Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kratkovidnost i carski?

Gingerina

Početno kratkovidnost i carski?

Bok svima! nova sam na forumu tj- do sada sam pokušala na sva svoja pitanja pronaći odgovore u nekom topicu, nisam sudjelovala na samom forumu

Zanima me da li netko ima kakvih informacija o povezanosti kratkovidnosti i carskog reza ? Naime čula sam da doktori znaju trudnice sa većom dijoptrijom automatski poslati na carski ( Nešto vezano za očni tlak ili sl.) pa ne znam da li je to glupost ili ne

hvala unaprijed na odgovoru

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Nikad cula za tako nesto... Ja sam dalekovidna ali imam dosta veliku dioptriju ali me nitko nikad, niti moj ginekolog, niti doktori u bolnici, nije pitao za dioptriju. A posto nosim naocale, da je vid tj. ocni tlak presudan za carski, sigurno bi mi netko vec nesto spomenuo.

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

bitan je očni tlak , nije bitna dioptrija

malena beba avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

sigurno je ocni tlak, ja imam -4 dioptriju i oba puta rodila prirodno. drugi put cak s lecama, zaboravila ih skinuti

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

oba puta sam rodila vaginalno,imam dioptriju -8,5.
    pred kraj trudnoće,ako ćeš ići u trudničku ambulantu,naglasi doktoru svoju dioptriju.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

najbolje je konzultirati oftalmologa , napraviš kontrolni pregled i to je to
    Nema razloga za sc osim ako imaš odljepljenje mrežnice i nestabilnu dioptriju

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Prijateljica mi je pričala da je njena mama imala jako visoku dioptriju prije trudnoće, oko -8 a u trudnoći je narasla na -13 i poslali su je na carski.
    I sama prijateljica ima dipotriju oko -13, kao i mama joj, i okulist joj je rekao da će najvjerojatnije ići na carski kad zatrudni jer je prirodan porod prerizičan za njen vid..

Gingerina

Početno

Hvala na odgvorima.
    Pretpostavila sam da ako i ima to nekakve veze da se ne odnosi na moj slučaj ( dioptrija -3 i -4). Provjeriti ću još sa svojim ginićem

Alkemicarka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Moja mama je prije poroda s bratom vidila savršeno, a nakon njegovog rođenja je dobila dioptriju -2. Ja imam -3,5 i nadam se da neću morati na carski.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cek, a jel se to odnosi samo i jedino na kratkovidnost? Ja imam +3, +5 dioptriju.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ne znam da li se to odnosi i na dalekovidnost, ali ja sam zbog svoje kratkovidnosti (-8,5 oba oka) pitala svog okulista ima li to veze s carskim rezom. on je na to rekao da samo ako je retina oslabljena postoji mogućnost odljepljenja u slučaju nekog jačeg napora ( a da to može biti i običan skok).
    svejedno me poslao na pregled očne pozadine, tamo su ustanovili da je sve u redu i da nema indikacija za carski.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •