Pokazuje rezultate 1 do 47 od 47

Tema: ipak sam jutros...

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno ipak sam jutros...

...kompletno pukla od emocija. Prvi dan skole. Budenje je bilo sokovito jer smo se tek jucer vratili sa mora. Naucili smo duugooo spavat. Sinoc smo pripremili novu robicu. Nove cipelice. Torba za skolu jos uvijek puna igracaka.
    Kad smo izlazili iz zgrade bambino nas je uhvatio jednog i drugog za ruke i sa sirokim osmjehom rekao "Mi smo najljepsa obitelj. Izgledamo nekako gospodski, kao oni iz Titanika sa gornjih kabina" . Jos je MM pitao dali je obukao odijelo zbog prvog dana skole ili zbog posla, naravno odgovor je bio zbog prvog dana skole (iako bas svaki dan MM nosi odijelo!!!). Uglavnom, nas sin je pocetak skole dozivio jako svecano i posebno. Kad su kikici svi sjeli na svoja mjesta u razredu a mi roditelji stali iza njih, uciteljica pocela govoriti one uobicajene rijeci o pocetku novog razdoblja zivota, ja sam bila gotova .
    Inace, prvi dojam je odlican, mali razred od 10 djecaka i 5 curica, mlada vesela uciteljica, ima jos cijeli tim drugih ucitelja iz jezika i aktivnosti .....
    Kako ste vi prosli? (vjerujem da je bilo jos suza)

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a joj kak predivno
    mi jos nismo i ne znamo nis... ni kolko nas ima u razredu, nit nista
    tek u 17 je za nase prvasice

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo u 18h.
    Suza ce sigurno biti, ja uvijek placem kad je na okupu vise od nekoliko djece.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo izvještaja sa prve crte!!
    U 11h smo se svi sa klincima našli u predvorju gdje nas je ravnatelj obavjestio da na žalost nema muzike i plesa zbog dana žalosti,ali da će se potruditi da im to nadoknade!!
    Prvo su svi ti klinci mandolinci sa svojim veeelikim,šarenim torbama otišli u učionicu sa učiteljicama da se upoznaju na solo,a nakon toga smo mi roditelji smjeli pristupiti unutra!
    Uglavnom,kako Luka ide u boravak ima dvije učiteljice jednu stariju i jednu mlađu(koja se igrom slučaja isto zove Tatjana ko ja,a i u vrtiću smo imali tetu Tanju),u razredu ih je 25 i na prvi pogled nekako je izjednačen broj curica i dječaka.
    Knjige su ih dočekale na klupama,a obavješteni smo o svemu što im je potrebno prvih par dana jer ćemo ubrzo imati roditeljski na kojem ćemo o svim ostalim detaljima.
    Uglavnom,Luka je presretan jer iz njegovog vrtića i grupe još dvoje djece ide s njim u razred,a sa najboljim prijateljem sjedi u klupi!!!!!
    Komentar:
    "Luka i kako ti se čini prvi dan u školi i sve to skupa,škola,učiteljice,učionica....???"
    "MAMA SVE TI JE TO MENI TAK NEKAK ČUDNO,AL SUTRA ĆE VEĆ BITI BOLJE!!!!"
    Zlato mamino pametno!!
    A sutra odmah počinje normalna nastava - 8,00 - 16,00 s tim da ću gledati bar ovaj prvi tjedan dolaziti što prije po njega iako radim do 16h!!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Mukice, za tvoje dvije slatke medijske zvijezde Oskara i Melitu.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i mi smo odradili prvi dan

B je bio jako uzbuđen i sretan, ja zasuzila kada smo izlazili iz kuće.

U školi nije bila priredba ali ju zato imamo sutra u 9. Dobili smo učiteljicu koju smo priželjkivali, u razredu ih je samo 19, više od dvije trećine djece koja išla s B u vrtić i jaslice, čak i najbolji vrend iz vrtića. Njih dva su odmah sjeli u prvu klupu do vratiju, stalno brbljali jer se nisu vidjeli cijeli tjedan - mislim da će ih vrlo brzo razmjestiti .

Torba je jako teška, sutra opet moraju sve knjige donijeti u školu pa ćemo onda vidjeti što će ostati u školi a što ne. U srijedu imamo roditeljski sastanak.

Sve u svemu, obitelj S. jako zadovoljna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

svima čestitam na prvom danu

Meni se zasuze oči kad se sjetim njega lani tako da vas skroz kužim

uživajte

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nasi veliki prijatelji u skoli...vau, nasa vam jos uvijek vrticka obitelj salje i super da imate uciteljice koje ste zeljeli :D

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod M. je raspoloženje još jučer prešlo u euforiju, mješavinu osjećaja oduševljenja i nelagode. A i mene su osjećaji stisnuli. Moj veliki mali dečko je postao đak. Prije spavanja sam u krevetu razmišljala i sjećala se svega od kad sam prvi puta ugledala njegovu preslatku bucmastu facicu, pa svih faza koje smo prošli do sadašnjeg trenutka, kad je moj zgodni dečko krenuo u školu. To je jedna od onih većih prekretnica u životu.

Išli smo svi troje, uparađeni i puni očekivanja. M. je rekao da mu se ono kovrčanje živaca u nogama popelo (jučer je bilo samo do koljena, kad smo išli prema školi popelo se do bedara, a u školi je već bilo do glave ). U školi priredbice nije bilo zbog dana žalosti, samo nešto malo, pozdrav ravnateljice i njezine ekipe, pa su djeca ubrzo krenula u svoje razrede, lijepo uređene, polakirane, pokrečene, stvarno su lijepi. Ulazna vrata ukrašena cvjetovima s imenima djece. Ima ih 23, među njima par stranaca, slatka su skupinica. M. je sjeo u prvu klupu, s jednom simpatičnom djevojčicom. Odmah se upoznao s nekom djecom, tako da već sutra ima svoje poznate u školi. I mi smo se upoznali s roditeljima, a neke smo znali i otprije. Zgodna postava, zbunjeniji i raspekmeženiji od svoje djece. Bilo je i čašćenje na kojem su nam se predstavile i školske kuharice.

Onaj dio dogovora s roditeljima oko tehnikalija je bio pun strke i predug, zbog čega je M. izjavio da u školi svi predugo pričaju i da je grozno. I to ponavlja svima koji ga pitaju, kojih je danas, hvala Bogu, bio popriličan broj. Poslijepodne smo kupili još neke preostale stvari koje su nam nedostajale (i sreli puno unezvjerenih roditelja). Sutra počinje prvi dan nastave.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bilo je kratko i slatko.
    Suzila jesam, stisnulo me malo oko srca, ali vise od ponosa nego drugog.
    Uciteljica nam se cini razred je malen (brojem).
    Od sutra, u nove radne pobjede.

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cestitke svim skolarcima

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I od nas

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj leonessa prvotno napisa
    Mukice, za tvoje dvije slatke medijske zvijezde Oskara i Melitu.
    http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dan...7,9,3,88484.jl

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi zadovoljni...dobili smo učiteljicu koju su nam preporučil, bilo je slatko...
    Leon poznaje grupicu djece s engleskog i jednu djevojčicu s ljetovanja...sav je bio ozbiljan i odradio sve kako treba.

Sretno svima i pusa medijskim zvijezdama

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Čestitke školarcima, steglo me nešto u grlu dok sam vas čitala.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

odradili smo jučer i prvu domaću zadaću. B je bojao patku ravno 45 minuta , uz to je dva puta pitao može li on to malo kasnije

No, ipak ga moram pohvaliti jer to što je obojao je obojao super, jako je pazio kako će uradak izgledati...

danas imaju samo jedan sat pa onda priredbicu. Ono zbog čega sam i dalje u šoku je težina torbe, danas su sve knjige morali nositi, sutra sve osim vjerojauka i engleskog...

