Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 151

Tema: Prvi dojmovi o jaslicama/vrtiću?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Prvi dojmovi o jaslicama/vrtiću?

"Novokrenuli" i "povratnici" kako ste preživjeli prvi dan?
    Kakvi su dojmovi, tete, uvjeti, prehrana....?

Mi smo krenuli ponovno nakon poduže ljetne stanke (i to bez pelena!?) i bilo je plača .
    U novoj smo (starijoj) grupi, s novim tetama i djecom, u novoj prostoriji... sve izgleda ok, treba se prilagoditi. Jedino baš nisam primijetila da je jelovnik išta bolji od prošlogodišnjeg

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

evo mi smo "Novokrenuli " i bilo je puno ali neću puno dramatizirati dok ne dođem po nju u 14h i čujem izvješće njene tete
    nadam se da je sada ok,da ne plače više,da se lijepo igra.to su moje želje a sad...vidjet ćemo šta teta ima za reći pa se čujemo....

SIM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo krenuli nakon 2 mjeseca, ostao je super bez plača u novom vrtiću sa novim tetama idem po njega u 12,30 pa ćemo vidjeti kak je bilo.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi smo "novokrenuli". Toliko djece i novih igračaka da je od silnih doživljaja zaspala ko klada. Ali mi smo po principu "roditelji s djecom" prvih par dana pa ne mogu na osnovu ovog dana ništa zaključivati.
    Tete mi se čine ok.
    A jelovnik... kruh i bijela kava za doručak?

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi prešli iz starije jasličke u mlađu vrtićku - ista zgrada ali druga prostorija, sruge tete i samo par starih drugara. Plakanja jutros koliko voliš ali ih je tata osluškivao 2h kasnije i kaže da samo čuje decu kako se igraju. Moji garant sede za stočićem i čuvaju svoje vodice i svoje tešilice

Izveštaj sledi popodne kad ih pokupim iz jaslica

twinmama avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mi smo novokrenuli,upravo se vratili i eno ih,već spavaju ko klade.
    Trebali smo ostati oko sat,sat i po,međutim sve se tako poklopilo s ručkom,a moj M kad vidi klopu :D ...odmah je sjeo za stol....tako da smo tamo ručali
    Tete su drage,oko većine stvari smo se dogovorili,a detalje ćemo rješavati u hodu.Danas nije uopće bilo suza,L je vozala kolica,a M se igrao bagerom.Ulazili su u druge sobe(gdje su starija djeca)i plesali s njima.Mislim da im je sve ovo zapravo bilo novo i zanimljivo.
    Vidjet ćemo sutra-ja bih trebala izaći na sat vremena

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

mi smo ponovo krenuli nakon mjesec i pol ljetne stanke..nova soba, nove tete, nova djeca osim jednog malenog iz prošlogodišnje grupe..ostala djeca su 'nova' i svi su na adaptaciji

ja sam tamo sjedila do jedno deset i odmah sam vidjela da neće biti dobro..cijelo vrijeme se osvrtala gdje sam i kad sam konačno rekla da moram ići na posao, bacila mi se u zagrljaj i strašno počela plakati

zvala sam za sat vremena i teta je rekla da plače, pa se malo igra pa malo plače..očekivala je da ćemo odmah doći po nju, a kad sam još jednom ponovila da će tata doći čim ranije može, oko dva, pola tri onaj poznati uzdah-da radimo kako mislimo, da su one ionako ovdje, ali da bi bilo dobro da se što prije dođe po nju

ali ja radim..i MM radi..sad se osjećam ko zadnja nemajka ovog svijeta

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja sam u 11.30h malo škicala tamo i sve je ok-nije plakala.mislila sam ako plače da ju uzmem no ovako je ostala na spavanju pa idemo u 14 h po nju ! čujem da je jela malo tijesta ali neznam kako i s čim :/
    a ujutro sam čula da su im dali kruha i pekmeza..e to nije pipnula!

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj sofke prvotno napisa
    zvala sam za sat vremena i teta je rekla da plače, pa se malo igra pa malo plače..očekivala je da ćemo odmah doći po nju, a kad sam još jednom ponovila da će tata doći čim ranije može, oko dva, pola tri onaj poznati uzdah-da radimo kako mislimo, da su one ionako ovdje, ali da bi bilo dobro da se što prije dođe po nju

ali ja radim..i MM radi..sad se osjećam ko zadnja nemajka ovog svijeta
    Kroz sve ste ovo već prošle. Znaš da će se stvari srediti jako brzo i nemoj sebi otežavati tako što ćeš se nazivati nemajkom. Čak nemoj razmišljati ni o činjenici da tete mrzi da se pozabave tvojim uplakanim detetom.

Ako te može utešiti činjenica da se moji garant neće igrati niti uklopiti u novu grupicu barem mesec dana i da je super što se tvoja malena barem pomalo zaigra

Pusa za sve polaznike i povratnike i po jedna velika pusa za tužne mame

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

naš prvi jaslički dan je prošao super.
    Noa je bez problema ostala,nakon sat vremena došla sam po nju,a ona se lijepo igrala pa sam ju još pustila.
    sada stalno priča šta je radila i kaže da sutra ide opet. :D

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

moj je isto unatoč plakanju jutros smazao sendvičinu sa zdenka sirom i poli salamom :shock: što mu doma nikada ne dajemo, tako da toliko oo tome da će se ove godine vrtićki, a valjda i jaslički jelovnici poboljšati.
    sofke, i kod nas je takva situacija, skoro identična, ali ja ništa ne zovem upravo zato jer znam da ne mogu doći, a patrik ipak nije novi u vrtiću, pa kako bude bit će, prilagodit će se kao i prošle godine. srećom ova nova teta koju sam danas upoznala čini mi se jako draga i smirena, pa se nadam da će kroz neko vrijeme sve biti dobro.
    Ne mogu dočekat kraj radnog vremena da konačno vidim kako je to danas izgledalo (prvenstveno s pelenama :/ ).
    svim jasličancima i vrtićancima, a mamama jedan veliki jere znam kako im je

Štipunica

Početno

Kod nas danas pola sata da se upoznamo s tetama i prostorom. Sutra smo zajedno sat vremene, a prekosutra je ostavljamo na pola sata samu. Dalje cemo vidjeti koliko ce se produzit ostavljanje. Moja je odmah nakon 5 minuta udarila deckica bebom po glavi jer joj je krenuo uzet kolica i bebu. Bilo mi je tako neugodno Al borba za opstanak pocinje.
    Nikakvih promjena na jelovniku znacajnih nema. Svi su u grupi 2005. godiste, mozda troje - cetvro 2006. 22 upisanih.Tete simpa, jedna starija i iskusnija,jako vesela,druga mlada-jako lijepa i topla. Bit ce svega kad je krenemo ostvaljat. veseli se sto opet sutra ide al kad joj kazem da za dva dana nece bit ni mame, ni tate vec samo tete. E onda ona nece ici tetama. Ma pregrmit cemo tu adaptaciju koliko god trajala, samo da nas bolesti u startu ne zakoce.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno Re: Prvi dojmovi o jaslicama/vrtiću?

I mi smo danas krenuli u vrtić, nakon dvije godine s nonićima. Prvih sat vremena ok. Nakon toga sam nazvala vrtić i teta je rekla da ga još pustim. Nazvale su sat vremena nakon toga da dođem po njega jer da već cijeli sat, s manjim prekidima, plaće. Kakva su Vaša iskustva? Je li bolje inzistirati da nazovu odmah ili pustiti jer se "mora" isplakati? Izbjegavala sam crying out do sada. NIje li ovo upravo to?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Osobno mislim da dijete od isplakivanja može imati samo traume, pogotovo prvi dan kad tek još stječe neke dojmove o prostoru i osobama s kojima će provoditi vrijeme.
    Ipak je važnije da prvih dana stekne nekakvav oslonac i povjerenje, istraži teren, a to mi se čini da ne može pod utjecajem tako snažnih emocija kada osjeća još tako veliku nesigurnost jer je na neki način "ostavljen", a većini djece koja tek prvi put kreću u jaslice/vrtić to je potpuno nepoznat osjećaj.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Mi smo novokrenuli, bili smo danas pola sata (Andrej i ja zajedno), a onda su nas izbacili van jer im je takav raspored :/ iako je Andrej htio ostati još.
    Za prvi dan - sasvim korektno, ništa posebno, nije bilo plača, ali valjda zato što su i druga novopridošla djeca bila s roditeljima, a "stari" su tamo već "stari". Vidjet ćemo kako bude sutra, sutra ga ostavljam samog na pola sata (i već imamo zakazan termin od 9.30 do 10, ni minute duže).

Andrej inače uopće nije reagirao na drugu djecu u sobi, kao da ih i nema, samo je slagao neke puzzle i slagao i slagao... dok mu nisam rekla da sad trebamo ići. Mogla sam si i misliti da će biti tako - našao je zabavu za sebe i ništa drugo ne vidi i ne čuje. Valjda će se malo socijalizirati u danima koji slijede

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

uopće nije dobro da se isplakuju, to treba svesti na apsolutni minimum..jedan maleni je plakao danas kod nas za tatom pa se čak i popiškio u gaće, nije to baš nešto što trebaju proći

nakon prve panike i grižnje savjesti natjerala sam MM da ode po malu pa je otišao s posla već u pola jedan

u međuvremenu me nazvala teta da me obavijesti da je ona već skroz ok, da je pojela cijeli ručak i da zna da mi je teško, ali da se ne brinem

kada je MM došao po nju ona je čak i spavala..eto, malo mi je lakše iako znam da će još cijeli tjedan biti malo čupavo

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

i mi smo "novokrenuli". ulazak u sobu bio je strogo uz mamu , al polako se opuštala i počela igrati, kad sam primjetila da je ona svoja, rekla sam joj da idem nahraniti bracu a da ona bude s tetama i jednim dečkićem se ostala igrati a ja ću brzo doći. bila sam vani u hodniku i nakon desetak min se vratila. bilo je suza pa ju je teta tješila i išle su gledati kroz prozor mamu a tamo vidjele puno djece kako se igraju vani i smirila se. ipak kad sam došla odma je bilo pimi mama i svako malo me poljubila gdje je stigla. teta su mi se jako svidjele, 23 upisanih , voće nas je dočekalo na stolu - koje je i obavezno nekih sat, sat i pol nakon doručka. što se prehrane tiće ravnateljica nam je rekla da ovaj zakon što je donešen da oni to primjenjuju već nekoliko godina.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kad sam u 14h došla po nju čujem ja plače ona i viče "tate,tate! ja stojim ispred vrata i čekam malo osluškujem i plače ona i dalje..uđem i svi klinci u krevetima sad se probudili i plaču!kaže teta dvojica započela pa svi u glas odmah mi je došla u naručje i sve 5!
    obukla ju,ona se sama vratila u sobu po papuče,pričala s tetom,popila čaja i ajmo kući kaže!
    malo se spuštala niz tobogan koji btw obožava i sva sreća da je ispred njene sobice!! to je spas!
    kaže teta jedino ništa nije jela !!! ali to sam i očekivala....
    pusa svima

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne priča ništa

samo veli da je bilo dobro

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

David je danas bio prvi dan na privikavanju,sa mnom,bili smo 2 sata.tete su jako drage,sa dugogodišnjim iskustvom,igračke su fenomenalne.imaju bazen sa puno loptica,to je sve klince oduševilo.
    ručali su kelj i faširance,pili čaj od šipka s medom i limunom.moj D je rekao da će on doma papati,nadam se da će se za koji pridružiti djeci za stolom(inače lijepo jede).
    pun je dojmova,sviđa mu se u vrtiću(tj jaslicama),pričao je s tetema,za sada sve 5.
    vidjet ćemo za koji dan kada će malo ostati sam,a najviše me trta kako će biti kad ostane na spavanju.sve sam to prošla sa starijim,ali nisam niš opuštenija.ipak je on 2 god i 4 mj bio isključivo doma sa mnom.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Elem, drali su se samo dok nije otišla publika. Maki je plakao malo duže ali ga je brat tešio pa je prestao. Jeli, spavali, tražili su nošu i kad smo došli po njih užinali su i bili super raspoloženi (očekivala sam plakanje a zatekao nas osmeh od uveta do uveta). Celog popodneva su fantastični :shock:

Upoznali smo i drugu tetu i deluje mi super. Topla mlada osoba (35-36 godina a toliko je stara i ona druga), lepo nas je izvestila o svemu, pozdravila se sa njima i dogovorili se da dođu sutra opet. Kaže da je došla čim smo mi izašli iz kruga vrtića i utešila nas da su već tad prestali da plaču (ovu priču sa tešenjem joj je ispričala koleginica)

Momci u vrtiću zajedničkim snagama smuvali neku Minu - celog dana samo o njoj pričaju

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I mi smo danas bili na privikavanju. Išli smo i MM i ja. Od sutra ide samo on
    Lea nas je zaboravila isti tren kad je ugledala igračke. Mi smo malo popričali s tetom, ja sam pokazala Lei na tetu i rekla joj da, ak joj se bude piškilo (skinuli smo dnevnu pelenu) traži tu tetu, i onda smo MM i ja otišli na kavu.
    Kad smo se vratili (za cca pola sata) teta je rekla da je Lea tražila da ide piškiti i da je samo jednom pitala gdje je tata (nije plakala i nije pitala za mene)...
    Onda smo htjeli otići, ali su tete otvorile vrata prema terasi na kojoj je nekoliko tobogana i dvorac i autići... Uglavnom, ostali smo još sat vremena - Lea na terasi a mi unutra da nas ne vidi... Uopće nas nije tražila, pojela je voće s djecom, kad su im donijeli i sve 5.
    Jedva smo ju nagovorili da idemo kući.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Blago vama!
    ja danas još gore !!! došli sve lijepo pričale i kad smo ušle u sobu malo ostala s njom 5 min ,ona sva gleda uplašeno jer se svi ali doslovno SVI deru, pa sam htjela otići teta ju uzme a onda nastala vriska !!
    jadna,ne volim ju gledati takvu,najradije ju ne bi ni ostavila tamo
    kako da ja sad znam jel se smirila?možda još uvijek plače...
    jučer je ostala puna bočica čaja...možda joj ni ne nude..ona neće tražiti od njih kad su joj nepoznati.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Znam kako vam je ali na kraju će se sve srediti šaljem svima

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi, brtml, ko da nikada do sad nismo bili u jaslicama, a ne da već imamo jednogodišnji staž (danas nam je baš godišnjica )
    Jučer kad sam došla po njega toliko se sretno igrao s djecom u dvorištu, on i njegova "najbolja prijateljica" (jedina curica iz stare grupe s kojom je od prvog dana) toliko su se smijačli i "bacali" po toboganu da su ih tete samo gledale. Doduše odavno su već postali vrtićka atrakcija, tak da nije ništa čudno.
    A danas ujutro opet.....prestrašno, plače, vrišti, ne da obuti papuče.....grozno...ja se tresem, a ne smijem puknut da mu ne bude još teže, ako vidi da je meni teško....
    Ostala djeca koja su na adapataciji puno su mirnija, ali znam, bilo je tako i s nama. Nije da vas "tješim", ali dijete počinje protestirati tek kad vidi da je to sad tako za stalno i da će u vrtić ići svaki dan i ne ostajati po par sati, nego čitav dan i to bez mame. Moj Patrik je toga, nažalost, već odavno, svjestan i zato tako reagira, dok neku djecu nažalost ta faza tek očekuje

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Moji su juče popodne bili predivni a jutros su izjavili da idu opet u novu grupicu i da neće plakati. Plan o neplakanju su delimično izveli - poljubili se sa nama, pokucali i ušli, mahnuli nam i gotovo. E onda se pametni atta setio da nismo rekli tetama za pidžamice pa je prvo mene terao da se vratim što sam ja odbila pa se vratio on. E onda su momci udarili u kuknjavu a tata je na stepeništu dobio dobru lekciju na temu 'nikad se ne vraćaj i sve što imaš da kažeš tetama reci popodne ili im pošalji pisamce po detetu'.

Ovo za plakanje ako se zadržim i milisekundu duže od uobičajenog znam još iz jaslica. Ma koliko da su bili naviknuti, da su obožavali tete i šta ti ja znam šta sve, ipak su plakali ako bih samo provirila u sobu.

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi smo jučer bili nakon skoro 2 mjeseca pauze i strašno je plakala čim smo došli ispred zgrade. Malo se smirila dok smo obuli papuče i ušla u sobu ali kad sam ja otišla opet dernjava i bacanje po podu. Međutim nakon doslovno dvije minute se smirila uzela slikovnicu i odnijela teti da joj čita ( ja cijelo vrijeme osluškivala na vratima ). Poslije mi je frendica rekla da su oni malo kasnije doveli svoju curku i Emma je jela, bila dobre volje, sve ok. Ja sam naravno trčala po nju s posla prije spavanja tako da nije predugo prvi dan i kad sam dosla ona mirno lezi u krevetcu i samo sto nije zaspala. Teta kaže da stvarno nije bilo nikakvih problema. Inače u istoj su sobi kao prosle godine, uglavnom isti klinci jedna teta stara i jedna nova. Ali jutros opet ista priča kad je ostajala, dernjava iz sveg glasa a nije prosla niti minuta i smiri se. Meni je stvarno koma još i sad na poslu jer ne kužim jel njoj stvarno tamo bed i ne voli tamo biti ili samo iskušava mogučnosti ne bi li je ja vodila sa sobom :?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj ivana s prvotno napisa
    Meni je stvarno koma još i sad na poslu jer ne kužim jel njoj stvarno tamo bed i ne voli tamo biti ili samo iskušava mogučnosti ne bi li je ja vodila sa sobom :?
    e vidiš i ja se to stvarno pitam
    kad bih znala, znala bih i kako reagirati na taj njegov plač
    znam da iskušava granice i da bi najradije da ja budem cijeli dan tamo s njim, ali da mu je tamo tako grozno, ne znam, jednostavno ne mogu to vjerovati!?

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

joj ja sam još u šoku jučer je bilo dobro ja sam bila sa Lukom a danas sam otišls oko 7 i 15 i u 9 i po me zvala teta da on više nemože da dođem po njega joj kad sam ušla u sobu svi plaču on jeca u kantunu na podu popišan i pokakan nije ga stigla prominit kaže teta ... ajoj neznam kome je bilo teže ...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Darijae prvotno napisa
    joj ja sam još u šoku jučer je bilo dobro ja sam bila sa Lukom a danas sam otišls oko 7 i 15 i u 9 i po me zvala teta da on više nemože da dođem po njega joj kad sam ušla u sobu svi plaču on jeca u kantunu na podu popišan i pokakan nije ga stigla prominit kaže teta ... ajoj neznam kome je bilo teže ...
    INi ja nikako ne mogu izbrisati jedan prizor iz glave još od prošle godine s adaptacije, doduše ne tako intenzivan kao ovaj, ali me se strašno dojmio. Prvih dana kad je patrik ostajao na spavanju, došla sam jednom po njega, teta je bila u kupaonici s drugim djetetom, a njega sam zatekla samog kako sjedi u kinderbetiću tek probuđenog s tako usamljenim, tužnim i očajnim izrazom lica kao da su mu se jadničku sve suze osušile...taj prizor me prati još i danas, bez obzira što smo otada u vrtiću prošli još puno i lijepih trentaka - kao onaj prizor jučer kad sam došla po njega , ali u tom trenutku mi nije bilo svejedno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Danas je ostao sam pola sata, nije plakao, ali je sjedio u jednom položaju i sav se ukočio... kad sam došla po njega, nije mogao ustati ni hodati, utrnula mu je noga :/
    Znala sam da je mirno dijete i da će vjerojatno biti statičan, ali ovo je i mene iznenadilo.

Leina mama avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Lea je danas bila s tatom u vrtiću. 15-ak minuta je ostao igrati se s njom, a onda je otišao van na 40 minuta. Kad se vratio, teta ga je skužila i odmah dovela Leu pred vrata k njemu i zatvorila vrata, a Lea ni pet ni šest već na vrata i hoće nazad. Pita ju teta: "Pa je l ne vidiš tko ti je došao?" , a Lea samo pogledom odmjeri MM-a i dalje nastavi zahtjevat da se vrati igračkama

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

danas najgore.... već jutros kad sam ju probudila u 7.00 se opirala i neće presvući pelene i obući se (zna šta slijedi)...jedva nekako ju spremila ,pojela malo keksolina(jer tamo ništa neće) i non stop mi kaže"šetati mame" što znači da idemo nas dvije šetati ( a ne tamo)!
    kad smo bile blizu vrtića kaže ona onak jadno " neću tete nene " -teta joj se zove Nena,jako draga i ljubazna žena ,trudi se oko male,pjeva,čita joj,nosi kada treba...a ona eto već 3 dan sve kuži i sad je bilo najgore odvajanje! kad sam izašla iz sobe pogledam kroz ključanicu a ona sjedi na teti i plače mamino
    ja cijelo prijepodne gledam u mobitel neće li teta zvati(a valjda bi zvala da je neka kriza)
    dođe mi od muke da i ja malo

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

a ja i jesam malo iako je to najgore što sam mogla učiniti....
    ....na sam spomen vrtića govori: "nece vutića, baki!" i tako stalno.
    čim se približimo kvartu u kojem je vrtić - plače ko kišna godina.
    otkad je krenuo, doma još traži na wc, vani ne.
    teta mi jučer rekla da je očajan što su s djecom na adaptaciji roditelji, a s njim nisu i da je popodne kad svi odu drugo dijete (valjda onakvo kakvo je bio prošle godine :? )
    i tako ja danas mislila s njim duže ostati da vidi da sam i ja s njim i nisam mogla gore napraviti jer kad dođemo ranije još nikoga nema, pa bi se još i uspio i smiriti dok dođu na adaptaciju. Nije se dao skinuti s mene, naricao je: mamaaaaa, nemoj ici, popiškio se u gaće i to kad se već uspio smiriti i igrati , ponovno smo mu stavili pelenu
    Nemam riječi

ivana s avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi danas prošli bez ijedne suze, bez problema otišla u sobu nije se niti okrenula zamnom :D
    Stijena, donna znam da vam je grozno, nadam se da će se uskoro sve srediti i da neće više biti problema

Darijae avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

:D :D i nama dobro prošlo danas ali bio je sam do od 6 i po do 10 i po jer je teta zvala da svi plaču pa je njega počela vatat nervoza ...pojeji je sve igrao se a šta je najvaznije jutros mi je reko idemo mama u vutic tamo je puno djece :D

romi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mi smo krenuli u novi POS-ov vrtić, tako da su svi novi, novi, novi.
    Do sada smo bili u privatnom vrtiću i mogu reći da je ovaj veći, prozračniji, a što se teta tiće za sada su ok.
    Oni su mlađa vrtička, pa su već "veliki" i nije bilo drame ova tri dana.
    Jedino za ćime jako žalim iz privatnog vrtića su njegove drage tete, ništa drugo nije bolje u privatnom, a pogotovo ne cijena.
    No kako i svi tako ćemo i mi.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

jedino pozitivno u ovih par dana je da je moje dijete počelo leći u krevet i zaspati oko 20 h i spava do 7h a inače dok nije išla u jaslice nije lijegala prije 22.30 tako da smo happy....nama to puno znači dok je nekima to normalna stvar!

**mial** avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

curka je i danas plaka, bacala se i vrištala, ali dala je teti da ju primi pa ju je nosila i smirila se. tete su joj sve udovoljavale čak ju je i nosila van u šetnju i da joj pokaže kak se druga djčica ljuljaju. samo što se više nije dala iz tetinog naramka dok nisam došla.postignut je napredak počela je vjerovati tetama :D .
    ja sam prezadovoljna tetama ne samo zbog ponašanja prema mojoj curki nego vidim kako rade i s drugom djecom.
    i da kod nas je upisano u grupu 23, inaće normativ je 19, a za sad dolazi samo 10.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj donna prvotno napisa
    jedino pozitivno u ovih par dana je da je moje dijete počelo leći u krevet i zaspati oko 20 h i spava do 7h a inače dok nije išla u jaslice nije lijegala prije 22.30 tako da smo happy....nama to puno znači dok je nekima to normalna stvar!
    Potpisujem :D
    I dodajem da sam ju danas ostavila na pola sata, tj svi roditelji su izašli i nije se čuo ni jedan uplakani glasić!!!
    Čak mi je kad sam ponovno ušla rekla: Mama pa-pa, u stilu "ideš? ajd onda, vidimo se"
    Znam da je to samo početak, ali meni puno znači.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ma...ja se tješim iz dana u dan...bit će to sve bolje i bolje svakim danom...dok jedan dan ne čujem plakanje dječice ispred sobe će mi biti na mjestu...ali kada?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj **mial** prvotno napisa
    i da kod nas je upisano u grupu 23, inaće normativ je 19, a za sad dolazi samo 10.
    i kod nas je tako, a pretpostavljam da ih je upisano više jer neka djeca za par mjeseci navršavaju 3 godine, pa će ih VALJDA prebaciti u vrtić - mislim malo mi je :/ da budu u jaslicama do skoro 4 godine?
    Ja sam se danas odlučila na šok terapiju ostavljanja, kako smo radili prošle godine jer tada otplače minutu i sigurno se brže smiri. Što sam ja dulje s njim tamo, to dulje traje agonija. Nije to bilo dugo opraštanje, što kao kažu da se ne smije činiti (isto kao niti pokazivati emocije pred djetetom - yeah, right - lako reći nekome čije dijete ne pati od odlaska u vrtić), nego sam s obzirom da su mu ove godine baš SVE promijenili, poznata mu je ostala jedino vrtićka zgrada, pokušavala ova tri dana olakšati da se malo prilagodi. A i s obzirom da ga tete ne poznaju, nisam ga baš samo mogla ostavit. No, to se pokazalo potpuno krivom taktikom. Ipak je on već adaptirano dijete na vrtić. Kad dolazim po njega, ne da se doma jer je popodne čisto drugačije dijete :/
    Što se pelena tiče, nikome ne preporučujem skidanje neposredno prije polaska u jaslice, to je najgora opcija - a mi smo ih skinuli kad smo imali priliku i kad je bio spreman - a spreman je sigurno jer doma nema nikakvih problema. (Ponovna) "adaptacija" u vrtić i skidanje pelena ne idu zajedno. E sad kad smo već u tom problemu, snalazimo se kako znamo. To će sve sada produljiti, ali što je, tu je.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

vidjela sam baš juečr kako jedan dečkić u sobi plače i plače i kaže piški mu se ! neće u wc ,neće u tutu !! teta nezna šta će,svi vrište a on mora piškiti ali neće nigdje! uporno govori "medo,medo"dok nije skužila da je vjerovatno medo nona(tuta) kod kuće...nije htjeo u tuđu a svoje nema...neznam na kraju jel se jadan upiškio ili je ipak u onu nonu...

Njojza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kako prije ne skuzih tpic da se jadam

mi smo krenuli od ponedeljka
    plac, vriska i sl...

jutros malo manje ali je bio tuzan

kad ga pitam poslije vrtica kako je bilo kaze super

problem je dakle taj da misli da necemo doci po njega....

radimo na tome da stekne sigurnost i nadam se boljem

danas je ostao na spavanju pa idem po njega u 2

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Čitajući sve ovo kužim koliko sam sretna jer moj sin zasad izvrsno prolazi prilagodbu na jaslice.
    Vama koji niste te sreće želim puno snage i strpljenja

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja sam kao mantru ponavljala 'mama uvek dođe po svoju decu' od prvog dana i ponavljam je svakog jutra evo već godinu iako oni sasvim dobro znaju da će se mama pojaviti makar i sa temperaturom od 40C i gnojnom anginom :/ .

Ako i zaboravim oni me popodne obaveste kako je neko dete plakalo a oni mu prišli i kazali mu kako mama uvek dođe

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

ni nama danas nije bilo skroz super.
    teta mi ga je zgrabila iz ruku i zatvorila vrata prije nego sam se snašla da išta kažem..mogu si misliti kako mu je bilo kad je skužio da me nigdje nema. To se sutra ni ikad više SIGURNO neće ponoviti...nema šanse da mu ne kažem da idem, da ću doći po njega i da ga ne poljubim za odlazak. Ne kažem da se treba razvlačiti po vratima, ali ne treba ni nestati..to mi je kao neka prevara.
    Uglavnom bio je sat vremena, malo se igrao malo plakao i tako.
    Sutra će biti dva sata, a od ponedjeljka full time..moram ići raditi i to je to. :/

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

meni je najnježniji trenutak kada dođem a ona sva sretna kaže "došla mama"

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Jana je danas zakurila tako da nismo išle u jaslice. Eto, od ponedjeljka adaptacija kreće iz početka (ako do onda ozdravi, naravno)

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Mi smo se adaptirali :D

Sklopljena su neka nova prijateljstva, pojačana su neka stara, uštosili smo se sa tetama...Sve u svemu bolje je nego što sam i u najluđim snovima sanjala :D

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •