-
Preumorna sam, jer sam tek došla s puta ... i mislila sam da se neću ni ulogirati, nego sam samo željela škicnuti kakvi su rezultati kad ono
Baš sam tužna, nekako sam se nadala iako nisam sklona vjerovanju u čuda i još manje u čudotvorne pripravke, ali su me ove vaša razmišljanja ipak potaknula da s vama podjelim iskustvo jer ono što pouzdano mogu reći je da znam kako se osjećate, i znam da vi znate kako se ja osjećam... prvo idemo zajedno po ovim i onim labaratorijima pune nadanja da će baš taj put biti nešto, onda ono grozno isčekivanje i promjene raspoloženja od neracionalnog optimizma do totalnog crnila i onda obično hladni tuš od razočarenja s nalozom u ruci.
Nakon toga crpim snagu ni sama ne znam od kud da mom dragom održim pozitivno stanje i ne dozvolim mu da padne, da se osjeća krivim, da pati, da tuguje ..... a onda me to "držanje" njega u normalnom stanju dovede do ??????
No, nisam vam to htjela reći jer to ovako ili onako znate, nego kako su se u meni smirila luđačka stanja prevelike želje da budem mama i kako sam sva moguća rješenja da se ostvarim kao roditelj osvjestila realno u glavi u srcu (duši... kužite što želim reći?)
Moji bliski prijatelji su prije godinu dana dobila preslatkog sina, MM mu je kum. To je bila jedna od onih divnih trudnoća, ali isto tako i jedna od onih trudnoća u našoj blizini za koje pomislimo, kako je to predivno, ali potajno pomislim i ono zašto to nisam ja?
Da vas ne gnjavim previše sve to znate... no njihov preslatki klinac, naše predivno kumče od 13 mjeseca ima neki oblik epilepsije i jako jako je teško nositi se s dijagnozom, terapijom, općenito s bolešću. Nama je preteško, a možete zamisliti kako je njima?
To što se njima desilo nekako me je naučilo da "spustim loptu" malo, da će se sve desiti onako kako treba biti i da ne možemo ništa na silu, da se ne trebamo predavati ni tugovati i prepuštati se očajanju i depresijama nego razmisliti i shvatiti da se stvari jednostavno dešavaju ovako ili onako i da to ipak najčešće bude baš onako kako treba biti
Šaljem vam svima veliki virtualni
i nastavljam s jakom jakom vibrama jer ko zna što će sve biti još.
-
Talia
-
Talia i cure,
.
-
-
-
Tužna MM je dobio krila nakon što sam mu rekla da je vaš nalaz dobar pa sad priča kako će on nakon spermigrama ako bude pomaka ići na biopsiju, obzirom da je malo vjerojatno kako će nam se stanje normalizirati ili bar popeti na onu razinu da ćemo moći planirati ICSI bilo gdje bilo kad. Utoliko bi on na biopsiju i zajeđivanje matrijala da bude na sigurnom. E sad kad bi to bilo tako...
u svakom slučaju vi već kad ste odradili toliko toga onda bi bilo dobr5o napraviti još i tu biopsiju pa ste bar sigurni da st enapravili sve što možete. U ostalom, ko zna šta se događa tamo dolje!? Zaćirite vi, pa se možda i iznenadite!
Talia draga bit će šta biti mora..to mi svi znamo ali se nadamo da će ipak ispasti onako kako smo oslikali kistom naše dječje mašte!
-
Tužna, mummy_s
-
svima veliki zagrljaj jer riječi su suvišne
-
talia,u potpunosti se slazem s tomom i misljanja sam,kao i ti,da treba "spustiti loptu" i znati kad je dosta! svi mi imamo veliku,preveliku zelju dabudemo roditelji,pa ti je prirodno u nama,ali ako nije sudjeno i ne moze(ali,bas ne moze ,kao u azoo slucajevima),zasto kidati zivce,zagorcavati sebi zivot? zar ima neko ko bi zelio dijete vise od mm(nasih muzeva?! nekad mislim da ga zeli vise i od mene...pa,tek ta sva tuga poslije nalaza,pa ocaj,pa njegovo okrivljavanje sebe...mm meni veli da mu nije zao njega,nego mene. veli:"sto moras patiti ti,ako vec moram ja?". onda ga volim jos vise! stvarno,ali stvarnoo,am spremna odustati,ne mogu kroz zid.lakse bi mi bilo vremenom pomiriti se sa tim(mada se covjek nikada ne moze u potpunosti sa tim pomiriti,uvijek cemo tesko prozivljavti svaku trudnocu bliskih ljudi,ali se moze nauciti zivjeti sa tim).
kontam neka budemo dobro,a sa ostalim cu se nauciti nositi.
mummy,nama je problem sto ovdje je jako tesko uraditi bipšsiju,a da idemo u MB. ..za to nam treba pola godine(dok nadju termin,i sama znas kako je bilo prosli put).
sta je sa dacom? ja mislim da je u utorak trebala biti punkcija ili ET?
nadam se da ce nam se brzo javiti sa lijepim vijestima.
-
-
Tužna jeste li probali zvati VV ili neku drugu bolnicu u Zg? Ja se još nisam bacila na to dok ne bude spermiogram ali ako bude trebalo svakako idemo u Zg jer u ne dolazi u obzir da opet idemo ovdje. Onda ću pročačkati gdje se sve može i kako oni to prakticiraju, jer mi je suludo i opet raditi samo dijagnostički...
ma vidjet ćemo šta nas čeka za 3 tjedna!
-
znas ta? posto mi to ne mozemo napraviti kao normalni ljudi ovdje,cekat cu da vidim sta je bilo sa vama ,pa cu mozda doci u Zg i sama...nadam se da ce biti nesto kod vas,pa da mogu mm nagovoriti na bilo sta,sad ne zeli ni da cuje. jedva pije eliksir.
-
Ma samo ti njega tjeraj neka on to ispije, a kakvi god rezultati kod nas bili ti mu fino reci kao ja MM da su super pa nek napravi ipak tu biopsiju.
Ja mislim da bi kod vas moralo biti bar nešto!
Jesam te uspjela opet smutiti!?
-
Curke, molim vas da mi posaljete na pp koliko vas je kostala biopsija. Znaci - operacija i ostali troskovi vezani za biopsiju, kao pato-histoloski nalaz (ukoliko se posebno naplacivao), anestezija, materijal, i slicno.
-
-
Tužna zanam kako ti je..MM je jučer ispalio da bi on odmah išao u Prag..kao neće od ovog biti ništa i njemu se uopće ne da gubiti više vrijeme...htjela sam ga udaviti! Sad tri gutljaja pred kraj njemu se ne da...
A što se vas tiče ja mislim da bi trebali ipak nešto pokušati još jer je TM u startu imao bolji nalaz od MM što se tiče hormona a i ako se ne varam nije imao zaušnjake ni neku drugu bolest koja može imati azoospermiju kao posljedicu. MM ima užasne hormone, obostrano hernije, discus herniu, zaušnjake, tešku upalu epididimisa (taj epididimis je upalno promijenjen odonda)..a to je samo ono što zna,,kad je bio mali bio je stalno bolestan pa ko zna šta se tamo još krije!
Probajte još to, ali nemojte čekati obzirom na eliksir..ili idite odmah ili nemojte uopće. Probaj još malo razgovarati s TM i objasni mu da to što ekipe nema u ejakulatu ne mora značiti da se te spermatocite nisu još jednom podijelile (možeš ti vjerovati da nas od sreće dijeli samo 1-2 diobe stanica)..možda u jajcima ipak nešto ima!
-
Tuzna i mummy, 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se kasnije pokazu rezultati eliksira...
-
draga,mummy,kako bih voljela da ga mogu kako nagovoriti na biopsiju! hedino da ga vezem,pa da ga nosim tamo ja....kad bih bar imala necije iskustvo,pa da vjerujem u to i ja.ovako bi me pekla savjest da ga natjeram da ktz sve prodje ponovo i nista.psihicki je to tesko podnositi i meni i njemu.opet kazem,ko zna mozda ga natjeram. i nikad mi nece biti jasno zasto je u njega tako lose stanje... :?
-
Ako je njemu to toliko mrsko pusti ga neka probavi sve to malo, ali mu malo podastri sve informacije. Ipak neka on odluči sam. Ja sam možda malo isforsirala MM kad je biopsija bila u pitanju, a onda j enjemu bilo žao što je išao kad je rezultat bio loš. To je dvosjekli mač. Mogao je rezultat biti dobar pa bi mu bilo drago i sigurno bi mu kroz glavu prošlo da smo mogli ići na donora bez veze..a tako ti je to!
-
-
To tuzna! Ostavi ga malo da razmisli i bitno je da mu kazes sta bi i ti zeljela kako bi to imao u vidu. Jer to je ipak odluka koja kaci vas oboje.
A i ja se pitam sta je s dacom... Trebala se do sada vec vratiti... :?
-
-
Ako je punkcija bila u utorak, trebala sa vec vratiti. A i ja cekam ko' na iglama...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da joj sve prodje ok i da dobijemo jednu cudotvornu cudesnu bebu.
-
dacaob ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
za happy end pricu koju ce nam skoro napisat
-
dacaob ~~~~~~~~~~~~~~~~
-
Dacaob nas je otkantala..
-
nadam se da je sve u redu i da ce nam se javiti.
ostalim pozdrav
-
Cure ima li kakve akcije? Ja imam pokušati MM uglaviti za spermiogram ovih dana tamo oko sredine 9-og mj. Znači za dva tjedna smo pred sudom. Ipak su pripreme u tijeku pa kako bude. Danas riješila pitanje uputnica i sad je status "all systems go"! Vežite se polijećemo! 8)
-
Ma nista novo kod nas... Cekam sljedecu sedmicu da zovemo kliniku da se narucimo za biopsiju pa od mene ocekujte vijesti tek u utorak- srijedu.
-
ni kod nas nikakve akcije. samo sjedimo i cekamo da se dasi cudo!
ma,tuga!
-
-
a,dace......sta joj je?!
maloprije sam pravo tuzna bila i cak sam se isplakala.a slusajte zbog cega:
prvo su nam nekada oko 15 h dosli prijatelji koji imaju deckica od 2 godine,i ja sam,naravno,citavo vrijeme se igrala sa njim. kad su otisli,citavo vrijeme sam samo kontala kako mi je ,zaista, uskraceno mnogo u zivotu sto nemam dijete,kako bih sve dala samo za jedno,samo da ga imam....a,onda oko 20 h saznam da je od tumora na mozgu umrla djevojcica 4 godine mladja od mene(20 godina,ja se igrala sa njom kad smo male bile)! roditelji samo nju imali.
sjedim i mislim si: ma,Boze nemam ga,ne znam ni sta znaci imati ga i smatram da je jedina moguca gora situacija od ove nase(nemati djece i boriti se sa svim ovim) upravo ta: da ga imas,pa zivis sa njim 15-20 god i onda se desi ovako nesto-izgubis ga. toj djevojcici su otkrili tumor prije nekih 2 mjeseca.
odavno me necija smrt nije pogodila kao ta. na trenutak sam pomislila:na sta da se zalim? sta da trazim od Boga?
totalno me neka depresija spucala od svih tih osjecanja danas.
ima li i kod koga sta novo?
ljubim vas,i trebamo biti Bogu zahvalne bar na zdravlju.
-
-
-
-
samo da vas pozdravim.nista novo.
dace,vidim,nema i dalje. :?
ljubim vas
-
-
-
-
Mislim da sam na nekom forumu procitala da daca ceka betu, tj. da nece da se javi dok ne dobije +.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da nam javi za + i da otvori sezonu
sa naseg topica...
-
oooooooooooooooooooooo
ajde,daco! drzimo svi fige i vibramo za tebe!!!!
-
-
mummy ~~~~~~~~~~~~~~~ opusti se draga
daca ~~~~~~~~~~~~~~~~~ za +
tuzna
-
pozdravljam i ja sve vas.
mummy,daco-potpisujem ZO.
-
Drage moje devojčice, pretužna sam da bi vam mogla sve pisati-moja beta je rasla,a zatim pala-šta da vam kažem, dva dana samo plačem,plačem i plačem. Sve u svemu mb je sjajan i čitav tim tamo-nalaz kod mm gori nego prošle godine u jevremovoj, tako da su mu radili punkciju oba testisa da bi nahvatali 14 dobrih i pokretnih sp jer sam ja imala 14 jć i odličan endometrijum-prof.V i biolog Borut i sestra jasna ostali su sa nama u bolnici do 20h tog dana kad sam imala punkciju a onda nas poslali kući i oni ostali još sat vremena ne bi li nahvatali te njegove sp-zaista su sjajni i nemam rečima kojima bih opisala tu zahvalnost-sve u svemu rekli su nam da dodjemo sutra dan da nam saopšte da li su i koliko sp uspeli da nadju-tu noć nismo spavali, mm je bio očajan a ja sam pokušavala da budem jaka zbog njega- sutra dan smo otišli i profa nas je dočelao sa osmehom-pronašli su svih 14 sp i odmah je nazvao boruta da vidi da li se nešto oplodilo-i oplodilo ih se 8 tako da je profa rekao da idemo na blastice i da se vidimo za 5 dana a ako bude problema zvaće nas da dodjemo ranije-bila sam u haosu svako jutro i iščekivala sam pozive ali nije ih bilo i tako smo otišli na ET kada nam je profa saopštio da imamo dve lepe blastice i da bi ih one obe vratio-pristali smo i onda šta da vam kažem-12. dana beta 52, 14-70 a onda sam prokrvarila i beta je pala-trenutno sam očajna ali ne mogu iz ove kože. Poštosu mi oči još uvek prepune suza javiću se kad mi bude bolje a do tada vas sve ljubim i pozdravljam.
Ako ima pitanja slobodno pitajte ja i dalje ostajem sa vama
-
-
-
-
daco
I ja sam imala sličan scenario u prvom postupku na IVF poliklinici, čak mislim da sam imala iste brojke bete.
Možda malo utjehe, dr. Tomić jer rekao da je biokemijska trudnoća načelno dobar znak, da zamislim pitar u koji se sadi cvijet. Jer sigurno je dobra "podloga" kad se već primilo.
velika pusa tješilica, čuvaj se i idemo dalje
-
Dacaob, grlim te i potpisujem sve što su cure rekle gore. Po meni, vaše šanse za budući uspjeh u Mariboru su velike i uspješno su "overridali" problem TM-a čim ste došli do blastica i tako "dobre" biokemijske. Ako te mogu utješiti - meni je nakon biokemijske 10 u stimulaciji u Mariboru (to je bila prva toliko velika biokemijska) idući put u Mariboru s FET-om uspjelo. Na Vuk Vrhovcu u ZG-u doktor Lučinger biokemijsku skoro računa u uspjeh i ohrabruje parove da svakako nastave dalje. Znam da te sve ovo sada ne tješi, ali možda te utješi za par dana. Navijam za vaše smrzliće, ako ih imate
.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma