-
kratkovidnost i carski?
Bok svima! nova sam na forumu tj- do sada sam pokušala na sva svoja pitanja pronaći odgovore u nekom topicu, nisam sudjelovala na samom forumu
Zanima me da li netko ima kakvih informacija o povezanosti kratkovidnosti i carskog reza ? Naime čula sam da doktori znaju trudnice sa većom dijoptrijom automatski poslati na carski ( Nešto vezano za očni tlak ili sl.) pa ne znam da li je to glupost ili ne
hvala unaprijed na odgovoru
-
Nikad cula za tako nesto... Ja sam dalekovidna ali imam dosta veliku dioptriju ali me nitko nikad, niti moj ginekolog, niti doktori u bolnici, nije pitao za dioptriju. A posto nosim naocale, da je vid tj. ocni tlak presudan za carski, sigurno bi mi netko vec nesto spomenuo.
-
bitan je očni tlak , nije bitna dioptrija
-
sigurno je ocni tlak, ja imam -4 dioptriju i oba puta rodila prirodno. drugi put cak s lecama, zaboravila ih skinuti
-
oba puta sam rodila vaginalno,imam dioptriju -8,5.
pred kraj trudnoće,ako ćeš ići u trudničku ambulantu,naglasi doktoru svoju dioptriju.
-
najbolje je konzultirati oftalmologa , napraviš kontrolni pregled i to je to
Nema razloga za sc osim ako imaš odljepljenje mrežnice i nestabilnu dioptriju
-
Prijateljica mi je pričala da je njena mama imala jako visoku dioptriju prije trudnoće, oko -8 a u trudnoći je narasla na -13 i poslali su je na carski.
I sama prijateljica ima dipotriju oko -13, kao i mama joj, i okulist joj je rekao da će najvjerojatnije ići na carski kad zatrudni jer je prirodan porod prerizičan za njen vid..
-
Hvala na odgvorima.
Pretpostavila sam da ako i ima to nekakve veze da se ne odnosi na moj slučaj ( dioptrija -3 i -4). Provjeriti ću još sa svojim ginićem
-
Moja mama je prije poroda s bratom vidila savršeno, a nakon njegovog rođenja je dobila dioptriju -2. Ja imam -3,5 i nadam se da neću morati na carski.
-
Cek, a jel se to odnosi samo i jedino na kratkovidnost? Ja imam +3, +5 dioptriju.
-
ne znam da li se to odnosi i na dalekovidnost, ali ja sam zbog svoje kratkovidnosti (-8,5 oba oka) pitala svog okulista ima li to veze s carskim rezom. on je na to rekao da samo ako je retina oslabljena postoji mogućnost odljepljenja u slučaju nekog jačeg napora ( a da to može biti i običan skok).
svejedno me poslao na pregled očne pozadine, tamo su ustanovili da je sve u redu i da nema indikacija za carski.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma