Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: beba od 12 dana - koliko kakanja je previše kakanja?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno beba od 12 dana - koliko kakanja je previše kakanja?

Imam bebicu od 12 dana koja od samog rođenja puno kaka, pri tome mislim da je kakala odmah prvi dan 2-3 sata nakon poroda i tu prvu noć nekoliko puta i nakon toga sve više i više.
    Evo konkretno danas smo promijenili 14 pelena, a kroz noć ćemo još sigurno 4-5 i svaka je bila barem malo ili dosta pokakana.
    U bolnici su mi rekli da je to sve OK, ima dobru probavu, brzu i da nema razloga za zabrinjavanje, ali ipak me zadnjih dana sve više brine jer joj je sada već 4-5 dana guza crvena čak ima i pelenskog osipa, kakanje je odmah nakon cikanja (isključivo dojimo i sve super funkcionira) i najbolja riječ kojom bi to mogla opisati je eksplozivno, zvučno i uz to uvijek stenje i napinje se, zadnjih dana sve više i baš mi ju je teško gledati kako se muči. Podignem joj nogice, pa plinovi izađu lakše, ali slijedeće kakanje je opet isto.
    Rijetko uspije podrignuti i hlapljivo jede....ne znam kako bi joj mogla pomoći više. Mijenjamo položaje kod dojenja, ako osjetim da mlijeko ide jako stavim ju na sebe na trbuh da ju malo usporim i za sad je to jedino šta nam malo smanji grčenje.

Jel bi možda neke kapi probiotičke pomogle?
    Uz to grčenje i stenjanje uglavnom ne plače (a i nije neko plačljivo dijete, barem za sada), ali sva se zacrveni, napinje i baš je očito da joj je teško .

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod mojih je takvo napinjanje, uz plač, crvenilo itd. trajalo prva 3-4 tjedna, počelo bi s nekih 7-10 dana...

a starija je kakala na način da prvo uđe, tj. podoji mlijeko, i nakon nekoliko minuta izađe na drugu stranu... i tako do niti sama ne znam kojeg mjeseca... po noći je dojila po nekoliko puta, svaka 2-3 sata, i kad sam skužila "foru", nahranila bih ju, pričekala da obavi svoje (uglavnom bi zaspala odmah nakon podoja) i onda bih ju presvlačila

rješenje za pelenski osip i crvenu guzu je bilo promjena vrste pelene, često presvlačenje, kasnije kad je stolica postala tvrđa (oko 4. mjeseca) prešla sam i djelomično na platnene...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisi im davala nista za olaksavanje ili "usporavanje" probave. Moja curka po noci isto doji svaka 2-3 sata, s po danu puno cesce, iako dosta spava, ali dok je budna samo ciki i kaka.
    Razmisljam o BioGaia kapima probiotickim.....
    Jel netko koristio?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Prvo čestitam na rođenju i puno kakanja jer je to znak da bebica super napreduje.

Da nemas ti kakve naznake gljivica? Roze, bjelkaste bradavice, svrbež bradavica ili u intimnom dijelu.
    Pitam da možda dijete nema soor, što je karakteristično za eksplozivne stolice, a još k tome i osip.
    Rješenje: pitati pedijatra za soor koji se najčešće vidi po bijelkastoj usnoj šupljini, a da nije mlijeko.
    koristiti Rojazol za bebu i bradavicu, ili otopinu citrofita za bradavicu i da mama pije citrofite.

Ili pak imaš jak otpust mlijeka pa dijete na početku podoja hlapljivo guta i naguta se zraka pa ga to muči.
    Riješenje je: malo ručno izdojiti prvo mlijeko ili kad otpust mlijeka krene, odmaknuti dijete sa cice
    i pustiti da odšprica u pelenu taj prvi mlaz pa onda dati djetetu, također dizati dijete na podrigavanje kod podoja.

Ili da izbaciš kravlje mlijeko iz svoje prehrane, možda djetetu smeta.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala na cestitkama!
    Bebica super napreduje, bas se vidi kako se lijepo zbuckala, ne odbija dojenje nikada, ustvari uvijek j gladna, ne pokazuje da ju nesta smeta ili boli u ustima tako da soor nije. Kod mene osim malo ragada koje su skoro prosle sveisto ok.
    Mislim da je.jak.otpust mlijeka u pitanju, pa cu pokusati tako. Stvarno mlijeka ima puno, izdojim malo samo kad je tvrdo, pa ju onda stavim na trbuh da ide malo sporije, jer stvarno halapljivo jede.
    Pokusat cemo tako, nadam se da nije KM u pitanju.

Hvala!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Uvijek ju dizem na podrigivanje, ali uglavnom je neuspjesno.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čestitke na bebici

Za podrigivanje ne brini, ima nas koji smo to neuspješno radili mjesecima (dok se jednom nije podrigla pa povremeno s tim i nastavila Ali, samo nastavi s uspravljanjem i tapšanjem po guzi nakon jela, to, čini mi se, pomaže.
    I ja sam imala hrpu mlijeka u prvim danima, mislim čak u prva dva mjeseca. Stalno je bila na sisama, stalno jela (stalno kakala), a meni su svejedno preko noći sise znale poplaviti cijelu pidžamu, bez obzira na jastučiće. Ponekad je imala grčeve, ponekad nije (to sam povezivala upravo sa količinom progutanog zraka).

Što se tiče eksplozivnih stolica, ne sjećam se jesu li bile eksplozivna u prvim tjednima, ali kasnije su definitvno znale biti, ono - ukakala bi se od vrata do pete, ali doslovno. Jednom je prilikom presvlačenja drekica letila po cijeloj sobi (pod, krevet itd.).

Jedino, nismo imali soor ni pelenski pa mi je stvarno bad davati savjete ili povezivati..

E sad, ako ti imaš neki osjećaj da nešto što vam se događa nije normalno ili se osjećaš nesigurno, nazovi patronažnu ili pedijatra pa provjeri.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitke na bebici

Za podrigivanje ne brini, ima nas koji smo to neuspješno radili mjesecima (dok se jednom nije podrigla pa povremeno s tim i nastavila Ali, samo nastavi s uspravljanjem i tapšanjem po guzi nakon jela, to, čini mi se, pomaže.
    I ja sam imala hrpu mlijeka u prvim danima, mislim čak u prva dva mjeseca. Stalno je bila na sisama, stalno jela (stalno kakala), a meni su svejedno preko noći sise znale poplaviti cijelu pidžamu, bez obzira na jastučiće. Ponekad je imala grčeve, ponekad nije (to sam povezivala upravo sa količinom progutanog zraka).

Što se tiče eksplozivnih stolica, ne sjećam se jesu li bile eksplozivna u prvim tjednima, ali kasnije su definitvno znale biti, ono - ukakala bi se od vrata do pete, ali doslovno. Jednom je prilikom presvlačenja drekica letila po cijeloj sobi (pod, krevet itd.).

Jedino, nismo imali soor ni pelenski pa mi je stvarno bad davati savjete ili povezivati..

E sad, ako ti imaš neki osjećaj da nešto što vam se događa nije normalno ili se osjećaš nesigurno, nazovi patronažnu ili pedijatra pa provjeri.
    Moja podrigne tek tu i tamo, ali tako je i moja prva (pristojna) curka isto izbjegavala podrigivanje, unatoč podizanju, ali nju nisu mučili ovi simptomi, pa me nije ni brinulo.
    Evo ona se sinoć tako ukakala da je bila cijela prematalica pokakana, moja kompletna roba i ruke, a da ne pričam o njenoj robici.....nakon toga joj je bilo vidljivo lakše, do slijedećeg kakanja, naravno.

Pelenski osip je danas možda malo bolje, ali soor nemamo sigurno, pa zato ne zovem pedijatricu za sada, a patronažnu čekamo od utorka i zovem ju svaki dan, ali je nažalost nedostupna. Možda dođe sutra, tj. morala bi zbog vaganja barem....

amyx avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

bebu za podrigivanje morate stavit dosta visoko preko ramena, tako da joj je trbuščić vama na ramenu a rukice(laktovi) iza vaše glave

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj amyx prvotno napisa Vidi poruku
    bebu za podrigivanje morate stavit dosta visoko preko ramena, tako da joj je trbuščić vama na ramenu a rukice(laktovi) iza vaše glave
    Tako je, samo pazi da ne napravi kolut!

I ne zamaraj se vagom, šta će ti to, dijete ti super puni pelene, to ti je dovoljno!

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Tako je, samo pazi da ne napravi kolut!

I ne zamaraj se vagom, šta će ti to, dijete ti super puni pelene, to ti je dovoljno!
    Ma vaga me uopće ne brine, vidim i sama da lijepo napreduje nego je vaganje razlog za dolazak patronažne od koje bi sada prvi puta trebala neki savjet, a onda ju ne mogu dobiti ni na koji način danima....
    Ipak danas malo manje kakamo, pa će biti bolje i guza.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moja kaka stalno,i to par puta bas obilno pogotovo ako je stavim nad kadu(pokusaji lovljenja kakice i piskice)a inace svako malo prducne i malo se pokaka,taman dosta da joj guza bude crvena jer ne skuzim je uvijek da je kaknula(ali ono skroz mrvicu)
    Imam osjecaj da ona samo cica i kakucka, a ja je presvlacim
    mi smo na platnenima, prvih par dana kad je imala jednokratne imala gadan osip, cim smo presli na platnene sve ok, osim tog crvenila bas samo oko anusa
    i L je puno kakala,ali kod nje se to culo i osjetilo,H to radi "poskrivecki"

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ima beba koje jednostavno puno jedu pa puno i kakaju, pa guza reagira na kakicu. Kroz neko vrijeme ipak se kakanje smanji pa se time i problemi s guzom smanje/nestanu.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moja stalno kaka,imam osjecaj da samo cica i kakucka,jer ona ima par obilnih kakica ( pogotovo ako je stavim nad kadu-pokusaj lovljenja kakice i piskice) a inace svako malo kao da prducne,i to ne skuzim svaki put i sad joj je guza samo oko anusa crvenaI L je puno kakala,ali kod nje se culo i osjetilo, H to radi " poskrivecki"
    Mi smo na platnenima, onih par dana dok je imala jednokratne imala je koma osip,cim smo stavili platnene sve super, osim tog malog dijela guze

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

I moja stalno kaka,imam osjecaj da samo cica i kakucka,jer ona ima par obilnih kakica ( pogotovo ako je stavim nad kadu-pokusaj lovljenja kakice i piskice) a inace svako malo kao da prducne,i to ne skuzim svaki put i sad joj je guza samo oko anusa crvena
    I L je puno kakala,ali kod nje se culo i osjetilo, H to radi " poskrivecki"
    Mi smo na platnenima, onih par dana dok je imala jednokratne imala je koma osip,cim smo stavili platnene sve super, osim tog malog dijela guze

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Uh,koliko puta otiso odgovor,nesto me zezala veza.....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Ima beba koje jednostavno puno jedu pa puno i kakaju, pa guza reagira na .kakicu. Kroz neko vrijeme ipak se kakanje smanji pa se time i problemi s guzom smanje/nestanu.
    Da, moja je bas takva, jako.puno jede i jao puno kaka. Iako imam iskustva s dojenjem.id.godinu i pol. i mislila sam da j i starija curka puno jela, sad vidim da nije. Mala od dva tjedna skoro isprazni ciku i ne bljucka, a seka to nikad nije uspjevala.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    I moja stalno kaka,imam osjecaj da samo cica i kakucka,jer ona ima par obilnih kakica ( pogotovo ako je stavim nad kadu-pokusaj lovljenja kakice i piskice) a inace svako malo kao da prducne,i to ne skuzim svaki put i sad joj je guza samo oko anusa crvenaI L je puno kakala,ali kod nje se culo i osjetilo, H to radi " poskrivecki"
    Tako i kod nas par bas obilnih kakica i jako popisanih pelena, ali svaka pelena je barem malo pokakana.
    Pedijatrica nam je preporucila kapi probioticke i dala sam joj pred jedno 2 sata, ali je nakon toga sve bljuckala u dva navrata (do tada nije bljucnula ni jednom ni malo) pa joj izgleda ne odgovaraju....
    Jel netko.to koristio?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja nisam, niti s jednim djetetom

bilo je dana kada je teško gledati grčenje male bebice, ali u razgovoru s pedijatrom i patronažnom shvatila bih da je sve u redu s bebom, samo za privikavanje probave treba koji tjedan...
    tako je i bilo, grčenje bi prestalo nakon dva-tri tjedna samo od sebe...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je za guzu bio dobar Sudocrem, kad je jako crveno riblja mast, kad je bilo baš grozno Triderm po receptu pedijatrice, i bilo je svakako bolje u platnenim pelenama. Ali sve je to samo ublažavalo stanje, smirilo se tek sa 2-3 mjeseca, a prošlo kad je izašao iz pelena.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

treba probati s tim kremama
    meni sudocrem nije valjao
    teško ga je bilo za razmazati, stvori neki sloj, a nisam vidjela poboljšanje

zadrzala sam se na niveinoj kremi s cinkom (plava tuba)

kad zatopli, malo pomaze luftanje guze, tj. držanje bebe bez pelene...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je za guzu bio dobar Sudocrem, kad je jako crveno riblja mast, kad je bilo baš grozno Triderm po receptu pedijatrice, i bilo je svakako bolje u platnenim pelenama. Ali sve je to samo ublažavalo stanje, smirilo se tek sa 2-3 mjeseca, a prošlo kad je izašao iz pelena.

Meni je s prvom kćerkicom Sudocrem bio super, ali ona je imala svega 2-3 puta crvenu guzu i samo tada sam ga koristila i sve bi pršlo za dan-dva, inače smo koristili JGL kremicu, a sada mi se čini da ne pomaže baš puno ili čak ništa.

Riblja mast? Gdje se kupi? Jel baš riblja.... :D

Nadam se da nama neće tako dugo trajati. Vi ste se onda stvarno namučili....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    treba probati s tim kremama
    meni sudocrem nije valjao
    teško ga je bilo za razmazati, stvori neki sloj, a nisam vidjela poboljšanje

zadrzala sam se na niveinoj kremi s cinkom (plava tuba)

kad zatopli, malo pomaze luftanje guze, tj. držanje bebe bez pelene...
    Mi zagrijemo sobu dodatno sa električnim radijatorom pa bude barem 25 i luftamo guzu i sada.

Imamo i Bepanten mast za pelenski osip, to smo dobili u nekom paketu, ali nisam nikada koristila.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Riblja mast - Jecol od JGL, neke ljekarne rade svoju, svejedno.

Slično Sudocremu je ta od Nivee koju spominje Vrijeska, ima i Deflamol, Penaten u metalnoj kutijici.... Pa kako kome bolje odgovara. Sve su bijele s cink-oksidom. Neki se kunu u Bepanthen, da im liječi svaki pelenski osip, meni nije valjao, ali vrijedi probati.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne, nikakvo.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Pokusati cemo s Bepantenom kad ga vec imam.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

martina , a ljudi koji dolaze kod tebe na posel?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    I mene zanima ako je netko probao....jer ovo bi bilo i za bebu i mamu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Taj Rectonal je relativno nov, pa ljudi radije uzmu ono što su prije uzimali (tipa hemopropin mast, čak i ako nemaju hemoroide). Tu i tamo netko kupi Rectonal, ali nemam povratnih informacija, ni dobrih ni loših.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma muž mislio da zememo za klinca, dobro moj je skoro 3godine, a kak ima atopijski, a ima jednu veću fleku baš oko anusa.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    martina , a ljudi koji dolaze kod tebe na posel?
    Martina, tebi je ovo struka?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Radim u ljekarni.

jelena.O, a neće ti malac reagirati na propolis?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

on inače koristi posušku kremu koja je isto na propolisnoj bazi, sad ona mu je ok, ali taj dio nikak da složimo ( oko oguzice)

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

od koliko je to uopće preporučljiva krema ( piše ono ko da je za sve)

Datum pristupanja
    Dec 2012

Početno

j, mi evo imamo 1mj i 20dana. i naša curka je prvih mjesec dana imala iste simptome, svaka pelena joj je bila ukakana, pa sam primjetila i eksplozivne stolice i još su bile i zelenkaste! mislim da je i meni bio jak let down. isto je krenuo i osip i pomogao nam je sudocrem i česta promjena pelena. osip je prestao za nekih 3-4 dana. uglavnom, to je sve samo odjednom stalo, ima već dva - tri tjedna, dakle sa nekih mjesec dana. sada evo nije kakala 2 dana. bljuckanje nam na žalost nije prestalo! to je muka živa, ako i zaspe na ciki, budi ju to i muči, pa obavezno moramo podrignuti!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •