Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 303

Tema: 39 + (2.dio)

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Hej koke.......da vas kratko pozdravim i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Na brzaka sam preletila sto ste pisale i :shock: Kakvo odustajanje dok doc ne kaze:"Vi vise ne producirate JS"!??????
    Meni mojih punih 39 nista ne smeta samo me muci nestrpljivost i to sto si od placanja silnih postupaka do sada nisam nikad mogla priustiti normalne svatove i nemam lijepih slika koje cu jednog dana svojem moci pokazati...eto, to je moj jedini problem i jedino od cega sam odustala su svatovi iz mojih snova..

vaya con dias

Početno

pozdrav bebomanka! ma ni js nisu problem, po njih mozemo u prag, pa zamolit neku zgodnu cehinjicu da nam ih posudi, najvaznije je da imamo organ gdje se bebac moze usidriti.
    a i pompozna vjencanja mi se ne cine izazovnima, ma ne dodju oni zbog nas (uglavnom), nego zbog sebe; dobro se nalit i napit, i dr.....to su sve administrativni obredi, a sa ljubavi nemaju veze, nego bas naprotiv. a najbolja su mi ona vjencanja di frajer izjavi ljubav ili zaruke na tv ili sl. pred cijelim svijetom, zakaj? da bi svi znali (koga briga ) ili da on malo dodje u centar paznje? komplexirano- frustrirani tipovi
    tolstojica 8)

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pozdrav generaciji! Nema odustajanja!!!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

vaya-tolstojevica

Pozdrav ostalim kokama i malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svima skupa za danasnji dan da bude pun ugodnih iznenadjenja ma dosta bi bilo i samo jedno-ali vrijedno iznenadjenje!

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Joj, cure....

Kad ne radim mislim samo na to kako se bliži taj postupak!!!

Jednom sam pročitala da je nakon transfera najgore to iščekivanje. Iskusne cure su pričale

Meni je i sad iščekivanje!

Help!!!

[/quote]

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Re: bebomanka

Citiraj bebomanka prvotno napisa
    Hej koke.......da vas kratko pozdravim i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Na brzaka sam preletila sto ste pisale i :shock: Kakvo odustajanje dok doc ne kaze:"Vi vise ne producirate JS"!??????
    Meni mojih punih 39 nista ne smeta samo me muci nestrpljivost i to sto si od placanja silnih postupaka do sada nisam nikad mogla priustiti normalne svatove i nemam lijepih slika koje cu jednog dana svojem moci pokazati...eto, to je moj jedini problem i jedino od cega sam odustala su svatovi iz mojih snova..
    Nisu problem js (jos dobro "produciram" ), cak ni lova, nego sam se pocela bojati negativnih posljedica stimulacija. Do sada sam ih imala 7, i ne usudim se vise. A i besmisleno mi nastavljati jer se uvijek dogadja isto: super reakcija, odlicni embriji, a nikad implantacija. Ocigledno je jos nesto problem, a ne samo muzeva oligoasthenoozospermija.

Koliko ste puta bile na stimulaciji, da li vas je strah posljedica, i koliko puta cete ici?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A sky, ti se nisi onako malo "poigrala" s imunologijom? Možda bi ti pomoglo ovo nešto blago i jednostavno? Duić ti sad radi i privatno srijedom pa je sve ono o čemu smo nekad pričali puno logistički jednostavnije - tel. br. 4813 700 - nisam bila, ali sam čula.

vaya con dias

Početno

pozdrav,
    nisam te skuzila, ne dodje do implantacije ili dodje do implantacije, ali ti se ne ugnjezdi dobro? Ja putujem sutra sa otoka, u sri sam kod dr.A, pa polako ovog mjeseca prvi put ulazim u stimulaciju, spominjao je za sri sprej, pa da cemo se viditi za par dana 3.dc. ostalo neznam, pa ti nemrem bas nikakvim savjetom pomoci. kad si bila zadnji put? kolike su ti pauze izmedju stimulacija? na forumu mozes procitati da se izmedju stimulacija preporucuje prirodnjak, mozda je to i bolje, ako mislis da si na stimulacijama cesto, a s obzirom da proizvodis js... Ako sam dobro skuzila stimulacija sluzi da bi proizveli vise js. A tebi to i nije ocito problem. Stvarno ja sam laik, nemam poima sama kaj da ti velim.
    Meni je danas veca trema od puta nego od VV. Cujemo se kad se vratim za par dana na moje racunalo (dok bum cekala M). Pusa svima...koliko vas ima!
    Tolstojica

vaya con dias

Početno

Mayo onda se ne zaustavljaj, radi :D puno....pa ne misli :? ...jer uskoro neces smjeti raditi, vec mirovati !

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj sky prvotno napisa
    Nisu problem js (jos dobro "produciram" ), cak ni lova, nego sam se pocela bojati negativnih posljedica stimulacija. Do sada sam ih imala 7, i ne usudim se vise. A i besmisleno mi nastavljati jer se uvijek dogadja isto: super reakcija, odlicni embriji, a nikad implantacija. Ocigledno je jos nesto problem, a ne samo muzeva oligoasthenoozospermija.
    Gledaj, i kod nas je tocno takva situacija kao i kod vas.Meni je sad 6.postupak a ne razmisljam o posljedicama stimulacije jer jos fala Bogu nista posebno ne osjecam.A koliko puta sam vidjela i citala o zenama koje su isle i po 15x pas u ostale zive, zdrave i sa strucom na grudima..
    To je ono sto mi daje snagu za dalje.
    Kod mene isto dolazi do kurslusa pri implantaciji jer mi se do tada isto sve odlicno odvija..iako nikad nisam dosla do smrzlica sto mi je uvijek ostavljalo crva neizvjesnosti....
    Eto,sad sam paralelno uz stimulaciju krenula i kod osteopate koja mi vraca sve organe i kosti u idealan polozaj koji se tokom godina i moje saobracajke totlno poremetio pa se nadam da cu tako otici korak dalje. A sto se imunologije tice, ovdje su mi svi doktori odmahnuli rukom na to moje pitanje uz obrazlozenje da je kod nas imunologija problem da se JS nebi niti oplodile.... :/
    U svakom slucaju...mi idemo dalje!! :D
    Mislim da jos nisam spremna na taj poraz da odustanem- to bi me slomilo.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Sky potpuno te razumijem iako još nitko nije jasno rekao koje su to negativne posljedice stimulacija?
    Da li je to rak jajnika o kojemu sam čitala kada sam krenula u postupke ili nešto posve drugo?
    Kada kažem liječnicima koji nisu u MPO da sam u zadnjoj stimulaciji primila 40 ampula -oni šire oči u čudu i kažu oprez!

Mi same moramo odlučiti koliko dugo ići u postupke i da li nam je briga za vlastito zdravlje manje bitna od djeteta pod svaku cijenu.
    Sigurno da se ove crne misli zaborave u trenutku rođenja vlastitog djeteta ali smatram da je jako bitno biti djetetu i zdrava majka a ne samo majka.

Pozdrav,

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj didicro prvotno napisa
    Sky potpuno te razumijem iako još nitko nije jasno rekao koje su to negativne posljedice stimulacija?
    Da li je to rak jajnika o kojemu sam čitala kada sam krenula u postupke ili nešto posve drugo?
    Kada kažem liječnicima koji nisu u MPO da sam u zadnjoj stimulaciji primila 40 ampula -oni šire oči u čudu i kažu oprez!

Mi same moramo odlučiti koliko dugo ići u postupke i da li nam je briga za vlastito zdravlje manje bitna od djeteta pod svaku cijenu.
    Sigurno da se ove crne misli zaborave u trenutku rođenja vlastitog djeteta ali smatram da je jako bitno biti djetetu i zdrava majka a ne samo majka.

Pozdrav,
    Rak jajnika, rak grudi, poremećaj rada štitnjače, jetra. Nije sve to jednoznačno jer MPO-ovci u pravilu ovo downplayaju (tj. umanjuju značaj) a drugi dr-ovi zabrinuto cokću. Ovako sam ja za sebe shvatila pravilo.

Znači, ko je dugo u ovome (tipa 5+ velikih stimulacija), mora:

- redovito (jednom godišnje) vidit štitnjaču - hormone i UZV svaku recimo 2 godine;
    - kontroliravat jetrene probe;
    - jajnike kontroliravamo jer smo na folikulometrijama pa tu nema iznenađenja, ali povremeno isto izvadit CA-125 marker za tumor jajnika i endometeriozu;
    - jednom u 6 mjeseci ići na UZV prsiju, nakon 40 mamografija;
    - naravno, radit ovo samo kao mjeru predostrožnosti, u biti nadat se da su te opasnosti prenapuhane.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Pit puno vode nakon stimulacije da se jetra i bubrezi odmore od hormonalnog udara. I ja sam isto bila 40 ampula po stimulaciji...

Datum pristupanja
    Jan 2005

[quote="ina33

Rak jajnika, rak grudi, poremećaj rada štitnjače, jetra. Nije sve to jednoznačno jer MPO-ovci u pravilu ovo downplayaju (tj. umanjuju značaj) a drugi dr-ovi zabrinuto cokću. Ovako sam ja za sebe shvatila pravilo.

Znači, ko je dugo u ovome (tipa 5+ velikih stimulacija), mora:

- redovito (jednom godišnje) vidit štitnjaču - hormone i UZV svaku recimo 2 godine;
    - kontroliravat jetrene probe;
    - jajnike kontroliravamo jer smo na folikulometrijama pa tu nema iznenađenja, ali povremeno isto izvadit CA-125 marker za tumor jajnika i endometeriozu;
    - jednom u 6 mjeseci ići na UZV prsiju, nakon 40 mamografija;
    - naravno, radit ovo samo kao mjeru predostrožnosti, u biti nadat se da su te opasnosti prenapuhane.[/quote]

Jao, draga Ina! Prvo me gore usrecis davsi mi privatni Duicev broj, a vidi sad ovo... :shock: Zezam se, znam sve to, a Duic mi je na "to do" listi, mada jos ne znam hocu li ici.

Bebomanka, ni moji zameci nikad nisu dosli do zamrzavanja, pa i ja pomisljam kao i ti da bi to mogao biti nekakav indikator ipak nije bas sve tako bajno kao sto se cini. Takodjer, nista ne osjecam za vrijeme niti nakon stimulacije, pa sam vec pocela umisljati kako postupak ni ne moze uspjeti kad svi ti silni hormoni jednostavno "prodju" kroz mene a da ih ni ne osjetim. Eto, svasta se vrzma po glavi, a ako se odlucim jos jednom ici, to ce biti samo zbog vas, drage moje.

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Eto, svasta se vrzma po glavi, a ako se odlucim jos jednom ici, to ce biti samo zbog vas, drage moje.
    ajde, draga nemoj se još predati

pitanjce: da li su Mariboru reagirala drugačije (više folikula?, da li su išli na blastice?,...) u odnosu na HR (mislim Petrovu i IVF) zbog dugog protokola - može ovo i na pp

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Sky, što ne dođe na kavicu, vidiš kako me fjora naučila qoutati . Ajde, ajde, meni je ovo ka sve normalno da se to kontrolirava - ono, sistematski .

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Fjora, jedina je razlika što tamo ima 4 iskusna ginića i 4 biologa koji tipa 10-tak godina su u tome plus kvalitetna oprema itd. Sve što rade je slično - jedino su kod njih svi na dugom protokolu. Mislim da sky super reagira svugdje, kod mene je bila ta razlika da sam ja jedino tamo došla do morula (zametaka 5. dana) - a jednako tako mislim i otta i nela jer je to jedan vrlo samopouzdan lab i oni ti već na 4 stanice riksiraju i odmah po defaultu sa svima kreću na blasto. Znači imaju neki filing i iskustvo da znaju prepoznat da će ti embrići u ogromnoj većini preživjet do tad. Naravno, neke onda prođu katastrofa - tipa od 15 stanica 1 embrij itd. Ali, to je manjina. Niko drugi tako ne "riskira", jer mislim da nisu tako uspješni u kultiviranju do 5. dana, iako se i na VV-u i svugdje zalomi star-quality embrio pa koji put i u prirodnjaku na VV-u idu na blasticu (ali tu nema što puno za izgubiti - samo jedan ciklus, ali su kod stimul. oprezniji).

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Koliko ste puta bile na stimulaciji, da li vas je strah posljedica, i koliko puta cete ici?
    sky, kod mene ista priča i isto razmišljam o tome da jednom stavim točku na sve.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Citiraj tiki_a prvotno napisa

sky, kod mene ista priča i isto razmišljam o tome da jednom stavim točku na sve.
    Ja sam bila sebi rekla - zavrtit ću još par na drugom mjestu (Maribor) i s imunologijom (blagom) pa ćemo vidjet, a mi smo se i dolje aktivirali. Jedino što sam ja imala ipak samo 3 stimulacije, kod mene je taj oporavak nakon stimulacije jako muktrpan i zato sam ja to sve prekontroliravala jer sam osjećala koliko to mene "šibne".

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

A ja sam osim decapeptyla primila vec vise od 40 ampulica Merionala-i to sve zadnja 2 tjedna.. :?

ina bas sam te htjela pitati jesi li ti prije ovog zadnjeg ET-a nesto posebno poduzela u svezi imunologije?
    Pomazi busu od mene..

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

A ja sam osim decapeptyla primila vec vise od 40 ampulica Merionala-i to sve zadnja 2 tjedna.. :?

ina bas sam te htjela pitati jesi li ti prije ovog zadnjeg ET-a nesto posebno poduzela u svezi imunologije?
    Pomazi busu od mene..
    Napravila obradu, ništa mi nije kao specijalno našlo, uzimala prvi put onaj kortikosteriod dex - ali ti si to već uzimala, jel' da (prednisone kod vas) i Bog te pita što je upalilo, ali ja sam za to - izvariraj, nemoj stalno jedno te isto.

Datum pristupanja
    Oct 2005

Tko je od cura iz našeg kluba 39 + sada u postupku?
    bebomanka i sekica?

Ima li još nekog?

Datum pristupanja
    Apr 2007

i tiki_a
    danas mi je malo visa temperatura 37,1, neznam jel to od utrica.
    Doduse, pijem utrice vec tjedan dana, a temperatura mi je povisena tek danas 4.dan od ET. jel imate iskustva s tim?

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sekica, nisam nikad mjerila. Možda ponekad osjetim kao da imam malu temperaturu, ali ne mjerim, ako će se sada to dogoditi izmjerit ću. Ali pričale su cure o tome. Vjerojatno je od utrića.

Datum pristupanja
    Jan 2005

[quote="fjora
    pitanjce: da li su Mariboru reagirala drugačije (više folikula?, da li su išli na blastice?,...) u odnosu na HR (mislim Petrovu i IVF) zbog dugog protokola - može ovo i na pp[/quote]

Uvijek isto: 6-7 js koje se uglavnom super dijele, pa mi npr. na IVFu treci dan vrate 3 zametka, a ostatak ceka zamrzavanje no ne doceka ga. U Mariboru 5. dan imala 1 blasticu i 2 morule, jedna morula ostala za zamrzavanje no opet propala prije zamrzavanja.

Ja se ustvari nadam da ce moju dilemu o tome nastaviti s postupcima ili ne rijesiti poziv iz nekog CZSS ...if you know what I mean..., pa da mi IVF vise nece pasti na pamet

Datum pristupanja
    Sep 2005

Ja se ustvari nadam da ce moju dilemu o tome nastaviti s postupcima ili ne rijesiti poziv iz nekog CZSS ...if you know what I mean..., pa da mi IVF vise nece pasti na pamet

samo te hoću pozdraviti i zaželit ti da što prije dođeš do cilja na ovaj ili onaj način

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

bebomanka i sekica?

Ima li još nekog?
    Ja se nadam! postupku krajem mjeseca. Ovisno o tome što će mi enodkrinolog reći na vrijednosti TSH i PRL... :/

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

bebomanka i sekica?
    Ja veceras primila stopericu! :D
    Sutra napokon malo mira od pikanja pa onda opet.....ali druge vrste 8)
    Punkcija je u petak u 08.30

Pozdrav mojim kokama..

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

bebomanka ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    iva_luca ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

bebomanka, predahni
    Za dobre folikuliće ~~~~~~~~~~~~~~
    ZO

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj iva_luca prvotno napisa
    bebomanka, predahni
    eh...draga,nemam vremena! Vec veceras sam pocela sa drugim pikicama(umjesto utrica dobivam injekcije) i tabletama...ima ih hrpa a ovaj postupak mi je skroz drugaciji od svih dosadasnjih tako da sam pomalo nervozna da se ne smotam u toj masi.......

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

iva_luca,ZO i sve ostale moje koke~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dragi forumaši,

kliknite na link dolje da se informirate

OBAVIJEST

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

rvukovi2, jako si vrijedna večeras ,
    ne znam da li si mislila ukinuti ovaj topić 39 + , ali sam htjela samo skrenuti pažnju da sam na stranim forumima često vidjela i same potforume koji se bave probemima žena koje su starije i koje su još uvijek u postupcima MPO

rvukovi2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ne, ovaj topic nisam mislila ukinuti jer je specifičan, ali vas molim da onda zaista poštujete ono iz pravila da i tu ne bi nastao kaos

Ja znam da vi jako dobro kužite zbog čega to radimo i da ćete se držati tih pravila.

Ovdje je sve ok

Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

rvukovi2, baš mi se sviđao ovaj forum radi slobode izražavanja a sada mi se čini da je sve postalo: nemoj ovo, nemoj ono, trebate samo ovako.... i sl.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

slazem se, iskreno, sada stvarno nisam sigurna sta smijem sta ne pisati, a kad osjecam da se moram stalno suzdrzavati, postane mi nelagodno (eto zato ga danas nisam ni otvorila).
    i priznajem da nisam shvatila sto smijem pisati na odbrojavanju, a ako nije dozvoljeno postaviti koje pitanjce curama koje su u slicnoj situaciji.
    dakle, za svako bilokakavo sitno pitanje i razmjenu iskustva, treba otvoriti novi topic, ili? uglavno, nevidim smisao za odbrojavanje osim liste koja ce se obnavljati. nestati ce lezernosti s odredjenom dozom humora koji nam svima tako dobro dodje

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Evo jedne 39+ sa 10 izvadjenih JS! :D

Pusek svima i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!!

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Evo jedne 39+ sa 10 izvadjenih JS! :D

Pusek svima i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba!!
    super, odlično, još si ti dobra koka :D

fjora avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

što je imsi?

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Bok cure,

evo javljam se nakon posjete VV i dr.A...

Dogovoreno je. Krecemo sa slijedecom M koja treba stici kroz 7 dana. Kupila sam suprefact, Na tetraboratis vag. i hiramicin. Spremno jedva cekam M.

enya22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj fjora prvotno napisa
    što je imsi?
    Vjerojatno nesto kao IVM (maturacija), to su navodno neko vrijeme radili i na VV-u.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Pa kaj je ovo?

na nekim topicima se ne moze vise nista dodati "locked"?

Što smo strogi!!!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Citiraj fjora prvotno napisa
    što je imsi?
    "Intrazytoplasmische Morphologisch Selektierte Spermien Injektion"-u pojednostavljenom hr.prijevodu znaci morfoloska selekcija spermija prije injiciranja..
    Pogledajte:http://www.ivf.at/imsi.htm

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Maja ZG ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za uspjeh!

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Zeznula sam link..evo ponovoogledajte:http: //www.ivf.at/imsi.htm

Radi se o detaljnijem pregledu spermija pod velikim povecanjem (16000x)
    gdje se vide sva ostecenja spermija koje se sa normalnim povecanjem(400x) ne vide.Takvi mikroskopi su rijetki a time se dobivaju kvalitetniji embriji i smanjuje se mogucnost spontanih..

bebomanka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno bebomanka

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala bebomanka!

Joj tak se cudno osjecam. Tu su cure s puno vise iskustva. Meni prvi put. Dosta sam ovdje naucila ali ipak se osjecam ko prvoškolka :/

tiki_a avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bebomanka svaka čast :D :D

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

[quote="bebomanka"]Evo jedne 39+ sa 10 izvadjenih JS! :D /quote]

Ideeeeeeeeš.... Ženo, pa to je prelijepo. Držim fige da oplodnja bude isto tako uspješna.

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •