Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: terapija s delfinima, autizam i druge alternativne terapije

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno terapija s delfinima, autizam i druge alternativne terapije

nama je pocelo ispitivanje jer malom sumnjaju na neki blazi oblik autizma (jos uvijek nemam pojma sto je u igri i u kojem intenzitetu)

trebaju mi sve moguce i nemoguce informacije o terapiji s delfinima, kako to izgleda kako to funkcionira

sto jos postoji od alternativnih terapija? (mi smo razmisljali o nekim masazama, kiroprakticaru, drugo mi jos nije palo na pamet)

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Koliko je meni poznato, najdalje u tome su otišli Irci, ali isto tako ima puno glasova protiv uznemiravanja dupina radi dvojbene "terapije".

andrij avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Djeci su ti ODLIČNE sve moguće životinje koje se daju dodirivati... :D

Ovo ti ja iz iskustva.

Dala si jako malo podataka o stanu djeteta - tako da ovako na pamet nešto napisati je nezahvalno...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa tek su mi prije 10 dana rekli da je u igri autizam, u nekom blagom obliku

doma imamo zivotinje

sebastian ima problem discipline, i problem je kako uspostaviti kontyakt sa djecom, cesto to radi vrlo nespretno (recimo gadja ih igrackama)

kad smo bili u delfinariju ono sto sam vidila je da i delfini i svi sisavci tamo vole raditi sa svojim trenerima i mogu to usporediti sa radom sa psima. hrpa ljudi koji nisu ni imali pse prozivali su me zato sto radim sa psima jer je to kao zlostavljanje pasa. nikog zapravo nije pretjerano zanimalo sto taj pas voli ili zeli

jedini delfinarij u nl radi terapiju ali sa djecom tek od 7 god i tretman kosta 4500 eura

moze neko preporucit neke knjige?

@davor, ako imas daj neki link za irce da ih pokusam kontaktirati

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stray, pogledaj malo na ovaj podforum http://mameibebe.biz.hr/phpBB2/viewforum.php?f=52
    možeš naći puno korisnih informacija

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Imaš i na Roditelji i djeca na forum.hr-u ogromni topic o autizmu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam se ranije uspjela zahvaliti jer se ne uspjevam logirati na forum

ko je u zg najbolji psihijatar za autizam?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

stray_cat, za mene su Irci i to što rade s dupinima missing link: ne vjerujem u to što rade.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    Kako to da te zanima baš Zg? Rekla bih da je kod vas u NL bolja dijagnostika što se autizma tiče... iako ne znam puno detalja, malo si toga napisala. Ako hoćeš, mogu ti se raspitati za Zg, ali koliko znam situacija nije baš ružičasta.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Kako to da te zanima baš Zg? Rekla bih da je kod vas u NL bolja dijagnostika što se autizma tiče... iako ne znam puno detalja, malo si toga napisala. Ako hoćeš, mogu ti se raspitati za Zg, ali koliko znam situacija nije baš ružičasta.
    i meni se ovako čini, osobito za djecu koja su "granična" i još dosta mala

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jako jako zanimljivi kratki filmovi o autizmu
    http://www.autismspeaks.org/video/index.php

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam groznih problema sa logiranjem na forum, uspijem se prijaviti svaki treci dan, a ne mogu postati nelogirana pa onda nis ne uspjevam napisati

danas prvi put idemo u medicinski vrtic gdje ce nas uciti kako sebastiana hraniti, kako mu u zivot unijeti cvrscu strukturu i krece radna terapija

kako su kod njega simptomi vrlo u tragovima i kako zapravo voli uciti i brzo kupi sto mu se pokazuje (to tvrde logopedica i fizioterapeutica) oni ocekuju da ce brzo iz medicinske skole preci u klasicnu. ja ne ocekujem nista, ali ko da mi je kamen pao sa srca jer se napokon nesto pomaknulo i na kraju je ispalo da nismo roditelji kreteni koji imaju neodgojeno dijete. zahvaljujuci toj zelji da uci terapija (tako tvrde ove dvije) napreduje iznenadjujuce brzo plus sto je on zainteresiran da te iste stvari poslje radimo kod kuce

ovaj tjedan sa njim u njegovu dosadasnju montesori igraonicu krece njegova privatna odgajateljica jer mu je teta iz igraonice dobijala plikove da nemre sa njim izaci na kraj sto je prije 2 tjedna rezultiralo time da me zvala u pol dana da a dodjem pokupiti jer ona vise nemre sa njim na kraj (u igraonici su trenutno u njegovoj grupi 2 tete na 8 klinaca)

sebastiana je to izbacivanje grozno pogodilo, sad vise nece tamo, trazi da ostane samnom, plus sto kad se ispricavao kad sam dosla po njega teta je ispriku izignorirala

meni je isto zlo od ideje da ga vodim tamo ali tamo ima najbolju frendicu i najboljeg frenda i vidit cu kako ce to funkcionirati kad sa njim krene odgajateljica

dobili smo obiteljsku teraputicu koja nam puno pomaze, organizira i zakazuje preglede i sastanke, ona je organizirala odgajateljicu i ona je organizirala dadilju koja ce dolaziti kod nas doma da se ja malo odmorim jer sam kronicno iscrpljena plus sto me prasnula depresija pa uz svo trcanje sa sebastianom trebam naci vremena za svoje odlaske na vjezbe opustanja i kod psihijatra na terapiju jer ne zelim piti lijekove ako je ikako moguce

treba mi pomoc da nadjemo DAN specijalistu za autizam (lijecenje biomedicinom, posebnom prehranom i ciscenje organizma od teskih metala i drugih otrova jer koliko smo skuzili to je za sadjedini nacin za izljecenje)

od jutros ne uspjevam otvoriti forum mame i bebe a tamo mi je tona informacija pa ak mi se mogu meme sa tog foruma javiti na mail da mi ponovo daju informacije i linkove iki@xs4all.nl

nisam jos uspjela napisati da sebastian odavno ne nosi pelenu, ko beba je bio prosao IPT koj je pao u vodu kad je protrcao jer vise nije imao vremena sjediti na tuti, a ustao je sa 7 mjeseci, nedugo nakon toga je vec jurio punom brzinom i imali smo dugi period frustracije i povratka u pelenu dok je na kraju nije sam skinuo. u periodu kad se vratio u pelenu imala sam osjecaj ko da je zaboravio sto smo prosli sa ipt i da zapravo ne kuzi da se piski i kaka na wc-u a ne u gace

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    u pola godine otkako ovo traje sa dijagnosticiranjem meni jos niko nije spomenuo psihijatra specijalistu nego sve moram iceprkati sama

zdravstvo u nl je na majmunskom stupnju. cinjenica je da u ponekim djelatnostima imaju uskospecijalizirane strucnjake ali opcenito kao dijagnosticari su katastrofa. kao nacija su neobrazovani, uredno prihvate informaciju koju dobiju od polupismenog doktora kao savijet

smjesno mi je kad svi porodiljstvo u nl dizu u nebesa, a u igri je njihov klasicni povrsni pristup a doma se radja samo zato jer je to jeftinije nego radjanje u bolnici

faith avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Ako još tražiš informacije o terapiji s delfinima, najviše ih rade amerikanci. Ovo je mail od kompanije s kojom sam kontaktirala prije pola godine: hdc@wildquest.com , pa im se javi s pitanjima i poslat će ti sve odgovore. Čula sam da slične terapije rade i u Izraelu ali se nisam detaljno raspitivala. U Europi terapiju s delfinima rade u Španjolskoj i Portugalu ali to me nije zanimalo jer oni rade u zatvorenim bazenima, mene je zanimala terapija u otvorenom moru.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •