-
sjedalice grupe 2+3 (15-36 kg)-Romer Kid, Maxi Cosi Rodi XP
Probali smo obje, ali pitanje je jesu li takve sjedalice zbilja OK ili je bolje uzeti samo booster. Naime, ove se sjedalice zapravo učvršćuju skupa s djetetom i meni izgleda da je u slučaju sudara to dosta nesigurno jer pojas treba zadržati i dijete i sjedalicu. Sjedalica sama nije ničime fiksirana za sjedalo i sve se to onda zapravo lomi preko djetetovih prsiju. Kakva su vaša iskustva? Što kažu savjetnice?
Super nam je Romer Kidfix, ali jedan auto nam ima isofix, a drugi ne, a B se vozi podjednako u oba (u ovom bez isofixa čak i više).
-
ja imam romer kidfix, to moze i u auto koji nema isofix, samo uvuces ruckice. u tom slucaju pojas zadrzava i stolicu i dijete.
-
hm, koliko kg ima B? Pretpostavljam da pitaš za njega.
Ako ima manje od 18 kg i sredina ušiju mu još nije u ravnini s vrhom naslona autosjedalice, nema potrebe da ga premještaš u booster, mnogo je sigurniji u autosjedalici s 5 točaka vezanja.
Ako već moraš uzimati, uzmi booster s naslonom, u slučaju sudara dobijaš dodatnu zaštitu.
Booster bez naslona ide tek od 22 kg djeteta (grupa III).
-
Sve kaj ste napisale je meni jasno, ali mene brine to kaj se sjedalice te grupe (osim kidfixa) ničime ne fiksiraju za sjedalo, pa imam dojam da kod jačeg kočenja ili sudara dijete mora trpjeti veću silu, jer pojas mora zadržati istovremeno i njega i sjedalicu.!?!
-
Pa te autosjedalice su tako i projektirane i na taj način testirane.
Zbog toga sam te i pitala koliko kg ima dijete; najbolje je za njega da bude što dulje u autosjedalici kod koje se veže pojasevima autosjedalice (naravno, ako ju nije prerastao).
-
I da dodam - ove sjedalice služe kao "podizači" (zato se i zovu boosteri) koji osiguravaju ispravnu putanju pojasa automobila - da gornji dio pojasa ide preko ramena, a ne preko vrata djeteta; a donji dio pojasa preko kostiju zdjelice (nikako preko trbuha!).
-
drugim rijecima, od 15 do 18 kg bas nisu preporucljive takve sjedalice ako nemas isofix. tako barem ja to dozivljavam. zato me isofix odusevio
-
B ima 16 kg.
Thanx - sve jasno, ionako smo naginjali kidfixu, a sad smo definitivno odlučili.
-
Mi smo kupili Maxi-cosi XR možeš ju fiksirati i relativno je čvrsta. U naslonu za glavu je jedan komad plastike koji se izvuče i uglavi se između dvije željezne šipke u naslonu za glavu u autu. Nama je super!!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma