Ostalo mi danas od ručka nešto umaka bolonjez, ne previše, onak, za tri porcije. Žao mi je baciti, al ukućanima se sutra ne jede opet bolonjez. Imate ideju u što ga kamuflirati? Mislila da napraviti musaku al ga nema dovoljno :/
Ostalo mi danas od ručka nešto umaka bolonjez, ne previše, onak, za tri porcije. Žao mi je baciti, al ukućanima se sutra ne jede opet bolonjez. Imate ideju u što ga kamuflirati? Mislila da napraviti musaku al ga nema dovoljno :/
Ja uvijek radim musaku ako mi ostane bolonjeza.
Stavi u manji kalup.
Kad imam te ostatke onda obavezno skuham krumpir u kori,složim ga s mesom i samo kratko zapečem poliveno mileramom...njammmm
Napravi lasagne. Ako fali "materijala" za filanje, dodaj tikvice, patlidžane... (prethodno ih isprži ili napravi od njih lagani umak pa prelij preko lasagna). A možeš i musaku, opet isti sastojci i postupak...
moja mama je imala trik za musaku
ako joj fali mesa, ona bi pomiješala s kuhanom rižom![]()
A pizza? Mljac!
Dopuni s paprikom i malo luka ili samo prelij s vrhnjem!![]()
Ja opet skuham tijesto, pomiješam ga s umakom, zalijem bešamelom, zapečem u pećnici i bude njamiiii. Kao lazanje, ali s pužićima ili farfalama.
Evo sam u trenutku inspiracije dobila ideju: ispekla sam palačinke, napunila bolonjezom, prelila jajem, vrhnjem, krušnim mrvicama i stavila zapeći. Vidjet ćemo kako će ispasti. <Hvala svima na idejama!
njam, mi bi rado k vama na rucak![]()
Zavidim ti na domišljatosti. Ja sam koma za kuharske ideje... :/suzyem prvotno napisa
ovako i jaLoli prvotno napisa
samo sto jos odgore pospem ribanim sirom i onda zapecem![]()
a može se i zamrznuti...![]()
tako sto ne stigne kod nas do zamrzivacalukica prvotno napisa
![]()
ovo mi se cini dosta jako(tesko),ili?suzyem prvotno napisa
Ispalo je super, nije uopće bilo teško, nisam dodavala nikakvu masnoću. Uz to je bila riža sa brokulom i karfiolom, mljac![]()
od ostatka bolonjeza ja obično napravim lazanje![]()
Od ostatka napravim gustu juhu: ubacim raznog povrća (ono što imam pri ruci - kombinacija ima 1000), ponekad i kukuruz, tijesto (one najmanje sitne pužiće/penne). Klinci obožavaju!