Pokazuje rezultate 1 do 17 od 17

Tema: Ostajem bez mlijeka - HELP!!!!

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno Ostajem bez mlijeka - HELP!!!!

Leon se rodio 25.04. u 6:40...to isto jutro, ali malo kasnije moj je otac saznao da boluje od karcinoma. Ja nisam znala u samome početku; u rodilištu su me ubili u pojam i da ne duljim nisam dojila. Uz pomoć mm počeli smo nakon jedno 3 tjedna i sve je to nekako počelo funkcionirati. DOjenje na zahtjev, negdje sam pročitala taj izraz, kod nas je bilo svakih pola sata. On je izrazito lijena beba bio za papanje i nakon par gutljaja bi se ununao ili prestao. No , da skratim. Tata mi je umro, prošli tjedan. I koliko sam god bila, a i sada sam, svjesna da imam bebu od par mjeseci koja me treba, šok je napravio svoje u mome tijelu. Još uvijek smo po noći na ciki, iako se ujutro budimo GLADNI, cika je cijeli dan tu, ali mlijeka je sve manje. Pijem i čaj za dojilje, papam puno, pijem puno tekućine...nemate pojma kako mi je krivo osobito zato što nismo u početku uspjeli iz prve i onda smo se svi skupa potrudili i krenulo nas je.
    Moram biti iskrena da mi je muka od adaptiranog mlijeka, jer klinci doslovno bujaju od njega i rado bih mu to zamjenila nekavim drugim obrokom. On je veliki, traži hranu koju mi papamo, ne sjedi, naravno, ali se uz oomoć rukica ako je u kolicima uspjeva sam dignuti u polusjedeći položaj. Vidjela sam u tekstovima da je za dohranu bitan i pinceta zahvat (sory ako sam krivo napisala) ali nisam sigurna da li sam ga dobro shvatila ; Leon uspjeva sa rukicom tj. prstićima uhvatiti stvari, ne baš 100% precizno istina. Curke, molim vas savjete, znam da je rano za dohranu, ali strah me adaptiranog. A ne želim da bude gladan radi moga straha...
    žalosna mama

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

iskrena sućut

čega te je točno strah kod adaptiranog?

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

[Strah me flašice...evo par dana smo na ad i on nikada ne popije do kraja a ako ga hranim onako kako on to želi onda prelazimo granice koje pišu na kutiji. A i puno mama koje znam vele da bebe doslovno bujaju od toga.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

natasa, moja sucut.

bila sam u slicnom raspolozenju kad mi je umro ujak, jako jako dragi ujak, isto od karcinoma, prije pet godina, kad je moj jakov imao 3 mjeseca. jako sam dobro znala da mlijeko ne moze nestati, i da od soka i stresa zasteka samo refleks otpustanja mlijeka, ali svejedno sam u jednom trenutku pomislila, to je to, nema vise. bila sam beskrajno tuzna, drzala sam ga i plakala, jako i gorko. i on je plakao jer mlijeko nije islo.

nisam shvatila iz tvojih objasnjenja jeste li poceli davati adaptirano ili ne, i sto malac jede. imaj na umu da se mlijeka stvara onoliko koliko beba sisa, dakle kolicina nije upitna. od stresa i tuge blokira se otpustanje, ali mlijeko je tu, pokusaj utjecati na to i u trenutku podoja, placi koliko trebas, tuguj, ali bez grca, pokusaj se opustiti, smiriti. tesko je, jako, i boli, jako, ali vjerujem da te tvoj tata odnekud gleda i salje ti svu snagu svijeta da izdrzis.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

moja sućut...
    za dohranu je svakako rano. vidim da bebač ima 4 puna mjeseca.
    ne znam jesam li dobro skužila, al od kad vas je krenulo, isključivo ste dojili? il si i tad koristila adptirano?? ja sam čitala da kod šoka koji mama diživi prvotnu ulogu ne igra količina mlijeka, dapače pod andrenalinom, količina mliejka se povećava (prirodni mehanizam obrane). ALI, na šok reagira hormon otpuštanja mlijeka, pa koliko god beba pokušavala izvuć, teško ide. s vremenom i samo tijelo dobiva poticaj smanjivanja količine upravo radi ne učinkovitog dojenja.
    znači, trebalo bi te smirit, smirivat. kakva meditativna glazba, tople kupke i podoji, možda kakva aromativna ulja... kontakt "koža na kožu" s bebom. nek ti MM omogući tihe, ugodne, tople opuštajuće trnutke s bebom. nemojte olako odustat!!
    drugo, tvoj bebač definitvno nije spreman za dohranu jer mu crijeva nisu dovoljno zrela za krutu hranu. to št se pridiže ne znači da sjeda. sasvim je druga stvar kad se beba sama posjedne. nemoj ga stavljat u sjedeći položaj. eventualno može biti neki polu položaj, recimo da mu ti budeš kao čvrst oslonac. al, ni tad u pravu poziciju sjedanja. dohranu ostavi za kasnija vremena. ima cili život za krutu hranu.
    trebalo bi potrudit se oko uspješnog dojenja!!

neka me savjetnice isprave ak sam u krivu
    tebi tj vama

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i još ovo:
    svakako nazvati

SOS - telefon za dojenje 01 61 77 520 i 091 22 77 220

05.05.2003. krenuo je Rodin SOS - telefon za dojenje. Sve mame koje imaju problema, pitanja ili nedoumica oko dojenja slobodno nas mogu nazvati na ove telefone:

01 61 77 520 i 091 22 77 220.

Pozive primaju naše educirane volonterke, mame za pomoć u dojenju. Na ovom telefonu ne možete dobiti medicinske savjete.

Na telefon možete zvati svaki dan:

radnim danom od 15 do 21

vikendom i blagdanom od 9 do 21

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

[Ma počeli smo mu sa adaptiranom hranom i duša me boli radi toga.Najgore mi je što svaki puta traži ciku i onda se rasplače jer naravno mlijeko ne ide...a tako se trudim i ne plakati pred njim, i biti smirena i kulirati se jer sve osjeti. A mlijeko ne ide. Malo, ali skroz malo.
    I muči me što mi majka govori stalno da mu dam barem bananu na žličicu..i ne samo ona, već sve "pametne" mame oko mene. Ne kritiziram ih, ali nisam pametna što da radim. Koristim konkretno babimil i piše da bi on smio max 4 - 5 flašica, a kada bi slušala njega to bi bilo duplo. Fakat sam u komi...

+++++blažena bila cika--------

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

zao mi je za tvog tatu, natasa
    misli na to kakva mu je unuk bio radost, i kako bi zelio da je sretan. a on je s tvojom sisom najsretniji na svijetu.

i nikakva banana, bog ih zbananao.
    a da mu i sad das, treba bar mjesec-dva da on skonta da je to hrana i prestane trazit sisat nakon toga.
    ignoriraj potpuno.
    bolje adaptirano. opusti se, nije toliki bauk za debljanje. al svejedno, davaj samo ako bas moras.
    ali cure su ti dobro rekle - nije nestalo mlijeko, samo sok i tuga ne daju da ide.
    mozda umjetni oksitocin iz apoteke, dok te ne prodje najgori dio?
    a da svaki dan odvojis 1h za sebe - neka malenog pricuva mm, prijateljica, tko god moze - i dobro se isplaces, izvices u jastuk ili kako vec ti tugujes. mozda bi bila mirnija ostalo vrijeme.

drzi se

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

par dana smo na ad i on nikada ne popije do kraja a ako ga hranim onako kako on to želi onda prelazimo granice koje pišu na kutiji.
    ovo mi bas nije jasno. cini ti se da je stalno gladan? ili bi stalno sisao? bebama je sisanje izvor smirenja i zadovoljstva, i kad zeli sisati, nije uvijek gladan. pratis li mokre i pokakane pelene? koliko cesto mu nudis dojku? ima li dudu? ako je nervozniji i samo zeli sisati, mozda mu mozes ponuditi dudu...pa ako bude manje plakao mozda ces se i ti smiriti lakse.

drzi se. jako je puno mama tako jadno i izgubljeno i bez tako velikog gubitka kakav si ti dozivjela. nazovi sos telefon, moze i tvoja mama nazvati, reci joj da ti je to vazno, izjadaj se muzu, prijateljici, nama...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Moja iskrena sucut!
    A sto se tice mlijeka, svakako ne odustaj. Znam da je grozno misliti da ti je dijete gladno, ali i ako mu dajes adaptirano svakako ga nastavi dojiti sto je moguce cesce. Mnogo mama je uspjelo ponovno navuci proizvodnju mlijeka (moja strina nakon 2 tjedna nedojenja a nije se ni izdajala). Kada se ti uspijes malo opustiti i doci k sebi te stvari ce se posloziti.
    Voljela bih ti reci da se probas opustiti i smiriti ali to su samo rijeci koje svi ponavljamo ko papige. A znamo da je to najteze za napraviti. Ali ono sto mozes je sigurno, legni u kadu, upali si svjecice i neku finu mjuzu koja te opusta. I isprazni mozak makar na 15 min. Meni pomaze. I poslije toga probaj podojit bebaca.

AnneMary avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Bok cimerice!
    jedva sam te skužila po niku!

ne odustaj!
    Neka mali doji, neka vuče koliko god može, neće mlijeko nestat, krenit će ponovno u potocima, samo imaj vjere.
    ja dojim E. samo sa jednom sisom i nedamo se tako lako!
    ~~~~~~~~~~ da uspijete prebrodit tu krizu i krenete dalje!
    Mamu ne slušaj, mene moja skoro izludila, hoće ona dat maloj kamilicu i ko zna šta ne, ali ja sam odlučna i samo dojim (nadam se da će tako i ostat).

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

MLIJEKO SE VRATILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SVE VAS VOLIMO!!!!!!!!!!!!!!!!
    MAMA I LEON - ne znam tko je sretniji

AndrejaMa avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

:D :D

MGrubi avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

:D :D

zmaj avatar