Kod nas sakupljanje pred skolom.. mojom starom skolom... zanimljivo je da skola ima istu zraubanu bravu kao i kad sam ja zavrsila 8. razred... prije 25 godina
Oskar je bio hrabar sve do 5-6 metara pred skolom di se stisnuo i rekao "Mamaaaaa... oni se svi poznaju..." - falila mu je sec da se rasplace (a i fakat se puno djece pozna, isli su skupa u vrtic.. iz istog su kvarta i tak...)
rekla sam mu da nije nikog poznavao ni kad je dosao u vrtic pa da su se svi upoznali... bilo mi je zao sto bas nikog zivog ne zna... al kaj da radim...
pa u dvoranu gdje nije, kao i kod vas bila priredba, ali ce biti sljedeci ponedeljak, pa onda kratak govor ravnateljice, koja mi se cini bas ... kaze - volite ih onakve kakvi jesu... doslo mi je da joj dam jedan nas bedg
obavijestila nas je da se bu kod nas u skoli od ove godine jela zdrava hrana :D, nema pizza, pasteta i pomfrija
pa su nam predstavili uciteljice, zdravstvena nas djelatnica upozorila da ce se svi morat cjepit... bla bla bla
pa su uciteljice prozivale klince po razredima i oni su izlazili naprijedi i svaki bi razred kad se skupio otisao s uciteljicom u ucionicu

mi smo 1A :D
i kokos je, kad je to cuo bio presretan jer "super mama... ja sam akac, ja sam akac :D :D lala... akaci vozeje bemveje, a bekaci ciste veceje..."

mi smo ostali, ravnateljica nam je pricala onda ono o prehrani i sl.
pa su nam rekli nek idemo pred razrede i cekamo da nas uciteljice pozovu
nismo dugo cekali
uciteljica mi se, na prvi pogled, svidja
u razredu, oskar je jedva docekao torbu, koja je ostala kod nas, da natrpa knjige... jako mu se svidjaju.. ali imamo problem... Oskar ne stane ispod klupe :shock:

ja ne znam kak je kod vas, ali ti malci imaju nesto nize klupe i stolice i oskar kad sjedne na stolicu, ne moze, od one dole daske, uvuc noge pod klupu :/
a nije da je on nesto ogroman... skroz je prosjecan, ko i ostali klincoberi u razredu...

natrpali smo knjige, potpisali da smo ih preuzeli, upisali se za dorucak, uzinu i rucak... snimili jedno 150 fotki, par filmica i tak.. bio je to prvi dan u skoli

Oskaru je dosla i baka, donjela mu tuljac (to je neki uvozni obicaj... da klinci dobe neki tuljac pun slatkisa kad idu prvi dan u skolu... kokica nije dobila tuljac, jer ona nejde u skolu, pa se bas rastuzila i ni malo je nije moglo utjesiti sto ce ona dobiti tuljac kad ona bude isla u skolu...

danas ujutro nas je iznenadilo ovo gadno vrijeme
oskar se probudio bez problema, ajde mama, ajdeeeeee.....skocio iz kreveta, odjurio u kupaonu i oprao zube bez da sam mu morala 14 puta reci

danas su u skolu nosili samo crtancicu, pernicu i slape
sutra nose jos nekaj, ali ne sve (zaboravila sam kaj, a nemam tu papir na kojem pise)

eto... to su nasa prva dva dana

mi jos nismo omotali knjige... budemo to danas kad Oki dodje doma... jucer je bio predivno popodne pa mi se nije islo doma i posle skole smo odjurili na Bundek i tam bili do pol 9 navecer, nauzivali se, dojurili doma, okupali smo se bez problema i otisli su spavat bez be i kme.. jer danas je skola

dogovorili smo se da ce ic spavat svaki dan u 9
i bas me zanima ocemo li uspjet

e da
mi smo za hrv., matku i prirodu dobili profilove knjige - sve skupa 6 komada... likovni i glazbeni ostaje u skoli..bas kao i kutija s riborom za likovni...
ma ima toga jos, al nemrem se sad svega sjetit

i... ucili bumo njemacki, ali te knjige nismo dobili