Ma to je zbog toga sto neki ginekolozi kupe sami kod NN pa onda daju ili prodaju zenama kad se ustanovi trudnoca (mene je moja trazila 10 Kn za otvaranje trudnicke knjizice - ona je privatnik preko Zavoda), a nekima se ne da da ih oni kupuju, nego te salju da kupis sam pa da doneses.bebe prvotno napisa
Inace trudnicku knjizicu je dobro uvijek imati sa sobom, pogotovo ako si bolestan ili putujes ili sl. - ako moras otici kod drugog doktora, iz nje odmah vidi kakva je situacija sa tobom i bebom, koje lijekove uzimas, itd.
Mene su odmah trazili trudnicku knjizicu kad sam se isla poroditi (Pula) - tj. trazila ju je sestra na prijemu.
Kad me je doktor pregledao i poceo unositi podatke u Povijest bolesti - trudnicka knjizica mu na stolu otvorena, pod nosom, a on meni (iza paravana prikljucena na CTG) dovikuje pitanja "Prva menstruacija - 14 godina?" (ja: "Ne - 11 godina"); "Jeste li uzimali lijekove u trudnoci?", itd. - a meni trudovi na tri minute - a njemu sve to lijepo pise u trudnickoj knjizici!!!
Nakon poroda mi je doktor koji me je porodio upisao podatke o bebi u trudnicku knjizicu, a i sad cu je ponovo morati odnijeti ginekolozici da vidi kako je sve proslo (jos nisam otisla na pregled sa 6 tjedana, ici cu sa 8 tjedana).

Odgovori s citatom