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je poseban osjecaj to sto lara ide u moju staru skolu. iako vec treci put isto prolazim, jucer opet, cim sam prosla kroz vrata skole - oci pune suza. ravnateljica moja bivsa raska, larina uciteljica je bila uciteljica mom bratu..

jucer su bile emocije na takvom nivou da sam se morala suzdrzavati, ali danas mi je bilo super - SLATKA nervoza :D
    stigli smo sve sto je trebalo pripremiti, nismo kasnili, uciteljica me cak prepoznala i obratila mi se "renata, bas smo gledali neke slike u zbornici i ti na njima" (prije 25 godina, neki docek stafete a ja precjednica pionira )

renata avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako me stalno frka hocu li s larom znati odrediti omjer pomaganja i pustanja nje same da obavi duznosti, razmisljam o tome i jutros sam skuzila da treba iskoristiti ovo vrijeme kad su uzbudjeni i kad zele sami obavljati sve da se naprave veliki, pa cu se suzdrzati od svih ubacivanja u spremanje torbe, slaganja robe navecer..

a jucer su samo roditelji imali zadacu (tako je rekla uciteljica), omotati knjige. i kako je lara naravno htjela motati, nisam joj dala rekla sam joj da je to moja zadaca i da to moram ja, a ona ce sutra svoju. dala sam joj da lijepi naljepnice s imenima. zasad sam zadovoljna sobom
    a ona mi je tako slatka, beba moja velika

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

U što ste omotali knjige?
    Nama je roditeljski jučer trajao do pola 8, tak da danas idemo u shopping.
    Jučer smo bili uzbuđeni, a danas još više. Dobili smo super učiteljicu, večina klinaca iz vrtića je tu, sjedi sa najboljim frendom. Sve je super ! Ali me danas ulovilo raspoloženje kada su svi otišli, jedan u školu, drugi u vrtić. Di su ona moja mala dječica?
    Inaće, danas imaju hrv, mat, eng i prirodu i torba je skoro teža od mog prvašića!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno školarcima i mene stisne oko srca kad čitam ove vaše postove, bože do jučer su se samo igrali u vrtiću a danas već imaju hrvatski, matematiku, engleski , prirodu.....

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Mukici .

Ova Sorciere svašta pronađe. Sorci evo i tebi jedna

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas sakupljanje pred skolom.. mojom starom skolom... zanimljivo je da skola ima istu zraubanu bravu kao i kad sam ja zavrsila 8. razred... prije 25 godina
    Oskar je bio hrabar sve do 5-6 metara pred skolom di se stisnuo i rekao "Mamaaaaa... oni se svi poznaju..." - falila mu je sec da se rasplace (a i fakat se puno djece pozna, isli su skupa u vrtic.. iz istog su kvarta i tak...)
    rekla sam mu da nije nikog poznavao ni kad je dosao u vrtic pa da su se svi upoznali... bilo mi je zao sto bas nikog zivog ne zna... al kaj da radim...
    pa u dvoranu gdje nije, kao i kod vas bila priredba, ali ce biti sljedeci ponedeljak, pa onda kratak govor ravnateljice, koja mi se cini bas ... kaze - volite ih onakve kakvi jesu... doslo mi je da joj dam jedan nas bedg
    obavijestila nas je da se bu kod nas u skoli od ove godine jela zdrava hrana :D, nema pizza, pasteta i pomfrija
    pa su nam predstavili uciteljice, zdravstvena nas djelatnica upozorila da ce se svi morat cjepit... bla bla bla
    pa su uciteljice prozivale klince po razredima i oni su izlazili naprijedi i svaki bi razred kad se skupio otisao s uciteljicom u ucionicu

mi smo 1A :D
    i kokos je, kad je to cuo bio presretan jer "super mama... ja sam akac, ja sam akac :D :D lala... akaci vozeje bemveje, a bekaci ciste veceje..."

mi smo ostali, ravnateljica nam je pricala onda ono o prehrani i sl.
    pa su nam rekli nek idemo pred razrede i cekamo da nas uciteljice pozovu
    nismo dugo cekali
    uciteljica mi se, na prvi pogled, svidja
    u razredu, oskar je jedva docekao torbu, koja je ostala kod nas, da natrpa knjige... jako mu se svidjaju.. ali imamo problem... Oskar ne stane ispod klupe :shock:

ja ne znam kak je kod vas, ali ti malci imaju nesto nize klupe i stolice i oskar kad sjedne na stolicu, ne moze, od one dole daske, uvuc noge pod klupu :/
    a nije da je on nesto ogroman... skroz je prosjecan, ko i ostali klincoberi u razredu...

natrpali smo knjige, potpisali da smo ih preuzeli, upisali se za dorucak, uzinu i rucak... snimili jedno 150 fotki, par filmica i tak.. bio je to prvi dan u skoli

Oskaru je dosla i baka, donjela mu tuljac (to je neki uvozni obicaj... da klinci dobe neki tuljac pun slatkisa kad idu prvi dan u skolu... kokica nije dobila tuljac, jer ona nejde u skolu, pa se bas rastuzila i ni malo je nije moglo utjesiti sto ce ona dobiti tuljac kad ona bude isla u skolu...

danas ujutro nas je iznenadilo ovo gadno vrijeme
    oskar se probudio bez problema, ajde mama, ajdeeeeee.....skocio iz kreveta, odjurio u kupaonu i oprao zube bez da sam mu morala 14 puta reci

danas su u skolu nosili samo crtancicu, pernicu i slape
    sutra nose jos nekaj, ali ne sve (zaboravila sam kaj, a nemam tu papir na kojem pise)

eto... to su nasa prva dva dana

mi jos nismo omotali knjige... budemo to danas kad Oki dodje doma... jucer je bio predivno popodne pa mi se nije islo doma i posle skole smo odjurili na Bundek i tam bili do pol 9 navecer, nauzivali se, dojurili doma, okupali smo se bez problema i otisli su spavat bez be i kme.. jer danas je skola

dogovorili smo se da ce ic spavat svaki dan u 9
    i bas me zanima ocemo li uspjet

e da
    mi smo za hrv., matku i prirodu dobili profilove knjige - sve skupa 6 komada... likovni i glazbeni ostaje u skoli..bas kao i kutija s riborom za likovni...
    ma ima toga jos, al nemrem se sad svega sjetit

i... ucili bumo njemacki, ali te knjige nismo dobili

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ma vjerovatno je imao previsoki stolac. Nek mu pronađu neki niži, a ak niš, stavi cvike, nabavi fleksericu i opili deset centimetri nogice na stolici.
    A pošto vidim da si ti žena od akcije, uopće ne sumnjam da bi tak nekaj i mogla napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo sinoć,jutros i neposredno prije ulaska u razred imali suze do koljena!!
    Uglavnom, Luku je nešto prekopčalo i uz sate razgovora kako ga ja shvaćam da ga je strah,da mu je sve novo i nepoznato,da ima samo dva prijatelja ali da će upoznati svu djecu u razredu i od njih će mu sigurno netko isto biti jako dobar prijatelj,da ovo da ono....
    Eto,moj mali junak se slomio...!!!
    Uspjela sam ga nekako smiriti i na kraju mi je sav onak natečenih okica rekao u wc-u:
    "Mamice, hvala ti što si uz mene i kaj me kužiš!!"

Ne moram ni reči da sam se sva zacmoljila nakon tih njegovih riječi i da sam na posao došla sva šmrkava,crvenih i naotečenih očiju.
    Danas ga puca taj film zbog neizvjesnosti i straha od nepoznatog,a nadam se da bu sutra bolje kad vidi što će ta škola u stvari biti i kako će to sve skupa izgledati.
    Jer bez obzira kaj smo mi njemu sve pričali i puno razgovarali ipak je to njemu sve enigma i veeeelika nepoznanica!!!
    Sretno svim malim školarcima..
    I mame budite hrabre!!!!

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ja moram priznati da sam jako sretna zbog toga sto tona ide u malu skolu u kvartu, u kojoj je samo jedan prvi razred, a u tom razredu poznaje bar pola djece. A njegov ultimate best friend sjedi s njim.
    a i nama je zgodno, poznamo dobar broj roditelja, jucer smo bili na kavi dok smo cekali klince, i bilo je skroz lezerno.
    A i skolu vec poznajemo, bili smo vec prije ljeta na dva roditeljska sastanka, upoznali uciteljice, vidjeli prostor.
    tako je puno lezernije, i meni to pase.

Rene2 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja sam pukla ljetos sa zadnjim danom vrtića
    Mi smo u subotu u 9 išli na upoznavanje sa školom i učiteljicom i odmah smo dobili knjige.
    Bilo je super, jer je škola bila prazna (nije bilo velike djece koja viču).
    Dobili smo sve upute ispisane na papiru (od učiteljice), zadržali se sve skupa 30ak minuta.
    Dočekali su nas četvrti razredi od učiteljica koje uče našu djecu i priredili malu priredbu (recitacije, pjesme, igrokazi) o školi. Naravno da je to prvašiće oduševilo. I još na kraju su im rekli, evo predajemo vam naše učiteljice
    Jučer smo išli popodne i na ulazu je bila ravnateljica, svirala se himna i minuta šutnje za nastradale vatrogasce.
    Roditelji su predali dijete i stvari i odmah morali ići, jer je zazvonilo prvo školsko zvono, :šmrc:.

Balarosa avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sretno svima... maleni će lako, ali mame...

Daj da je ovo PMS, nisam valjda postalo toliko cmizdrava

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vedran je Ib, ne poznamo nikoga, samo je u Ic jedan decko iz susjednog ulaza s kojim se inace Vedran nije nikada igrao.
    Uciteljice su simpa (ako se netko sjeca one trakavice o izboru izmedju dvije uciteljice, dobili smo onu koja ce mozda uskoro na porodiljski ), nema podjele na nastavu i boravak, vec su se one podijelile po predmetima (vise od toga na drugom topiku). Uvodni sastabak i govor su bili kratki, za 1 sat smo vec sjedili vani pred skolom.

Vedran je naravno bio uzbudjen, no ne odvise. JUcer smo pred spavanje malo pricali o skoli, slagao je torbu i bio je jaaako vazan, onda smo malo listali nove knjige i brzo je hrk-fiju zaspao. Ujutro ga je trebalo buditi, no brzo se ustao i obukao i cak mi je pomogao obuci Zrinku sto je ovih dana najveci problem.
    Zbog kise smo morali izvesti operaciju prema kojoj je priprema desanta na NOrmandiju bial djecja igra. MZ je morala rano na posao pa sam ih onda ja razvazao, prvo Vedrana u skolu (i usput nositi Zrinku tamo i nazad) pa Zrinku u vrtic,a sve to po pljusku, sa gomilom stvari i sa starim autom bez centralnog zakljucavanja pa si ti sad misli na kojiom vratima pritisnuti one vrazje polugice, kako sve to izvesti pdo jednim kisobranom i djetetom i tri torbe u rukama, a prvasic dotle nervozan ceka svoj red ... :shock:

No, prezivjeli smo, Vedran je bez puno skanjivanja krenuo u razred, Zrinka u vrtic (dobila je stare tete i bivsu Vedranovu sobu!),a zanimljivost je da se jedna Zrinkina teta i jedna Vedranova uciteljica prezivaju isto (nisu rodbina, a prezime nije bas cesto).

Sad cekamo popodne i prve utiske sa prvog PRAVOG dana u skoli.

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj tatek prvotno napisa
    Sad cekamo popodne i prve utiske sa prvog PRAVOG dana u skoli.
    bas tako!
    (i tatek, svaka cast na manevrima)

(btw. i tonka je dobila stare tete i Toncekovu bivsu sobu)

zanimljivo je kako covjek u ovakvim (uzbudljivim) situacijama cesce uocava neke koincidencije...
    mene je u nedjelju rastuzilo kad sam vidjela da je knjizara u centru Samobora, u kojoj sam kupila sve svoje osnovnoskolske udzbenike, i koja je nedjeljivo u uspomenama asocirana uz mirise i cjelokupni dozivljaj polaska u skolu, zatvorena.

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj a zakaj prvotno napisa
    (btw. i tonka je dobila stare tete i Toncekovu bivsu sobu)
    Nisam ni sumnjao, cudilo bi me da nije, obzirom da su nam obitelji tako sinhronizirane!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Re: ipak sam jutros...

Citiraj leonessa prvotno napisa
    ...kompletno pukla od emocija.
    i ja sam se rasplakala...a onda me pukla neko neobjašnjivo uzbuđenje pa mi je krenila krv iz nosa...Sonja je bila uzbuđena ali radosno uzbuđena... :D

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hihihi tatek
    i meni je padala kisa
    stari auto bez centralnog velis i s dvoje djece, od kojih svako misli da je bas ono sto se njemu dogadja najvaznije na svijetu, a?
    e pa meni je STALNO tak
    i nikad mi niko nis ne pomaze 8)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Drugi dan... mi dosle nadobudno bez svih knjiga (jos uvijek ne kuzim kako smo je MM i ja krivo razumjeli, uciteljicu), samo s jednom (koju smo culi da treba donijeti). Pa sam ja fino, da dijete ne bude jedino crno pace, trcala nizbrdo bez knjiga (500njak metara) pa s knjigama uzbrdo i na treci kat u razred.
    Eto... jos jednom se potvrdilo da tko nema u glavi, ....

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj Mukica prvotno napisa
    e pa meni je STALNO tak
    Meni je SKORO STALNO tak, jer MZ mozda jednom mjesecno odvede/dovede klince - nit vozi, nit joj je usput do posla pa onda uvijek na mene ispadne kad mi je vec vrtic 200 m od firme, a 5 km od kuce.
    Al, jest, ako zatreba imam "back up" ... a i skola je sad blizu kuce, a ne firme, no uz MZ_ino radno vrijeme mislim da cu se opet navodati njih oboje.

Ja se divim vama iz "jednoroditeljskih", jer ja makar znam da imam zamjenu kad bas ne mogu nekaj napraviti il' puknem, a vi nemate ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sretno svim prvašićima, i mamama i tatama ! Mi smo onaj dio rodbine koji gnjavi mame i tate sa "i, kako je bilo???!!!". Nećakinjice mene i MM-a krenule u 1A, jedna u ZG-u i jedna u Splitu, a teta i barba su baš ponosni na njih !

sandy2006 avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

I ja sam se rascmoljila dok sam ovo čitala i prisjetila se našeg prvog dana.
    Bili smo i uzbuđeni i prestrašeni i radosni i bilo je neponovljivo.
    Čestitam svim prvašima i njihovim roditeljima!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nakon prvog pravog dana u školi večeras je izjavio da mu je sve to DOSADNO, predugo mu je sjediti i da zakaj su cijeli dan morali gledati kak knjige zgledaju kad on to već zna jer ih je dobro ispregledal!?
    Naravno da je slijedio razgovor o tome da ga ja potpuno razumijem da mu je teško sjediti tako dugo,ali da će mu biti puno interesantnije kad počnu raditi za istač,učiti slova,brojke,pa pjevanje(nekoć je bio u zboru "Prva ljubav" i odgulio 3 god. u njemu),pa likovni,a onda tek tjelesni,lopta,nogač.....
    A onda opet problem:
    "Mama,ali učiteljica je rekla da u školi svi moraju sve jesti i ono kaj ne vole!!A ja to ne biiiii!" i naravno plač
    Luka je dijete koje ne jede paštetu,salame,sirne namaze....i ne pada mi na pamet siliti ga da jede nekaj kaj ne voli!
    Ni ja ne jedem paradajz,pa nema šanse da ću ga pojesti zato kaj netko veli da MORAM!!!
    Morati ću to sutra u startu riješiti sa učiteljicama pa nek pojede i šnitu kruha sa napitkom do 12h kad mu je ručak bude nekako izdržao te dane kad je nešto kaj ne voli!!!
    Iskusne mame,jel ima negdje da se može vidjeti jelovnik za tekući tjedan??
    Znate ono ko u vrtiću na kutku za roditelje!!
    Idemo sad čorkati jer se dižemo i mi ranije pola sata.Dok ih razvezem Bornu u vrtić,pa Luku u školu,pa ja na posao - već mogu na pauzu!!!
    Sretno svima slijedeći školski dan!!!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mi smo dobivali doma tjedni raspored užine i tjedni jelovnik za boravak.

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Puno uzbudljivih trenutaka, ali meni najsmješniji je kad sam se sinoć sjetila staviti u torbu i malu kutiju s vlažnim maramicama ... odjedanput mi je proletjelo svih ovih 6,5 godina ... od trenutka kada su skupa u kuću ušle te vlažne maramice i sve su donedavno služile ... naravno uvijek iste da beba kao ne bi slučajno nepodnosila neke druge ... a sada se toplo nadam da će kada ne može oprati barem obrisati ruke ... rekla je da će se možda sjetiti ...

P. S. U školi danas nije bilo papirnatih ubrusa pa su ruke nakon pranja brisale od majicu što im je bilo jako zanimljvo ...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Pozdrav svim prvašićima, baš ste me rascmoljile.... i ko što netko reče " stisnulo me nešto u grlu".... a mi smo tek ove godine krenuli u vrtić...

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ajoj...
    moj sin koji je cijelo vrijeme djeloavao potpuno nezainteresiran, jučer je ispred škole krizirao, svi su mirno čekali a roditeljima u dvorištu da ih ravnateljica prozove, a on je počeo trčati kao sumanut po igralištu, skakati po nekom spomeniku, bježati, penjati se na stablo, nikakve molbe niti dozivanja niti ucjene nisu pomagale... Prvo sam pomislila da želi ispasti frajer pred ostalima, a onda sam shvatila da mu je to zapravo eskalacija sve tenzije koju je gutao i nije pokazivao. Možete misliti kako mi je bilo, krenuli smo svi sretni u školu, MM, ja, đak prvak i njegov mali brat, a kad ono pred školom hladan tuš. Na kraju smo ga nekako u suzama uveli u školu, i nakon toga je bilo sve u najboljem redu, valjda je izbacio svu napetost...samo je nama ostala knedla u grlu tijekom cijelog prijema. Da stvar bude bolja, kako smo u dvoranu ušli zadnji, on je sjeo sa ostalim prvašićima, a mi smo sjeli na zadnja mjesta u prvom redu. Tada je počeo moj mlađi sin sa prenemaganjem i jahanjem po nama... stalno mi je otkopčavao košulju i tražio cicu, iako sam ga prestala dojiti još pred skoro dvije godine! Ma horor živi...još nisam sebi došla...
    Inače, jako mi se svidjela učiteljica, čini mi se baš prava za njega, smirena i topla osoba, ali i vrlo konkretna.
    On je bio jako zadovoljan nakon tog prijema, čak i oduševljen (tko zna šta je on očekivao, sigurno nešto loše, iako smo mu mi uvijek samo pozitivno o školi govorili). Rekao mi je: Mama, škola je prva liga, tu mi je sto puta ljepše nego u vrtiću!
    Danas su imali samo dva sata, i bilo je dobro. Nadam se će se dobro uklopiti...

vanjci avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

mi smo jucer i danas isto junacki odradili. jucer smo dosli u 11 samo prvasici i zazvonilo je zvono i ravnateljs e obratio djeci da je to njihovo prvo zvono u zivotu od mnogih...ne trebam reci da sam vec tu zasuzila onda smo svi sa djecom i uciteljicama otisli svaki u svoje razrede i tamo je uciteljica tako lijepo nesto rekla o plovidbi koju smo zapoceli (a ja isplakala gomilu suza na to) i mi smo roditelji isli cuti od ravnatelja i pedagoga i psihologa nesto oskoli a djeca su ostala upozanti se sa uciteljicom.
    ovaj tjedan je skola popodne od 14 do 16, knjige smo donili kuci pogledat i kaze uciteljica da ce ih vecinom drzati u skoli osim ako nesto bas budu trebali kuci raditi (a nisu cjelodnevni), pa mi je to bas super!!!
    odmah im je objasnila kako imaju djevojcicu u kolicima u razredu (zato ih ima samo 17) i da joj sve trebaju pomagati i to im se svima svidilo zasad nam ide super!!!!!!!

tatek avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Kod nas prvi dan nastave bas nije bio idilican ... tocnije, njegov nastavak. Prva stvar koju nam je Vedran ispricao je to da mu nije bilo dovoljno klope za dorucak i rucak, jer je smio uzeti samo po jednu snitu kruha (rjesenje: danas smo mu napravili sendvic). Poslije smo culi jos poneku crticu s nastave (Vedran obicno bas nije rjecit kad treba ispricati sto se desilo negdje) pa smo onda slagali mozaik. Zadaci su mu bili igrarija i nisu mu bili zanimljivi, nije htio nositi oko vrata malo sunceko od papira sa napisanim imenom jer mu je to bezveze i to nose svi drugi, a zanimljiv dio mu je bila nastava vjeronauka za koje je bio u holu i gledao dokumentarac National Geografica zajedno sa kolegom iz klupe Lukom koji mu se svidio (jedino njih dvojica iz razreda ne idu na vjeronauk).

Dakle, start je bio u skladu sa losijom varijantom ocekivanja (dosada, nezainteresiranost), no vjerojatno je to i zbog kise zbog koje nisu mogli izaci van pa se malo rastrcati. Mislim da mu je bas falilo to kretanje, jer je popodne kod kuce bio izrazito agresivan i izvodio cirkus sa razbacivanjem stvari tako da je bilo dosta povisenih tonova dok nismo pronasli kako ispucati tu nagomilanu energiju. Vec vidim da ce to biti cest problem tako da moramo smisliti par zgodnih fizickih aktivnosti u stanu i okolici pa uskociti sa njima na vrijeme, prije nego dodje do ekscesa. JUcer smo isprobali nekoliko fora i igara, no prekasno, kad je vec usao u spiralu ljutnje tako da nije bilo uspjesno, pa slijedeci put moramo biti brzi ... :/

Eto, vidjet cemo kako ce biti danas.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Pa u ponedjeljak smo imali u 18 prozivku u dvorani i zadovoljni smo učiteljicom i ekipom iz razreda. Daniel je isto jako zadovoljan. Nisam plakala ali samo iz razloga što je sve bilo tako brzo i kaotično da nisam stigla. Nije bilo priredbe pa je možda zbog toga bilo manje emocionalno.

E zato navečer je bila panika i nervoza... malac nije mogao zaspati do poslije ponoći, ja sam zaspala malo prije njega i probudila se oko 1 zbog grmljavine i tu je bio kraj mom spavanju Patim od nesanice u trudnoći i kad tome dodaš tremu dobiječ cijelonočno vrtenje u krevetu, ustajanju u 5 sa grčevima i probavnim smetnjama, povračanjem u 7, i dolazak u školu kao zombi

Danas je već bilo lakše...

Uglavnom on je jako zadovoljan, sjeo je u prvu klupu

mamalada avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Evo i mene stislo u grlu. Moj muž kaže da sam ja cvilidreta koja plače i na sapunice koje ne gledam (ne pravim se fina nego ne stignem paliti TV), ali ovo je tako slatko.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Sad je sve već puno lakše. M. je stekao prijatelje, učiteljica mu se jako sviđa (kaže da bi mogao biti cijeli dan s njom), čak nam je rekao neka malo kasnije dolazimo po njega u boravak. Zadaće se pišu, čak su i malo urednije nego prije dva tjedna.

Bilo je nekih problemčića, ali sve u svemu, dobro je i ide očekivanim tijekom. Moj sin je postao učenik.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa
    Moj sin je postao učenik.
    Kako je ovo lijepo rečeno.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •