Pokazuje rezultate 1 do 50 od 184

Tema: Express lonac

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Da ne začetavam temu o šniclama. Ima li tko preporuku za express lonac s tim da ne bih izdvojila 2.000,00 kuna jer nisam sigurna hoću li ja znati s tim kuhati. Jednom probala i neslavno završilo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mitovski prvotno napisa Vidi poruku
    Da ne začetavam temu o šniclama. Ima li tko preporuku za express lonac s tim da ne bih izdvojila 2.000,00 kuna jer nisam sigurna hoću li ja znati s tim kuhati. Jednom probala i neslavno završilo.
    Ja sam okorjela škrtica. Imala sam svekrvinu Lagostinu (5 litara) i to mi je bilo super, ali nakon 10 godina doderala se i otišla u zasluženu mirovinu (da se razumijemo, taj lonac je 15 godina stajao kod moje svekrve u ormaru, a ja sam ga koristila deset godina - nije bilo šanse da nađem zamjensku oprugu poklopca i tlačni sustav).

Tada sam kupila u Intersparu na popustu talijanski klon iste takve Lagostine - ovo: https://image.isu.pub/150527054554-2...pg/page_60.jpg
    Još mi služi. Ima i u Pevexu povremeno suđa od iste firme (nisam vidjela nedavno, ali znam da su bili nešto skuplji nego u Intersparu, nekakvih 250 kn), ali ne bi škodilo i u Intersparu pogledati. Oni to imaju povremeno, baš u ovo doba godine.

Lonaca ima i u Kauflandu i Superkonzumu. Imam drugi lonac (7 litara) iz Superkonzuma, kupio ga je mm prošle godine za 149 kn - ovakav: https://popusti.njuskalo.hr/akcija/l...ress-7l-275856

I taj je dobar. Mislim da je turski proizvođač, ali nemam pojma... Kako bi rekao mm - za te noFce nije ni bitno.

Ja ne volim one lonce s kompliciranim poklopcima (Fissler, Zepter i slični - to je obično skupo i ne smije u perilicu suđa). Preferiram jednostavne i jeftine, pa ako se što dogodi - nije mi žao para. Da mi ga netko pokloni, isprobala bih, ali ne čeznem za tim. Sasvim dobro služe i jeftinjare.

Pri korištenju lonca bitno je pročitati upute i pridržavati ih se, jer se vremena pripreme razlikuju od proizvođača do proizvođača, ali nauči se to brzo. Lonac se ne smije prepuniti, u njega ne smiju ići jako guste stvari (npr. ja džem od dunja kuham u tom loncu, ali ajvar ne - probala i odustala, pregusto je - činilo mi se da će se razletjeti )
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 10.09.2020. at 11:55

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •