-
Tjedni jelovnici u vrijeme poskupljenja
Danima razmišljam kako moram sjest i napraviti tjedni ili možda bolje dvotjedni jelovnik. Na to me potaknuo niz ovih poskupljenja u posljednje vrijeme jer se osjećam da prostite kao budala. Imamo dobre plaće, ali udio prehrane i kućanskih potrepština u našoj košarici je porastao za 30-40%. Baš sam ljuta zbog toga!
Nije nam običaj ići u tjedne kupnje jer ispred zgrade imamo kvartovski Spar, ali sada ozbiljno razmišljam o tome jer daleko više potrošimo na ovaj način.
Kako vi planirate jelovnike ako ih planirate? Što ako ste isplanirale, a baš se nikom to taj dan ne jede?
Inače mi je to kuhanje najveća muka jer moram svaki dan skuhati J. za sutra i to nešto što se može jesti sutradan. Imam osjećaj da stalno vrtimo nekoliko jela i da nismo maštoviti
.
Evo, npr. u nedjelju je MM skuhao gulaš od junetine i krumpira i to smo imali u nedjelju i ponedjeljak. U utorak je bio grah sa suhim mesom. Jučer tjestenina s tunom, a večeras sam za sutra skuhala rizi-bizi i ujutro ću još ispeći pureće polpete. Uvijek bude prilog i neka salata. Često znam skuhati juhu od junetine ili pilećeg batka pa jedemo juhu i kuhano meso i povrće iz juhe. Volimo dosta variva jer su super i za dva dana, J. voli bolonjez pa u 2 tjedna bude bar jednom. U zadnje vrijeme mi je otkriće riba u škartocu (papiru za pečenje) s povrćem i s tim su doma oduševljeni.
AKo radite jelovnike, kako idete u kupnju? Kupujete li sve na jednom mjestu ili gledate gdje je što jeftinije?
Jedino što ne volim je kupovati meso u trgovačkim lancima. Junetinu kupujemo od jednog OPG-a i to uzmemo 10kg (600,00kn - do nedavno je bilo 550,00). Piletinu kupujemo na placu od Blagusa ili Beštaka, a svinjetinu kod našeg mesara.
Uopće ne znam kako napraviti taj jelovnik jer sam osoba koja tek u danu odluči što mi se taj dan jede, ali stvarno ne želim biti budala koja zbog svoje komocije plaća prenapuhane cijene.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma