Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 303

Tema: 39 + (2.dio)

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nia, hvala za tvoj filing, naježila sam se

ina33, upravo me to drži u mojoj klinici - uvijek dođem do transfera, i to 2-3 embrija, jednom su bili veličine 4,5,6 pa 6,7, zadnje 8,10 (sve treći dan), a prvi puta ne znam jer nisam bila u toku...i nekako mislim da moji dr-ovi i biolozi stvarno sve naprave kako treba i da je za najnaprednije klinike danas još ipak najveći problem kako nakon et-a dobrih zametaka postići t. Pitala sam svog dr-a za deksamethazon, da piju neke žene poslije et-a, veli mi dr. da nije sklon davanju lijekova ako smatra da ne koriste i da je dex napušten već prije 10 g, nije pokazao rezultate, a daju ga samo pacijenticama kod kojih se primijeti povećana dlakavost... Sve to mene jako drži u mojoj klinici i sad kad sam već duže kod njih ne naplate mi baš sve

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

What, koja povećana dlakavost, kakve to ima veze . A, skužila sam, biće ga daju kod PCOS-ovki za spriječit hiperstimulaciju kao što ga je rvukovi2 pila. Jel' napušten ili ne - svaki doktor svoje pjeva, uglavnom ćeš dobivat neg. odgovore. Danas ih daju - Bauman, Radončić iz Vilija, i Alebić s VV-a (on daje decortin - slično nešto - za endometriozu tj. imunologiju).

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim, dobra im je znanstvena metoda - dlakavicama šibnut kortikosteriod . Ma, znam da ti nisu tako rekli, ali moram te malo zezat. Tako i jedan od mojih doktora kaže da može vidit kakvi su ti spolni hormoni na temelju izgleda. Meni sve to, mislim - daj brajko, labos da to vidi, pusti priče 8) .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A ako se žena depilira po udovima, još ako nausnicu depilira, kako to onda utvrde. Sad će me rvukovi2 zakjučat. Tako mene isto androlog Sinjanin na VV-u da ja imam PCOS i gleda me jesam li dlakava , a ja se uvridila.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

E da, ina33, i ja sam to pomislila, žene ponekad uklone baš sve dlake pa je malo teško zaključiti ... no dobro sam ipak čula, dlakavost ima veze s hormonima... i nisam to htjela prije tipkati jer kad su dlake u pitanju izazivaju
    U svakom slučaju i ja sam (kako kaže i moj dr.) za to da se ne pije previše svega ako nije potvrđeno da koristi, osim naravno prirodnih stvari - cikla, ananas, čajevi...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ništa nije potvrđeno, od marulja, vrkuti, cica-maci (macapotent), pa do dexa, aspirina, serotonina, velika većina je pokušaj-pogreška jer implantacija ostaje misterija, za razliku od rel. uspješno riješene oplodnje. BTW, čak ni debljina endometrija nije nešto ključno oko čega se svi slažu, a kamoli da bi se doktori bavili ciklama i ananasima i oko toga neki konsenzus imali. Žene s PCOS-om znaju imat pojačanu maljavost, onda se valjda dex daje za spriječit tako čestu hiperstimulaciju kod takvih žena - PCOS. Sve ti je to po meni - probaj i izvariraj .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Krivo shvatila - strategija je ne miksaj lijekove, a udri po svemu prirodnom što može pomoć. It's OK, dok god proizvodi dobre embrije. Dex je navodno za olakšanu implantacij, po nekim teorijama - znači ovaj dio drugi - part II priče kad se dođe do embrija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A propos nepijenja nedokazanog - ako ne šteti, ja sam za eksperiment, pogotovo ako je žena imala više od 5 transfera - jer dok i ako oni dokažu, ja ću npr. bit jednom nogom u grobu, definitivno s umjetnim kukom do dva .

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, malo sam se nespretno izrazila, ove prirodne stvari koristim bez obzira pomažu ili ne u MPO-u, jer ionako nešto moram piti. I rekao mi je ne moj nego drugi dr. , da je samo bitno da endometrij ne bude ispod 6 mm to je nekakav minimum. I meni se čini, kao i kod drugih stvari u životu da nekakve prosječne vrijednosti dovode do uspjeha, pa nismo jednaki, tako i endometrij - kod jedne cure je 6 mm osmi dan, a kod druge 8 mm, kako kod koje. To je sve ok.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I ja sam za isprobati, ali kad mi dr. kaže da već imaju saznanja o tome, onda nekako vjerujem u to, naravno do novih informacija...

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa
    A ako se žena depilira po udovima, još ako nausnicu depilira, kako to onda utvrde. Sad će me rvukovi2 zakjučat. Tako mene isto androlog Sinjanin na VV-u da ja imam PCOS i gleda me jesam li dlakava , a ja se uvridila.
    Što se tiče dlakavosti, ja s tim imam problem pa bih onda potvrdila ovu tezi svojim primjerom.
    U biti kortikosteroidi u malim dozama (Dexamethason) suprimiraju nadbubrežnu žlijezdu, pa ona u sklopu supresije smanjuje udio DHEA-S kao izvor.
    Visoki DHEAS i androstendion, znači više testosterona koji može utjecati na dlakavost.
    DHEAS-om se testira koliki je udio nadbubreže lijezde u stvaranju androgena-to kad idete raditi spolne hormone.
    Tako da ta priča s dlakama i dexom ima smisla.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i vjeruj mi vidi se da imaš problem i ako se dobro i redovito depiliraš

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, moja tiki - kako koji doktor. I kako koja saznjanja. Moš' mislit koliko su ti oni u svemu ovome isto ono s upitnicima, kad se i unatoč tome što je tehnologija IVF-a pristutna već desetljećima, ne mogu složiti niti oko ključnih milestoneova u priči - tipa je li potrebno ležanje nakon transfera ili ne - evo kratkog pregleda - VV - 15 min, ali ne na gino stolu - ustaneš, doma bolovanje 3 dana, SD - nekoć 2 tjedna bolovanja, dižu te medicinska braća s gino stola (nekoć - tipa pred 2 godine, se preporučivalo prespavat u bolnici), Maribor - nema nikakvog ležanja nakon transfera (ima jedino nakon punkcije zbog anestezije) - sutradan radit, nikakvo mirovanje, samo ne pilates, joga, jogging itd. Tako da ti nije to onako monolitno mišljenje - tipa nemaju doktori danas saznanja, nego tisuću jednakovrijednih i stalno prisutnih pravaca. Uostalom, to je tehnologija koja je po postupku uspješna samo 30%. Bi li se ti npr. išla operirat da ti kažu imaš 30% šanse i da je to super... Eto, just thinking outloud....

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Rvukovi2, znam ja da ima smisla - toliko sam pokopčala. Samo mi je kao metodika odokativnog zagledanja ima li žena brk na usnici ili ga depilira funny - kad već postoji lab za izmjerit androstendion, dhea-s itd. Žiš-ku ?

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa meni je ginić na ginekološkom pregledu išao na brzinu provjeriti povišeni prolaktin tiskanjem dojke, da vidi hoće li iscuriti kakav iscjedak.
    I bogme je iscurio, i imala sam povišeni prolatin.
    To je sve dio pregleda i po meni dobre metodologije za stvaranje početnih zaključaka.

Ali da je ugodno, nije-priznajem i potpisujem 100X.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sve 5. Ali, neće nužno iscuriti ako je povišen prolaktin, kao što neće baš svaka žena s PCOS-om bit brkata, jel' da? Zato ja volim Maribor - ne zagledaju i ne pipaju - nego labos - bez filozofije. Mislim, OK da te pipka socijalac u nekoj početnom stadiju priče, ali high tech MPO-ovci po meni imaju slat u lab, a ne pipkat i u brke gledat . Mislim - mogu i ja doma gledat jesam li brkata i stiskat dojke . Da je to dovoljno, labosi ne bi postojali, kao, i slična analogija što me muči ovih dana - da se sve može vidit preko UZV-a i drugih testova, a tko bi išao na amnio... Iako, nju se nadam stvarno propustit.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Iako sam se već uhvatila da na cesti gledam - evo ga, ovo je sto posto PCOS-ovka (pretilost, maljavost, bubuljice), a ne mora uopće biti. A-ha - evo ovo je sto posto IVF dijete (ako je starija mama itd.). Mislim, meni je to onako za razbibrigu, ali kad se stvar već razvije dotle da se u IVF kreće - onda labos, doktori, lijepo molim za dijagnostiku - hvala .

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ina33, i meni tako (labos...) izgleda najozbiljnije. .... A i ja se često zagledam u starije žene s malom dječicom, zapravo doslovno ih "lovim" po gradu , profesionalna MPO deformacija.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Je. Ma, vidiš, i na ovom primjeru nastaju stvarce zašto se ljudi pitaju - šta to tamo u MB-u rade bolje itd. Ništa - jednostavno su disciplinirani i drže se svoga, i unatoč tome znaju zeznit. Imaju svoju šprancu, svoje "politike i procedure" i toga se drže, mislim, nije neki kunst i teška pamet lipo poslat ženu da izvadi hormone, nije u tome nikakav izazov i dosadno je, u krajnjoj liniji, uglavnom je sve OK, ali koji put se nešto i uhvati, nešto i košta, da se razumimo, ali in the long run takav pristup - ozbiljni - ajmo labos, ajmo kontrola - to je ono što nosi uspjeh, kad je već sve onako shaky i klimavo i teško odredljivo u MPOu. To je ona logističko-organizacijska stepenica više. Brišem, dok me rvukovi2 nije istukla, ma, šalim se .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sjećam se jedne Maximine rečenice, uvijek će mi se urezat - bila je komentirala nedavanje anestezije za aspiraciju u stimuliranom - voziš ferrari, a nemaš za benzin... Djelomično je u pravu. S tim da OK - to je bol, istrpi se, radi se o subjektivnom osjećaju, ali za dijagnostiku ipak ja lijepo volim precizno, rađe da mi štede na anesteziji, nego na dijagnostici, to je moj stav.

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jao, opet smo došli do zaključka da je kod nas sve tako bijedno

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ma, nismo - nego samo znamo čemu stremiti i kao pacijenti inzistirati kad je npr. vađenje hormona stvarno dohvatljivo . Ono - vizija, misija, uspjeh .

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Nasmijale ste me s ovom dlakavošću...

potpisujem da je u nas medicina sklona improvizaciji puno je razloga za to. A improvizacijske navike se teško mjenjaju (naročito ako su uspješne) i nažalost uslijed dugogodišnje improvizacije i oni koji se tek uče uče improvizirati i nesvjesno (jer nisu vidjeli drugo) to doživljavaju kao ispravno.... Egzatna kvantitativna mjerenja kad postoje treba raditi!!

Tiki sjetila sam se još nečeg u svezi transfera... u Mb smrzlićima a i ostalima rade tzv. 'hatching' . jesu ti to kada predložili?.. :?

Ina33 gdje te mogu priupitati ovo oko amnio ?? Vidim da impresivno brzo napreduješ sa novim znanjem pa da ne lutam u poljima neznanja ...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Imaš mail - ajde PPAJ mi ga - pošaljem ti sve što znam.

BTW, u Mariboru su meni rekli da ne rade na svima hatching - samo u slučaju odmrzavanja da to ima smisla, di se stvrdne zona pellucida. U svježim transferima ga u pravilu ne rade - ja sam ih specijalno pitala za sva ta čuda tehnike i to je bio odgovor.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

....imam naravno poslaću ti na PP. Hvala !!

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

nia,... hatching, ja neznam o čemu se tu radi, nisam se susrela s tim pojmom :?

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Vjerojatno će ti to ina33 stručno objasniti ali u međuvremenu da se i ja umiješam.
    Taj tzv.hatching se radi nakon odmrzavanja tj.laserom se malo zareže opna embrija kako bi se on lakše ugnijezdio u stijenku maternice.
    Mislim da to rade kod starijih žena iako sam negdje pročitala da je moguće i oštećenje embrija. I za sada radi samo MB.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

O, svaka im čast, čitala sam o tome, ali mislila sam da to u našoj blizini još nitko ne radi

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Hatching je zarezivanje ovojnice embrija tj.zone pellucide čime se postiže navodno bolja implantacija. Ne šteti plodu - tako kažu. Osim smrznutim embricima u Mb počeli su oćito raditi i specifićnim slučajevima. Meni su to ponudili i ja pristala... tako da li mi je to bilo presudno ne znam... ali zvuči podosta logično. Naravno vrlo je važno da to radi stručna i iskuna osoba tj. biolog.
    Pa tako mislim tiki_a da je to nešto za tebe naravno u MB!!! Sretno.~~~~~~~~~~~~~~

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Cure, imate sve u brošurici Čudesne bebe od Daniele32 gore na Linkovima. Kad sam pričala s prof. V-om u MB-u nije to nešto specijalno isticao kao neku genijalnu komparativnu prednost MB-a (i inače oni ne nastupaju tako), nego kao - to se radi za smrzliće, jedino kao tad ima smisla - i to navodno po defaultu rade smrzlićima prilikom odmrzavanja. Ne znam radi li to ko kod nas.

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hvala nia , ina33, znači smrzlićima rade uvijek, možda je tu tajna tvog uspjeha.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ko bi znao. Meni se pak čini da je komparativno u smrzlićima uspješniji VV, ali ne znam je li možda to tamo rade. Ja sam pitala čisto da iskoristimo sve heavy guns MPO tehnologije pa da vidimo hoće bit nešto od toga .

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

drustvo 39+, prvo svima malo ~~~~~~~~~~~, a narocito tiki_a za ET i rikikiki da sutra krene dioba JS.
    danas sam na punkciji bila sa jos jednom zenom i moram priznati da sam dobila snage kad sam cula da je sa 49 godina na prvom IVF-u. bila je stimulirana i dobila 3 JS. sjajno, dakle nikad nije kasno. evo, mene je utjesilo, a mozda ce i vas. u svakom slucaju zelim joj uspijeh od prve i da netreba prolaziti sve ono sto smo mi.
    svima

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Daaa?????? Pa to se super, sekica hvala za motivaciju

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Što?????? Nisam najstarija "koka koja čuči na jajima"??????
    E ovo valja pozdraviti!

vaya con dias

Početno

Pozdrav, evo i mene k vama 8)
    Ovog ljeta 42. S obzirom da radim u skoli nisam razmisljala o vlastitom klincu jer mi je ih je puna kapa u skoli, no pocetkom o.g. M su pocele sarati i preskakati, FSH 18, a ja panicno da ne prodje bioloska ura, surfajuci nasla vas i eto me u srijedu kod dr.A. na prvom tretmanu. (valjda stimulacija). Na jednom pregledu uzv je pronasao neki folikul, ali kaze dr. da mu je cudno jer u to vrijeme nebi trebao biti tamo.
    Ali stvari su se popravljale, u svibnju i lipnju FSH 5,3 i 5. perSu! A i M se normalizirala. Spermiogram lagano usporen, svi drugi nalazi AIDS, papa bris...stitnjaca...ok. Ne znam da li je toj normalizaciji prirpomogla organometrija u dugoj ulici, gdje doktorica na temelju nekih mjerenja odredi koji vitamini ili minerali ti fale, preporucila mi sojin lecitin, koji vraca energiju, (koji sam sa uzitkom pila i od jutra se osjetila poletno) ili pak 100% sok od grejpa koji mi je ovog proljeca bas tako pasao.. No svejedno, vjerujem da i sam organizam signalira sto mu fali, samo ga treba znati cuti i poslusati...Ispricavam se na ovom tolstojevom romanu, probat cu drugi put biti kraca..Moram vam priznati da se na stranicama Rodinog foruma osjeca super atmosfera, toplina i cesto mi dodje gust da vas citam i uzivam....pusa

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

vaya dobro došla ka nama. I još nas brže "napustila" s bebačem.

vaya con dias

Početno

thx iva-luca. ako sam dobro uspjela pohvatati, ti si uspjela, bebac te lupa i neda ti spat?! Zato ti sad ne spavas !

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Dobro došla vaya!

Ja ti isto radim u školi.Još malo pa ću 39. Razumijem te da ti je dosta klinaca tamo. I meni je tak nekak. I ja sam kod dr. A. Idem u 10 mj. na prvi IVF ako nekaj ne iskrsne. Uf. Imam tremu! Sretno ti bilo. Tješi me da nije samo meni biološki sat zakasnio

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

vaya generacijo dobro došla :D

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

vaya dobrodošla i želim da ti postupak uspije iz prve!

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

vaya, dobrodošla i što prije vaya con dios na podforume niže !

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj sekica prvotno napisa
    drustvo 39+, prvo svima malo ~~~~~~~~~~~, a narocito tiki_a za ET i rikikiki da sutra krene dioba JS.
    danas sam na punkciji bila sa jos jednom zenom i moram priznati da sam dobila snage kad sam cula da je sa 49 godina na prvom IVF-u. bila je stimulirana i dobila 3 JS. sjajno, dakle nikad nije kasno. svima
    A gle mene, 39 i razmisljam o odustajanju! Hm, razmislit cu opet...

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vaya con dias prvotno napisa
    thx iva-luca. ako sam dobro uspjela pohvatati, ti si uspjela, bebac te lupa i neda ti spat?! Zato ti sad ne spavas !
    E draga vaya, lapsus! Ali, nadam se će biti....
    I da znaš, tvoj lapsus tumačim i prihvaćam kao znak skorog uspjeha!

vaya con dias

Početno

Ne, ne, nije lapsus, vidim ja tebe vec sada debelu, i kako jedva stojis na nogama....Hvala vam na dobrodoslici...
    Maya, vidimo se drugi tjedan kod dr.A. I ja prvi put u akciju...zapravo samo na kontrolu tjedan prije M.
    Samo sto mi nije fora kod dr, sto zbedira, jer prica o malim sansama, ovak onak....postotci..

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nemam taj feelng da o tome priča. A bila sam samo 2 puta!

Ja sam jutros prebacila dogovor za idući petak. Sestra je stvarno bila ljubazna na moje gnjavljenje da bi ja došla 4 dana ranije. Nekakav je neradni dan pa sam zato to prebacila....

Uf, frka! Nekakva trema... ne znam ni sama kaj.

Ako nekaj ispadne da se ne može u tom ciklusu (kaj-ja-znam gužva ili slično) ja isti dan zovem IVF kliniku.

vaya con dias

Početno

Bila sam i ja 2 puta, srijeda ce bit treci put, mozda je meni punil glavu jer sam vec u 40tim, al nema veze, mislim da je stvar individualna. Zapravo mislim da treba unijeti malo vise samopouzdanja, a ne o postotcima...no ok. valjda treba i o tome realno.
    Osjecam da si u panici, jer bi ti odmah na drugu kliniku....Cemu panika? Pa ti jos imas puno vremena!!!!! Danas je vrlo popularno roditi u 40tim. Onak, - zrelije smo. Ja to ne dozivljavam tako katastroficno, potpuno sam opustena, jer znam da dokle god imam organ moci cu i rodit, a sanse su mi iste gdje god isla. Samo se treba poklopiti mjesec sa venerom i sl.
    Netko je na forumu super napisao da ipak beba dodje kad ona hoce, a ne
    kad mi to zelimo......pa ostavimo njima da odluce. Ne?
    Ne znam kako reagiraju vasi muzjaci , moj je malo od 3. puta- praznjenja (zadar, VV, pa neki leukociti)..a bas i nije taj samozadovoljavajuci tip. Opet ja tolstojev roman...sori.... 8)

vaya con dias

Početno

Opet ja.
    Ma treme su super stvar, kada sam isla na ispite sa tremom - briljirala sam, a kad sam bila puna samopouzdanja - jedva sam se izvukla, ili me na kraju bilo sram kaj sam se pokazala u tak losem svjetlu....
    Sestre cista petica! kuze stvar.Vidis npr. kak odredit tjedan dana prije kad ce ti bit 3.dc i rezervirat termin? To se ziher moze odredit samo 1.dc! Ma i dr.A je ok. Pristupa vrlo profi, uz vrlo veliku dozu postivanja nase individualnosti....Mislim da smo u pravim rukama.... Sve vise mi je simpa, a to je zapravo i najvaznije...predajem mu se. Sigurna sam da ce obaviti svoj posao najbolje sto moze i sto zna, a to je i tajna uspjeha!
    Nego kako ja mogu promijeniti ime vaya u tolstoj?

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ako ces mijenjat sa iste adrese,pitaj anci, voditeljicu foruma. meni jesu,
    bas dobar nadimak. tolstojica.

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj vaya con dias prvotno napisa
    ..........Nego kako ja mogu promijeniti ime vaya u tolstoj?
    nije loše ime... S druge strane, ja ne bih izazivala vraga, da mi ne bi neki Kozak iskočio na putu do klinike....

Stranica 3 od 7 PrviPrvi 12345 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •