Pokazuje rezultate 1 do 13 od 13

Tema: Tata i crtići

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Tata i crtići

Nepresusna tema, znam. Al meme je MM vec debelo poceo nervirat.Nikakvi razgovori i objasnjenja ne pale. On uvijek nadje situaciju da udovolji svojoj princezi na tronu. Ja mislilm da nam djete nema sto i ujuto i uvecer gledat crtice. Moze jedan dnevno i sasvim dovoljno, nisam je za nista zakinula. Ima 7 dana u tjedanu. Al cim maca okom, on skokom. "Tata, ja bi gledala...!"Pali se sva aparatura. Mama je glvana vjestica koja dozira stvari,a tata nabavio citavu kolekciju Disneyevih crtica! Ne znam jel on veca beba ili ona. Moze pogledat s njom Ljepoticu i zvijer 5 puta u 3 dana.
    Poludima, pa primirje traje par dana.Ja se vec osjecam ko baba roga , kad on dopusti, a ja moram opet inetvenirat. "Ne moze, zar se nismo dogovorili?" Ne zna joj kazat NE! i ne zeli. Ja sam vec u napasti da sve dvd spakiram i bacim. Ima li netko , a da je ovo rjesio manje drasticnom metodom?

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

kaj si tak stroga?

Lijepi probrani crtići kao što su Disneyevi neće naštetiti tvojoj princezi ujutro i navečer prije spavanja.

Mi gledamo malo crtiće ili Žutokljunca ujutro prije vrtića.
    Poslije vrtića se igramo,čitamo ,crtamo,šećemo,vozimo bicikl.

Navečer prije spavanja gledaju 45 minuta neki lijep umirujući crtić,npr.Pčelicu Maju.

Sve stignemo,a stignemo uživati i u crtićima.

Da sam bar ja kao malena imala takav izbor crtića kao naši klinci.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Meni se čini da tu nije problem u crtićima nego u tome da tata ne zna reći "ne" ili "dosta je bilo".
    A to je druga priča. Imamo i mi jednog takvog doma, ali je, usprkos svemu, divan tata samo mama ponekad izgubi živce kad shvati da ima dvoje djece - jedno od 3 godine i jedno od 40

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    ... kad shvati da ima dvoje djece - jedno od 3 godine i jedno od 40
    To me podsjeća na moje dečke. Doduše mi nemamo frku sa crtićima, već sa brm brm autićima i vlakićima prije spavanja. Ne zna se koji se bolje zaigra, otac ili sin

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Da, i MM dobi napad igranja navećer u 11 sati :/ i dođe mi da ga flisnem. pa kaj si radio cijeli dan? Kaže: eto,sad mu došlo.
    Djeca bi već trebala biti u dubokom snu, a on s njima izvodi salta na krevetu i neke igre samo njima razumljive sa puno galame, škakljanja i cerekanja. Ok, ali milibože u 11 navećer?! :/
    I za moj pojam, isto tako previše crtića dok mene nema doma, a kad baba roga dođe doma, poludi ako vidi crtić i samo viće.
    I ja imam dijete od 33 godine.

Hannah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

O mi smo još onda dobri, jer igranje se "zalaufa" oko 19 h, taman poslije večere, a ja oko 20 h krećem u intervenciju. Tome svemu pripisujem to što mm nema po cijele dane, i zažele se jedan drugoga. Nekad sve riješimo glatko, a nekada smo jedan na drugog. Onda kada Šimun zaspi ja krenem u objašnjavanje i mm kuži u čemu je kvaka, ali kada se zaigra sa malcem, kao da je u nekoj drugoj sferi Sve u svemu ipak nije frka, ne događa se to često, i sretna sam što se mm toliko igra sa sinom, jer znam očeve kojima ne pada na pamet da "siđu" s fotelje i poigraju se sa djetetom. A mm kao da živi za vikende kada je sa Šimunom. No ipak jesam za to da se trebaju u svemu postaviti granice.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Meni se čini da tu nije problem u crtićima nego u tome da tata ne zna reći "ne" ili "dosta je bilo".
    A to je druga priča. Imamo i mi jednog takvog doma, ali je, usprkos svemu, divan tata samo mama ponekad izgubi živce kad shvati da ima dvoje djece - jedno od 3 godine i jedno od 40
    Kod nas je razlika samo u tome šta moje dvoje djece imaju 7 i 42 godine i šta je uglavnom frka oko njihovih kompjutorskih igrica.

zmaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

imam averziju prema crtićima...valjda zato jer znam par primjera di su dicu smirivali i zabavljali crtićima saaatima...
    nadam se da neću upast u tu zamku
    i ne bi dala preveć gledanja
    i probrala bi nekakve poučne

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Jel problem u crticima ili televizoru ?

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jel se tko sjeća našeg željnog iščekivanja crtića u 7,15..pa ga četvrtkom nema jer je Karapandža..pa ga nema ako je nekakav dan žalosti ili su prenosili neku predosadnu sjednicu koja se razvukla, koja je to žalost bila

problematično je kad se crtići koriste da se djecom ne bavi, a ne u crtićima kao takvim, crtići su zbilja divna stvar..ona obožava kad nas dvije zajedno gledamo crtiće, pa komentiramo, smijemo se, kasnije prepričavamo fore

mi ovih dana krećemo i u kino gledati crtić, jedva čekamo, i ja i Sofi..

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imam i ja jednog takvog doma i nije stvar u tome da on ne cita tekstove i nije upucen u stetnosti...(zasto uvijek mislimo da je edukacija dovoljna :? )
    njemu je na njegovoj vagi vaznije da on njoj udovolji od sve stetnosti ovog svijeta, onda oni sjednu i ko blesavi umiru od smijeha na pticu trkacicu i kojota, zatim se odu u sobu jos toga i igrati...
    i onda ja vazem koliko je vazno da sve u odgoju bude po ps-u...on je ravnopravni roditelj (drugaciji, ali ravnopravni) pa ako nam ti crtici budu najveca mana kao roditeljima - blago se nama...

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MM dobi napad igranja navećer u 11 sati i dođe mi da ga flisnem. pa kaj si radio cijeli dan? Kaže: eto,sad mu došlo.
    Djeca bi već trebala biti u dubokom snu, a on s njima izvodi salta na krevetu i neke igre samo njima razumljive sa puno galame,
    Poznato, poznato. Poludima. Al ajde, bolje da se bavi djetetom nego ne bavi.

Meni se čini da tu nije problem u crtićima nego u tome da tata ne zna reći "ne" ili "dosta je bilo
    Poanta je u tome!!! A na moje pitanje- zasto? Priznaj da te voza okolo naokolo?!Pa daj jedan put budi odlucan i reci ne! Dobijem odgovor : "To nije moj stil!" I sta rec poslje toga? Ajde molim te promjeni taj svoj zivotni stil. S 5 godina i 20 kila sjedit ce ti doslovno na vrhu glave u tom celavom gnjezdu, a neces je moc skinut!

Samo mama ponekad izgubi živce kad shvati da ima dvoje djece - jedno od 3 godine i jedno od 40
    Dijete od dvije i dijete od 32. Prvo ce se jos nekako i odgojit, a ovom drugom je malo kasno za preodgajanje.
    Primirje traje, jucer sam opet digla buku, u 6 ipo popdne "Knjiga o dzungli". Mislilm stvarno,dok to pogleda taman je spremna za krevet, a imala sam u planu nesto drugo raditis njom. Bilo bi pametnije da smo se igrale bebama sat ipo nego OPET taj crtic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •