Ja jako puno kuham u svom Zepter express loncu i oduševljena sam. Pogotovo otkad radim pa mi je velika ušteda vremena, a i nekako mi je draže jer kuham za djecu pa mi se čini da je ipak bolje jer se povrće kuha npr 10-ak min (kako koje, +/-) pa si mislim da i ostane više hranjivih sastojaka

kuham sva variva u njemu. Ako u jelo stavljam piletinu ili puretinu, onda to prije malo prodinstam (jer se bojim da mu 10 min u loncu ne bi bilo dosta) pa zatim ubacim u lonac, stavim povrće, začine i zatvorim. Eventualno kad ga otvorim stavim vrhnja za kuhanje ako želim ili noklice ili sl i još malo prokuham obično, bez express poklopca
Ako npr kuham nešto s junetinom, onda stavim meso minutu-dvije da se poprži na ulju, zatim dodam vode i zatvorim i tako kuham nekih 15-20 min, ispustim paru, otvorim, dodam povrće i sve što ide, opet zatvorim i kuham pod parom još 10-ak min

Kad kuham goveđu juhu, stavim govedinu kuhati samu. Prošli put sam kuhala sat vremena, to je definitivno previše jer je bila premekana, nekih 40-ak min je ok, zatim otvorim, stavim mrkvu, peršin, celer,... i kuham još koliko treba, 15-ak min npr