-
Baka pred razvodom
Ja vas želim zamoliti za savjet.
Naime, radi se o mojoj mami. Ona sada ima 47 godina. Ona i moj otac su bili divni roditelji meni i mojoj sestri i sada su divni baka i dida mojoj kćerkici.
Problem je u tome što njih dvoje međusobno ne funkcioniraju već jaaako dugo. Moj otac već 10 godina ima ljubavnicu za koju mi svi znamo, koja radi s njim pa tako za nju zna i cijela njegova firma i svi obiteljski prijatelji. Dok sam bila mlađa meni naravno nitko nije to htio reći, ali kasnije sam shvatila i sama. Ne mogu nabrojati koliko sam puta gledala ili slušala mamu kako plače i pokušavala ju utješiti. Kasnije, kada sam odrasla ona mi se povjeravala i shvatila sam u kakvoj agoniji ona živi već godinama. Moj otac, iako ga volim, sada mi se iskreno gadi i komuniciram s njim na silu reda radi.
Prije par dana smo mama i ja razgovarale. Ispričala mi je nekoliko svježih događaja i situacija vezano za dotičnu gospođu. Uglavnom, grozno.
Ja sam se ovaj put (prvi put) postavila kao odrasla žena koja ima svoj brak i dijete. Savjetovala sam joj da se napokon razvede. Da mu spakira stvari i izbaci ga iz svog života. Da napokon počne živjeti.
Njoj je najteže, kako ona kaže "baciti 25 godina braka u vjetar". Ona još uvijek čeka da se on opameti.
Kako da joj dokažem da se on neće opametiti i da je trebala u vjetar baciti prvih 15 godina braka i živjeti svoj život? Tko zna što je propustila u životu čekajući da se on "opameti".
Ne mogu je više gledati ovakvu, uvijek se pitati u kakvom je stanju, razmišljati o njoj...
Htjela bih joj pomoći a ne znam kako.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma