pretinac za sitan escajg, a onaj pipak na poklopcu na kom je stajao ventil pročačkaš nečim prikladnim (čačkalicom) i poklopac utrpaš u suđericu. Opereš na uobičajenom programu i sve ko novo
    Thx

  22. #122

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Zagreb
    Posts
    744

    Default

    Quote Originally Posted by Hrvachica
    skuhala kašu

    ispalo ok

    ali stavila sam bitno manje kaše i puno manje vode; skuhano za 20 min

    očito sam prije zeznula stvar sa količinom vode (stavim previše); nemam oznaku za min i max
    Baš mi je drago da ti je uspjelo

  23. #123

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,340

    Default

    Quote Originally Posted by Rhea
    Quote Originally Posted by larmama
    Quote Originally Posted by Suzizana
    Quote Originally Posted by tinars
    Ne znam gdje je servis, ali znam da npr Kika prodaje Fissler. Nazovi i pitaj njih - oni bi trebali znati gdje je servis ili bar tko je uvoznik pa da pitaš dalje.
    A što je bilo da ti treba servis?
    ma nije meni, nego frendici. ne diže joj se onaj pipac i izlazi joj para na sve strane, a nije do gume, jel je nova.
    i kako je zavrsio ovaj problem ? meni se isto desava, zagorio mi rucak
    Znači, ima nas više s ovim problemom?! Totalno sam razočarana.
    A ne znam uopće kome bi se u Zadru obratila za servis?!
    Javite kako ste vi riješili problem.
    mama mi je rekla da bi mozda bio uzrok kamenac, pa sam poklopac namocila u ocat i pomoglo je
    pipac se digao, a grah se skuhao 8)

  24. #124
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    U Fisslerovim uputstvima pise da taj pipac treba s vremena na vrijeme ocistiti detaljno.

  25. #125

    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    4,340

    Default

    Quote Originally Posted by marta
    U Fisslerovim uputstvima pise da taj pipac treba s vremena na vrijeme ocistiti detaljno.
    da ponekad treba citati i uputstva, ali imam srecu sto imam iskusnu mamu

  26. #126
    Tetka's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Zgb
    Posts
    87

    Default

    U pipcu vam postoji jedan mali metalni stapic (barem kod mog Zepterovog expressa) i on iskace kada se zagrije do kuhanja. Ako se slijepi onda ne izlazi van, pocinje curenje vode na pipcu i sa strane.

    Taj pipac izvadite, stavite u topli ocat (otopi mast i kamenac) isperit i slozite natrag. Trebalo bi proraditi!

  27. #127
    SikaPika's Avatar
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Osijek
    Posts
    2,554

    Default

    Dobila sam ekspres lonac, korišten, mali, mislim od 2 litre.
    Očuvan je, no, nedostaje mu guma koja ide između poklopca i lonca.
    Može li se ona negdje kupiti?
    Tnx

  28. #128
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    naručila sam za Božić ekspres lonac
    pa me zanima je li bolji širi i plići (4 litre) ili uži i dublji (6 litara)?

  29. #129
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,150

    Default

    mislim da bi bilo najbolje da je širi i viši,
    ali sve zavisi kaj buš delala u tome, ak budu išli veliki komadi unutra možda je bolji širi, za bažulj veći.

  30. #130
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ne može širi i viši
    imaju dva tipa: 4-litarski koji je šireg promjera i plići
    i 6-litarski, užeg promjera i dubok.

    nemojte mi stavljati kombinacije, napisala sam što mi je ponuđeno.

  31. #131
    piplica's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    3,169

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    naručila sam za Božić ekspres lonac
    pa me zanima je li bolji širi i plići (4 litre) ili uži i dublji (6 litara)?
    Možda ovaj širi i plići.
    Više je primjenjiv, ovaj uži i viši je uglavnom samo za juhe i variva.

  32. #132
    jelena.O's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    ZAGREB-ŠPANSKO
    Posts
    35,150

    Default

    onda veći i pozovi me na bažulj,
    a kaj misliš delat u njemu????

    ja imam 7-litreni uži i višlji, ali to sam dobila na poklon, baš mi veliki komad mesa nutra ne stane, ali kad se rastrančira je ok.

  33. #133
    oka's Avatar
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    3,305

    Default

    ne može širi i viši
    imaju dva tipa: 4-litarski koji je šireg promjera i plići
    i 6-litarski, užeg promjera i dubok.

    nemojte mi stavljati kombinacije, napisala sam što mi je ponuđeno.
    Imam od 4 lit, ali za sto stvari mi je premali. Sad baš škicam u metrou da si kupim nešto veće.
    Dobro je imati oba u svakom slučaju, ali da biram jednog izabrala bi od 6 lit, ali samo zbog litraže.

  34. #134
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,944

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    naručila sam za Božić ekspres lonac
    pa me zanima je li bolji širi i plići (4 litre) ili uži i dublji (6 litara)?
    Ja imam oba. Nema neke razlike... Mali Lagostinin (5l) je širi i niži, a veliki Peterhof (7l) je visok, Mali imam već desetak godina (a prije je bio kod svekrve bogznakoliko godina u ormaru) i već mu je brtva popustila pa nije savršen - njega sad koristim za povrće i jela od riže, a veliki noviji koristim ga za juhe, gulaše i žitarice. Ovaj uski visoki mi je praktičan jer ne zauzme puno mjesta u tlocrtu ormara. Ima i bolji poklopac koji se stavlja odozgo i priteže ventilom, za razliku od staroga kojem se poklopac gurne unutra pa zaglavi ručkom.

    Ni jedan nisam birala, oba sam dobila i služim se. Da sam birala, vjerojatno bih isto izabrala.

  35. #135
    Bodulica's Avatar
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Dalmacija
    Posts
    1,993

    Default

    Samo da napišem da sam vidjela u Konzumovom katalogu Tefalov expres lonac od 6l za 450 kn.
    Piše da je primjeren svim vrstama kuhala, uključujući indukciju, ima trostruko dno, 2 programa kuhanja (ma štogod to značilo), košaricu za kuhanje na pari.
    Ja imam neki talijanski od 7l već dugo i za sada služi svrsi, a sjećam se da smo ga onda platili negdje oko 700 kn.
    Sad, ili su im cijene pale, ili je to ono koliko para toliko muzike...ne bih znala.
    Ovaj Tefalov na slici izgleda sasvim pristojno za te pare, a ni marka nije neka lijeva.

  36. #136
    Berlin's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    uz more
    Posts
    784

    Default

    I mene zanima.

  37. #137
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,282

    Default

    Kupila sam komplet od dva lonca marke Monix (mislim da je španjolski). U kompletu su i taj širi i plići te uži i viši ali samo jedan poklopac. Prije par mjeseci u Plodinama. Jako sam zadovoljna. Dobro dođu za sve namjene. Upravo su se skuhale sarme u ovom plićem.

    Ovakvi
    Last edited by Beti3; 08.12.2011 at 23:10.

  38. #138
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,282

  39. #139

    Join Date
    May 2007
    Posts
    1,269

    Default

    [QUOTE=Bodulica;2022558]Samo da napišem da sam vidjela u Konzumovom katalogu Tefalov expres lonac od 6l za 450 kn.
    Piše da je primjeren svim vrstama kuhala, uključujući indukciju, ima trostruko dno, 2 programa kuhanja (ma štogod to značilo), košaricu za kuhanje na pari.

    kupili smo ga prošli tjedan i oduševili se (mi smo doduše već godinama bili bez expres lonca, od kad nam je jedna maneštra prije par godina završila svuda po zidovima, napi..., ali moram priznati tada mi je čišćenje ventila bilo potpuno nepoznat pojam). ne mogu ga, dakle, usporediti s nekim drugim, ali naše potrebe i te kako zadovoljava. kaže MM da bismo trebali samo kupiti još jedan i pobacati sve druge lonce i padele.

  40. #140
    mirjana's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    997

    Default

    bilježim si temu

  41. #141
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    dobila sam za Božić lonac
    wmf-ov
    sa digitalnim budalaštinama
    i naravno da ga se bojim

    odakle da počnem (osim od čitanja manuala)

  42. #142
    Ifigenija's Avatar
    Join Date
    Jun 2004
    Posts
    4,570

    Default

    Meni je ekspres lonac drago pomagalo, ali mi je bolji slow cooker, crock pot. To zdjela za kuhanje na struju, tipa nešto kao pekač za kruh - unutra je zdjela u kojoj kuhaš, napravljena je od teške, guste keramike, okolo je kućište na struju. Poanta je da se kuha na niskoj temperaturi dugo vremena. Ujutro posložiš unutra hranu (peče, dinsta, kuha, pravi kolače...), zaklopiš, staviš program koji hoćeš, on kuha od 4-8 sati, nakon toga podgrijava. Mrak! Čim dođeš od vani, možeš jest. Ne može zagorit, zapalit se, testiran je, a jačina mu je kao žarulja, tako da nije opasan. Ja unutra pečem i meso s krumpirima, i radim variva, zimnice. Samo stavim nutra, ništa se ne mora miješati. Mogu ostaviti preko noći, ujutro me čeka sve gotovo. Moj najdraži aparat!

    Ja imam ovaj http://www.breville.co.uk/products/cooking/breville-5-5-litre-slow-cooker.html

    I preporučam svakoj ženi. Uopće mi nije jasno zašto ih kod nas nema.

  43. #143
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ja se nadam da nisi odgovarala meni

  44. #144
    Beti3's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kvarner
    Posts
    12,282

    Default

    apricot, počni od uživanja da imaš tako kvalitetan lonac.

    A onda kreni kuhati...s užitkom.

  45. #145
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,944

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    dobila sam za Božić lonac
    wmf-ov
    sa digitalnim budalaštinama
    i naravno da ga se bojim

    odakle da počnem (osim od čitanja manuala)
    Od juhe. To se ne može zapaliti, ništa ne možeš pogriješiti. Ako bude preslano (a ja namjerno skuham koncentrirano, u što manje vode, da bude brže gotovo) dodaš još vode i to je to. Sve ostalo radiš više manje isto, osim što je jako brzo gotovo - hrga govedine za 30 min, a hrpa povrća za max. 10 min, može i za manje.

    Offt. tako su me svrbjeli prsti da ti već prije napišem da je za tvoj način kuhanja bolji ovaj lonac za sporo kuhanje (imam onaj recept za bolognese u glavi) ali sam odustala jer to je bolje rješenje za pretežne mesojede. Po mom mišljenju uništi previše dobrih stvari u povrću i mesu, iako je to možda predrasuda. Na ekspres lonac sam navikla od mladosti. Što imaš, s tim klimaš. Meni je za naš način života (lešade u sekundi i umaci od kojih ne očekujem da budu anđeoskog okusa kao malo prije spomenuti) ovaj ekspres lonac bolji.

    I čitaj upute, kao i priloženu knjigu recepata jer tamo su provjerene stvari baš za taj lonac, da ja sad tu ne raspredam. Meni zlata vrijedi za gulaš koji je gotov za max. pol sata i pečenje mesa bez korištenja pećnice.

    Možda da probaš pašticadu... meni je to super baš iz lonca. Nikakav polagani postupak ne daje tu mekoću mesa.

    I dobar tek! Daj si vremena za eksperimentiranje...

  46. #146
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    Ja juhu uopće ne solim dok ju kuham u ekspresnom loncu. Solim kad procijedim i ukuhavam rezance. I čula sam da se juha zamrzava nesoljena, ne znam je li to s nekim razlogom ili ne.

  47. #147
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,944

    Default

    Quote Originally Posted by n.grace View Post
    Ja juhu uopće ne solim dok ju kuham u ekspresnom loncu. Solim kad procijedim i ukuhavam rezance. I čula sam da se juha zamrzava nesoljena, ne znam je li to s nekim razlogom ili ne.
    E, u tome je razlika - mi iz juhe pojedemo sve - i meso i povrće i sve osim kostiju. Procijeđenu juhu možeš soliti kasnije, a ovu običnu - pa ne bih preporučila. Nesoljena kuhana junetina bila bi dobra samo za cucke.

  48. #148
    n.grace's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    4,993

    Default

    I mi sve jedemo iz juhe. Meso solimo naknadno, kad je na tanjuru. Tako je oduvijek bilo i kod mojih, i kod muževih roditelja. Fino je, nije za cucke.

  49. #149
    Peterlin's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Zg
    Posts
    32,944

    Default

    Razmišljam o ovome i baš ću probati, možda nam se svidi.

    Offt. smanjenje soli u prehrani ne bi nam loše došlo.

  50. #150
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    mi ništa naknadno ne solimo
    a i inače solimo vrlo diskretno
    oboje smo tu naviku donijeli iz roditeljskih domova, pa tako i nastavili

    idem proučiti kako funkcionira onaj digitalni dio
    nisam sigurna da ću se odmah danas usuditi... ali možda i skuham mahune u njemu

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •