Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: prištići - milije

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno prištići - milije

ima li tko kakav dobar savjet i iskustvo s prištćima po licu i tijelu? Pretpostavljam da su to milije, ali nisu svi onako bijeli (kao miteseri), pa ne znam da li se možda radi i o kakvoj reakciji na moje mlijeko, robu koju nosi, kupanje (počeli smo prošli tjedan s kupanjem)?

Čula sam da neke mame to mažu s kremama za guzu, ali se bojim da nešto ne zafrknemo, ipak je to lice. A voljela bi nešto probati ako može pomoći...

hvala na sugestijama

tibica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

To ti je samo čišćenje od tvojih hormona. Proći će. Ne moraš mazati, samo umij lice čistom vodom.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne dirati, ne mazati, prolazi samo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa
    Ne dirati, ne mazati, prolazi samo
    Tako je, proći će za koji dan.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

mi smo isto dugo imali pristice po licu jedno mjesec i po-dva i proslo samo od sebe...nisam nicim mazala, samo bi ga cesce umila

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

hvala cure... ništa onda nećemo dirati, samo umivati češće.

Znači to traje oko dva mjeseca? ovako intenzivnije mislim

rayna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

kod nas je trejalo oko mjesec dana

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

I kod nas oko mjesec dana.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Sad gledala po slikama koliko je trajala ta "pubertet" faza, tako nekako 20-tak dana do mjesec

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Belobaza i PhisiObebe od Mustele! Već ih je manje!

anny42 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

I kod nas se koza nakon 1-2 mjeseca skroz ocistila.

mišura avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Milije su Josipu brzo prošle, ali novorođenačke akne ima još uvijek ponegdje koju po licu. Kad prođe upalni proces ostane crni miteser One "traju" 3-6 mjeseci (barem sam tako pročitala) pa čekamo da i one prođu...

ribica tina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nama je bilo puno lice sve do 3mj.
    mazali samo mojim mlijekom,pa se povuče,pa opet izbije...
    već su nam rekli da je alergija,jer se znalo toliko osuiti,ljuskati....
    pedica je rekla-strpljenje do max. 3mj i proći će-tako je i bilo :D

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj mišura prvotno napisa
    Milije su Josipu brzo prošle, ali novorođenačke akne ima još uvijek ponegdje koju po licu. Kad prođe upalni proces ostane crni miteser One "traju" 3-6 mjeseci (barem sam tako pročitala) pa čekamo da i one prođu...
    Imam djecaka od tri i po mjeseca, i ista stvar se desila. Kako je rodjen po najvecoj vrucini, a mi zivimo u stanu bez klime, izlozeni suncu po citav dan, dijete je bilo u pristicima non stop. I isto tako sad ima crne mitesere po obrazima Vec sam razmisljala sta da radim, cime da mazem, da li treba da mazem, ali kljuc je znaci cekanje?! Okay, cekacemo Hvala!

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

evo prošlo je skoro mjesec dana od kad sam pokrenula ovaj topic i lice nam se skroz očistilo, nema više prištića ni mitesera. Zaista nismo s ničim to dirali, samo se umivali češće u toku dana s mokrom vaticom.
    Sve skupa trajalo je mjesec i pol, i stvarno treba samo biti strpljiv i sve prođe.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Moj sin ima te prištiće već neko vrijeme, ali meni se čini kao da se to širi i pogoršava. Umivamo se češće preko dana, ali pitanje je - umivati se samo čistom vodom ili možda kamilicom pošto ona ima antiupalno djelovanje?! Kako da znamo je li se upalilo, pošto je crvenilo prisutno non-stop?? :?

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ppetra, moj bebac sada 3 mjeseca, je imao u periodu od 3 nedjelje pa do 2 mjeseca stalno takve probleme.Cesto mu je cijelo lice pa i vrat bilo prekriveno crvenim bubuljicama, tackicama, ali i ponekom bebi aknom.Bila sam ocajna, doktorica je htjela da mu da kortikosteroidnu kremu, nisam dala.
    Citala sam da mnogima pomaze mustelina linija, a nama je pomoglo:
    kupanje iskljucivo vodom(bez kupki, sapuna itd, samo kosa samponom), prestala sam u toku dana da mu isplacem lice vodom ili kamilicom, i mazanje obicnom originalnom pavlovicevom kremom.
    Ja zivim u Crnoj Gori i kod nas ima da se kupi u apoteci ili u prodavnicama, za razliku od onih koje se prave ona je nekako lakse maziva.
    Nakon sto sam ga prvi dan namazala, ves sjutra je bilo nevjerovatno poboljsanje.
    pozdrav

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

uh, sorry, odgovor se odnosio na veda2804-ino pitanje

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Jacacg, već sam mazala s Pavlovićevom ali mi se činilo kao da je još gore jer je jako masno. Misliš li da trebam ustrajati na mazanju?? To mi je i patronažna predložila. Mi se i kupamo samo u vodi, sapun je samo za pokakanu guzu. Znači, ne za kamilicu?! Nadam se da neće predugo trajati. Znam da je to normalno ali izgleda strašno na tako maloj bebi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

moj je izgledao grozno..pedica rekla da mazemo kremom za oci...mi naravno nismo poslusali i nismo nicim mazali samo ga ujutro obrisali vlaznom krpom...za 10 dana su prosli :D
    sad jos izbije tu i tamo neki ali ne u onoj kolicini u kojoj su bili.
    Milije su samo po licu...Ako imaju po cijelom tijelu savjetujte se s pedom da ne bi bila neka alergija

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

vise ne znam, ja sam mazala pavlovicevom iako mi je dr i patronazna rekle da je prevazidjena.nama je zaista pomogla vec nakon prvog mazanja, a do tada tacno znam kako se osjecas.
    ja sam plakala jedan dan, koliko je bio osut i lice i vrat .
    cak sam kuvala 2 litra kamilice pa ga kupala u tome.

mislim da ne treba cesto prati lice po danu, pa cak ni kamilicom jer se isusuje.
    I ja samo perem sapunom guzu

Brzo ce to proci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •